Semne care-ţi arată că organismul tău este deshidratat




2. Suferi de constipaţie


Un alt semnal prin care corpul te anunţă că ai nevoie de mai multe lichide. Apa ajută la eliminarea reziduurilor din colon, însă dacă ea nu este suficientă acestea stagnează şi se elimină foarte greu. Prin urmare, ai toate motivele să măreşti cantitatea de apă plată şi ceaiuri din plante medicinale care favorizează digestia.


3. Te confrunţi cu dureri de cap frecvente


Când corpul este dehidratat pierde sodiu şi potasiu, două minerale vitale care determină o schimbare în compoziţia sângelui şi generează o sensibilitate la nivelul creierului. Acesta este lipsit de oxigen pe măsură ce corpul pierde tot mai multe lichide şi durerea de cap va deveni tot mai intensă.


4. Ai buzele foarte uscate


Pe lângă vântul puternic, soarele şi frigul, buzele tale sunt sensibile şi atunci când corpul este deshidratat. Dacă nu consumi suficientă apă, riscul ca buzele tale să fie uscate şi crăpate este foarte mare.

 

5. Îţi simţi gura şi limba foarte uscate

Deshidratarea corpului poate să genereze aceste simptome pe care le resimţi imediat. Măreşte cantitatea de lichide pe care le consumi zilnic.

De asemenea, pe măsură ce corpul este deshidratat senzaţia de oboseală este tot mai accentuată.

 

Ce trebuie să faci?

Consumă apă plată şi ceaiuri din plante medicinale neîndulcite. De asemenea, trebuie să optezi pe parcursul zilei pentru fructe şi legume în stare proaspătă pentru un aport însemnat de apă şi nutrienţi esenţiali. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod