Pharmatex® – capsule, beneficiile contracepției locale

Pharmatex® capsule este o metodă contraceptivă locală fără limite legate de vârstă, de condiţiile fiziologice sau de o patologie medicală, fiind recomandată de Organizația Mondială a Sănătății ca metodă contraceptivă ce poate fi utilizată fără nicio restricţie medicală. Pharmatex® capsule conţine clorură de benzalconiu, care este un spermicid și un antiseptic în acelși timp.1

Efectul spermicid constă în împiedicarea contactulului dintre ovul și spermatozoizi, în primul rând prin imobilizarea spermatozoizilor și prin distrugerea membranei celulare și în al doilea rând clorura de benzalconiu induce gelificarea mucusului cervical, împiedicând de asemenea pătrunderea spermei.

Această contracepţie locală se adresează tuturor femeilor ce doresc să utilizeze o metodă contraceptivă.
Se poate folosi în mod special în cazul contracepţiei orale, în cazul în care s-a uitat sau s-a întârziat să se administreze un comprimat; în aceste cazuri se recomandă asocierea acestor 2 metode în perioada ce a mai rămas din ciclul menstrual.

Această contracepţie locală poate fi, de asemenea, utilizată:
în cazul în care există o contraindicaţie temporară sau definitivă a contracepţiei orale sau a unui dispozitiv intrauterin (DIU);
după naştere, în perioada de alăptare, în perioada de premenopauză;
când se doreşte o contracepţie de scurtă durată;
ca modalitate de asociere în cazul contracepţiei locale prin obturator vaginal (diafragmă) sau sterilet (în special atunci când se administrează concomitent unele medicamente, precum AINS).

Astfel, poți folosi Pharmatex® capsule fără griji dacă ai trecut de 35 de ani, dacă esti fumătoare sau alăptezi, dacă ai hipertensiune, hepatită sau diabet.
Vei fi protejată de o sarcină nedorită fără a-ți face rău.

Pharmatex® capsule poate fi folosit de toate femeile, inclusiv acele femei care au boli cardiovasculare (ca hipertensiunea arterială), tulburări metabolice (hiperlipidemie, diabet etc.), boli hepatice, cancer mamar și cel de col uterin, adică femeile care au contraindicații la pilule contraceptive sau dispozitive intauterine. Clorura  de benzalconiu este un spermicid și un antiseptic în același timp. Studii făcute in vitro arată că produsul este activ pe un anumit număr de agenţi infecţiosi resposabili pentru bolile transmisibile pe cale sexuală, în special: gonococi, chlamydii, herpes virus tip 2, HIV, Trichomonas vaginalis, stafilococ auriu.
Nu se produc modificari ale florei saprofite iar bacilii Döderlein nu sunt influenţați. Pentru a nu se inactiva efectul contraceptiv, nu se recomandă asocierea altor medicamente administrate pe cale vaginală (antifungice, antitrichomonas, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, produse cu administrare locală ce conţin estrogeni). Prin substanța sa activă, clorura de benzalconiu, Pharmatex® capsule acționează strict local, fără să provoace efecte nedorite și fară să modifice flora vaginală, produsul respectand Ph-ul vaginal.

Dacă se doreşte o metoda contraceptivă fără efecte adverse sistemice, fără contraindicaţii*, care respectă flora vaginală si lactobacilii, alegeţi Pharmatex® capsule vaginale!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod