Sănătate. 6 reguli de igienă care împiedică răspândirea gripei



4. Dacă ești răcit sau ai gripă este mai bine să rămâi acasă! Astfel te vei proteja pe tine, dar și pe cei din jurul tău – colegi, părinți și bunici!
5. Mergi la medicul de familie de la primele semne de îmbolnăvire!
6. Întreabă medicul de familie despre vaccinarea antigripală, aceasta fiind considerată de către specialiţti singura metodă de prevenţie activă!
 

Febra foarte mare şi somnolenţa accentuată însoţită de manifestări digestive nu trebuie ignorate!


Medicii trag un semnal de alarmă în ce priveşte automedicaţia şi recomandă ca de la primele semne de boală să fie consultat medicul. “Există cazuri, în prezent spitalizate în secţia de terapie intensivă, în care pacientul s-a prezentat la medic doar în momentul apariţiei dificultăţilor respiratorii, impunându-se în regim de urgenţă oxigenoterapia prin respiraţie asistată”, a declarat Prof.
Dr. Victoria Aramă.

“În ultimele zile, din ce în ce mai mulţi copii au ajuns la camera de gardă prezentând simptome specifice gripei. De la sfârşitul lunii ianuarie putem spune că a început epidemia de gripă şi estimăm că spre sfârşitul lunii februarie ne vom confrunta cu vârful epidemic, ca în fiecare an. Majoritatea copiilor au fost diagnosticaţi cu gripă de tip A şi provin din focare familiale, din colectivităţi şi sunt nevaccinaţi antigripal. Procentul de copii vaccinaţi împotriva gripei este foarte mic, considerându-se în mod greşit că această boală este foarte uşoară”,  a explicat Conf.
Dr. Monica Luminos, medic primar boli infecţioase, Șef secţie terapie intensivă copii, INBI “Prof. Dr. Matei Balş”.
 
Vaccinarea antigripală, singura metodă de prevenţie activă, este recomandată de medici a fi efectuată în fiecare an, în lunile septembrie şi octombrie (înaintea apariţiei epidemiei de gripă), organismul având nevoie de cel puţin două săptămâni de la vaccinare pentru a fabrica anticorpi împotriva virusului. Pentru cei care nu s-au vaccinat la începutul toamnei, vaccinarea se poate realiza pe toată durata sezonului gripal (ianuarie şi februarie).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod