Avionul, cel mai infestat loc cu virusuri și microbi. 7 soluții ca să nu te îmbolnăvești când zbori

Sistemul tău imunitar se prea poate să își facă datoria, iar dacă nu, poți oricând să pui în aplicare următoarele soluții eficiente:

1. Bea multă apă. Tocmai fiindcă aerul din avion este foarte uscat și te predispune la îmbolnăviri, combate-l hidratându-te pe toată durata zborului. Eficient s-ar putea dovedi și un spray nazal cu soluție salină.

2. Folosește un gel dezinfectant. Igienizează-ți frecvent mâinile cu un gel dezinfectant sau cu șervețele umede cu proprietăți similare.

3.

Igienizează suprafețele cu care intri în contact. Șterge cu un șervețel umed tăvița unde pui gustarea și paharul de apă, dar și mânerele scaunelor.

4. Nu folosi buzunarele de pe spatele scaunelor. În interiorul lor, pe lângă pliante și reviste, se prea poate să se afle și resturi de la servețele folosite și alte obiecte infestate.

5. Deschide sistemul de ventilație. Îndreaptă jetul de aer filtrat înspre chip, astfel încât curentul să poată îndepărta particulele periculoase înainte să fie inhalate.

6.
Schimbă-ți locul.
Dacă se întâmplă să te nimerești lângă un pasager în mod evident răcit, întreabă dacă este posibil să îți fie schimbat locul. În situația în care zborul nu este full, cererea ta ar putea avea rezultatul scontat.

7. Evită păturile și pernele din avion. Dacă nu ai neapărată nevoie de ele, nu folosi obiectele de acest tip din avion. Riști să fie contaminate cu agenți patogeni de la pasagerii zborului anterior.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod