Cei mai importanţi 10 paşi ca să renunţi la fumat pentru totdeauna

Ai incercat de nenumărate ori să renunţi la fumat, dar fără succes? Ei bine, acum este momentul să iei taurul de coarne pentru ultima dată şi să scapi de acest viciu extrem de nociv urmând cei 10 paşi de mai jos:

1. Fixează o dată de la care renunţi la ţigări

Nu te gândi neapărat la 1 ianuarie 2015 - alege o dată oarecare, preferabil lipsită de semnificaţii (în definitiv, cei mai mulţi dintre noi îşi propun să facă şi să dreagă începând cu prima zi a anului şi eşuează lamentabil). Până atunci, însă, fie că este a doua zi, fie că data este peste două săptămâni, continuă să fumezi ca şi cum nimic nu s-ar fi intamplat.

2. Aminteşte-ţi că, de fapt, nu pierzi nimic

În loc să te laşi bântuită de gânduri că vei renunţa la una dintre micile plăceri ale vieţii, aminteşte-ţi că, de fapt, fumatul este un viciu care te îmbolnăveşte şi îţi scurtează dramatic speranţa de viaţă.

Nu pierzi nimic renunţând la nocivele ţigări, ba dimpotrivă!

3. Aprinde-ţi ultima ţigară şi fă-ţi o promisiune solemnă

A sosit şi ziua Z: aprinde ultima ţigară şi, pe măsură ce tragi din ea, fă-ţi o promisiune solemnă, şi anume aceea de a renunţa de tot la nicotină din acel moment, sub orice formă ar veni ea. Aceasta este una dintre cele mai importante decizii pe care le poţi lua vreodată, fiindcă de ea depinde viitorul tău şi starea ta de sănătate.

Şi ţine minte: organismul tău va mai tânji după nicotină preţ de câteva zile după ultima ţigară.
Însă nu te lăsa impresionată/descurajată de disconfortul resimţit; nu este major şi va dispărea de la sine în scurt timp.

4. Savurează-ţi cafeaua ca şi până acum

Obişnuiai să fumezi la cafea? Ei bine, gândeşte-te că, de acum încolo, îţi vei putea savura cafeaua fără a-i mai asocia un obicei nociv. Pur şi simplu, viaţa merge mai departe, ca şi până acum, numai că tu ai scăpat între timp de un obicei teribil.

5. Fă tot ce făceai şi înainte

În corelaţie cu punctul anterior, nu renunţa la activităţile sociale - contextele în care altădată fumai - doar pentru că ai renunţat la ţigări.
Nu este cazul să te pedepseşti, ba dimpotrivă: tu ai luat o decizie foarte bună şi, tocmai fiindcă ştii că este cea corectă, situaţiile sociale cu pricina nu vor fi atât de periculoase pe cât îţi imaginezi.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • asoltanei ioan pe 18 Ian 2015, 17:11
    fumatul

    Si cand te apuci de fumat iei o hotarare.Deci este inceputul unei excursii care poate intotdeauna sa dauneze organismului tau si sa aibe un final..... Dar alimentarea acestui hobii este si ea o practica. Incercati va rog frumos metoda convingerii de sine ca sa nu mai alimentati acest hobii. In cazul meu,am reusit astfel.Am sa va povestesc pe scurt. Intodeauna am fumat ,din instinct, din dorinta de a fuma, ma credeam important,sa am o anumita stare de evadare,fumatul unei tigari i-mi aducea un moment de ragaz dar intodeauna ameteam. Deci fumatul distruge din simturi si i-mi consuma din bani.M-am orientat spre ideea ca trebuie sa evit fumatul,actiunea am premeditat-o.Ce a facut sa functioneze actiunea mea? Simplu pentru mine a fost un gest de intelegere a unui fapt care l-am condamnat pe loc ca un adevarat judecator dand un verdict total. sigur si capital. Am facut un foc in soba cu lemne de acasa, sa fie mai cald in camera si cum stiti si voi pana se aprinde focul face figuri, mai iese fum pe langa plite .Am zis ca sa aprind o tigara neluand in seama decat ca pana se incalzeste plita ,burlanele,am ragaz sa pip o tigara.Am tras din tigara si normal am expirat tot fum de la tigara catre soba, ca ma fixasem asupra ei,Dar si soba dadea fum, si eu deasemeni. Am pus mana la buzunarul de la piept ,am luat pachetul cu cele sapte tigari ramase si l-am aruncat in soba . Am cugetat zicandu-mi "EU SUNT SOBA? Din data de 7 Martie 2002 nu am pus nici macar mana pe o tigara,nu mi-a pasat nu m-a atras sa fumez din clipa cand am aruncat tigarile in foc si le-am condamnat prin verdictul dat . Fiti judecatorii propriei voastre fiinte .Cu respect.

    0
    0

  • aniko pe 18 Ian 2015, 08:56
    fumatul

    Am incercat de mai multe ori sa ma las de fumat dar fara succes.Am o vechime de 30 de ani.Daca puteti ajutati-ma.Va multumesc anticipat!

    0
    0

  • iliescu pe 17 Ian 2015, 07:31
    fumatul

    Cea mai sigura metoda de a te lesa de fumat este ca atunci cand iei in considerare aceasta schimbare in viata, este sa te lasi de fumat deodata, si sa nu mai aprinzi vreo tigara iar daca ai deja una aprinsa sa o stingi fara a mai trage nici un fum. Din proprie experienta va spun ca reactia organismului este mult mai putin agresiva decat aveti impresia si chiar de a doua zi in care v-ati lasat de fumat starea neplacuta incepe sa se diminueze. Celelalte metode din articol sunt eficiente in actiunea de a nu te lasa de fumat. Culculul sumelor cheltuite pe tigari are efect pozitiv.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod