Distonocalmul nu se mai vinde in farmacii

Distonocalmul a fost scos de pe piata deoarece nu mai poate fi produs la standardele europene
Reprezentantii firmei producatoare sustin ca medicamentul nu mai putea fi produs la standarde europene si nu accepta sa furnizeze pacientilor produse sub standardele de calitate ale companiei. De cealalta parte, potrivit Agentiei Nationale a Medicamenului, motivul este unul comercial, adica produsul nu avea vanzari.

Firma producatoare a Distonocalmului a notificat Agentia Nationala a Medicamenului inca de la inceputul anului ca nu mai fabrica acest produs. Farmacistii sustin ca oamenii nu trebuie sa se impacienteze, deoarece nu este vorba despre un medicament esential, acesta putand fi inlocuit cu un alt produs.

Distonocalmul era folosit pentru numeroase afectiuni: insomnii, agitatie, stres, palpitatii, dureri abdominale sau tulburari ale tranzitului intestinal.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Hermandecrocu pe 14 Apr 2016, 16:10
    Distonocalm

    Motivul este pur comercial pretul prea mic al acestui medicament,pe fondul restrictionarii procurarii lui de catre bolnavi numai cu reteta speciala,se ignora capacitatea lui de a conferi starea de liniste in cazul distoniilor neurovegetative,numai cel care a trait starile de rau si neliniste provocate de aritmii etc,ar fi indrituit sa excluda folosirea Distonocalmului,neegalat ca eficienta de alt medicament.Se ignora beneficiile medicamentului si se ajunge prin lipsa acestuia la inrautatirea starii de sanatate,dar cui i-i pasa de viata omului de rand intr-o societate condusa de prerogativele unui capitalism salbatic,lipsit de considerente umane! Despre eficienta Distonocalmului o spun reputati oameni de specialitate cum este distinsul Dr. Cardiolog Prof.Mircea Cinteza si reputat Psiholog Hanibal Dumitrascu.Distins producatori de medicamente, puneti in balanta sanatatea omului nu numai profitul economic.

    0
    0

  • claudiaruiu pe 28 Oct 2007, 10:10
    BUNA ZIUA

    Ce ar reusi o persoana fizica care e predispusa la atacuri de panica si la anxietate sa faca? Cu ce alt medicament poate fi inlocuit ? Nu exista un altul

    1
    0

  • Covase Angelica pe 27 Oct 2007, 20:34
    Distonocalmul.....

    Acest medicament poate fi inlocuit cu alt produs,dar ce se intimpla cu Vit.C,fiole,de ce nu se mai fabrica?Eu nu am reusit sa gasesc un inlocuitor,desi am testat multe pastile

    3
    0

  • Ioana pe 27 Oct 2007, 10:43
    Medicamentul

    Nu avea vanzari pentru ca se elibera doar pe baza unei retete si intr-o anumita cantitate.Mama mea sufera de distonie neurovegetativa si a lua acel medicament cu regularitate. Am constatat la medicamentele romanesti ca sunt echivalente la pret cu cele din Occident, dar in privinta calitatii lasa de dorit.Unele din ele sunt si cancerigene, Algocalminul de exemplu. In final consider ca hrana este cel mai bun medicament.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod