Concluziile comisiei trimise la Spitalul Judeţean Brăila

Facebook Twitter Comenteaza
Concluziile comisiei trimise la Spitalul Judeţean Brăila
Comisia trimisă pentru a analiza situaţia de la Spitalul Judeţean Brăila a finalizat evaluarea şi a înaintat azi, 16 septembrie, raportul  Ministerului Sănătăţii.  
 
Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătăţii, sunt necesare măsuri de reorganizare a unităţii medicale pentru eficientizarea activităţii, dar cu respectarea, din partea managementului, a normativelor în vigoare privind acordarea unor drepturi ale personalului angajat, în condiţiile legii.
Din cauza structurii organizatorice actuale, există o serie de profile de activitate subdivizate care duc la dublarea unor servicii şi sunt neglijate serviciile acordate în ambulatoriul integrat. De asemenea, schema de personal administrativ este supradimensionată.
 
Raportul comisiei arată că, deşi contractele cu casa de asigurări de sănătate sunt în scadenţă de plată, există cheltuieli de personal de peste 85%, lunar.
Ministerul Sănătăţii a plătit toate arieratele pe care spitalul le avea către furnizori, în valoare de aproximativ 26 milioane de lei.
 
Peste 500 de cadre medicale de la Spitalul de Urgenţă din Brăila protestează de trei zile din cauza reducerilor salariale şi a disponibilizărilor anunţate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod