SIDA poate fi invinsa cu tratament neintrerupt

33,4 milioane de persoane infectate HIV traiesc mai mult datorita efectelor benefice ale terapiei antiretrovirale. Numarul deceselor SIDA a scazut cu peste 10% in ultimii cinci ani, odata cu accesul mai multor persoane la tratament.

33,4 milioane de persoane infectate HIV traiesc mai mult datorita efectelor benefice ale terapiei antiretrovirale. Numarul deceselor SIDA a scazut cu peste 10% in ultimii cinci ani, odata cu accesul mai multor persoane la tratament.


UNAIDS si OMS estimeaza ca un numar de 2,9 milioane de vieti au fost salvate incepand cu anul 1996, cand accesul la tratament a fost efectiv permis.

Potrivit datelor actualizate in raportul Epidemiei HIV in anul 2009, numarul cazurilor noi de imbolnaviri a scazut cu 17% in ultimii opt ani. Dupa semnarea Declaratiei Natiunilor Unite de Angajament in Lupta impotriva HIV/SIDA in anul 2001, numarul nou de infectii in Africa Sub-Sahariana a scazut cu aproximativ 15%, respectiv 400.000 de infectii mai putin in anul 2008.
In Asia de Est cazurile noi HIV au scazut cu aproximativ 25%, iar in Africa de Sud si Sud-Est diminuarea cazurilor a fost de 10% in aceeasi perioada. In Europa de Est, dupa o crestere dramatica a cazurilor noi de imbolnaviri HIV in randul consumatorilor de droguri injectabile, epidemia a cunoscut o scadere similara. Cu toate acestea, in unele tari exista in continuare pericolul unei noi cresteri a ratei de infectie HIV.


Programele de prevenire sunt eficiente

Raportul lansat pe 24 Noiembrie 2009 de UNAIDS si OMS subliniaza ca dincolo de evolutia epidemiei, programele de prevenire au un rol important: "vestea buna este ca avem dovezi ca aceste rate de imbolnavire in scadere se datoreaza in parte programelor de prevenire HIV", a declarat Michel Sidibe, Director General UNAIDS.
"Cu toate acestea ultimele descoperiri demonstreaza ca programele de prevenire nu lovesc tot timpul la tinta, dar daca reusim sa obtinem resursele necesare astfel incat acestea sa aiba impactul dorit in zonele vulnerabile, atunci se va realiza un progres mai rapid si mult mai multe vieti vor fi salvate", a continuat expertul.

Un numar estimat de:
  • 33.4 milioane de persoane infectate HIV traiesc in toata lumea;
  • 2.7 milioane de persoane s-au infectat HIV in 2008;
  • 2 milioane de persoane au decedat din cauza SIDA in 2008.

Potrivit prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, "zilnic se infecteaza cu HIV aproximativ 7.000 de persoane. Dintre acestea, peste 95% provin din statele sarace si din cele in curs de dezvoltare, iar 1.100 sunt copii cu varsta sub 15 ani".
In ceea ce priveste tara noastra, specialistul precizeaza ca in perioada 1985 - 2009 s-au inregistrat 16.077 cazuri de imbolnaviri si in prezent sunt in viata 9.980 dintre acestia. Anul acesta, in perioada 01.01 - 01.12.2009 s-au inregistrat 342 cazuri noi. Peste 64% din pacienti sunt nedetectabili, iar sansa de a transmite infectia este sub 1%. Situatia din tara noastra este mai buna comparativ cu alte tari din Europa. Cu o rata de prevalenta de 1,6% la adulti in 2007, Ucraina prezinta cea mai inalta rata a prevalentei din Europa de Est.


Tratamentele au impact in prevenirea infectiei la copii

Terapia antiretrovirala a avut un impact major si in prevenirea infectiei la copii, odata cu un acces mai larg al mamelor seropozitive la tratament, fapt ce impiedica transmiterea virusului de la acestea la copiii lor.
In jur de 200.000 de noi infectii in randul celor mici au fost evitate in anul 2001.

In Romania, anul acesta, din aproximativ 200.000 de nasteri, s-au inregistrat 13 cazuri cu transmitere maternofetala.
 

Comentariile 151-194 din 194

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elly pe 10 Mar 2011, 07:38
    nu cred..

    uitativa la dokumentarul acesta si o sa ramaneti cu gura cascata ''house of numbers''...doamnee catii oamenii au murit din cauza ca au luat medicamente pt HIV/SIDA

    5
    0

  • Somebody pe 10 Mar 2011, 02:50
    Foarte ADEVARAT!!! Raspandirea HIV!!!

    Doar in Africa, HIV este responsabil de moartea a 6.000 de persoane in fiecare zi. Cu toate acestea, unele elemente ale epidemiei de SIDA au fost exagerate. Seful sanatatii americane, C. Everett Koop, a numit SIDA "cea mai mare amenintare pe care a infruntat-o aceasta natiune" (fara a lua in calcul cancerul, bolile coronariene, obezitatea si fumatul, spre exemplu). Adevarul este ca HIV nu este nici pe departe atat de usor de raspandit prin intermediul sexului heterosexual pe cat se crede. Potrivit unui studiu publicat de Journal of the American Medical Association, barbatii nu iau aproape niciodata HIV de la femei. Un barbat sanatos care face sex neprotejat cu o femeie care nu utilizeaza droguri are o sansa la 5 milioane sa se contamineze cu HIV. Daca se protejeaza cu un prezervativ, aceasta sansa scade la una in 50 de milioane. Si cu toate ca este mai usor ca un barbat sa infecteze o femeie, sansele ca un barbat seropozitiv sa transmita virusul unei femei prin sex sunt de mai putin de una la 1.000. DESCHIDETI OCHII !!! NU ESTE CEEA CE PARE!!! DACA HIV/SIDA S-AR TRANSMITE ATAT DE USOR CUM SE SPUNE...TREBUIA SA FIE INFECTATA TOATA PLANETA DEMULT!!!!

    7
    3

  • Somebody pe 10 Mar 2011, 02:40
    NU se transmite asa de usor cum se spune!!!!

    "The risk of transmission of HIV infection per sexual contact, from man to woman, is approximately 0.05% to 0.15%. (The risk per contact from woman to man is from 0.03 to 0.09%)." Preluat din: "Journal of the American Medical Association"

    3
    0

  • Only Dust pe 15 Feb 2011, 15:56
    ......

    Mai copii daca eu am sustinut ceva nu am sustinut de la mine din burta sa va fie clara chestia asta...deci nu am vb ca mi-a venit mie sa vorbesc...nu sfura de hiv-SIDA nu sufra de nici o boala cronica dar o sa am ocazia sa ii ajut pe cei afectatii de....si sper din toata inima sa imi si iasa...studiez de ceva timp aceste aspecte...adevarul pe cale sa iasa la lumina cat mai curand...

    0
    1

  • Sergiu pe 14 Feb 2011, 17:16
    pentru ela2

    Testul HIV, fie el "rapid" fie imunoenzimatic(mai performant)este specific acestui virus.Rareori reactiile sunt fals-pozitive,incerte,"incrucisate" sau datorate altor infectii.Oricare ar fi testul facut de tine el se confirma prin reactia Western-blot(certitudine 99.9%).Asadar,fa-ti un test de confirmare.

    0
    2

  • ela2 pe 11 Feb 2011, 16:42
    de curand dupa un accident vascular ischemic am fost depistata cu hiv dupa 22 de ani

    credeti ca testul hiv pote sa aiba eroare de la o alta infectie astept raspuns

    3
    1

  • Sergiu pe 10 Feb 2011, 11:22
    pentru ovidiu

    Omule, fii mai optimist!Si eu am HIV de cativa ani dar am un alt mod de-a vedea lucrurile cu toate c-am trecut prin momente greu de imaginat.Toti avem de dus o cruce dar hai sa ne lepadam de prejudecati si pesimism!

    5
    0

  • ovidiu pe 10 Feb 2011, 04:33
    pt sifilis ghiocel

    habar nu ai, ce inseamna sa afli ca esti bolnav de hiv, sa traiesti cu frica, oare cat mai traiesc, sa nu afle parintii, sa nu afle vecinii, sa nu afle copiii, sa nu afle colegii de la servici, sa nu te poti angaja, sa nu consumi alcool, sa te rogi la Dumnezeu sa mai traiesti pana iti vezi copiii mari, sa te internezi in spital si acolo colegul tau de camera cu care ai jucat carti sa-l vezi ca moare de aceiasi boala, sa vie un prieten sau frate sa-ti spuna la multi ani de ziua ta sau de anul nou.Etc.Sa va fereasca Dumnezeul pe toti de hiv si de toate relele de pe pamintul acesta, chiar si pe tine sifilis ghiocel.

    8
    1

  • Sergiu pe 6 Feb 2011, 19:12
    fara titlu

    Pana sa-si intoarca fatza Doamne Doamne catre cei care detin medicamentul vindecator si nu vor sa-l arate si, decat sa speculam ca e un virus fabricat in laborator, sau ca unii ar cunoaste panaceul univarsal ar fi mai bine sa constientizam ca hiv/SIDA ramane o boala cronica,o provocare medicala inca dependenta de industria farmaceutica...alaturi de cancer sau diabet.

    6
    0

  • Only Dust pe 5 Feb 2011, 14:29
    Dreptate are MYTH-Hiv

    Da fac experimente se folosesc de oamenii pt bani....RUSINE CA S-A AJUNS AICI PT BANI...DIN PACATE SUNTEM PREA MICI PT A REZOLVA SITUATIA.....

    5
    1

  • Only Dust pe 5 Feb 2011, 14:22
    NU

    Da sunt ale boli mult mai periculoase dar nu asa de prospere in ceea ce priveste o afacere...au facut au desfacut..au influientat oameni in mod negativ in privinta virusului...da este periculoasa ca maladie dar nu in termenii care vb ei...si tot ei dupa fac pe psihologii vorbindune de termenii negativi..sa fim seriosi adevarul e undeva acolo la Doamne Doamne...si cat de curand El o sa il si arate...nu voi cei care v-a ganditi doar la bani...voi cei care pt voi bolnavi au ajuns a fii sursa de afacere prospera...

    3
    0

  • Only Dust pe 5 Feb 2011, 14:08
    Sa nu se renunte la tratament?

    Da dragilor sa nu se renunte la tratament asa ar fii bine...dar din pacate situatia din tara noastra e de parere ca ar fi timpul sa cam renuntam la tratament dupa cum se observa din situatia precedenta...Nu v-a temeti dragilor totul e pe sistem politic...antidotul exista pt maladia SIDA pt ac sa fim serios virusul a fost facut in laborator si ca orice virus facut in laborator s-a facut si antidotul..dar nu este dat din cauza sistemului care este..si nu numai la noi ci in intreaga lume..totul se invarte in jurul banilor..au creeat acest virus ca pe o afacere...sunt in joc multi multi bani..deci pt ei viata unui om e egala cu 0...sa se dea antidotul ca sa nu mai fie nevoie de aceste tratamente creeate tot de ei pt ca e o afacere foarte prospera...fatarnici ca se sta si se cauta antidotul...aici e vb tot de banii..el exista...Dumnezeu este acolo si stie...

    2
    1

  • vali pe 24 Ian 2011, 03:55
    tratament&rugaciune, nu tratament vs. rugaciune...

    Absolut oricine se poate imbolnavi de absolut orice. Numai un retard poate judeca pe cineva dupa criteriul asta. Cat despre @sifilis ghiocel, cred ca s-a exagerat mult. Eu vad in comentariul lui doar frica de virus, nu o critica fata de cei infectati. In alta ordine de idei, daca rugaciunile ne fac sa ne simtim mai bine ce bine!... dar nu inlocuiesc tratamentul. Intrebati-va duhovnicul!

    2
    1

  • Sergiu pe 24 Dec 2010, 08:31
    pentru Victor

    Cei care au HIV si renunta la tratament in favoarea unor "suplimente de vitamine,hrana si viata regulata si f. multe rugaciuni",pe considerente numai de ei stiute, n-o duc prea mult.Maxim cinci ani.Literatura de specialitate relateaza astfel de cazuri.Desi toxicitatea med. este ridicata raman adeptul terapiei sustinute.Orice seropozitiv poate confirma asta.Inclusiv eu.Exceptiile raman exceptii si rareori riscam.

    3
    1

  • Sarpe pe 21 Dec 2010, 00:50
    ...

    am intrat aici din curiozitate si din dorinta de a cunoaste , am un respect aparte pentru oamenii care sunt bolnavi de sida , ii respect pentru ca lupta cu viata , nu mi se pare ceva periculos daca ai un prieten sau o prietena cu sida . sunt tot oameni , uneori cu niste suflete mai curate ca ale noaste ( vorbesc de ce care nu au aceasta boala) eu va urez succes si multa multa sanatate. si pentru cei care judeca ar trebui sa o lase mai moale , sa mai se documetneze si sa isi schimbe mentalitatea asta comunista... One love

    5
    0

  • MYTH-Hiv pe 17 Dec 2010, 22:32
    Cea mai mare minciuna despre HIV

    Nu stiu daca va aparea acest mesaj pe acest site... si nu stiu daca cei specializati in manipulare, nu vor cenzura ce as dori sa va arat sau sa demonstrez. Cele doua teste concepute in anii '80 de dr. Gallo sunt cele mai mari sarlatenii facute in secolul 20....pentru justificarea unor terapii contra cancerului. Informativa mai mult in ce constau testele! Pe prescriptiile testelor numai pentru laborator este specificat clar ca NU poate sa demonstreze ca persoana este infectata cu HIV . Un simplu reumatism sau o alta boala infectioasa poate arata aceste valori. Va atasez cateva situri pe care le puteti viziona si verifica : http://www.youtube.com/watch?v=tCGVZ6oWoTA http://www.youtube.com/watch?v=X_N4zgjF0K0 Acesta este doar inceputul ,insa fiecare este dator sa cerceteze singur si sa puna intrebari.... nu sa ramana un credul si sa ii fie teama ! Acest virus Nu au reusit sa il arate niciodata!! Pentru vorbitorii de limba germana sau engleza va recomand sa cititi cartea " Die stille Revolutin der Krebs und AIDS-Medizin" de dr.med.Kremer. O puteti gasi si in limba engleza. http://www.quibono.net/testele_hiv_nu_sunt_.html Nu va mai lasati pacaliti de acesti criminali in halate albe!!!! ce fac experimente pe oameni de 20 de ani! http://www.virusmyth.com/aids/hiv/heinterviewhk.htm Mancati sanatos, fiti mai intelepti ,puneti intrebari indiscrete acestor medici ca nu vor fi in stare sa raspunda la ele! Va urez sarbatori pline de har si iubire! www.rethinkingaids.com

    7
    1

  • No name24 pe 8 Dec 2010, 08:47
    Re Kasia

    Salut ce pot sa-ti spun ca primul test eliminatoriu ii testul Elisa iar acesta se face de 2 ori daca primul a iesit pozitiv din cauza erorilor pe care le poate avea, trebuie sa te gandesti ca pina la 6 luni exista o ,,fereastra imunologica,, adica nu s-a facut seroconversia , exista un singur test care poate depista virusul dupa 10 zile PCR parca dar acesta ii foarte scump, dupa ce ai amandoua teste Elisa pozitive se face western blot sau ,pata vestica,, acesta reprezinta confirmarea si pune in evidenta proteinele amintite de tine , dar daca ai proteina p24 nu inseamna ca ai virusul poate fii vorba despre alte infectii , trebuie sa iti iasa tot setul de proteine...

    2
    0

  • kasia pe 23 Nov 2010, 10:16
    intrebare

    As vrea sa ii intreb ceva pe cei care sunt seropozitivi.Inainte de a afla lucrul asta ,voi ati avut simptome specifice,precum acelea amintite in diverse articole pe net?Eu am avut un contact neprotejat acum 4 luni si 3saptamani.Ultimul test,facut acum o saptamana a fost negativ.Am facut si 2 teste pt antigenul p24 si acelea au fost negative.Problema este ca eu am toate simtomele si semnele vehiculate de ei pe net,dar nimeni nu ma crede fiindca testele sunt negative.Deci,voi ce ati simtit inainte sa fiti diagnosticati?

    4
    0

  • victor pe 11 Nov 2010, 19:36
    Sida incurabila

    Din motive lesne de inteles nu pot comunica date personale dar va pot spune ca o persoana cu SIDA a incetat de doi ani tratamentul ( care de altfel i-a cauzat multe necazuri ) si se trateaza cu suplimente de vitamine,hrana si viata regulata si foarte multe rugaciuni... Deci medicamentele impotriva Sidei sunt atit de puternice incit pe de-o parte opresc dezvoltarea bolii dar il " termina " pe bolnav prin toxicitatea ridicata a din continutul asa-zisului medicament...

    4
    1

  • elsavia pe 9 Nov 2010, 21:25
    despre judecata

    Mi se pare inuman felul ofensiv prin care oamenii ii judeca pe altii care au avut ghinion .Ar trebui sa se gandeasca mai bine inainte de a arunca cu mizerie ,caci ceea ce zici spune cate ceva despre tine ca om.

    4
    1

  • Sergiu pe 25 Oct 2010, 08:17
    pentri ioan

    Analizele uzuale(normale cum le spui tu)de sange nu sunt suficient de relavante pentru bolile venerice.Pentru acestea din urma exista analize specifice, gen testare HIV1+2, VDRL etc.Un dermato-venerolog te poate indruma in acest sens iar daca-i doar o inchipuire a vreunei boli, psihologul face minuni.Totul are o rezolvare!

    3
    0

  • Sergiu pe 25 Oct 2010, 08:17
    pentri ioan

    Analizele uzuale(normale cum le spui tu)de sange nu sunt suficient de relavante pentru bolile venerice.Pentru acestea din urma exista analize specifice, gen testare HIV1+2, VDRL etc.Un dermato-venerolog te poate indruma in acest sens iar daca-i doar o inchipuire a vreunei boli, psihologul face minuni.Totul are o rezolvare!

    1
    0

  • xxx pe 24 Oct 2010, 20:36
    rectificare

    cu SIDA nu poti trai mult timp, cu infectia cu virusul HIV si tratament medicamentos specific, poti trai multi ani si sa mori din alte cauze decat SIDA

    0
    1

  • ioan pe 18 Oct 2010, 13:48
    intrebare repede ca sunt disperat

    in analizele normale de sange iti iasa ,daca ai vrio boala venerica sau in cel mai rau caz hiv?

    5
    2

  • dan pe 16 Oct 2010, 23:09
    pt sifilis

    cum poti sa vb asa de utat de oameni acestia esti un incostient.

    0
    1

  • Gyulyano pe 13 Oct 2010, 00:15
    nesigur

    in cat timp apar primele simptome al virusul HIV?se manifesta si prin mancarime de piele dupa 3 zile?

    2
    0

  • ANA pe 1 Sep 2010, 17:34
    NEDREPTATE

    NEDREPTATE ESTE CEEA CE FAC CEI MAI MULTI DINTRE OAMENI. IN ALTE TARI NU SE JUDECA ASA DE MULT CEI BOLNAVI CU HIV. MULTI DOCTORI, ASISTENTE, PACIENTI DUPA OPERATII SI STOMATOLOG SE IMBOLNAVESC DE HIV. ORICUI I SE POATE INTAMPLA ASTA !!!! ABSOLUT ORICUI ! FOARTE TRIST, INSA ATUNCI CIND VEI AJUNGE SI TU IN CAUZA SIGUR NU VEI MAI JUDECA PE ALTII !! ...SI ROAGA-TE LUI DUMNEZEU SA NU AJUNGI !!

    0
    3

  • nedreptate pe 18 Aug 2010, 08:49
    pentru toti cei ce judeca

    multumesc sergiu.....imi schimb impresia despre oamenii...se poate totul e sa vrei...si tu ai vrut multumesc pentru sustinere...a fost o intamplare mai putin fericita...asa a fost sa fie...hai sa dam mana sa mergem inainte e viata destul de grea...de ce incercati sa o faceti si mai grea?.....judecata nu e aici acum...va fi candva dar nu de catre noi.....atunci vei vedea ceea ce inseamna sa judeci cu adevarat...BAFTA!!!

    6
    0

  • Sergiu pe 11 Aug 2010, 12:48
    pentru "nedreptate"

    Esti un caz fericit si subscriu la cele relatate de tine,eu fiind, intr-o situatie similara.Asta e "boala" grea la romani.Cum care?Sa judece si sa moara de grija celuilalt.

    4
    1

  • nedreptate pe 31 Iul 2010, 03:02
    pentru voi toti cei care cititi

    sunt o persoana infectata cu HIV. vina nu e a mea sau a nici unuia dintre voi m-am nascut in anul 1989 un an mai putin bun pentru mai toti cei care s-au nascut...se poate trai normal cu hiv exista tratament sansele de transmitere sunt mici mici infime...am o prietena de 3 ani ea nu este ca mine avem un copil de 2 ani si 2 lunii sunt cel mai fericit om.. am tot ce imi doresc...singurl lucru care ma deranjaza este ca multi dintre cei neinfectati judeca gresit...dati-ne o sansa suntem oamenii puteti trai alaturi de noi fara sa se intample nimik...si in felul asta va dati o sansa si voua..ganditi-va cu toti daca voi ne-ati accepta si nu ne-ati judeca ati stii cu toti ce este boala in sine cum se transmite..ati putea sa va feriti sa zic in cazul asta sa nu o contactati pentru ca daca voi ne injtelegeti si nu judecati noi nu am avea de ce sa ne ferim de voi si in felul asta ne intelegti si pe noi si va protejati si voi intelege doar nu judeca...nu esti dumnezeu sa judeci...nu e vina noastra...pune-te in locul nostru...daca maine afli ca ai si tu HIV...ce faci?..mai judeci?....cert e ca noi oamenii ne facem rau singuri nimeni altcineva...scriu in speranta ca voi putea schimba macar o parte dintre cei ce gandesc negativ despre noi...imi pare rau ca sunteti si voi oamenii dar nu ganditi ca oamenii...

    9
    0

  • mc pe 16 Iun 2010, 08:58
    ce spune o mare parte a comunitatii stiintifice-printre ei, un laureat Nobel

    pentru sergiu, caraianis, anima pentru ca pare chiar sa va intereseze dati search gary null & aids

    4
    0

  • mc pe 16 Iun 2010, 08:33
    ce spune o mare parte a comunitatii stiintifice-printre ei, un laureat Nobel

    pentru sergiu, caraianis, anima pentru ca pare chiar sa va intereseze dati search gary null & aids

    1
    0

  • lala pe 26 Mai 2010, 10:03
    pt annie

    da-mi voie sa te contrazic putin,annie.nu ii ia 11 ani virusului sa fie descoperit in sange.perioada de incubatie este de 6 luni aprox.ceea ce ai vrut tu sa spui este faptul ca poti trai absolut normal ,fara sa stii ca esti infectat chiar si 11 ani pt ca in unele cazuri virusul nu iti da nici un simptom.dar din momentul infectarii,daca au trecut 6 luni si faci testul,iti apare la analize.

    1
    0

  • Angela Zilinschi pe 11 Mai 2010, 16:56
    Sanatate , Energie & Prospetime mentala

    IMUNE - Anti-cancer si impotriva maladiilor grave http://www.wellstar-fitness.webs.com/

    2
    1

  • Annie pe 25 Apr 2010, 15:34
    inconstienta.

    degeaba va faceti acuma analize de sange ca sa vedeti daca sunteti si voi seropozitivi in urma contactelor sexuale..dar sa stiti ca virusul poate fi descoperit in corp si la 11 ani dupa infectare ;) perioada de incubatie variaza.

    1
    0

  • Kelly pe 11 Apr 2010, 22:47
    prt.sifilis ghiocel

    apropo tu ti ai facut testul hiv? sau cel de hepatita?

    2
    0

  • keely pe 11 Apr 2010, 22:44
    prt.sifilis ghiocel

    mai desteptulei ,ce te ai face ,daca ajungi la spital si esti infectat din greseala ? atunci ai mai face asa descriminare fata de pers. care sunt infectate ,sau poate atunci ai realiza ?,dupa numele de sifilis pe care ti lai dat ti se potriveste perfect.Sustin pers.infectate cu hiv ,sunt pers.normale,de dracu mai oameni buni,cati dintre noi avem cate o boala si vai ne ascundem ,vai sa nu se afle,etc ,dar aruncamcu piatra in alti.

    2
    0

  • Anima pe 11 Apr 2010, 22:01
    sarcina cu un seropozitiv

    Buna! Am o relatie cu un baiat seropozitiv de 2 ani, in tot acest timp am avut si relatii neprotejate, dar anlizele mi-au iesit de fiecare data negative.Pot avea un copil cu el, in cazul in care eu sunt sanatoasa, iar el este seropozitiv, insa are viremia nedetectabila in corp?Exista vreun tratament inaite de a ramane insarcinata si in timpul sarcinii? Ce sanse as avea sa ma imbolnavesc eu? Dar copilul?

    4
    2

  • somebody pe 11 Apr 2010, 11:16
    pt caraianis

    sansele sa te infectezi sunt foarte foarte mici...sau chiar deloc. am avut si eu o relatie cu o persoana hiv+ si nu am patit nimik. am fost la analize si totul e ok. ba mai mult am aflat k sansele de transmitere hiv prin sex neprotejat sun de aprox 0,3% de la femeie la barbat si de la barbat la femeie de vreo 8 ori mai mari. oricum nu as mai face inca odata ce am facut si nu as mai risca. si gandeste-te k dragostea e trecatoare...crede-ma.

    2
    0

  • alina pe 14 Ian 2010, 11:59
    pentru sifilis ghiocel

    Bai baiete, ignoranta ucide, cat despre pseudonimul tau, daca te reprezinta , te sfatuiesc sa te tratezi;si daca tot mergi la medic sa ceri si sedative pentru ignoranta in ultima faza .

    1
    1

  • mihaela pe 6 Ian 2010, 00:24
    indiferenta ucide

    Din pacate indiferenta si lipsa de informare a oamenilor vor genera mult timp de acum in colo afirmatii ca aceasta de mai sus. sifilis ghiocel nu uita ca suntem cu totii oameni si nu ai nici un drept sa-ti judeci semenii

    3
    0

  • sifilis ghiocel pe 5 Ian 2010, 18:40
    off

    nr1 te judeca ca se pot imbolnavi si ei nu e mai bine sa ne ferim de voi? nr 2 ori scapi de ea ori ducetiva in padure

    2
    1

  • caraianis pe 24 Dec 2009, 03:45
    Indragostit

    As vrea sa spun ca si eu sunt indragostit de o persoana HIV+ Imi este teama ca ma pot infecta , dar iubirea este mai puternica decat teama ! Nu stiu care sunt riscurile sa ma infectez din urma sarutarilor , dar daca se intampla , dumnezeu sa ne aiba in paza!

    1
    1

  • Sergiu pe 12 Dec 2009, 12:50
    sunt ale boli mai greu de suporat decat infectia HIV

    ....spun asta din proprie experienta.Timpul mi-a dovedit ca un regim de viata echilibrat si luarea la timp a medicatiei sunt suficiente pentru a duce o viata cu nimic schimbata decat a celorlati.HIV/SIDA nu mai este ceea ce-a fost, credeti-ma.Cu toate acestea societatea judeca inca aspru.

    8
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod