Laserul - solutia miraculoasa pentru vederea ta

Interventiile chirurgicale cu laser pentru corectarea viciilor de refractie au devenit in ultimii ani foarte populare. Aceste operatii ofera posibilitatea purtatorilor de ochelari de a vedea lumea fata in fata fara a se mai ascunde in spatele lentilelor si, se pare, prezinta un risc minim si un confort sporit. Cine ar pierde o asemenea ocazie, mai ales in Romania, unde pretul lor este accesibil (comparativ cu tari din SUA sau din Uniunea Europeana)?
Ca oricare alta interventie chirurgicala, inainte de a apela la operatia cu laser de reducerea a dioptriilor, trebuie sa te informezi bine cu privire la riscuri, efecte secundare sau cat de compatibil/a esti: evolutia dioptriilor, varsta si afectiunile de care suferi sau ai suferit anterior.


Ce spune specialistul?

Dr. Mircea Filip, director medical al Clinicii de Oftalmologie Ama Optimex, precizeaza ca viciile refractive corectate cu ajutorul operatiei cu laser includ miopia, hipermetropia si astigmatismul; corectia prezbiopiei (scaderea cu varsta a posibilitatii de a citi de aproape) nu a luat inca o mare amploare.

Miopia de pana la -6 D (dioptrii) se poate reduce prin operatii cu laser cu o mare exactitate si cu mai putina precizie pana la -12 D. Hipermetropia se corecteaza prin laser cu destula precizie pana la 5-6 D, in timp ce astigmatismele de 3 - 5 D se pot, de asemenea, corecta. Peste 6-7 dioptrii, problema se poate rezolva prin introducerea unui alt cristalin peste cel natural sau prin inlocuirea acestuia.


Ce tipuri de operatii exista ?

Fotokeratectomia refractiva (PRK, photorefractive keratectomy) se bazeaza pe fotoablatia tesutului cornean anterior in zona optica, respectiv se realizeaza o remodelare a suprafetei corneene de ordinul micronilor.
Efectul corector se bazeaza pe aplatizarea curburii anterioare a corneei. Aproximativ 10 micrometri din ablatie corecteaza o dioptrie a miopiei. Hipermetropia se corecteaza prin ablatia periferica. Pentru corectia astigmatismelor, profunzimea ablatiilor poate fi asimetrica si depinde de meridianul pe care dorim sa-l aplatizam. Laserul se aplica numai pe partea anterioara a corneei timp de 30-60 secunde.

LASEK (Laser assisted subepithelial keratectomy) seamana cu Fotokeratectomia refractiva, dar este mai bine bine tolerata.

LASIK (laser in situ keratomileusis) este cel mai raspandit tip de chirurgie refractiva, folosindu-se pentru corectarea viciilor de refractie. Este o autogrefa refractiva, lamelara, ce permite corectia prin aplatizarea curburii corneene anterioare.

Se realizeaza o keratectomie lamelara (indepartarea straturilor anterioare ale corneei). Se indeparteaza de pe fata profunda a grefonului obtinut o lentila. Dupa rezectia tisulara dorita, grefonul se repune la loc. Prezinta, se pare, mai multe riscuri decat PRK sau Lasek. In acelasi timp, pacientii operati prin aceasta metoda pot vedea destul de bine la scurt timp dupa operatie, astfel incat pot sofa.


Toate cele trei tipuri de operatie se realizeaza in ambulator, cu anestezie topica (picaturi in ochi).

 Cu una sau doua saptamani inainte de operatie, se vor face diverse masuratori (autorefractometrie, keratometrie, topografie corneeana etc.).

Persoanele care au purtat lentile de contact moi vor intrerupe portul lor cu una sau doua saptamani inainte de operatie, iar cei ce au purtat lentile de contact rigide mai mult.


Poti apela la o astfel de interventie daca:

  • ai varsta de peste 20 ani - cand refractia oculara devine stabila, mai ales in cazul miopiilor;
  • daca nu ai alte afectiuni ale ochilor;
  • daca nu ai alte afectiuni sistemice (reumatism articular acut, diabet zaharat, LES, leucemie, limfoame sau alte neoplazii, etc.);
  • daca dispui de banii necesari, deoarece astfel de operatii sunt considerate operatii estetice si nu sunt acoperite de Casa de Asigurari;
  • daca te-ai informat despre riscurile si beneficiile operatiilor cu laser in comparatie cu alte tratamente.


Intrebari frecvente

Operatia cu laser este dureroasa?

In timpul operatiei vei avea un mic disconfort (daca nu chiar deloc), deoarece ochiul este anesteziat prin picaturi.
Dupa ce efectul anesteziei se duce, disconfortul resimtit variaza de la pacient la pacient.

 Cand ma voi putea intoarce la lucru?

Majoritatea oamenilor se pot intoarce la lucru in cateva zile sau pana la 7-10 zile de la efectuarea operatiei. Sunt si oameni care se reintorc la serviciu chiar a doua zi.

Cat dureaza tratamentul?

 Operatia in sine dureaza cateva minute, in functie de nivelul de corectare a viciilor de refractie. Pacientul pleaca acasa dupa aproximativ 30 de minute. In mod normal, va observa o imbunatatire a vederii in trei pana la cinci zile de la interventie, insa recuperarea postoperatorie totala este variabila: doua saptamani pana la sase luni.

Este tratamentul permanent?

Pe termen lung, in majoritatea cazurilor, evolutia postoperatorie este favorabila in 98% din cazuri.

Ce trebuie si ce nu trebuie sa fac dupa operatie?

Pacientii vor purta ochelari de soare pentru protectie si vor urma tratament cu picaturi. In prima luna pacientii vor evita frecarea ochilor, expunerea la soare, aburi, fum, machiaj si efort fizic excesiv.


Care sunt riscurile unei astfel de operatii?

  • vindecare lenta a epiteliului corneean;
  • haze-uri corneene(vedere in ceata) si halouri;
  • dificultate la vederea nocturna, ceata la vederea in amurg(conducatori auto);
  • infectii oculare in absenta unei igiene riguroase;
  • regresia rezultatului initial.

 Atentie! Acuitatea vizuala obtinuta postoperator nu va depasi acuitatea vizuala maxima ce poate fi obtinuta cu ochelarii cei mai buni.

 Articol realizat in colaborare cu Dr. Mircea Filip, director medical al Clinicii de oftalmologie Ama-Optimex
 

Comentariile 51-100 din 119

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • georgiana varga pe 8 Apr 2008, 09:51
    Are sanse

    Fetita mea are 8 luni. Are strabism convergent. Se poate rezolva prin operatie cu laser si cam cat m-ar costa operatia tinand cont ca e copil?

    0
    0

  • marina pe 1 Mar 2008, 12:33
    Helppp

    Am 17 ani si am strabism la ochiul stang si hipermetropie... se mai poate face ceva? Cine stie sa-mi raspunda astept mesaj pe marina_girl_mari@yahoo.com sau al id-ul de messenger marina_girl_mari.

    0
    3

  • szalma beata pe 22 Feb 2008, 17:27
    cluj-napoca

    as dori sa-mi spuneti in cluj la ce clinica se fac aceste operatii si cam la ce pret szbetty@YAHOO.COM

    1
    4

  • Larisa pe 15 Feb 2008, 16:32

    Tinand seama ca este o tehnologie mai nou, nu vad de ce trebuie sa dea gresi. Nu crezi ca a fost testata suficient inainte de a intra pe piata? Ceva este extrem de important, si anume medicul care face operatia. Aici nu ramene decat sa te informezi si sa sa afli cine a mai facut si cum se simte. Cred ca dr. Filip este ok. Multa sanatate... in viata trebuie sa fii invingatoare!

    0
    0

  • catalina pe 15 Feb 2008, 16:00
    Nehotarare

    Unii spun ca e bine sa te operezi cu laser pentru miopi, altii nu. Nu stiu ce sa mai cred. E bine sau nu?

    0
    0

  • silvia pe 15 Feb 2008, 13:36
    Miopie forte

    La dioptriile pe care le am as dori sa ma operez dar frica ma depaseste.

    0
    0

  • Flori pe 14 Feb 2008, 22:33
    Cat costa o poeratie cu laser

    M-ar interesa si pe mine cam cat costa o operatie cu laser. Fac 17 ani si as dori sa stiu la ce varsta m-as putea opera. Daca am acordul parintilor ma pot opera la 17 ani??? La ambii ochi am -4,50. VA rog sa imi raspunte-ti la aceste intrebari pe mail-ul gandacik_mik@yahoo.com .Va multumesc.

    2
    0

  • liviu pe 3 Feb 2008, 14:45
    O poveste mai lunga!!!!

    Acum am 24 ani, pe la varsta de 7 ani am cazut de la o inaltime de 10-12 m, de atunci nu vad cu ochiul stang, am avut rana deschisa... eu pur si simplu nu mi-am dat seama ca nu vad cu ochiul stang pana ce nu am vazut filmul "om bogat om sarac" eu credeam ca asa este toata lumea: copil prost "nu am spus nimanui dar cand am vazut filmul m-am intrebat cum de vede "falconetty" cu ochiul drept...? Pentru ca la stangul avea un bandaj, si atunci i-am spus mamei, ma rog, am fost la mai toate spitalele iar doctorii mi-au spus ca nu se mai poate face nimic deoarece s-a cicatrizat... deci in concluzie nu vad cu ochiul stang, pana acum vreo 4 ani nu se cunoastea nimic de vreao 4 ani a inceput sa-mi fuga ochiul "strabism" as vrea sa-mi fac o operatie... cel putin sa nu-mi mai fuga ochiul, cu dreptul vad foarte bine "mi-a spus un doctor ca vad cat un om normal si inca o data" va rog mult daca poate cineva sa-mi dea un sfat... Va multumesc anticipat. Adreasa mea de mail este: musyy22@yahoo.com, inca o data va multumesc anticipat!!!

    0
    0

  • ela pe 1 Feb 2008, 22:16
    Lasek

    Acum 11 zile am facut operatia cu laser Lasek, dar inca nu mi-am revenit, inca vad in ceata, la tv nu ma pot uita, cand credeti ca imi voi reveni!? Pentru cine a mai trecut prin asa ceva; va rog sa imi lasati cateva pareri. Va multumesc !loub_erika@yahoo.com

    0
    3

  • radu pe 24 Ian 2008, 21:35
    Informatie despre operati cu laser

    As vrea sa fac o operatie cu laser la ochii, ce cabinet imi sugerati cel mai bun din cluj?

    0
    5

  • ionut pe 12 Ian 2008, 18:01
    Strabism

    Eu de la un an si 6 luni am strabism la ochiul stang si vad foarte putin cu el. Deci, ce se poate face in acest caz?

    2
    0

  • corina pe 6 Ian 2008, 21:02
    Am strabism

    As dori sa aflu daca pot sa rezolv cumva problema asta. Ma refer la un srabism la ochiul stang. Va multumesc.

    0
    0

  • MARI pe 3 Ian 2008, 15:49

    La ofta pro - pentru strabism.

    0
    0

  • Cristinna pe 19 Dec 2007, 21:15
    Frica???

    Nu ai de ce sa-ti fie frica, si eu am facut aceasta operatie in urma cu 2 saptamani si ma simt excelent. Dupa ce mi-a trecut anestezia, am avut senzatia de nisip in ochi cam o saptamana, un pic durere de cap si cateva intepaturi in ochi asa cand si cand, dar asta numai in prima saptamana ca dupa aceea nu am mai avut absolut nimic. Si mie mi-a fost un pic frica dar m-a asigurat doctorul ca nu exista niciun risc, si nu doare deloc, si intr-adevar a fost floare la ureche operatia. Dupa aceea trebuie sa-ti pui picaturi in ochi cu antibiotic ca sa nu se infecteze si lacrimi artificiale ca ai senzatia de ochi uscat, in rest absolut nimic riscant sau dureros nici in timpul operatiei si nici dupa aceea. Iti recomand sa faci operatia la ochi cu incredere ca nu prezinta niciun risc, eu sunt foarte multumita si fericita ca deja mi sa imbunatatit vederea foarte mult desi au trecut numai 2 saptamani de la oparatie, ca termenul de recuperare este de 3 luni. Eu iti doresc multa sanatate si mult succes daca te hotarasti sa faci acest pas.

    0
    0

  • DOINA pe 15 Dec 2007, 21:57
    Operatie

    La Cluj, operatia este 43.000.000 lei vechi. Si eu vreau sa fac operatia dar imi este teama de riscuri si de urmari.

    3
    0

  • Giurca Vica pe 13 Dec 2007, 08:07
    Oftalmologie

    Buna ziua, as dori sa stiu cat costa o operatie cu laser pentru micsorarea diopriilor, nu se spune nimic, de ce?

    0
    1

  • george da la roman pe 4 Dec 2007, 12:38
    am strabism

    am auzit de un medic foarte bun care face operati de strabism, il cheama mircea filip. asta este id meu:george_the_best2000. Cica este singura clinica din Romania care se opereaza de asa ceva. Eu am 17 ani si as vrea sa ma operez de strabism. Oare este posibibila aceasta operatie?

    0
    0

  • GEORGE DE LA ROMAN pe 26 Nov 2007, 16:25
    AM STRABISM

    AM VARSTA DE 17 ANI SI AM STRABISM SI ASI VREA SA MA OPEREZ........AS PUTEA SA STIU SI EU UNDE MA POT OPERA DE STRABISM.

    0
    0

  • Viaholfirribre pe 26 Nov 2007, 11:51
    gambling poker w

    Hi people! I not agree with Your argument [url=http://gambling-online.hostico.net/index.html]gambling-online[/url] gambling addiction statistics [url=http://gambling666.bravehost.com/gambler/map.html]gambling666-map[/url] and [url=http://gambling666.bravehost.com/gambler/map.html]gambling666-map[/url] He is blessed with one of poker's greatest mathematical minds mixed with the right amount of risk-taking and confusing behavior to be worthy of his nick-name 10 times over. [url=http://gambling666.bravehost.com/gambler/map.html]gambling666-map[/url] Sincerely

    0
    0

  • nicoleta nemeth pe 14 Nov 2007, 08:23
    buna

    fiul meu are 14 ani si sufera de strabism ,as dori sa imi spuneti cam cat costa o operatie si daca el ca elev nu benficiaza de compensare

    0
    0

  • Andreea pe 12 Nov 2007, 21:29
    Am strabism de la 2 ani

    de la 3 ani am inceput sa port ochelari pentru starabism dar acuma de la 5 ani port +1 la stangul si +1.5 la dreptul..care este ochiul lenes... fac exercitii tin stangul acoperit... dar ce as mai putea face sa imi schimb privirea. Am suferti o operatie la bucuresti la 6 ani . Am 14 ani se mai poaTE FACE CEVA?

    0
    0

  • cris2aur2@yahoo.com pe 5 Nov 2007, 22:21
    Cluj napoca sau sibiu

    am miopie: 6,50 OS si 7,00 la OD.pot sa ma operez?cam cat costa ?stiti vreun medic care face aceasta operatie in cluj sau in sibiu? e periculoasa? cris2aur2@yahoo.com

    0
    0

  • IULIANA pe 22 Oct 2007, 16:40
    TRBUIE SA PORT OCHELARI?

    AM 18 ANI,AM STRABISM DE LA 3ANI.AM FACUT VREO 2 OPERATII LA VARSTA AIA FARA NICI UN REZULTAT.AM PURTAT OCHELARI ANI DE-A RANDUL AM SCHIMBAT VREO 5-7 PERECHI DE OCHELARI.OPERATIILE LE-AM FAKUT LA PITESTI.LA BUC CAND AM FOST PE LA 9 ANI MI-AU SPUS SA FAC EERCITII CU UN PIX(ASTA LA UN CABINET PARTICULAR)PE LA 12 ANI AM FOST LA UN SPITAL SI MI-AU SPUS CA TRE SA PORT OCHELARI,SA NU FAC OPERATIE CA E UN STRABISM USOR SI S-AR PUTEA DIN DIVERGENT SA DAU IN COVERGENT.AM STRABISM LA OCHIUL STANG DIVERGENT.AS VREA SA FAC OPERATIA DAR NU STIU LA CE MEDIC.NU STIU IN CINE SA MA INCRED.NU AS VREA DUPA OPERATIE SA PORT OCHELARI.MACAR NISTE LENTILE.VA ROG AJUTATI-MA NU STIU CE SA FAC

    0
    0

  • Alice pe 16 Oct 2007, 16:50
    medic in cluj

    va rog frumos sa-mi spuneti cu ce medic din Cluj as putea lua legatura pentru o operatie de corectare a strabismului,cea mai competenta persoana,daca se poate. Si un pret informativ,daca aveti. suntgeniupustiu@yahoo.com

    0
    0

  • iaRUIUSTINIAN@YAHOO.COM. pe 7 Oct 2007, 12:59
    STRABISM DIVERGENT

    AM 42 ANI,PORT OCHELARI DE 10 ANI,PT.DISTANTA O.D. +0,50 O.S. -0,25, PT.APROAPE O.D.+1,50 O.S.+0,75,VA ROG SPUNETI-MI DACA SE POATE FACE OPERATIA IN BRASOV LA CE DOCTOR,CAT MA COSTA,SI CE RISCURI POSIBILE SUNT?

    0
    0

  • Veronica pe 27 Aug 2007, 01:55
    Cluj-Napoca

    Va rog sa-mi dati datele de contact a unei clinici unde se poate realiza operatia oculara cu laser in Cluj-Napoca si carui doctor sa ma adresez. Va multumesc. cret_veronica@yahoo.com

    1
    0

  • Codrin pe 25 Aug 2007, 11:58

    la fel ca domnisoara de sus...ma intereseaza in ce oras se face , cat mai apropiat de Suceava, La ce spital sau cabinet si un pret estimativ, va multumesc Kadabvra@yahoo.com

    0
    0

  • ramona pe 29 Iul 2007, 14:59
    unde se poate realiza operatie de strabism?

    am 17 ani sunt din bt am strabism la ochiul stang si sunt dispusa sa incerc o operatie pt a scapa de ochelati(ii port de la 7 ani).pt cei care ma pot ajuta m-ar interesa unde se poate realiza o astfel de operatie(in ce oras) si cat costa ast rasp voastre pe id ramo_roxy2006 va multumesc anticipat

    0
    0

  • Foame Andra pe 2 Iul 2007, 13:15
    Exista vreo sansa ca eu sa fiu operata?

    Am 18 ani si port ochelari de la varsta de 12 ani.In prezent am miopie,-5 D, la ambii ochi.M-ar interesa si pe mine sa stiu cat mai multe despre aceasta operatie cu laser,cat este de costisitoare si daca am vreo sansa sa fiu operata pt k,chiar,as vrea sa pot renunta la ochelari.

    0
    0

  • Hermin pe 2 Iul 2007, 09:50
    Strabism

    As dori sa stiu sigur dak la varsta de 18 ani se mai poate rezolva ceva pentru a scapa de strabism , prin operatie sau alte metode. dar cat ar costa operatia??

    0
    0

  • mioara codroiu pe 30 Iun 2007, 15:45
    despre operatii corectere miopie

    Oare la Spitalul Militar Central nu se fac operatii corectare miopie laser Cunoasteti cumva?Ma gandesc ca poate sunt preturi mai mici.La ora actuala pretul este intre 2500-3000 lei la Oculus.

    0
    0

  • Draghici Mihai pe 25 Iun 2007, 11:08
    am vreo sansa

    Am strabism la ochiul stang,am 14 ani vreau si eu sa stiu daca pot sa ma operez la ochi ca sa nu mai port ochelari si cat ar costa si unde? trimiteti-mi raspunsul la adresa de mess Marele_Marian sau la adresa de email la Marele_Marian@yahoo.com.

    0
    0

  • Angerl-Kiss Ghizela pe 17 Mai 2007, 10:45
    despre operatie LAsik

    M-ar interesa ,daca se face operatia la Arad , unde si cat costa

    0
    0

  • alina pe 10 Mai 2007, 09:39
    coroidoza miopica

    Am miopie forte, coroidoza miopica la ochiul stang, -10, ochiul drept perfect sanatos.. Mi se spune ca nu am sanse sa-l vindec vreodata, nici macar prin operatie. asa sa fie? mi-a dat pastilo mirtillo, ca de obicei. sa ma opresc aici? va rog, raspuns pe alina_10162004@yahoo.com Multumesc celor ce imi vor da un sfat.

    0
    0

  • Manuela Munteanu pe 27 Ian 2007, 12:03
    Am facut operatia!

    Am facut operatia acum 18 zile ;i ma simt foarte bine. Insa am momente cand vad in ceata si cu halouri; cand obosesc, seara am dificultati de vedere, dar sper ca in timp se vor rezolva. aca dispuneti de bani si aveti curaj, merita. Operatia am facut-o la OCULUS si m-a costat 36 mil lei. Succes!

    0
    0

  • PROTEASA FLORINA pe 4 Ian 2007, 15:25
    am vreo sansa

    am strabism la ochiul stang (S+1 D0,5) si m_am saturat de atatea jigniri .pot face in afara de purtarea ochelarilor

    0
    0

  • mys-siss pe 1 Dec 2006, 18:09
    nu stiu

    vreau sa stiu mai multe. cei care au fost operati spun ca totul e ok. dar cat a costat nici unul, riscuri?nimic d c?

    1
    0

  • ioana pe 19 Nov 2006, 13:22
    strabism

    De curand am fost operata de strabism la ochiul stang intr-o clinica privata din Cluj Napoca si ma simt destul de bine, desi inca ma mai doare ochiul si este rosu spre coltul exterior. As vrea sa stiu mai multe despre recuperarea postoperatorie!

    0
    0

  • cristina talos pe 8 Nov 2006, 16:17
    pt operatia cu laser

    in ce oras se poate face operatia cu laser .. in cazul miopiei 0D(-3.75) OS(-3.75)si cat ar costa (aproximativ)va rog sa imi da`ti un raspuns.va multumesc anticipat cristina_talos@yahoo.com

    0
    0

  • cristii pe 4 Nov 2006, 10:38
    ajutorrrrr

    am strabism la ochiul drept si as vrea sa stiu daca la 17 ani se poate opera ca nu mai suport insultele si cam cat ar costa va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri

    0
    0

  • Cojocaru Angela (bacau) pe 29 Oct 2006, 12:52
    interventie laser

    Buna ziua , am o prietena care avea miopie cu dioptrii foarte mari , de -10 si s-a operat la o Clinica din Bucuresti, este foarte multumita de rezultat avand in vedere ca purta ochelari cu lentile foarte groase si era deprimata din acest motiv, de aceea ma intereseaza si pe mine daca pot fi operata avand astigmatism mixt -2.25 S SI -3.25 LA OCHIUL D, SUNT PURTATOARE DE OCHELARI, MA SIMT FOARTE CONFORTABIL CU EI DAR MA SI DERANJEAZA IN DIVERSE SITUATII SI AS VREA SA FAC INTERVENTIA CU LASER DE RIGOARE, NU AM PURTAT NICIODATA LENTILE DE CONTACT , SI NICI NU VREAU SA APELEZ LA ELE..., ORI OPERATIE ORI OCHELARI....., ASADAR..., VA ROG SA-MI SPUNETI DE CATI BANI TREBUIE SA DISPUN PENTRU A FACE ACESTA INTERVENTIE DAR SI POST OPERATOTIU..., VA MULTUMESC, VOLTERRA80@YAHOO.COM

    0
    0

  • stoian anca pe 15 Oct 2006, 20:21
    strabism convergent

    m-am saturat sa mai port ochelari de la 3 ani ,(strabism convergent), dati_mi o solutie ,anca_stoian2006@yahoo.com

    1
    0

  • stoian anca pe 15 Oct 2006, 20:15
    mai am vreo sansa?

    am 26 de ani, strabism convergent os+2.25, od+2.50, sunt o fata disperata, va rog sa-mi spuneti unde sa ma operez

    0
    0

  • Robert pe 6 Oct 2006, 14:30
    Oare mai am vreo sansa?

    este ceva miraculos.Am 20 ani si am strabism la ochiul stang in plus port si ochelari,sunt miop (os +2)(od+1.75)vreau sa stiu si eu daca se mai poate face ceva!! va rog mult de tot sa ma ajute cineva sau macar sa-mi dea un raspuns ..robert_dud@yahoo.com

    0
    0

  • Dud Robert pe 5 Oct 2006, 16:14
    5.10.2006

    Buna,ma numesc Dud Robert (20 ani) si am si eu o rugaminte la dumneavoastra.V-as ruga mult de tot sa-mi spuneti si mie cat costa o operatie de strabism si unde se poate face? Am strabism la ochiul stang si port ochelari (miop)de pe la 7ani. Va Rog Mult De Tot sa-mi spuneti si mie daca se mai poate face ceva pentru ami corecta ochiul stang si vederea .. ochiul stang am(+2) si la celalalt (+1.75). Va rog mult de tot sa-mi trimitei si mie un raspuns.!!

    0
    0

  • proschin crina pe 28 Sep 2006, 23:23
    despre miopie

    mama sufera de miopie forte cu coroidoza miopica, strabism divergent, dioptrii -11 ochi st. si -21 ochi dr. ce se mai poate face????

    0
    0

  • sorin pe 15 Sep 2006, 02:33
    strabism

    am strabism la un singur ochi, am 19 ani si vreau sa stiu daca pot sa mai fac operatie ,

    0
    0

  • getab pe 4 Aug 2006, 22:21
    care este pretul?

    cat costa aceasta operatie , si unde se face? ince oras?multumesc.

    0
    0

  • Sandu Rodica pe 31 Iul 2006, 15:15
    buna ziua

    Am o parere foarte buna in ceea ce priveste cariera domnului doctor Mircea Filp. Este un ao nemaipomenit din toate punctele de vedere. Nu am cuvinte. Datorita lui pot vedea asa cum e normal. II voi multumi intotdeauna atat lui cat si celui de sus care practic da curajul si puterea ca multi oameni sa vada asa cum este normal.

    0
    0

  • Marica Stela pe 26 Iul 2006, 17:02
    Ce se poate face?

    Fata mea are 25 de ani, are miopie cu astigmatism. La consult a aflat ca are corneea prea subtire si nu se poate opera cu laser.Ce se poate face in acest caz?

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod