Campanie impotriva cancerului cervical in Europa

In fiecare an in Europa 50 000 femei dezvolta un cancer de col uterin si 25 000 de femei mor din cauza cancerului de col uterin.
Programele eficiente de profilaxie pot preveni pana la 80% din cazurile de cancer de col uterin. Noile tehnologii au potentialul de a reduce ratele cancerului de col uterin chiar si mai mult si sa previna aproape fi ecare caz al acestei boli in Europa, daca sunt implementate adecvat in cadrul programelor organizate.

Subsemnatul cer Parlamentului European, Comisiei Europene si tuturor guvernelor nationale ale tarilor sa:

1) Lucreze impreuna pentru a implementa programe eficiente pentru prevenirea cancerului de col uterin in concordanta cu recomandarile Consiliului Uniunii Europene si cu Ghidurile europene de asigurare a calitatii screeningului pentru cancerul de col uterin.
2) Sustina stabilirea unor programe de educatie pentru sanatatea publica care sa asigure ca toate femeile sunt constiente de importanta prevenirii cancerului de col uterin si ca benefi ciaza de toate avantajele serviciilor care le sunt disponibile.
3) Faciliteaza schimbul de buna practica intre tarile Europei astfel incat toti sa poata benefi cia de expertiza care exista in Europa.
4) Sustina cercetarile independente care stabilesc cele mai potrivite masuri pentru implementarea noilor metode de screening si vaccinarea impotriva Virusului Papiloma Uman (HPV) pentru a asigura cea mai mare reducere a cancerului de col uterin in Europa.
5) Recunosc si sustin rolul esential jucat de organizatile caritabile, organizatiile non guvernamentale, grupurile de suport ale pacientilor si a voluntarilor in reducerea cancerului de col uterin in Europa.

Aceasta petitie este demarata de Asociatia Europeana contra Cancerului de Col Uterin (ECCA) in colaborare cu Uniunea Internationala impotriva Cancerului (International Union Against Cancer).
1 milion de semnaturi pot face accesibile programele eficiente de preventie.  Semneaza si tu Petitia STOP Cancerului de col uterin!

In perioada 20 - 26 ianuarie va avea loc Saptamana Prevenirii Cancerului Cervical in Europa. Cu prilejul acestui eveniment se va solicita Parlamentului European si Comisiei Europene sprijin in vederea facilitarii acesului la servicii corespunzatoare de prevenire pentru toate categoriile de pacienti. Acest eveniment nu implica promovarea niciunui medicament, vaccin sau a oricarui alt serviciu medical initiat de vreo firma sau corporatie de medicamente. 

Spotul campaniei

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dora piscociu pe 8 Ian 2008, 17:26

    O idee salutara dar nu stiu cat de mult se pot si aplica aceste programe, care este urmarea lor concreta, nu numai scriptic?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod