Românii nu ştiu cum să scape de mahmureală

Românii încă mai cred în puterea leacurilor băbeşti când vine vorba de mahmureală, arată un studiu recent realizat.

Românii încă mai cred în puterea leacurilor băbeşti când vine vorba de mahmureală, arată un studiu recent realizat.

 

Numai jumătate dintre participanţii la studiu au ştiut că hidratarea este soluţia care te scapă de mahmureală după ce ai făcut exces de alcool. Datele obţinute arată că românii iau în calcul leacurile băbeşti, astfel 32% spun că scapi de mahmureală dacă faci un duş rece, pe când 24% consideră cafeaua tare un remediu excelent în acest sens. 

De asemenea, numai 50% dintre cei chestionaţi au ştiut că o persoană care s-a intoxicat cu alcool nu trebuie lăsată să doarmă pentru a-şi reveni.

 

 

De ce eşti mahmur după ce consumi alcool?


Alcoolul inhibă producerea hormonului anti-diuretic, hormon care păstrează urina concentrată. Ca urmare, în loc să reabsoarbă apa în corp, rinichii o elimină excesiv prin urină. Vei urina mai mult şi corpul tău se va deshidrata. Cunoaştem cu toţii simptomele obişnuite de mahmureală - deshidratare, durere de cap, oboseală, greaţă şi dureri de stomac. Pentru a te pune mai repede pe picioare, nutriţioniştii recomandă un consum ridicat de lichide care să hidrateze organismul.

 

 

Ce înseamnă un consum moderat de alcool?


Nu există o cantitate standard de alcool care să fie recomandată fiecăruia. În funcţie de vârstă, sex, greutate corporală, tratamente medicamentoase şi starea de sănătate poţi să stabileşti dacă o anumită cantitate de alcool îţi poate face rău.

 

  • în SUA bărbaţilor le sunt recomandate două porţii de alcool pe zi, iar femeilor o singură porţie care pot să ofere o anumită protecţie împotriva bolilor de inimă;
  • în Africa de Sud - nu mai mult de o porţie de băutură (12 grame de alcool) pe zi pentru femei şi nu mai mult de 2 porţii pentru bărbaţi;
  • în Marea Britanie - 32 grame de alcool pe zi pentru bărbaţi şi 24 grame pentru femei;
  • în Australia - nu mai mult de 10 grame de alcool pe zi, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi.


Pe site-ul www.desprealcool.ro poţi să găseşti informaţii despre consumul responsabil de alcool şi te încurajează să iei decizii informate despre alcool.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod