Semnale de alarmă care indică faptul că ai nevoie de magneziu


Fără îndoială, lipsa unui singur nutrient poate avea un impact semnificativ asupra stării noastre generale de sănătate. Dieta standard din zilele noastre este foarte diferită de cea din trecut, astfel apărând și multe probleme de sănătate care nu erau atât de frecvente înainte.
Una dintre cele mai frecvente deficiențe este cea de magneziu. Însă magneziul este baza pentru o listă întreagă de procese din corp.

Cum îți dai seama dacă organismul tău are nevoie de magneziu?


Oamenii consumă multe produse lactate, iar o dietă bogată în calciu și fosfor necesită mai mult magneziu în organism. Este important să reții că aportul necesar de magneziu este individual. Prin urmare, mulți oameni ar putea crede că au atins doza recomandată de magneziu, când nu este adevărat.

Alimentele procesate care se regăsesc adesea în dietele moderne sunt private de substanțe nutritive importante, inclusiv magneziul. Printre alimentele bogate în magneziu se numără nucile, legumele cu frunze verzi, semințele, fasolea. Cu toate acestea, oamenii nu mănâncă o cantitate echilibrată din aceste alimente. Deficiența de magneziu poate fi provocată de tulburări renale, tulburări gastrointestinale, excesul de alcool, vârstă. 

Simptome ale deficienței de magneziu


- amețeală
- convulsii
- cistită
- anxietate
- pierderea memoriei
- deficiență de potasiu
- migrene
- crampe musculare
- probleme cu inima
- tensiune arterială crescută
- depresie
- dificultate la înghițire
- astm
- cheaguri de sânge
- lipsă de calciu
- afecțiuni ale intestinelor
- afecțiuni renale și hepatice
- constipație
- osteoporoză
- oboseală
- diabet zaharat de tip 2
- probleme respiratorii
- insomnie
- probleme de fertilitate
- greață
- carii
- schimbări de personalitate
- sindromul Raynaud
- hipoglicemie

Cum îți poți crește nivelul de magneziu din organism?


Potrivit specialiștilor, trebuie să mănânci mai multe alimente cu un conținut ridicat de magneziu pentru a crește cantitatea de magneziu din corp.
Printre acestea se numără și:

- spanac
- semințe de dovleac
- semințe de susan
- quinoa
- semințe de floarea-soarelui

Dacă nu obții aportul necesar de magneziu din alimente, medicul s-ar putea să îți recomande suplimente cu magneziu. Acestea pot fi administrate pe cale orală. 

Uleiul de magneziu este recomandat ca un tratament natural pentru durere. Trebuie să aplici puțin pe zona afectată și să masezi pentru un minut sau două. Acest procedeu va reduce inflamația și durerea. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;