Cancerul apare din cauza furiei neexprimate. Iată ce spun studiile

Cancerul este boala secolului XXI, iar oamenii de știință se concentrează atât pe descoperirea unui leac, precum și pe factorii care provoacă apariția cancerului, pornind de la o varietate de factori genetici și de mediu.
Știai însă că această boală are și cauze emoționale? Cancerul apare, în multe dintre cazuri, din cauza unor factori ușor de trecut cu vederea: emoțiile refulate și furia neexprimată. 

Hormonul stresului, cortizolul, poate fi cauzat de factori emoționali. Suprimarea acestui hormon poate micșora ajutorul oferit de sistemul imunitar organismului. Nivelurile ridicate de cortizol sunt corelate cu imposibilitatea sistemului imunitar de a acționa eficient. Iar când sistemul imunitar nu funcționează corect, celulele normale se pot transforma în celule canceroase.
Cu cât îți vei suprima emoțiile negative mai mult, cu atât organismul tău va fi mai susceptibil la apariția cancerului.

Centrul Alternativ pentru Tratarea Cancerului a observat legătura dintre furia reprimată și cancer. Un alt studiu de la Colegiul Spitalului King din Londra a descoperit asocierea semnificativă dintre cancerul la sân și un model comportamental bazat pe o eliberare anormală a emoțiilor, pe tot parcursul vieții de adult.

Alți cercetători, de la Universitatea Rochester și Școala de Sănătate Publică Harvard, au constatat că persoanele care își suprimă nervii sunt supuse unui risc cu 70% mai mare să sufere de cancer.
Iar Universitatea din Michigan a condus un studiu care a indicat faptul că suprimarea furiei a dus la o mortalitate timpurie la femei și bărbați.

Universitatea din Tennessee a arătat faptul că furia neexprimată a fost un precursor al apariției cancerului, pe când Departamentul Serviciilor de Sănătate din California a descoperit o creștere a deceselor provocate de cancer la persoanele care și-au suprimat furia. Alte cercetări efectuate la Universitatea Stanford, în cadrul Programului de Cercetări în Cancer, au dus la concluzia că emoțiile puternice cauzează o creștere a nivelului de cortizol, care duce la decesul precoce al femeilor ce suferă de cancer la sân.

Cum cauzează stresul emoțional apariția cancerului la nivel celular?


Această întrebare are mai multe răspunsuri posibile. Cancerul apare din cauza unui șoc care nu a putut fi evitat, unui nivel de adrenalină scăzut, unei ciuperci de cancer, deficitului de niacină, lipsei vitaminei C sau imunosupresiei.

Pe lângă asigurarea nivelurilor corecte de substanțe necesare corpului, mai poți apela la câteva moduri sănătoase de a-ți exprima furia.
Printre acestea se numără și: exercițiile de respirație, de relaxare progresivă a mușchilor, o jucărie anti-stres, muzica relaxantă, repetarea unor afirmații calmante.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adriana pe 20 Iun 2017, 10:46
    articolul despre cancer si furie

    Suprimarea acestui hormon poate micșora ajutorul oferit de sistemul imunitar organismului. Nivelurile ridicate de cortizol sunt corelate cu imposibilitatea sistemului imunitar de a acționa eficient. Cele doua afirmatii continute in materialul de mai sus se bat cap in cap. Oare scrieti doar ca sa umpleti niste spatii goale?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod