Tratament inovator pentru prostata mărită

O singură capsulă, două ingrediente active
Noul medicament asociază pentru prima dată două ingrediente active in aceeaşi capsulă, având o doză fixă. Medicii urologi îl pot recomanda începând de astăzi pentru tratarea simptomelor moderate şi severe de adenom de prostată.

Duodart a primit aprobarea europeană de comercializare în martie a.c., iar de la sfârşitul acestei luni va fi disponibil în farmaciile din toată ţara. Medicamentul înglobează într-o singură capsulă eficienţa dutasteridei şi cea a tamsulosinului. „Datele clinice ale combinaţiei de dutasteridă şi tamsulosin sunt impresionante, în comparaţie cu efectele luate separat ale celor două substanţe. Datorită acestor rezultate, consider că Duodart poate fi folosit cu succes drept tratament de primă linie la pacienţii cu simptome moderate şi severe de HBP”, a declarat Prof. Dr. Ioanel Sinescu, Preşedintele Asociaţiei Române de Urologie.


O singură pastilă pentru prostata mărită


După 4 ani de studii clinice realizate pe un eşantion de 4.844 de bărbaţi cu vâsta peste 50 de ani s-a descoperit că administrarea acestei combinaţii oferă pacienţilor cu simptome moderate şi severe de HBP (hiperplazie benignă de prostată/prostat mărită) o mai bună ameliorare comparativ cu alfa-blocantul tamsulosin, medicamentul prescris cel mai frecvent. Mai mult, reducerea riscului de complicaţii scade cu 66%, faţă de 20% cu monoterapia cu dutasteridă.


Ce rol au cele două substanţe? Tamsulosinul ameliorează simptomele, îmbunătăţind fluxul urinar, iar dutasterida previne apariţia complicaţiilor (blocaj renal sau intervenţie chirurgicală).

Potrivit specialiştilor, efectele tratamentului se observă rapid, la 1-2 săptămâni de la administrare şi sunt vizibile pe termen lung. Costul tratamentului lunar se ridică la 125 ron, iar medicamentul nu este momentan pe lista de compensare. Ca să faci o comparaţie, trebuie să ştii că dacă urmezi tratament cu cele doua ingrediente active luate separat, costul lunar ajunge la 160 ron.

Medicamentul este contraindicat persoanelor hipotensive, alergice la cele două substanţe active şi cu afectare hepatică severă.


Trebuie să urmez un tratament toată viaţa?


Prof. dr. Ioanel Sinescu, preşsedintele Asociaţiei Române de Urologie recomandă necesitatea unui tratament pe termen lung, dacă efectele observate sunt pozitive şi te ajută să reduci disconfortul cauzat de această problemă. Dacă simptomatologia revine şi tratamentul nu este eficient, singura opţiune rămâne intervenţia chirurgicală care se va realiza la recomandarea medicului urolog. Printre complicaţiile care pot să apară îîn operaţia de prostată sunt: sângerările, infecţia urinară, incontinenţa urinară, dezvoltarea sclerozelor de col vezical şi oscilaţiile tensiunii arteriale.


De ce apar aceste probleme cu prostata?


Odată ajunşi la pubertate, sub influenţa hormonilor androgeni, prostata creşte şi ajunge la dimensiunea normală (20 g). Însă, sub acţiunea testosteronului şi odată cu înaintarea în vârstă, prostata se măreşte tot mai mult, ajungând să îngreuneze urinarea, explică Prof.
dr. Ioanel Sinescu.
 
"O prostată mai mică permite o evacuare mai uşoară a urinei. Atunci când apare dificultate la urinat, vezica nu se goleşte complet, iar cu cât cantitatea reziduurilor rămase este mai mare cu atât suferinţa este resimţită mai intens", adaugă specialistul.


După 50 de ani, consultă anual un urolog


După vârsta de 50 de ani, bărbaţii trebuie sa facă anual o analiză simplă de sânge - antigenul specific prostatic - care cu cât va avea o valoare mai mare, cu atât indică prezenţa unui risc de suferinţă prostatică. "Nu avem cum sa prevenim această problemă care este o caracteristică hormonală a bărbaţilor. De la vârsta de 50 de ani, trebuie să efectuâm anual testul care măsoară cantitatea de antigen specific prostatic în sânge şi câte o ecografie urinară pentru a vizualiza rinichii, vezica urinară şi prostata", recomandă Prof. dr. Ioanel Sinescu.


Adenomul de prostată, o boală subdiagnosticată


Din cei 3 milioane de bărbaţi români de peste 50 ani, în jur de 900.000 de persoane prezintă simptome ale adenomului de prostată, potrivit estimărilor Asociaţiei Române de Urologie. Dintre cei 900.000 de români depistaţi cu adenom de prostată (HBP), lunar se tratează doar 200.000 de pacienţi. Sub 50% dintre pacienţii nou diagnosticaţi cu adenom de prostată fac testul PSA (antigenul specific prostatic), menit să ajute la depistarea cancerului de prostată.

În fiecare an apar în România în jur de 45.000 de noi cazuri de adenom de prostată, conform aceleiaşi surse.

Circa jumătate dintre bărbaţii cu vârsta între 51-60 ani prezintă diverse modificări ale ţesutului prostatei, ce îi pot predispune pe aceştia la apariţia adenomului de prostată (HBP).
Prevalenţa creşte odată cu vârsta: circa 90% dintre bărbaţii între 81-90 ani sunt predispuşi la HBP

Boala determină întreruperi ale somnului din cauza nevoii frecvente şi stringente de urinare şi poate avea un impact negativ atât asupra vieţii intime, cât şi a celei sociale. În forma ei gravă, HBP poate duce la retenţia acută de urină şi la intervenţii chirurgicale.


5 simptome care trebuie să te pună pe gânduri


Câteva lucruri care ar trebui să te pună pe ganduri şi să te determine să-ţi faci o programare la un medic urolog. Învinge-ţi jena şi discută cu un specialist dacă ai constatat că te confrunţi cu aceste probleme!

1. Noaptea nu este normal să te trezeşti pentru a urina pentru că vezica se odihneşte;
2. După fiecare urinare, trebuie să simţi că vezica s-a golit complet;
3. Nu este normală durerea la urinat. Dacă simţi durere sau jenă la urinat trebuie să ceri sfatul urologului;
4. Carenţa de zinc conduce la hipertrofia prostatei (mărire necanceroasă a glandei);
5. Adenomul de prostată şi cancerul de prostată sunt două afecţiuni separate care se dezvoltă în zone diferite.


De regulă, când există o afecţiune prostatică sunt câteva simptome după care te poţi ghida şi să te prezinţi neaparăt la un control medical.
Cele mai frecvent raportate de bărbaţi sunt: dificultăţi sau durere la urinare; urinări frecvente, în special noaptea; senzaţia de urinare iminentă, care nu mai poate fi amânată; prezenţa sângelui în urină sau spermă; impotenţa.
 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • butuza iulian pe 16 Ian 2019, 20:12
    cu mult respect

    daca poate cineva sa ma ajute ...am si eu probleme cu prostata....psa-2,3....medicul mi-a recomandat TAMSOL..dar are multe efecte secundare nedorite....daca cineva ar putea recomanda altceva

    1
    0

  • titi pe 25 Iul 2015, 15:12
    anaize

    la recomandarea med urolog a facut analize psa 3,69 si free psa 0,57 vreau sa stiu care este raportul dintre cele doua si daca analizele sant bune. va multumesc

    12
    8

  • Pavel Rogozanu pe 21 Apr 2015, 18:35
    Prostata marita

    Folosesc un produs naturist de 3 luni si sunt foarte multumit de rezultate pentru ca nu ma mai trezesc noaptea si nu mai am jetul intrerupt si slab. Se numeste Prostadvance si recomand cu tarie. Eu am trecut prin mai multe naturiste pentru prostata dar acesta a fost singurul care mi-a facut bine. Recomand cu caldura.

    10
    2

  • Gelu Popa pe 15 Sep 2014, 15:31
    Remediu prostata marita

    Eu iau suplimente alimentare de mult timp, si am testat mai multe produse pentru prostata, aveam HBP, unele bune, unele mai putin bune. Acum am 48 de ani si dupa ce am incercat aproape tot de pe piata am ramas la Prostadvance. Acestea mi-a facut bine, am simtit revenierea la normal a jetului urinar in cateva zile si nici noaptea nu ma mai trezesc. Prostadvance e cel mai bun din tot ce am incercat, si iau suplimente de la 27 de ani. Eu l-am luat de pe www.prostadvance.ro

    12
    5

  • george hangiuc pe 14 Nov 2013, 12:35
    problema prostata

    urinez foarte des de 6 luni dar de 2 saptamini ma scol si noaptea am observant putine firisoare de singe am facut un ecograf si astept rezultatele de singe credetii ca exista un produ pe piata pentru a preveni aceste simtome si de tratare va multumesc.

    11
    2

  • Marta pe 22 Aug 2013, 11:54
    Pentru dl Senator

    Spuneati de radioterapie , si de un pacient care s-a tratat cu asa ceva . Puteti sa-mi spuneti unde anume a facut persoana de care aminteati radioterapia ori daca este posibil sa-mi faceti legatura cu acea persoana ? Pot fi contactat si aici : dalban7@yahoo.com Va multumesc !

    9
    3

  • Senator pe 11 Iun 2013, 22:58
    Canvcerul de prostata

    In caz de cancer de prostata, radioterapia este solutia oprtima, si nu inteleg de ce prezinta urologii aceasta solutie. Interventia chirurgicala in caz de cancer, in marea majoritate a cazurilor se soldeaza cu deces in termen de 5-6 luni, in restul cazurilor pana in termen de pana la 2 ani. Radioterapia a vindecat cazuri de cancer chiar la un PSA de 19. In prezent pacientul traieste si are un PSA masurat din 6 in 6 luni de 0,4-0,9. Medicii opteaza pentru intervwentie chirurgicala, ca le umple buzunarele, ceea ce este important pentru ei.

    7
    2

  • ilief pe 6 Mar 2013, 10:21
    tratarea prostatei

    am 74 ani ,am probleme cu prostata,am facut examenul de singe PSA si a esit rezultatul 7,18 nu vreau sa ma operez ce tratament as putea urma sa scada in volum a prostatei sau sa nu mai creasca As dori sa ajunga intrebarea daca se poate la d-nul. doctor SINESCU. Va rog mult sa ma ajutati.

    60
    16

  • ION GHEORGHE pe 16 Ian 2013, 10:06
    PROSTATA.

    BUNA ZIUA.Am 79 de ani..Sufar de prostatade 5-6 ani.PSA=2ng/ml. Fac tratament cu AVODART si OMNIC.In decembrie2012am facut operatie la soldul drept cu introducerea unei tije si urmez tratament cu anticuagulante-aspenter.Inainte de operatie urinam de 2 ori pe noapte, dupa operatie urinez de 4-5-6 ori pe noape.Ce medicament pot lua pentru ameliora aceasta stare, sau ce pot face?Eu ma deplasez greu, cu un cadru. VA MULTUMESC.

    48
    17

  • neliniste cornel pe 6 Nov 2012, 08:30
    Urinarea noaptea

    Buna ziua.Am 53ani am facut PSA care este 0,80 ,ecografie unde dr.mi-a spus ca nu am probleme dar urinez noaptea de 2 ori -pe la 2 si la 5-5.30 .Am motive de ingrijorare?Va multumesc.

    43
    19

  • daniel2013 pe 19 Oct 2012, 15:34
    tratament prostata

    O serie de tratament Propolicium consta din 21 de ovule sau supozitoare, preparate din propolis, alte produse apicole si pulberi de plante (in total 39 de ingrediente), care pot ajuta in mod eficient la vindecarea urmatoarelor afectiuni: anexite, cistite, uter varicos, fibrom uterin, metrite ulcerate de col uterin, inflamatii ale vaginului si colului uterin, micoze vaginale - candida, trichomonas, colibaciloza. Pe langa aceste boli feminine, efecte miraculoase se constata in tratarea adenomului de prostata, a prostatitei, dar si a hemoroizilor, a fisurilor anale si a altor boli ale rectului. Tratamentul trebuie repetat macar de doua ori. Se va face un control la medic inainte de inceperea tratamentului si dupa a treia serie de tratament, pentru a vedea evolutia vindecarii. Tratamentul are un caracter bland, este neinvaziv, fara reactii adverse, cu o singura exceptie: leacurile noastre sunt interzise persoanelor alergice la propolis si la alte produse apicole. O serie de tratament dureaza 21 de zile si costa 90 de lei pentru mai multe detalii natural-propolicium.ro

    40
    9

  • Carmen pe 4 Mar 2012, 13:30
    probleme prostata

    Va salut, sotul meu are dificultati la urinat si este cam sceptic cand vine vorba de doctori si medicamente, speriat mai degraba, asa ca am cautat putin pe internet si i-am comandat ceva naturist, cu continut de zinc, Prostal se numeste si am citit aici http://blog.casaplantelor.ro/plante-medicinale/prostal/zincul/ dupa o luna si ceva de tratament a cam avut efect, merge regulat la baie si nu-l mai strange asa cand urineaza , sper ca v-am ajutat

    23
    6

  • Alin pe 24 Oct 2011, 13:28
    remediu prostate

    va recomand Prostate Perform este fabricat in canada si sunt 45 de capsule intr-un flacon. Il gasiti pe farmacia-naturista.com

    38
    8

  • cristi pe 16 Apr 2011, 19:19
    dupa ce iau duodart(la45min.dupa masa) pot sa mai mananc mai tarziu?va multumesc

    duodart este ultima descoperire ptr.prostata marita

    64
    33

  • andreea_diaconu pe 10 Dec 2010, 19:51
    duodart

    Cum se ia duodart? Trebuie sa ia si tata dar nu scrie pe prospect.

    44
    25

  • Ungureanu pe 17 Oct 2010, 21:06
    prostata

    Cum se numeste tratamentul pentru prostata? As dori pentru tatal meu, in varsta de 80 ani, care nu se mai poate odihni din cauza problemelor cauzate de o prostata marita. A fost si la urolog dar nu a luat decizia de a-l opera si nici nu i-a indicat un tratament eficient.

    33
    14

  • tanase 53 ani pe 3 Oct 2010, 17:20
    inima marita ,fractie de ejectie 45%

    VA ROG UN MEDICAMENT NATURIST CARE SA AJUTE MUSCHIUL INIMII,DEASEMENEA CU TRATAMENT MEDICAMENTOS ABIA REUSESC SA MENTIN TENSIUNEA ARTERIALA LA 14/9 MULTUMESC

    43
    10

  • pasztai zoltan pe 18 Sep 2010, 18:34
    Vitamina C cu zinc

    Atunci vitamina C cu zinc e ceva ft bun pentru a prevenii !? ZP

    51
    12

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod