Scandal SIDA în România. Cine sunt vinovaţii pentru infestările cu HIV din Oltenia?

Primarul oraşului, Nicolae Popa, învinovăţeşte familia bolnavului pentru că nu a făcut publică boala de care suferea Daniel. "E o situaţie delicată acum, că s-a aflat că acest tânăr care a murit şi care se pare că era purtător de HIV a avut relaţii sexuale cu mai multe fete şi ar fi avut colegi care sunt acum poate într-o situaţie ca el. Totul este confidenţial, însă, noi nu ştim care este situaţia. Eu cred că de vină este familia, pentru că familia ştia că acest virus îl are de la trei ani şi jumatate.

Când veneau pe la el prieteni, ar fi trebuit să explice că băiatul este purtător de o boală şi ar fi de evitat anumite lucruri. Întreaga comunitatea este stupefiată", a declarat primarul din Segarcea.

După moartea tânărului, primaria şi spitalul din oraş au organizat întâlniri informative cu elevii, prin care i-au avertizat despre pericolul transmiterii virusului HIV prin relaţii sexuale neprotejate.

Conform statisticilor, în Romania sunt înregistraţi aproximativ 10.041 de pacienţi cu HIV/SIDA.
Cea mai răspândită modalitate de transmitere este prin contact sexual neprotejat. "Niciun contact sexual fara prezervativul ideal!", este recomandarea prof. dr. Adrian Streinu-Cercel. Acesta îndeamnă tinerii care vor să îşi înceapă viaţa sexuală să-şi facă testele de depistare a HIV, hepatita B şi hepatita C. După 3 luni, aceste teste se vor repeta. În tot acest timp se foloseşte prezervativul. Dacă şi a doua oară testele sunt negative, se poate înlocui prezervativul cu o altă metodă contraceptivă.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cincicinci.cinci pe 23 Oct 2014, 14:05
    OO

    sunt coautori la crima ,.eu asa i-as cataloga pe parinti./

    1
    0

  • kiki pe 23 Oct 2014, 09:19
    parinti dementi

    Nu am alt calificativ pt asa "oameni" Dupa ce ca probabil ei (sau din vina lor ) l-au infectat,Ar fi fost f simplu sa-i explice lui cum sa-i protejeze pe ceilalti,pe fete in special, nici nu era necesar sa faca totul public.Iar doctorului nu-i interzicea nimeni sa publice o avertizare pt tineri.

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod