Ambliopia sau boala ochiului lenes

Tratament Inca de cand bebelusul are doar doua luni poti incepe sa-i misti prin fata ochilor diverse obiecte, de diferite dimensiuni si culori, pentru a vedea cum reactioneaza. De asemenea, chiar daca nu face acest lucru in mod obisnuit, roaga-ti pediatrul sa-ti examineze bebelusul in jurul varstei de sase luni. Cu cat este depistata mai de timpuriu boala, cu atat se poate trata mai eficient. Cele mai multe cercetari sustin ca ambliopia este foarte greu de tratat dupa varsta de 9 ani. Pentru inceput tratamentul actioneaza asupra cauzei care a determinat boala.

Potrivit dr.
Ionut Costache, "ambliopia se poate trata prin terapie vizuala. Aceasta presupune acoperirea ochiului sanatos (ocluzarea). Astfel creierul va fi nevoit sa perceapa prin intermediul celui ambliopic. Alte solutii sunt reprezentate de tratamentul cu atropina in locul ocluzarii si interventia chirurgicala daca exista strabism".

Ocluzia prin acoperirea ochiului sanatos cu un plasture de culoare inchisa este cea mai frecventa metoda de tratament. Copilul va purta acest plasture cateva saptamani sau luni, in functie de gravitatea bolii.

Alte forme de tratament:
  • aplicarea unei lentile de culoare inchisa pe ochiul sanatos - se foloseste mai ales in cazul in care copilul refuza plasturele;
  • relaxarea prin utilizarea solutiilor oftalmice pentru a forta creierul sa foloseasca ochiul cu probleme; aceasta metoda se foloseste pentru tratarea cazurilor de ambliopie usoara;
  • ochelarii de vedere cu lentila opaca la ochiul sanatos.

Este foarte important ca tratamentul recomandat sa fie urmat conform indicatiilor medicului.
Chiar daca tratamentul a avut succes, este posibil ca ambliopia sa reapara. De aceea trebuie respectata recomandarea oftalmologului de a se efectua controale perioadice si dupa incetarea tratamentului.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tiberiu pe 4 Iun 2010, 22:15
    astigmatism hipermetropic ,ambliopie mare

    am astigmatism hipermetropic ,ambliopie mare la un ochi se mai poate face ceva pentru el sau in timp se inchide de tot

    5
    3

  • gala253 pe 3 Mai 2010, 21:54
    am ambliopie strabism si diplopie :| super

    am fost diacnosticat de curand cu ambliopie .. vad dublu adika nu suprapun imaginile vazute de fiecare ochi .Dreptul este ochiul bun la stangu am strabism dar nu se poate face nimic pentru problema aceasta un medic de la spitalul clinic de oftalmologie care are un cabinet particular mia zis ca deviatia stangului este foarte mica si insesizabila cu aparate nu mai gasit dioptrii sau vreun defect... mia recomandat nijte ochelari cu prisme care nu ma ajuta prea mult pentru ca vad tot dublu . Am 16 ani jumate . ce pot face? mai exista vreo sansa pentru ochiul meu?

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod