Spital privat sau spital de stat: avantaje şi dezavantaje


Condiţiile de spitalizare din clinicile private presupun un confort sporit

Dacă te internezi într-un spital privat, vei avea parte de propria rezervă dotată cu mobilier cel mai adesea nou, cu televizor, aer condiţionat şi alte astfel de caracteristici, astfel încât sa te simţi cât mai confortabil. Spitalele de stat nu îsi permit să ofere aceleaşi condiţii, din cauză că finanţările lor sunt limitate.

Spital privat vs. spital de stat: Cei mai multi medici primari rămân fideli spitalelor de stat

Un alt avantaj al spitalelor de stat este că lucrează cu cei mai buni şi experimentaţi medici, în timp ce în clinicile private personalul este mai tânăr şi mai lipsit de experienţă.

Asta nu înseamnă însă că sunt nepregătiţi, doar că, dacă eşti în căutare de notorietate, este mai indicat să o cauţi într-o clinică de stat.

Dotările şi aparatura sunt mai performante în spitalele private

Spitalele particulare nu depind atât de finanţări pentru a-şi asigura cele mai bune dotări, ci de profitul propriu. Iar cum preţurile sunt destul de piperate aici şi cu toate astea nu duc lipsă de pacienţi, spitalele private sunt foarte bine dotate cu cele mai noi dispozitive medicale.

Spital privat vs.
spital de stat: 
Spitalele private sunt mai bine igienizate

Un alt punct forte al clinicilor private îl reprezintă igiena. În primul rând, acestea nu sunt atât de aglomerate precum cele de stat, iar bacteriile şi virusurile nu circulă libere de la un pacient la altul. În al doilea rând, celulele celor contagioşi sunt individuale, iar asta înseamnă că şansele de a contracta vreo boală sunt mai scăzute. Nu în ultimul rând, bugetul alocat igienizării în spitalele private este pe măsura tarifelor pe care le percep.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod