Scapa definitiv de durerile de spate!

Indiferent de varsta si constitutie fizica, durerea lombara esteresimtita, mai mult sau mai putin intens, in diverse etape ale vietii.

Daca nu ai suferit nicicand de dureri de spate, esti una dintre foarteputinele persoane norocoase. Identificarea cauzelor si eliminarea lorprin corectarea posturii pot preveni transformarea acestei afectiuniintr-o suferinta cronica.

Desi unele dintre cauzele durerii lombare sunt usor de diagnosticat(artroza, hernia de disc sau traumatismele), in alte cazuri cauza este maigreu de identificat. Pozitiile defectuoase, sarcina, exercitiile fizice,gradinaritul, chiar si schimbarea vremii constituie imprejurari in care sedeclanseaza afectiunea. Aceasta poate fi agravata de stres si anxietate.Medicamentele de combatere a durerii, ca aspirina si paracetamolul, potreduce imediat simptomele. Aspirina reduce in acelasi timp si inflamatia,cu conditia sa iei doza maxima timp de 1-2 zile.
Daca durerea nu este prea severa, roaga-ti partenerul sa maseze zonaafectata.

Incearca sa faci exercitii usoare; intinderile ajuta la relaxareamusculaturii incordate; sederea la pat poate amana insanatosirea. Cucat devii activ mai repede, cu atat mai grabnic te vei reface.Incearca o compresa cu gheata pentru a reduce inflamatia. Daca durereanu cedeaza, daca este severa sau persista mai mult de doua zile, trebuiesa te adresezi medicului de familie.
In continuare, prezentam cel maides intalnite cauze care pot declansa dureri de spate.

Sedentarismul
Combaterea sedentarismului prin efectuarea regulata a unor exercitiifizice este esentiala. Pentru a preveni durerile dorsale, e nevoie deexercitii de intarire a musculaturii spatelui.
Inscrie-te la un curs de gimnastica aerobica si cere-i instructoruluiexercitii care sa ajute la destinderea coloanei vertebrale.

Sederea indelungata in picioare sau la birou
Daca lucrezi un timp indelungat intr-o pozitie fixa sau daca faci mereuaceleasi miscari, poti avea probleme cu spatele. De asemenea, nu e binesa petreci timp indelungat la volan. Daca ai o munca stresanta sau teconcentrezi asupra ecranului calculatorului, iti pierzi pozitia naturalaa corpului, iar reflexele posturale sunt alterate. Musculatura motorieoboseste repede si incepe sa doara.

Pozitia defectuoasa
Specialistii sunt de parere ca pozitia in care stam constituie o cauzamajora a durerilor de spate. Cu cat inaintam in varsta, musculatura siarticulatiile sunt mai afectate de pozitiile defectuoase. Incearca sa-ticontrolezi pozitia la intervale regulate pe parcursul zilei, astfel incatsa-ti formezi deprinderea corecta de sedere, indiferent daca stai la birousau intinsa pe o canapea. Chiar si pozitia in care sedem pe o canapeasau fotoliu nu trebuie ignorata - a sta confortabil nu inseamna a staneglijent.
Canapelele joase sunt ideale pentru o tinuta corecta. Acesteatrebuie sa aiba o inaltime care sa permita tinerea picioarelor indoite,cu talpile pe podea si cu genunchii la nivelul coapselor.

Miscarile bruste
Desi coloana vertebrala este flexibila, unele miscari bruste de aplecaresi rotire pot adesea declansa durerea. Junghiurile lombare acute potfi declansate chiar si de miscari banale, cum ar fi aplecarile. Candcari obiecte grele sau te incordezi sa ridici un copil pentru a-l punesau scoate din patut (sunt cele mai frecvente imprejurari cand femeilesufera de probleme lombare), trebuie sa eviti miscarile de rotatie sauaplecarile laterale.
Pentru a ridica diverse lucruri, lasa-te in jos, .pe vine", pentru a apucaobiectul, apoi impinge din genunchi, lasand sa actioneze musculatura,si nu coloana. Pastreaza coloana dreapta in timp ce ridici si tinegreutatea cat mai aproape de corp. Miscarea trebuie sa fie lenta. }inecapul ridicat si suge-ti burta.

Sporturi care implica factori de risc
Tenisul, care implica multe aplecari si rotiri rapide, este sportul carepoate cauza aparitia celor mai multe afectiuni ale spatelui. Masajulpoate ajuta la imbunatatirea circulatiei si la relaxarea musculaturii.

Caratul bagajelor
O sacosa grea carata intr-o mana sau pe umar forteaza coloanavertebrala. Scolarii sunt cei mai susceptibili de asemenea probleme.
Dacatrebuie sa cari o greutate, incearca sa contrabalansezi cu alta incealalta mana, astfel incat sa nu fie nevoie sa te apleci intr-oparte. Cel mai bine ar fi sa o transporti in spate sau in fata.

Durerea asociata ciclului menstrual
In timpul ciclului menstrual, pot aparea dureri lombare. Ele pot fitratate prin administrarea de analgezice (Saridon, Nurofen, Paracetamol,Panadol etc.) si prin masaj usor. Exercitiile pot, de asemenea, saatenueze durerile menstruale, ele putand stimula circulatia si diminuacongestia pelviana ce cauzeaza aceste dureri.

Sarcina si maternitatea
Durerile de spate sunt frecvente in timpul sarcinii si dupa nastere,2/3 din tinerele mame plangandu-se de dureri dorsale.
Cel mai frecvent, durerea este resimtita in zona lombara si la bazacoloanei vertebrale. In timpul sarcinii, pentru a contrabalansa greutateasuplimentara, femeile au tendinta sa stea aplecate spre spate, ceea ceduce la arcuirea excesiva a coloanei vertebrale lombare. De asemenea,hormonii secretati in timpul sarcinii destind ligamentele articulare sipermit pelvisului sa se dilate in timpul travaliului si al nasterii.Problemele dorsale se pot agrava dupa nastere cand, tinand nou-nascutulin brate, se adauga o noua solicitare pentru coloana deja solicitata. Intimpul sarcinii si dupa nastere, mama trebuie sa fie foarte atenta candridica sau cara ceva (zona lombara trebuie sa fie sustinuta) si cand merge(este indicat sa stea dreapta si sa evite tocurile inalte).
Pentru a atenua durerile, incearca sa te intinzi ca o pisica (stai inpatru labe si, aplecand capul, arcuieste spatele in sus) si sa facimiscari de rotire a bazinului (in sus si inainte).
Un corset poate,de asemenea, usura durerile. Un tratament regulat, in timpul sarcinii(mai ales dupa primul trimestru), la fizioterapeut, poate fi o masurapreventiva utila.

Care sunt remediile?
Daca ai o slujba care te tine mult timp "tintuita" pe scaun, iaurmatoarele masuri:
Asigura-te ca biroul tau si ecranul calculatorului sunt situate lainaltimea potrivita, astfel incat sa nu stai aplecata sau in pozitiiincomode;
Tine ambele picioare pe podea si nu sta picior peste picior,deoarece circulatia va fi ingreunata, iar coloana vertebrala nu va stadreapta. Foarte indicate sunt birourile prevazute cu o stinghie pe caresa-ti sprijini picioarele;
Tine receptorul telefonului la ureche cu mana, nu cu umarul;
Nu sta cu barbia in afara, deoarece muschii gatului vor fi incordati;
Regleaza scaunul de la birou astfel incat sa asigure o pozitie corectaa coloanei vertebrale;
Nu uita sa te destinzi din cand in cand. Ridica-te si plimba-te sau facateva intinderi o data la 30 min.
 

Comentariile 101-150 din 262

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ilie pe 3 Ian 2011, 16:22
    dureri lombare

    de mult timp au aparut dureri si senzatia de arsura la vertebrele lombare iar cu o luna in urma au aparut dureri puternice de la sold pe tot piciorul drept,am facut injectii cu rheumavek si un diprophos si m-au mai linistit.am mers sa fac radiografie iar medicul de fam. a spus ca trebuie sa merg la ortoped pentru ca in loc de 5 vertebre lombare eu am 6 si unele sant tasate si asta e cauza.se pare ca trebuie intervenit cu silicon injectat intre ele sau cel mai rau ,chirurgical de care sincer sa fiu mi-e teama,am 46 de ani si inca un viitor si doi copii de crescut si chiar nu stiu ce sa fac,poate un sfat bun ma poate ajuta,speranta moare ultima.

    12
    6

  • marcelino pe 28 Dec 2010, 19:59
    durerile de spate si sold...

    am 48 de ani si am trecut si eu prin aceste dureri ..si inca mai trec ocazional in sezonul rece lucrez la temperaturi cu putin peste 0 grade si cu efort fizic ...ajunsesem sa tarasc piciorul dupa mine si nu ma puteam ridica din pat..singurul tratament care a avut efect si care il fac de cate ori am nevoie ...1 data pe an este Reumavec (diclofenac injectabil) injectii 5 fiole - cate 1 pe zi seara ...si nu mai am probleme.

    25
    4

  • cryss pe 17 Dec 2010, 12:16
    durerile de spate, tratament rapid

    daca aveti probleme la coloana vertebrala si medicina nu va poate ajuta, incercati si site-ul acesta...va promit ca nu veti regreta. eu sunt un fost pacient cu mari probleme. acum ma simt foarte bine avand in vedere ca medicii mi-au spus ca "o sa paralizez"cu o seninatate rar intalnita www.dureri-de-spate.page.tl

    34
    7

  • gabriela pe 8 Dec 2010, 12:28
    dureri de spate

    acum 1 an am ridicat ceva greu si mi sa auzit o pocnitura la spate de atunci am dureri crunte la spate jos in partea dreapta....cand pun mana simt ceva ca niste bilute mici ce se misca ma doare tare nu ma pot apleca nu pot face aproape nimic...va rog dati-mi un remediu sa imi treaca durerea

    34
    9

  • adi pe 1 Dec 2010, 22:43
    ionitapetreadrian@yahoo.com0728167291

    pentru orice problema legata de coloana vertebrala, musculatura, articulatii, va astept pentru a va scapa de aceste probleme...fie ca e o scolioza, o lordoza, o cifoza, o hernie, nerv sciatic pensat, fel si fel de redori articulare, doriti sa va recuperati dupa o afectiune, un accident..orice, apelati cu incredere, am lasat mai sus adresa de mail si numarul de telefon...am scris si la dansez pentru tine pentru cei doi herniati daca v-ati uitat pana acum...tupul tanar care a dansat cu tipa blondina al carui tata are probleme de sanatate cu coloana si nu numai...nu au dat niciun raspuns...e problema lor...voi puteti sa incercati, eu sunt dispus sa va ajut...numai de bine sa auzim

    8
    9

  • Sandel pe 30 Nov 2010, 10:28
    ceregem

    folositi apataratul ceregem si ve-ti scapa de dureri de spate pentru mai multe detalii sunati la tel .0745363543

    5
    5

  • costy pe 30 Nov 2010, 10:23
    vand

    Vand aparat ceregem cu 2 proiectoare mari, pe baza de infrarosu si pietre de jad ----si heliu trateaza durerile de spate picioare face minuni.ma puteti contacta numai pe mobil pret negociabil 0745363543---iasi.

    5
    4

  • angie pe 28 Nov 2010, 16:35
    coloana

    toata lumea are probleme dar nimeni nu da un sfat concret rog pe cineva ajutoooooooooooooooor locuiesc in anglia

    13
    3

  • ioana pe 20 Nov 2010, 08:34
    cine raspunde ?

    si daca postam cine ne raspunde ? pa acum n-am vazut nici un raspuns .

    13
    5

  • persoana anonima pe 14 Nov 2010, 11:22
    Ma doare spatele in partea de jos

    Buna,am 14 ani si ma doare groaznic spatele (in zona joasa) ,abia da ma pot indrepta sau merge..nu am ridicat nimic greu zilele acestea.

    8
    1

  • Sebii pe 9 Nov 2010, 21:55
    buna ziua

    Buna ziua sunt sebi am 16 ani si am probleme cu spatele mi sa unflat langa coasta in partea stanga si mai sus de fund:|:(si nam fost sa fac nici o raza oare ar fi ceva grav?as dori raspuns multumesc

    14
    2

  • laura pe 25 Oct 2010, 06:05
    dureri groaznice

    buna dimineata,sunt Laura,am 33 ani si locuiesc in Bucuresti,vreau sa va spun ca de cativa ani mai exact vreo 9-10 ma chinui ingrozitor datorita unor dureri in zona rinichilor,am facu sport de performanta si anume handbal,iubesc enorm caii si mergeam la echitatie insa acum abea mai pot sa merg prin curte.....am incercat toate analizele posibile dar degeaba! RMN uri 2 anul acesta intr o luna si nimeni nu mi poate da un rezultat sigur,tratamente o gramada in schimb dar in zadar! am inceput sa ma obisnuiesc cu gandul ca asa o sa ma chinui tot restul vietii insa nu mi se pare corect fata de sotul si parintii mei care imi sunt alaturi in zilele si noptile de chin si de aceea m am gandit sa las acest mesaj in speranta ca poate exista cineva care ma poate ajuta sa ma bucur din nou de viata,traiesc intr o durere continua,seara inainte de culcare iau medicamente ca sa pot rezista ziua urmatoare si asa mai departe.....imi plac florile dar nu le pot ingriji,sunt o persoana careia ii place curatenia dar nu prea o pot face,imi doresc un copil insa se lasa asteptat,imi doresc sa fac foarte multe dar din pacate aceste dureri ma tin pe loc! CRYSS,am citit mesajul tau si asi vrea sa mi dai mai multe detalii te rog,ai aici adresa mea:lauricaaa@yahoo.com Daca consideri ca exista un gram de speranta si pt mine te rog scrie mi.accept ajutorul oricui,mii de multumiri si multa sanatate tuturor

    10
    2

  • andreea pe 21 Oct 2010, 20:46
    dureri de spate

    am dureri in josul spatelui,osul de la sold,nu carne sau muschi. ce sa fac? am fost la doctor si mi-au dat pastile,fara nici un efect...

    11
    6

  • cornelia pe 17 Oct 2010, 13:46
    dureri de coloana si de sold

    Am dureri groaznice de coloana si de sold de cand ma stiu. Am fost la tot felul de doctori dar fara nici un rezultat, nu mai stiu ce sa fac.( am 55 de ani dar durerile le simt de copil) va rog ajutatima cu un sfat.

    19
    3

  • marcel pe 22 Sep 2010, 11:28
    dureri de spate

    ,,scapa definitiv de dureri de spate,,,dar cum ?,din sfaturile dumneavoastra nu am priceput nimic. eu zic sa scrieti toate cuvintele legate,poate intelegem mai bine ce vreti sa spuneti

    15
    5

  • florin samson pe 12 Sep 2010, 11:35
    dr.coloana@yahoo.com

    buna ziua va rog sa ma ajutati cu o ideie pt. dureri de mijloc ca nu mai pot

    6
    0

  • Cata Catalin pe 29 Aug 2010, 13:52
    dureri de spate

    adresa de mai multe info! info24service@web.de

    5
    0

  • Cata Catalin pe 29 Aug 2010, 13:50
    dureri de spate

    pt dureri de spate tiger balsam 78% durerea trece astazi am simtit si eu o durere defapt de vre-o 7 luni o simt-am dar astazi ma dat gata si uneori simte-am ca nici pe fata nu te po-ti spala de durere si spalatul pe dinti sincer e greu de explicta durei groaznice dar crema asta e fff buna tiger balsam se cheama incercati si merita ! salutari din Germania

    3
    0

  • pavel pe 15 Aug 2010, 11:45
    dureri de spate , umeri ,transpiratie excesiva

    Am dureri groaznice de mijloc(partea dreapta), de sold si pana an urma cu 5-6 luni si an picior, dereri de umeri mai ales cel drept ,transpiratie excesiva de asemenia pe partea dreapta (la cel mai mic efort sunt transpirat ca dupa o alergare de cativa kilometri) . Ce ma mai angrijoreaza este faptul ca de circa 3-4luni am slabit foarte mult(cam 20 kg.sau mai mult, mie frica si sa ma cantaresc sunt piele si os) si realizez acum ca si durerile zilnice de spate au anceput cam an aceasi perioada. ce am mai remarcat este faptul ca mi-a scazut atentia distributiva uit foarte repede si nu stiu daca are legatura si cu scaderea auzului si avazului .Durerea de spate se accentueaza dupa circa 6-7 ore de munca iar dupa 8 ore sunt terminat nu ma pot tine pe picioare m-a schimb la fata (ori ma anegresc ori analbesc)simt dureri an zona pleviana si o senzatie puternica de foame. ce nu am specificat este faptul ca la radiografie la coloana mi sa depistat am doua conuri pe vrtebrele 5si7. Ce a-mi recomandati pt. ca ma-m saturat sa iau tot felul de pastile si sa ma dau cu tot felul de unguente care au efect doar de moment

    2
    2

  • cryss pe 13 Aug 2010, 13:20
    durerile de spate pot fi tratate f rapid si fara mari batai de cap

    sa va povestesc despre ce incerc eu sa fac in viata de zi cu zi: am ajutat sute de oameni pana acum si incerc sa continui cu aceasta treaba. am avut mari probleme la coloana din cauza muncii fizice excesive. Am dezvoltat asa: discopatie lombara, o mica scolioza si o spondiloza tare enervanta, ah si sa nu uitam un disc intre t1 si l6 cam strivit...in principiu...toata coloana praf. merg la dr, imi spune sa fac rmn ca ajunsesem aproape invalid. partea stanga, mana si piciorul, erau mereu amortite...merg la neurochirurg, ma trimite la rmn, fac rmn-u dupa 5 ore intarziere a trupei care face rmn-uri din diverse motive nestiute inca de mine, apoi merg sa mi le citeasca acelasi neurochirurg. nu mai spun ca de cum am intrat pe usa a inceput sa-mi povesteasca cat ii este viata de grea si cum ca nu se mai ajunge cu banii etc...sa trecem peste. dupa toata polologhia asta, imi zice..eh...mergi la recuperari insa..sa fi foarte atent ca o sa paralizezi altfel. cand am auzit povestea cu paralizia..deja ma vedeam in scaunu cu rotile si mancand cu paiul(doamne fereste)(bat in lemn ca nu-i niciodata prea tarziu). desigur, jucam triburi. pe lumea 3 parca, era o fata stefania...ea mi-a spus intr-o discutie ca ar cunoaste un veteran de pe triburi care s-ar ocupa cu d-astea(adica reparat coloane vertebrale) o rog sa-mi dea id-ul, mi-l da, ii spun omului ce si cum, apoi dupa inca vre-o 6 luni de la rmn, mi-a amortit si mai rau partea stanga...nu mai puteam nici sa car un bidon de suc de 2litri..ce sa mai...eram cufurit tot...eh..atunci am zis ca e momentul sa apelez la baiatul de pe triburi care mi-a spus...in 2 ore sunt in constanta. in 4 ore a fost in constanta, deja ii gasisem cazare, masa tot, am platit personal pt tot. i-am zis...tu vino ca ma ocup de tot. apoi...stateam la masa la pensiune, beam suc. el spune...hai sus :O nu-mi venea sa cred...chiar ma lua la chinuit. eh...m-a durut un pic pe unde mi-a apasat el...cam 2-3 minute apoi ...liniste:)) nu mai stiam nici unde ma durea inainte, imi simteam tot corpul usor , eram usor euforic, si nu intelegeam cum un om poate ''repara'' alt om fara chirurgie. in prealabil fusesem avertizat de neurochirurg ca tot la cutit o sa ajung ca nu ma poate salva nimeni cu nimic. acum, sunt liber , nu fac excese, nu ridic mari greutati(mereu), dar ma simt excelent...am deja 2 ani si ceva de cand m-a tratat si ma simt f f bine. daca doriti numarul lui...0740612760 sau ma puteti contacta prin orice mijloc 0729680999 sau dr.coloana@yahoo.com plus ca puteti vedea si pe alti oameni acest tratament www.dureri-de-spate.page.tl

    8
    4

  • gelu ulea pe 10 Aug 2010, 20:51
    dureri spate si picioare

    am o problema cu soldul sting trebuie sa ma operez sa-mi pun proteza.am dureri mari la piciorul sting si la bazin.as dori niste sfaturi. va multumesc.

    7
    7

  • Oltean Ilie pe 6 Aug 2010, 15:39
    Ma doare spatele

    Ma doare spatele de 5 zile ...nu pot sa merg drept,doar inclinat ori pe stanga,ori pe dreapta...m-am uns cu fel si fel de unguente,diclofenac,voltarent emulgel,finalgon,si am luat chetonal tablete si tot nu ma lasa!!!Ce sa mai fac???Astept raspuns URGENT

    11
    5

  • irina pe 5 Aug 2010, 11:16
    dureri de spate

    buna,va rog un tratament natural(daca e posibil)pentru coloana vertebrala,durerile le simt si la picioare,obosesc repede....am urmat tratament pentru intarirea oaselor,dar nimic schimbari..imi dati un sfat va rog.

    11
    7

  • ghita pe 3 Aug 2010, 19:29
    dureri de spate

    am dureri de spate in zona cervicala si la nivelul omoplatilor , simt ca ma arde spatele si transpir. Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat un remediu un medic il rog sa ma caute pe mail

    6
    1

  • iovan elena pe 28 Iul 2010, 14:36
    dureri de mijloc

    va rog un remediu pentru durere de mijloc ,mama mea are 80 ani,siare probleme cu mijlocul ce remedii exista. va multumesc !

    8
    0

  • conpui pe 14 Iul 2010, 19:24
    Dureri lombare

    Gimnastica medicala, masaj facut corect de o persoana care se pricepe in baza unui diagnostic stabilit de un neurochirurg. Rabdare, o atitudine pozitiva fata de tot ce e in jurul nostru si speranta ca se rezolva. Si eu am de 10 ani episoade foarte lungi de astfel de dureri ale coloanei. Evitati pe cat posibil medicamentele. Eu am avut neplaceri mari cu injectii cu Diprofos. Sanatate.

    3
    1

  • bowtech iasi pe 3 Iul 2010, 17:35
    Ati auzit de Bowtech?

    Pentru orice probleme de acest gen exista tehnica Bowen (Bowtech). Daca esti din Iasi, viziteaza www.bowtechiasi.ro pentru mai multe informatii.

    0
    1

  • senora pe 17 Iun 2010, 22:00
    dureri coloana

    foarte multi avem probleme cu coloana...ea ne tine pe picioare......m-ar interesa si pe mine persoana mentionata de Crina...cum aflu??? multumesc si sanattate de fier tuturor.

    1
    2

  • Valentin pe 15 Iun 2010, 00:41
    Dureri de spate la 19 ani

    Vad ca multe persoane au probleme de spate, la fel si eu. De aproape un an am probleme de spate,zona lombara (zona rinichilor si mai jos),caracterizate prin dureri de diferite intensitati care apar aparent fara motiv.Am frecventat si o sala de forta,timp in care nu am avut probleme , dupa ce am renuntat (trebuia sa invat ptr bac) m-au apucat iarasi durerile. Deci, am constatat ca un efort fizic mai intens ma scapa de dureri.Am fost si la medic de doua ori: prima data mi-a zis sa iau mydocalm,iar la a doua investigatie medicala mai serioasa 2 luni mai tarziu(analize sange + radiografie) mi au dat pe langa mydocalm(2cp/zi una dimineata una seara ), voltaren emulgel 1% (de doua ori pe zi) si un alt medicament numit arcoxia (1 cp/zi) Astept parerile voastre ,in special ale celor care au aceleasi dureri.Adresa mea de email este Vally_pc@yahoo.com. Multa sanatate !

    1
    1

  • nicoleta martinovici pe 12 Iun 2010, 16:51
    dureri de spate si operatie dupa cezariana

    Am nascut prin cezariana in urma cu 6 luni,si simt dureri de spate si de operatie chiar daca nu fac efort;uneori durerile sunt insuportabile,de abia ma abtin sa nu plang,ce ma sfatuiti sa fac?

    0
    0

  • sicra iosif pe 8 Iun 2010, 00:07
    dureri de spate

    vad ca cineva are dureri in dos de durerile noastre!la ce naiba mai comentam daca nu ne baga nimeni in seama??niste nesimtiti si noi niste prosti cu dureri!!!

    3
    2

  • Cristeian pe 6 Iun 2010, 21:02
    dureri de mijloc

    'crina' as dorii m'ai multe detalii despre persoana din arad...dar nu stiu cum sa iti trimit mesaj pe privat...te rog contacteaza'ma printr-un mesaj la bkodrutz@yahoo.com - adresa mea de email multumesc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0

  • adrian calomfirescu pe 5 Iun 2010, 21:45
    dureri de spate si in capul pieptului

    Aproximativ de doi ani am mari dureri de spate , iar de un an a aparut si o durere in osul din capul pieptului ca si cum am un cutit infipt.Aceasta durere se mai transmite si la umeri si cumulata cucea de mijloc aproape ca m-au blocat nu mai am mobilitate si noaptea e un calvar .Daca are cineva o idee sau un medic bun , sau un sfat bun rog frumos sa ma caute pe mail .

    1
    0

  • ..... pe 2 Iun 2010, 09:39
    dureri de spate

    Fac atletism de aproape 2 ani .anul acesta am avut niste dureri ingrozitoare de spate NU MAI PUTEAM ALERGA .Am fost la doctor si mea zis ca este o contractura si mea dat un anti inflamator mea zis sa iau si o pauza de 3 saptamini .Dupa pauza dureril au aparut sub o alta forma si chiar mai dureroase .La inceput ma durea muschiul drept linga noada .Acum ma dor ambi muschi

    8
    1

  • mihai pe 28 Mai 2010, 12:21
    dureri de spate

    as dori un sfat de la oricine mi l poate da.am dureri de spate insa nu intodeauna ma lasa un timp si iar ma apuca as vrea sa mi spuna cineva ce analgezice as putea lua in momentul in care ma doare sau ceva un leacpentru ca la medic nu am timp sa ajung

    0
    0

  • violeta pe 24 Mai 2010, 20:34
    as dori amanunte de la Crina

    M-ar interesa un tratament neinvaziv;medicamentele sunt prea grele pt ficat, stomac,...asa ca as dori amanunte de la Crina. Multumesc

    1
    0

  • crina pe 24 Mai 2010, 15:45
    !!!!!!!!ATENTIE SOLUTIE LA COLOANA

    !!!!!!!!!!!!!!!!Fiti atenti aici! tatal meu a fost vindecat eu zic ca cu ajutorul Domnului, El a lucrat printr-un om care i-a pus de doua mana pe coloana si i-a asezat 5 inelele deplasate. tatal meu n-a dormit timp de cateva saptamani din cauza durerii. Si acest om care e doar mana Domnului L-a salvat, Ecineva din Arad si talal meu a mers din salaj special in Arad la acest om.Nu stiu acum date de contact dar daca va intereseaza spuneti-mil

    5
    2

  • Tene Titina pe 22 Mai 2010, 12:02
    dureri de spate, artroze

    Scrieţi pe GOOGLE CERAGEM.ro. Lista cu oraşele în care există centre CERAGEM. Masaj cu pietre de jad. Eu fac de trei ani. Aveam dureri de spate de 3o de ani. Mă simt foarte bine am cumpărat aparatul şi fac masaj şi gimnastică de 2 ori pe zi. Vedeţi peyotube masaj video ceragem

    4
    0

  • daniel pe 5 Mai 2010, 16:17
    dureri de coloana ce se lasa in picioare.

    as dori sa aflu si eu cum pot sa scap de durere de coloana,mi se lasa durere cand antrun picior cand in altul,am facut film de mult si mi-sa spus ca am doua inele la coloana deplasate,ce pot sa fac.

    2
    0

  • Joe pe 29 Apr 2010, 21:27
    exercitii pt reducerea durerilor de spate

    In cazul in care durerile nu sunt asa grave aceste exercitii sunt foarte bune, chiar dau rezultate daca sunt facute de 2-3 ori pe saptamana http://www.youtube.com/watch?v=98PrwSDj8-c

    4
    0

  • Marian pe 25 Apr 2010, 17:10
    dureri dimineata

    noaptea cand dorm si ma intorc de pe o parte pe alta, deabia ma intorc din cauza mijlocului. la fel dimineata deabia ma ridic din pat. in timpul zilei e ok. ce ma sfatuiti sa fac.

    2
    0

  • Korina pe 23 Apr 2010, 16:11
    dureri la disc

    Ajutooooooooorr!!!! Nu mai pot,am niste dureri groaznice in spate la mijloc,mai bine zis 2 discuri ma supara rau,am fost la medik,sau uitat ce am ,a spus ca e totul normal cu coalana nu se vede nici o frantura,apoi am fost la fizeoterapeut,ma antrebat ce ma doare cum ma doare shi cand ma doare)),mya dat sa fac cateva eczercitii,deacu 3 saptamani fac aceste eczercitii dar spatele nicidecum nu-mi trece,poate dumniavoastra ma ajutati cu ceva,,ce poate sa fie? plus kla aceasta cand apes pe discul care ma doare am si durere in partia driapata jos,idee nam cio fi????

    4
    0

  • andreea pe 22 Apr 2010, 05:29
    am dureri groaznice:((

    este 5 dim si nu pot dormi din cauza durerilor,pastilele la mine nu'si mai fac efectul..am avut un accident de masina,dupa kre am purtat un corset de plastic.dupa 4 ani de zile de la accident,mai exact acum un an si 11 zile,a inceput sa ma doara coloana si sa o i-a durerea pe picioare.am mers la spital pt consultatie..timp de 2 zile cat am stat internata in spital pt a imi face rmn-ul si toate analizele,pe patul de spital mi-au paralizat picioarele,m-au bagat de urgenta in operatie..acum am un an de la operatie,dar vreau sa va spun k am dureri groaznice:((si simt k imi i-a dumnezeu picioarele..credeti-ma k va scriu cu lacrimi in ochi,pt k de cateva ore fac ture prin casa k este o durere groaznik..Am 21 de ani si am multe lucruri de realizat in viata,am vise pe care nu vreau sa le pierd,credeti-ma k picioarele pt mine sunt tot ce vreau mai mult de la Dumnezeu..

    1
    1

  • andreea pe 15 Apr 2010, 10:31
    dureri de spate si coloana mai jos de ciafa

    de cateva zile simt dureri ingrozitoare de la ciafa pe coloana in jos aproape pana la jumatate.am diabet zaharat de mai bine de 17 ani.cu insulina.ce mi.ati recomana sa fac?va rog sa.mi rasp

    0
    0

  • ditu carmen elena pe 6 Apr 2010, 15:30
    dureri de picior dureri de spate

    am dureri groaznice si nu trece cu nimic am facut toate tratamentele posibile dar degeaba.

    2
    0

  • dumitru viorica pe 17 Mar 2010, 10:20
    dureri de mijloc

    ma doare foarte rau mijlocu de se lasa durerea pe picioare si nu pot sa mai merg mai mult de 100 metri

    0
    2

  • dumitru viorica pe 17 Mar 2010, 10:18
    dureri de mijloc

    am dureri de mijloc foarte des si se lasa pe ambele picioare si nu mai pot merge decit 100 metri va rog cemi recomandati?

    0
    2

  • angela costea pe 15 Mar 2010, 17:13
    dureri spate

    il rog pe dl nelu daca stie un medic bun sai dea numele si adresa ne trimite la el dar unde

    0
    0

  • CORNELIA pe 12 Mar 2010, 18:17
    dureri de spate continue

    Aa aceste dureri de aproximativ 6 luni insa nu am mers la nici un medic....in ultima perioada sunt din ce in ce mai accentuate...daca stiti ceva exercitii pe care pot sa le fac si care v-au ajutat si pe voi m-asi bucura tare mult.

    1
    0

  • cernaianu niculae pe 10 Mar 2010, 13:10
    dureri pe coloana, partea dreapta

    am aceasta durere, localizata in partea dr. de 20 de ani....de 4 luni merg la un centru de promovare, numit CERAGEM, unde fac niste sedinte gatuite, de termo masaj.......pt. durerile de coloana, sunt f. bune insa necesita timp.......adresa, str. Postavarului nr.100, in zon BILLA

    1
    2
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod