Maseaua de minte

Desi traditia spune ca aparitia maselei de minte coincide cu o varstaa maturitatii in gandire, nu intotdeauna acest eveniment este un motivde bucurie!

Maseaua de minte (molarul 3) este ultimul dinte din seria celor permanenticare apare pe arcadele dentare; momentul eruptiei lui este variabil dela individ la individ, de obicei intre 13 si 25 de ani.

Sa incepem cu situatia cea mai fericita, adica aceea cand molarul 3lipseste! Nu este cazul sa va ingrijorati; statisticile spun ca mugureleacestui dinte lipseste la aproximativ 20-25 % din populatie, situatienumita stiintific anodontie.
Se pare ca acest fenomen se inscrie inevolutia filogenetica a rasei umane si a fost observat pentru prima datala omul de Cro-Magnon. Oamenii de stiinta anticipeaza ca omul viitoruluiva avea un numar redus de dinti, maxilare mici si o calota cranianafoarte mare, iar molarii de minte vor disparea.

Pana atunci insa, maseaua de minte ne poate da o multime de necazuri. Savedem care ar putea fi acestea:
1. Cea mai frecventa situatie este cea in care molarul 3 nu a strapunscomplet gingia, fiind doar pe jumatate iesit si deseori exista dureriin acea zona, iradiata spre ureche, deschiderea gurii devine un chin,gingia se inflameaza si doare la orice atingere.
Toate astea se intamplade obicei sambata seara sau in sesiune. E cazul sa va prezentati urgentla stomatolog, deoarece aceasta inflamatie se poate complica cu un abces,mult mai dificil de tratat.
2. Pe locul doi ca frecventa sunt cariile molarului de minte. De ce aparatat de des? Din doua motive: acest dinte are o mineralizare deficitara sidatorita pozitiei pe arcada este mai putin acesibil curatarii cu periuta(foarte multi oameni au chiar reflex de voma la atingerea acestei zonecu periuta de dinti).
3. Maseaua de minte nu a aparut pe arcada, ci a ramas inclusa in os,fara sa strapunga gingia.
Si aici putem avea mai multe situatii:
- sa nu apara nici o problema niciodata (incluzie asimptomatica);
- sa aiba un ax oblic, impingandu-l pe vecinul lui, molarul 2, siprovocandu-i carii pe radacina.
4. Maseaua de minte a strapuns gingia, dar a iesit intr-o pozitieanormala: mult inclinat spre obraz sau spre limba, deoarece acesta pur sisimplu nu mai are spatiu pe arcada. Desi initial s-a crezut ca aparitiamolarului 3 este responsabila de "inghesuirea" celorlalti dinti, nu s-aputut demonstra o relatie cauza-efect intre aceste doua fenomene.

Daca te afli intr-una din aceste 4 situatii, prezinta-te urgent lastomatolog; el va lua decizia daca:
- se va extrage acest dinte pentru a preveni aparitia complicatiilor(nu va ingrijorati de varianta asta, se face sub anestezie! )
- se va pastra acest dinte tratandu-i caria sau aliniindu-l pe arcadaprin aparate ortodontice.
In acest caz, veti fi instruit despre importantaigienizarii acestei zone, cu periuta sau cu mijloace speciale de curatare(dusul bucal).
 

Comentariile 101-150 din 190

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alina pe 30 Iun 2010, 16:22
    durerile

    acum 2 zile mi-am extras si eu maseaua de minte, aveam dureri cumplite la gat ureche si la ochii pe partea stanga, au inceput durerile in sesiune mi s-a cariat si mi s-a spart si mi-a intrat un colt in gingie, aveam puroi cred akolo si s-a hotarat la stomatologie dupa verificarea radiografiei sa mi-o extraga, akum mai am miki dureri si imi s-a spus sa iau ns antibiotik pentru ca mai am putina infectie acolo. este corect sa iau antibiotic acum ?

    4
    2

  • catalin pe 28 Iun 2010, 13:58
    maseaua de minte

    am 25 de ani si de aproximatov 2 ani de zile mi`a iesit maseaua de minte din partea stanga sus.Pot spune ca a iesit cam 75% si este umpic inclinata spre interiorul gurii(adica spre limba).Vreau sa spun ca am o durere de tampla si de ureche.Nu este o durere permanenta dar o simt cand deschid gura sau cateodata din senin ... e o durere apasatoarein jurul urechii.Vreau sa stiu macar daca este de la ureche.A mai patit cineva asa ?Planuiesc sa merg la un dentist sa mi`o extrag ... durerea e cam strresanta iar cateodata nu ma pot concentra din cauza ei

    7
    1

  • mita pe 17 Iun 2010, 00:11
    Cum pot vedea raspunsul la intrebarile postate pe forum?

    Sora mea a avut o tentativa de extractie a maselei de minte, operatiunea a durat 1 ora si in final sa ales doar cu dureri, fata unflata si barbia+ maxilarul de jos amortit. Stomatologul nu a reusit sa extraga maseaua. Va avea nevoie de o interventie chirurgicala pt ca maseaua sa poata fi extrasa. As vrea de ce persista aceasta amorteala si cat o sa dureze?

    5
    2

  • mita pe 17 Iun 2010, 00:09
    Cum pot vedea raspunsul la intrebarile postate pe forum?

    Cum pot vedea raspunsul la intrebarile postate pe forum? Sora mea a avut o tentativa de extractie a maselei de minte, operatiunea a durat 1 ora si in final sa ales doar cu dureri, fata umflata si barbia+ maxilarul de jos amortit. Stomatologul nu a reusit sa extraga maseaua. Va avea nevoie de o interventie chirurgicala pt ca maseaua sa poata fi extrasa. As vrea de ce persista aceasta amorteala si cat o sa dureze?

    10
    2

  • mita pe 17 Iun 2010, 00:06
    Cum pot vedea raspunsul la intrebarile postate pe forum?

    Sora mea a avut o tentativa de extractie a maselei de minte, operatiunea a durat 1 ora si in final sa ales doar cu dureri, fata unflata si barbia+ maxilarul de jos amortit. Stomatologul nu a reusit sa extraga maseaua. Va avea nevoie de o interventie chirurgicala pt ca maseaua sa poata fi extrasa. As vrea de ce persista aceasta amorteala si cat o sa dureze?

    6
    3

  • tzontzorina pe 14 Iun 2010, 21:40
    maseluta de minte...uof...

    Si eu mi-am scos acum 5 ore maseaua de minte ...nu simteam nimic acolo,local, in schimb m-a durut binisor cateva momente cand maseaua nu vroia sa iasa si dna doctor tot imi tragea de maxilar....ma durea maxilarul propriu zis...in rest a fost ok...dupa asta puteam vorbi( aveam pansamentele in gura), spre deosebire de fratele mele, care cand si a scos maseaua de minte,..a avut niste dureri puternice...nu putea vbi deloc....m a durut putin cand a inceput sa treaca anestezia, dar am luat rupan, la sfatul medicului, si momentan e super ok....aaa, la mne nu era iesita din gingie...si crestea stramba....ii impingea pe ceilalti...deci chiar a fost nevoie de interventie....acuma...oi vedea la noapte si maine cum va fi:D sperrr sa nu ma doara prea tare.....:(

    6
    0

  • mihai pe 11 Iun 2010, 15:35
    am patito si eu

    IN cazul in care incepe sa va creasca maseaua de minte dar nu a strapuns gingia , duceti-va la dentist acesta va va face o anestezie si va va taia gingia de deasupra maselei de minte, este o operatie care dureaza mai putin de 2 minute ( cel mai mult dureaza activarea anesteziei ) nu doare deloc (nici in timpul operatiei, nici dupa) si nu prea exista complicatii ( ba chiar e putin interesant :D ) - o da si ar trebui sa coste foarte putin ( pe mine m-a costat 20 de lei )

    2
    2

  • vyo pe 9 Iun 2010, 19:42
    extractie

    In decurs de o luna mi-am scos 3 masele de minte. extractiile in sine nu m-au durut (cu toate ca anesteziile nu prinsesera prea bine), iar la 2 din ele nici vindecarea nu a durut deloc (insa am luat preventiv profenid =antibiotic+calmant, la recomandarea medicului). la ultima extractie vindecarea e un pic mai complicata, presarata cu mici dureri, dar...o pun pe seama faptului ca e ultima careia ii pusesem gand rau asa ca akm se razbuna. si inca ceva, daca va doare si nu mai pot fi salvate, duceti-va la medic, pt ca cu cat amanati cu atat ii va fi si medicului mai greu sa le scoata sau sa le trateze si implicit si voua.

    3
    1

  • Adrianno pe 8 Iun 2010, 14:23
    Extractie

    Nu mai speriati oamenii ca nu e chiar de speriat. Acum 2 ore mi-am scos o masea de minte (dreapta-sus). Am scos-o pentru ca era cariata si a iesit putin in exterior, provocandu-mi niste rani in obraz, de mai multe ori... Extractia propriu zisa a durat cateva secunde, hai 1 minut; avea doar o radacina. Zicea doctorita ca cele de sus ies mai usor, si chiar asa a fost. Mai mult a durat pana si-au facut efectul cele 3 injectii pentru anestezie, care nici ele nu au fost dureroase. Sa vedem acum daca o sa ma doara dupa cum spun unii pe aici.

    2
    1

  • ralucutza pe 20 Mai 2010, 20:40
    nu speria omul aiurea

    bai DUREEERRREEE INFFFEEEERRRRRNNNALLLA,nu speria oamenii aiurea...mai bn scapi d boli q o mica durere si e mai bn asa....te.ai gasit tu ala mare sa sperii lumea p net....vezi.ti de treaba ta

    3
    2

  • maseua de minte pe 20 Mai 2010, 10:09
    durerea asta

    eu akuma cateva zile miam skos o masea si ma odare toate partea dreapta :(( ce trebuie sa fak ? dar eu cred ca imi apare maseaua de minte:d multumesk mult!

    1
    2

  • AdaBM pe 9 Mai 2010, 03:22
    Imi va mai creste masele ”de minte”?

    Am 24 de ani impliniti si inca nu mi-a crescut nicio masea de minte...si nici nu e vreun semn. Sunt sanse mari sa nu mai creasca deloc? Sincer m-as bucura sa nu creasca, intrucat nu am nevoie de ele...

    1
    3

  • sara pe 7 Mai 2010, 17:05
    maseaua de minte

    nu va operati la maselele de minte daca nu aveti dureri,m-am operat acum 2 zile si nu e placut deloc,dureri groaznice,umflaturi,hematomuri,etc. daca as fi stiut ce durere e dupa operatie n-as mai fi facut-o pt nimic in lume!

    2
    0

  • Adrian pe 28 Apr 2010, 00:48
    maseaua de minte

    maselele de minte se extrag f usor...chiar azi mi am extras o masea de minte si sunt OK!!! ezista anestezii, nu simti nimik!!! Curaj....si ati scapat de probleme

    4
    0

  • adina pe 25 Apr 2010, 00:21
    maseaua de minte

    mi s-a spus de mai de mult de la radiografii ca o sa imi creasca maselele de minte si ca nu au loc unde.De vreo 5 zile incoace au inceput sa erupa...mi s-a umflat gingia,nu pot manca nimic iar durerea este insuportabila.Am luat paduden chiar 2 pastile odata si nu au avut niciun efect....Daca imi este umflata gingia mi se pot scoate maselele de minte?.....plz un sfat cva chiar nu stiu ce sa fac

    2
    0

  • murg florentina pe 19 Apr 2010, 19:02
    maseaua de minte

    am 28 de ani si in urma cu aproape un an am simtit o durere groaznica in partea dreapta jos. am mers la medicul stomatolog si am descoperit ca erupe maseaua de minte.din nefericire aveam si puroi.mi-a prescris ampicilina si puroiul a disparut.fara antibiotic puroiul reapare. de atunci am facut radiografii, am dat multi bani la diferiti medici si situatia aramas la fel.dupa un an de zile puroiul a ramas la locul lui si maseluta a iesit doar pe jumatate.ma doare in fiecare zi.am ajuns sa si uit ca ma doare. de curand am vorbit cu un medic care mi-a spus ca ar putea sa-mi faca o decapisonare. as vrea sa stiu parerea dumneavoastra. multumesc

    2
    0

  • ionita pe 19 Apr 2010, 12:30
    durere insuportabila

    am 26 de ani si in urma cu 5 zile mi-am scos maseaua de minte tin sa spun ca dupa ce am scoso am niste dureri insuportabile la care nu are efect nici un medicament.acum mie somn si nu pot sa dorm de durere si din doua in doua minute beau apa rece casa imi amelioreze durerea oare cat mo mai tine asa

    7
    0

  • Dragos pe 1 Apr 2010, 22:42
    masea

    am 16 ani si azi am observat ca mi-a strapuns gingia maseaua asta de minte dar nu ma doare

    1
    0

  • crina pe 1 Apr 2010, 13:54
    maselele de minte

    eu..cred ca sunt un caz destul de speccial.am 20 ani si am probleme marri cu maselele de minte.da,maselele.imi ies toate 4 maselele de minte odata.am citit ca altii nu'si pot deschide gura de durere...etc.eu nu am patit asa.maselele nu ma dor atat de tare.problema e ca a aparut o complicatie.am facut stomatita aftoasa.asta din cauza faptului ca sunt in faza a doua a ''iesirii'' maselelor.am mai trecut printr'o faza dar..fara sa'mi dau seama pt ca avem dureri mari si de un molar cariat tare.sincer,n'am mai stiut ce ma doara.stiam doar ca ma doare si luam tot felu de medicamente.consider deci ca sunt un caz special pt ca imi ies toate 4 maselele de minte o data.am facut si febra cateva zile..acum astept sa mi se vindece buzele :D care au''copt''?? si din cauza carora nu prea pot manca si deci nu pot nici sa ma prezint dentistului sa'mi scoata maselele de minte....inca ceva.peste 3 zile e Pastele si eu sper sa ..fie bine:D

    0
    0

  • sasha pe 16 Mar 2010, 17:26
    gramatica

    draga "muie-poli-timisoara", ti-as sugera sa te uiti mai atent la cum scrii tu inainte sa te apuci sa critici gramatica altora. Tin sa te atentionez ca "copiilor" se scrie "copiiilor", cu 3 de i. "Va veti plati" nu este o exprimare foarte fericita. Corect se spune "Veti plati". Iar faptul ca esti un ticalos diabolic si ameninti copii de 14 si 15 ani si ca razi de suferinta altora nu-ti face mare cinste. Nici faptul ca esti un microbist vulgar

    1
    1

  • cristina pe 5 Mar 2010, 16:31
    maseaua de minte

    am o mare nedumerire,e o masea sau mai mult cam acum o luna am fost la stomatolog pt niste carii si dupa ce mi-au facut radiografie mi-au spus ca-mi va creste maseaua de minte jos partea dreapte iari azi spre surprinderea mea am observat ca imi creste o masea in partea stanga sus.sunt norocoasa ca nu ma doare dar totusi sunt nedumerita.in final cate sunt??? multumesc pt intelegere

    0
    0

  • adriana pe 16 Feb 2010, 09:57
    maseaua de minte

    offfffffff de 3 zile ma doare maseaua de minte mi sa unflat gingia ma doare urechea si maxelarul ce sa fac? am luat amoxicilina de 500mg datimi un sfat va rog multumesc

    0
    0

  • Ana pe 10 Feb 2010, 19:56
    maseaua de minte

    Buna!Am 13 ani si de ieri am o durere insuportabila la o masea din spate care a inceput sa creasca. Cum nu mai este loc de alta masea mai in space cred ca este maseaua de minte! Ma puteti sfatui si pe mine?

    0
    1

  • moldoveanu jenica pe 1 Feb 2010, 17:23
    maseaua de minte

    acum o saptamana maluat o durere ingrozitoare in partea stanga sus ,am luat tot felu de analgezice cum ar fi ketonal,vidan .aulin dar numi trece ,azi dimineata am fost la stomatolog si mia zis ca e maseaua de minte si ca ar trebui sa merg sa mio scoata ce sa fac ,am 30 de ani si mie frica

    0
    1

  • Bogdan pe 27 Ian 2010, 15:23
    Durerea cea mai rea!!

    Va voi da aici un sfat care chiar functioneaza: -Va amestecati niste apa cu sare si tineti acolo la maseaua care va doare vreo 20 secunde. -Apoi va puneti pe o bucata de vata niste spirt (sau parfum) si o bagati la masea. -Si va bagati vata in urech durerea va trece intr-un minut> Serios Pentru alte remedi contactati id: bogdan_nicu76

    0
    1

  • dascalu alina pe 20 Ian 2010, 18:41
    durere cum nu am mai intalnit

    eu am scos o a sasea masea in ultimile doua luni.acesta a fost de minte stanga jos.m adurut ingrozitor cu tot cu anestezie si spray.tin sa va spun ca am luat si antibiotic trei zile si nimic.10 minute cat am stat pe scaun am inebunit de durere.va sfatuiesc sa cautati dentist bunnnnnn!!!!!!!!!!!

    0
    0

  • dascalu alina pe 20 Ian 2010, 18:40
    durere cum nu am mai intalnit

    eu am scos o a sasea masea in ultimile doua luni.acesta a fost de minte stanga jos.m adurut ingrozitor cu tot cu anestezie si spray.tin sa va spun ca am luat si antibiotic trei zile si nimic.10 minute cat am stat pe scaun am inebunit de durere.va sfatuiesc sa cautati dentist bunnnnnn!!!!!!!!!!!

    0
    0

  • muie-poli-timisoara pe 13 Ian 2010, 09:49
    copile du-te la medicul stomatolog

    Pentru restul copiilor: invatati sa va exprimati corect, altfel veti fi ignorati de societate. Limbajul de mIRC/mess nu are ce cauta altundeva decat acolo! Luati cateva articole care sa va explice care-i faza, cate sunt (difera de la om la om), cei mai norocosi nu mai au deloc. http://www.medicina-naturista.ro/stil-de-viata/maselele-de-minte-sa-le-scoatem-sau-nu.html http://www.eva.ro/sanatate/medicina-generala/maseaua-de-minte-articol-4204.html?&psize=50&pstart=0 http://www.csid.ro/health/maseaua-de-minte-2758938/ In general e bine sa le scoateti, pt. ca doar amanati suferinta! Mai devreme sau mai tarziu vor aparea dureri, carii (deoarece nu e la fel de rezistent smaltul ca la restul dintilor, iar periuta ajunge mai greu acolo) complicatii, etc. Mergeti la un medic bun care face anestezie calumea. Daca inca simtiti, mai cereti o doza de anestezic local. Nu va faceti griji, extractia in general nu doare, dar VA VETI PLATI PENTRU TOATE PACATELE VOASTRE DUPA OPERATIE, O DURERE INFERNALA BUHAHAHAHA :d

    0
    0

  • Rosca Cristi pe 10 Ian 2010, 00:02
    Maseaua de minte

    La 11 ani , aveam dureri insuportabile de dantura . M-am gandit sa merg la dentist , poate era vreo carie care nu se vedea . Cand mi-a spus ca e maseaua de minte si nu are ce sa faca . E posibil sa iti apara la 11 ani ?

    0
    0

  • MIA pe 30 Dec 2009, 23:08
    VREAU SI EU NISTE LAMURII

    EU AM 54 DE ANI SI DUPA NISTE DURERI INSUPORTABILE ALE INTREGII DANTURI , AU AAJUNS LA CONCLUZIA , IN URMA RADIOGRAFIEII CA IMI IESE MOLARUL DE MINTE 7 SUB MASEUA VECINA . AM NISTE DURERI INSUPORTABILE SI ASTEPT SA TREACA SARBATORILE DE IARNA SA MERG LA O CLINICA SPECIALIZATA SA VAD CE SE POATE FACE. AM DURERI CARE NU CEDEAZA LA BICI UN MEDICAMENT SI ASA SUPORT ACESTE SI MAI AM SI CEVA PROBLEME CU INIMA IAU IN FIECARE ZI LOCREN PT TENSIUNE , SUNT FOARTE SPERIATA SI NU STIU CE VA URMA

    0
    1

  • bianca pe 16 Dec 2009, 11:02
    durerea maselei de minte

    nanul meu este in italia si il doare foarte mult maseaua de minte si vineri merge sa o scoata si doare

    0
    0

  • kidooo pe 14 Dec 2009, 00:00
    maseaua de minte

    buna.....am 14 ani si astazi de dimineata....cand am vrut sa mananc am simtit o durere si m-am gandit sa nu fie din cauza maselei de minte....intrebarea este daca e normal ca maseaua de minte sa apara la varsta de 14 ani.....c presupune aparitia acesteia?

    1
    0

  • alin pe 10 Nov 2009, 23:21
    maseaua de minte

    salut! am 15 ani si deja imi iese maseaua de minte ce urat nu...credeam ca am scapat de problemele cu dinti si iar o iau de la capat. nu prea stiu ce sa ma fac cu ia, am fost la spital si mau dus de la o usa la alta cu o durere ingrozitoare. am fost si la un medic particular da mia zis ca e normal sa ma doara dar mi-a luat bani nu stiu ce sa fac...pastile am luat...spunetimi..ce sa iau?

    0
    1

  • paul pe 30 Sep 2009, 22:48
    durere de masea

    salut...as avea si eu o intrebare... Am 25 de ani si acum 2 sapt aprox, intr-o seara m-a luat o durere cumplita de masea, ultima a partii superioare...adevarul este ca am si o carie pe-acolo, dar nu stiu daca e aia cauza. Dupa cateva zile s-a umflat, incepand sa iau oxacilina. La sfarsitul sapt trecute mi-a trecut durerea si mi-a disparut si puroiul (care cred ca il aveam). Acum fiind plecat intr-o delegatie (dupa o sapt in care nu am mai avut dureri), acestea au revenit si in acelelasi timp in spatele gingiei mi s-a format o punga de puroi, sau pur si simplu s-a umflat. Mai trebuie sa stau cateva zile si nu stiu ce sa fac...E posibil sa-mi iasa maseaua de minte?????

    0
    1

  • depy pe 24 Sep 2009, 12:42
    maseaua nenorocita!

    buna...am avut si eu o problema cu maseaua de minte, dar in sfarsit aseara am scos-o! pt mine a fost prima oara cand am fost la stomatolog si va da-ti seama ce frica mi-a fost! acum ma simt mai bin de aseara! deci recomandarea mea este s-o scoateti pt k va va durea mereu ( pe mine m-a durut de 3 ori) asa mult succes!oricum se face sub anestezie, dar oricum de durut doare putin!

    0
    0

  • Lana pe 14 Sep 2009, 17:42
    DURERE INFERNAAAAAAAALA

    Ha, ceea ce poti sa faci Liviu e sa mergi la medic sa ti'o extraga si doare ingorzitooooooooor !!!!!!!!!!!!!!! eu singura am trecut prin experienta asta

    0
    0

  • liviu pe 16 Aug 2009, 00:08
    maseaua de minte

    salut ..am si eu o intrebare ..... de 2 zile maseaua de mite mia strapuns mai mult de jumate gingia este normal crescuta(dreapta) , dar problema cea mai grava este ca gura mea e inclestata nu pot sa o deschid mult cam 1-2 cm....ce pot face in privinta asta ....multumesc anticipat .....P.S fara doctori stomatologi am traume cu acestia de mic copil ..... am incercat sa o inving dar fara folos .....

    0
    0

  • Rudi pe 13 Mai 2009, 19:00
    masea de minte

    Salut! Am 20 ani, si eu am tot probleme cu maseaua de minte, nu pot dormi, nici sa mananc nici sa-mi deschid gura. ketorolul nu prea ajuta ketonalul ajuta ceva. Am fost la stomatolog, el mi-a spus sa iau Augmentin si Nurofen (Ibuprofen) si ceva apa de gura care sa contina Clorhexidina, durerea mi-a trecut insa tot nu pot sa mananc, sa vorbesc normal ca e foarte sensibila maseaua. stomatologul mi-a spus dupa ce imi pot deschide gura sa ma reintorc la el.Sper ca extractia nu va fi dureroasa. Stiu ca durerea este insuportabila dar incercati sa stai calm, sa nu va agitati, si sa nu consumati produse care contin cofeina! Poate va ajuta la ceva.

    0
    0

  • Bogdan pe 6 Mai 2009, 04:25
    maseaua de minte !

    Salut. Am 25ani si azi de dimineata am inceput sa simt o durere pe partea stanga jos, dupa ultima masea. Cu tot cu gingie ma doare si capul si urechea. Nu mi-a iesit maseaua, dar presupun ca asta e dupa ce am citit tot ce ati scris voi mai sus. Eu initial am crezut ca am o afta. Spuneti-mi ce sa fac ... avand in vedere ca nu a iesit nimic ... sa ma duc la dentist? Ca si calmante ... ce sa iau?

    0
    0

  • catalina pe 4 Mai 2009, 17:28
    extractii masele

    cum a mai spus multe persoane totul depinde doctor si restul e usor eu mi am scos una de minte ca nu avea ce cauta in gura mea si 2 saptamani abia se inchide rana si dureri sant dar erau de asteptat ca doar nu i ca orisicare mesea

    2
    0

  • evapocsi pe 13 Apr 2009, 09:14
    maseaua minti

    sint eva am 27 ani maseaua minti una in partea dreapta a inceput sami iasa ma dore pina la ureche ce sa fac alte cari nu am

    2
    0

  • Simona pe 12 Apr 2009, 17:51
    maseaua de minte

    eu am 15 ani si jumatate si mi-a aparut un coltisor al maselei de minte.pana acum nu m-a durut deloc dar acum parca ma incearca o mica durere in locul ala si cu putin din obraz ... daca o ating cand mestec ceva ma doare destul de tare ... ciudat ca mi-a aparut doar un colt dar daca stau si ma gandesc bine asa ies unii dinti si masele :-? ... si o simt si ma enerveaza. atata tot. in rest sper sa fie bine :) ... iar pentru dureri ... am auzit ca se pot folosi gelurile pentru dantura pe care le folosesc bebelusii cand le cresc dintii :)

    0
    0

  • floryn pe 11 Apr 2009, 18:51
    maseaua de minte

    buna am 18 ani si mia aparut si mie maseaua de minte in partea stanga de sus si jos si ma doare ingrozitor finca mai ma doare la ureche si la gat si nustiu ce sa fac finca ma doare de vro 3 zile si va rog ajuatima datim un sfat ce sa fac

    0
    0

  • pissy pe 25 Mar 2009, 15:37
    ajutorr:((

    sal ..am 18 ani si cred ca imi iese maseaua de minte..m'am trezit cu gingia umflata si iritata jos in partea drapta.de la umflatura si durere nici nu pot sa apropii dintii apai sa mananc..este vreun medicament?..simt ca mor :(

    0
    0

  • Andreea pe 24 Mar 2009, 11:09
    Masea de minte!

    Buna tuturor, am 24 de ani si ieri am avut si eu "placerea" sa merg la stomatolog si sa scot o masea de minte, exact cum scrieti unii din voi mai sus: chinul nu a fost pentru mine cat pentru dr. :) el a luptat sa scoata maseaua, e drept ca nu m-a durut de loc, dupa anestezie am avut dureri a intregii danturi dar am luat un calmant si e ok. Va spun ca am mers cu o frica la stomatolog, dar am scapat cu bine de aceasta suferinta!

    0
    0

  • cristina, 24 ani pe 24 Mar 2009, 09:15
    ingrijire...delicata

    de 3 ani mie tot imi ies si nu se mai termina.. ma dor cu ureche cu tot., cu gat...ma lasa una, iese alta....dk ar fi sa avem si minte dupa ce ies...as suporta toate ! :)) am auzit ca dupa ce ca ies cu durere, mai sunt si proaste....se strca repede...cum le putem ingriji? k sa ne bucuram de ele cat mai mult timp..? :D....in afara de periaj...:?

    1
    0

  • meydy pe 21 Mar 2009, 09:23
    oribiil!!!

    imi iese maseaua de minte nu in spate cum ar fii normal ci sub penultima masea care este de portelan...mi s-a facut puroi mi s-au imflamat gingiile si ma doare, dar nici de-al dracului nu merg la stomatolog, mama ei de masea de minte trebuia sa imi iasa mai repede ca vad ca n-am minte deloc :||:|::|:|:|:|:|:|:

    0
    0

  • petrutza pe 17 Mar 2009, 21:04
    aoleu maseaua mea!!!

    salut...am 20 ani si o durere ingrozitoare la o masea d minte..m-a durut aqm 2 sapt maseaua d minte din partea d jos stanga q urechea si tampla stanga si am luat oxacilina o sapt si cva ,,.asa mi-a recomadat medicul d fam,,dupa kteva zile durerea d masea a reaparut dar fara ureche si tampla..dar am m doare q amigdala..am luat d la farmacie augumentin. ketorol. nurofen dar nu mi-a treqt..aqm iau amoxicilina..si niciun rezultat ..bn..nu am luat dekt 2 pastile pana aqm..si nu st c s fc..s merg la dentist s o scot sau nu..dar dupa c coment am vzt aqm nu m-as my duce..dar c m fc q durerea..qm s o potolesc..???m ajuta cnva? domnul doctor?

    0
    1

  • simona pe 16 Mar 2009, 19:55
    extractie masea de minte vs anticonceptionale

    as vrea sa stiu daca pt o interventie de extractie a maselei de minte prin opratie(am radacinile infipte in maxilar) trebuie sa intrerup anticonceptionalele...au vreo legatura? multumesc frumos.astept rasp cat mai curand

    0
    0

  • daniel pe 12 Mar 2009, 00:28
    ma doare rau!

    salutare,ma numesc Daniel si am 23 de ani; din toate problemele nu am citit sa se planga vreo "victima" de problema pe care o am eu si de aceea va intreb: este normal ca in momentul in care constat ca un colt al "maselei de minte" mi-a strapuns gingia(partea stanga), sa simt o durere constanta (de aproape 3 zile) a capului(tot pe partea stanga)?

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod