Programul national de sanatate ar putea fi intrerupt

Camera Federativa a Medicilor cere intreruperea programului national de sanatate.
Reprezentantii Camerei Federative a Medicilor din Romania considera Programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei (PNESS) o risipa de bani si solicita intreruperea acestuia pe motiv ca fondurile investite in acest proiect ar putea fi folosite pentru cresterea salariilor medicilor.

"Banii alocati Programului national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, respectiv 300 milioane euro, ar putea fi utilizati cu scopul de a creste salariile medicilor tineri, in special ale celor din zonele defavorizate pentru a ramane acolo, deoarece in acele locuri se inregistreaza cele mai multe cazuri de afectiuni", a declarat presedintele Camerei Federative a Medicilor din Romania (CFMR), Dan Peretianu.
 

Potrivit lui Peretianu exista un deficit de aproximativ 2000 de doctori la nivel national, in special in judetele Botosani, Vaslui si Tulcea. Totodatat, acesta a adaugat ca peste 4 mii de medici tineri au facut cerere sa plece din tara pentru a lucra in Uniunea Europeana. "Prin plecarea acestora, statul roman pierde aproximativ 90 de milioane de euro. Daca acestor medici li s-ar fi dat 1.000 de euro pe luna salariu, ei nu ar mai fi plecat", a subliniat Peretianu.

Sindicalistii spun ca orice program de sanatate trebuie sa aiba un scop, dar si o solutie, ceea ce in opinia presedintelui CFMR nu se intampla in cazul programului initiat de ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tudor elvi pe 28 Oct 2007, 18:07
    program evaluarea starii de sanatate

    sa li se mareasca salariul tinerilor medici ar fi mult mai corect,si mai benefic atat pentru populatie pt ca medicii n-ar mai pleca in strainatate cat si pentru medici care ar simti ca li se recunoaste munca.

    0
    0

  • Ana Maria pe 28 Oct 2007, 17:27

    Iau mita pentru ca dintr-un salariu de 5 milioane si 20 de bonuri de masa nu se poate trai, mai ales dupa atatia ani de scoala!ca sa nu mai zic de rate la o masina(asta dc banca accepta)!

    0
    0

  • Covase Angelica pe 27 Oct 2007, 20:39
    Programul national de sanatate

    Ar fi o mare magarie intreruperea lui,cel putin cei mai multi care nu au posibilitati financiare,pot sa faca si ei cele citeva analize.

    0
    0

  • CRISSS pe 27 Oct 2007, 10:31
    NU

    DACA NU SUNT PLATITI BINE(MAI BINE ZIS DACA NU CASTIGA BINE CA MEDICI) ATUNCI DE CE FACULTATILE GEM? SI CEI MAI MULTI CONTINUA O TRADITIE DE FAMILIE. DACA PARINTII NU AU CASTIGAT BINE SI NU LE-A FOST USOR, DE CE VOR SA FACA ACEEASI "GRESEALA"?!

    0
    0

  • Diana pe 26 Oct 2007, 11:25
    NU

    Sa le dea bani la cei tineri cei care iau mita la fiecare consultatie! Lumea nu merge la consultatii ca trebuie sa plateasca foarte mult + bonus, si acum daca este gratis multi au posibilitatea sa vada cum stau si ei cu sanatatea

    0
    0

  • pricop pe 26 Oct 2007, 07:22
    bietii medici

    nu au salarii.. dar cu spaga cum ramane???

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod