Solutii contra caderii parului

Alopecia reprezinta rarirea localizata sau difuza a parului. Poate ficicatriceala (in care pielea apare atrofica si scleroasa, neteda, iarfoliculii pilosi dispar; in aceasta situatie nu exista posibilitateaameliorarii) sau necicatriceala (in care parul cade, dar se conservafoliculii pilosi).

Alopeciile necicatriceale pot fi localizate: pelada (alopecia areata) saudifuze, generalizate, cum ar fi cele fiziologice (neonatala, pubertara,gravidica, senila), androgenogenetice, din unele boli sistemice, asociatecu diverse boli cutanate, induse de medicamente sau substante chimice,manuale (trichotilomania).

Alopecia androgenogenetica, denumita si alopecia seboreica, sau alopeciade tip masculin (calvitia precoce a barbatilor) este cea mai frecventaalopecie difuza. Incepe sa se manifeste de obicei in a doua decadade viata si este prezenta la aproximativ 80% din barbati in varsta depeste 70 de ani. Dupa intindere este de mai multe tipuri: in jur de 20de ani apare tipul I (regiunea fronto-temporala), la aproximativ 30 deani tipul II (crestet, vertex), apoi la 40 de ani tipul III (frunte),iar la 50 de ani aproape jumatate din regiunea fruntii este alopecica,zona peladica intinzandu-se pana la vertex (tipul IV). Dupa 55 de ani,poate aparea asa-numita "calvitie hipocratica" (tipul V), ramanand parnumai la liziera.

Studii retrospective pe pacienti barbati si femei cu alopecieandrogenogenetica au aratat ca depresia este mai frecventa la femei,iar anxietatea, agresivitatea sau ostilitatea sunt mai des intalnite labarbati.
Tratamentele specifice cu psihotrope au ameliorat in peste 80%din cazuri simptomatologia psihica a pacientilor studiati.

Pielea capului din zona seboreica este frecvent afectata de o descuamatieuscata (pityriazis simplex), de o exudatie grasoasa, uneori cu depoziteaderente (eczema seboreica). Etiopatogenia sa cuprinde 3 factori:transmisia genetica, androgenodependenta si seboreea. Aceste caractereau fost demonstrate, in principal, la barbati, desi acest tip de alopecienu este exclusiv prezenta la acestia.

Pentru a vorbi de androgenodependenta trebuie ca alopecia sa se manifestedoar in zonele cu receptori pentru androgeni (de ex. la scalp acestireceptori sunt prezenti frontal si in vertex, nu si occipital sautemporal).

La barbati alopecia androgenodependenta raspunde bine din punct de vedereclinic acestor caracteristici, in timp ce la femei, rarirea parului esteexceptionala in aceasta unica localizare, chiar daca apare o predominentaodata cu varsta.

La femei, fara exceptie, aceste alopecii sunt difuze, deci ele nu depindde aceleasi mecanism, ca si inainte. Debutul se face in jurul varsteide 18-20 ani si evolutia se stabilizeaza ulterior. Atunci cand aparebrusc sau se insoteste de tulburari de ciclu menstrual, hirsutism sireaparitia acneei, sunt necesare investigatii endocrinologice, in vedereadescoperirii unei eventuale hiperandrogenemii.

Originea este necunoscuta; se presupune ca ar fi autoimuna.
Dozelefarmacologice de estrogeni (sarcina, pilula) au efect favorabil. Esteprobabil ca, predominenta la nivel frontal si al vertexului "alopeciede tip feminin" observata uneori mai ales la femeile varstnice (aproapejumatate din femeile de peste 50 ani) sa fie legata de un efect desumare a 2 tulburari: pierderea androgenodependentei (cvasifiziologica)si pierderea difuza sau rarefactia dependenta de varsta a firelor de par.

Aceasta alopecie poate fi cu greu oprita din evolutie, necesitand untratament sustinut si indelungat. In zonele alopecice, nici o proceduraterapeutica nu mai poate sa duca la cresterea completa a parului.

Din punct de vedere terapeutic, nu exista un tratament radical al acesteiafectiuni.
La barbati, finasteridul (Propecia), cu efect de inhibare a 5 areductazei, asa cum am mentionat anterior, administrat 1 mg zilnic,cel putin 6 luni, are rezultate confirmate de studii clinice, care sementin inca aproximativ 1 an dupa intreruperea tratamentului.

La barbati se poate incerca si chirurgia de transplantare, care utilizeazaautogrefele din zona occipitala prelevate prin punch biopsie. Dupainterventie, se aplica topic minoxidil 2% pentru a preveni cadereaparului transplantat. De asemenea, s-au incercat lotiuni cu estrogeni(cu riscul efectelor sistemice) sau estrogeni per os (castrare medicala).

La femei larg utilizata este asocierea de doze farmacologice de estrogenicu un progestativ antiandrogen (rezultate bune, dar nedemonstrate destudii clinice).
S-a propus tratament local cu estradiol pentru a cresteimpregnarea estrogenica (fara dovezi validate).

Este indicata, atat la barbati cat si la femei, utilizarea minoxidilului2%, cu efect vasodilatator, eficient mai ales in cazurile recente(evolutie sub 10 ani) si cu extindere limitata (sub 10 cm), situatamai ales la nivelul vertexului. Oprirea tratamentului poate determinareaparitia alopeciei. Minoxidilul se poate asocia cu topice cu acidretinoic.

Ca medicatie stimulanta a pilogenezei se pot folosi vitamine (acidpantotenic, biotina, piridoxina), aminoacizi sulfurati (cisteina,metionina), calciu, zinc. In cazul tulburarilor neurovegetative asociatese pot adauga sedative si tranchilizante. Preparatul Revalid este uncomplex de metionina, cisteina, acid paraaminobenzoic, zinc, fier, cupru,vitamina B1, vitamina B6, pantotenat de calciu, extract de germeni degrau, extract de mei, drojdie de bere uscata, eficient in tratamente petermen lung, de peste 3 luni. Este de asemenea utila tratarea factorilorfavorizanti (seboree, eczeme, matreata) cu sampoane sau lotiuni cu efectantifungic, antiseboreic, revulsiv.

Exista gama Ducray cu sampoanele Sabal - antiseboreic (extract de sabalserrulata 0,3% si salicilat de zinc 2% cu actiune sinergica asupra 5 areductazei, efect antiinflamator, precum si de reducere a florei patogene- Pityosporum ovale), Selegel cu efect antifungic (disulfura de seleniu1%) pe pityrosporum ovale (malassezia farfur), care este una dintrecauzele matretii uscate, Triazol cu efect antifungic prin Clotrimazol2%.
Gama Bluecap are la baza zinc-piritionul cu efect antiseboreic siantiiritativ.

Exista si o serie de sampoane dermatologice, special create pentrutratamentul scalpului alopecic la barbati si femei (Anaphase - Ducray;Foltene; Phytocyane - Phytosolba, Paris.)

S-a incercat stimularea pilogenezei prin iradieri cu UV de doua-trei oripe saptamana, dupa administrarea de psoralen per os cu doua ore inaintede expunere.
 

Comentariile 1-50 din 98

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lae pe 11 Iun 2014, 19:39
    stres

    e clar, cauza e stresul, teama, nervozitatea. impotriva unora ca acestea nu e leac decat spiritual. de ce va ingrijiti ce veti manca, cu ce va veti imbraca si cum veti arata? "uitati-va la crinii campului si la pasarile cerului..." deci fetelor nu va mai stresati cum veti arata ca va faceti si mai rau. personal imi aleg prietenii dupa suflet nu dupa cum arata; prefer o prietena cheala ai carei ochi sa radieze incredere si liniste interoara cu care sa ma inteleg sufleteste decat una cu par de reclama care sa fie incruntata si nemultumita toata ziulica

    0
    0

  • Cora pe 1 Apr 2014, 15:05
    caderea parului

    Am fost in situatia de a-mi cumpara peruca.Am fost la dermatolog, nici un rezultat Dupa ce am studiat pe net problema caderii parului, m-am tuns la10 cm (aveam par de cel putin 70 cm) si am aplicat in fiecare zi pe scalp Minoxidil 5% -Kirkland pentru barbati (cu toate ca nu e indicat pt femei pentru ca produce pilozitate). Dupa 45-60 zile , am constatat ca parul si-a dublat volumul .Fire noi erau vizibil crescute, avand pe cap doua lungimi de par -cel vechi de 13-14 cm si cel nou de 2-4 cm.Dupa doua luni de tratament am intrerupt minoxidil si mai dau dupa spalare cu Chel Stop.Nu mai cade deloc .Doar creste .Mi-au crescut si sprancenele, chiar daca mai stau din cand in cand cu penseta pentru firele din barba. deh...orice tratament are un risc.Alegeti : ori cu par prea mult, ori fara par pe cap.Atentie, fumatul produce si calvitie! Eu m-am lasat greu dar sigur.

    0
    0

  • elena pe 9 Ian 2014, 10:52
    caderea parului

    si eu am avut aceasta problema.Am incercat fel si fel de tratamente .Dar am stopat caderea parului cu un tratament naturist.Un galbenus de ou cu 2 linguri ulei masline,10 picaturi vitamina A si o sticlua de ulei de ricin .Sa stiti ca a dat rezultate dar dupa 3 luni sa nu va asteptati mai repede. Am uitat sa spun ca tratamentul trebuie aplicat de 2 ori pe saptamina .

    2
    0

  • Nelu pe 19 Apr 2013, 09:21
    folositi suc de iarba de grau intern si extern pe par

    trebuie folosit o perioada indelungata dar se merita

    6
    0

  • Adrian pe 16 Nov 2012, 01:33
    Aproape chel

    Salut!Am 21 de ani si de vreo 3 ani incoace a inceput sa imi cada parul...in ultimele 3 luni parca tot mai tare imi cade!Vreau sa incerc un tratament naturist(ou+ulei+suc lamaie)!Intrebarea mea este daca trebe sa fac in fiecare zi sau mai rar!Va multumesc

    1
    0

  • OanaFib pe 18 Sep 2012, 08:01
    Par prea rar

    Buna.. din pacate si eu am parul destul de rar si am incercat o gramada de metode sa rezolv aceasta situatie.. momentan incerc tratamentul cu minoxidil de la Rogaine, varianta pentru femei. Cica rezultatele se observa in 2-3 luni, sper sa functioneze si in cazul meu :) ..intre timp folosesc un produs numit Toppik ( e relativ destul de nou la noi dar am vazut ca-n alte tari se foloseste cu succes de ani buni.. eu tot de pe forumuri straine am aflat de existenta lui). E ca un fel de praf (nanoparticule de cheratina mai precis) pe care il aplici pe par, se lipeste de acesta si parul pare mult mai des. In cazul meu functioneaza perfect, nimeni nu-si poate da seama ca am parul rar, nici daca priveste de foarte aproape.

    9
    0

  • Mathilda pe 21 Aug 2012, 23:23
    Caderea parului

    Fac tratament cu pegasys pentru hcv si sufar de cadere masiva a parului. ce pot sa fac? la orice atingere a parului imi pica nenumarate fire de par

    3
    0

  • dana antoniu pe 15 Iul 2012, 12:22
    caderea parului

    buna ziua.fac tratament cu pegasys si copegus pentru hepatita cu virus c si de vreo 5 luni.dar de la inceputul celei de a 5 luna imi cade parul foarte tare strang cu mana din cap in momentul in care il pieptan si nu numi aproape tot timpul cand trec cu mana prin el.va rog sa imi dati un sfat.ce sa fac?ce sa folosesc?multumesc tare mult.b

    5
    0

  • pirtac zinaida pe 6 Mai 2012, 11:44
    mi cade parul ce as putea face ?

    imi cade parul foatre tare si imi este si gras am incercat mai multe da nu mia ajutat ce as putea face multumim.

    13
    1

  • Ana pe 4 Mar 2012, 23:20
    Ajutooor

    Sunt f speriata fac trat ptr hep.c de4 luni de2 zile îmi cade f mult par am doar23 de ani si îmi este f frik si rusine de reactoare celor din jur ce as putea sa fac????

    3
    3

  • alexa pe 4 Nov 2011, 16:52
    parul

    e adevarat k anticonceptionalele s bune si pt par ca sa nu cada? k am auzit k pui in sampon si iti creste paru si nu cade imi spunety si mie daca e posibil asa cva

    9
    5

  • angela pe 29 Oct 2011, 09:57
    caderea parului

    am 35 de ani si am nevoie de ajutor dati-mi o solutie contra caderi parului sau un tratament

    2
    15

  • Beni pe 11 Aug 2011, 12:43
    M-am vopsit

    Acum 2-3 zile m-am vopsit si a inceput sa-mi cada foarte tare parul , am doar 19 ani si nu vreau sa raman fara par , va rog frumos am nevoie de o solutie sa nu-mi mai cada parul. Va multumesc.

    50
    9

  • robert22 pe 18 Apr 2011, 12:59
    parul

    vrea sa stiuu exista vreao sansa ca parul sa se regenereze sa devina cum era odata?ce anume trebuie folosit

    32
    9

  • alex pe 17 Mar 2011, 23:12
    minoxidil

    ai incercat minoxidil 5%? incearca sa sti ca la mine a dat rezultate chiar incredibile a functionat in primele 3 luni iar acum am plecat pe a 5 luna si de 1 luna imi cade parul groaznic cu sutele pe zi... sunt si eu la fel de disperat :S

    21
    6

  • madalina pe 17 Mar 2011, 07:21
    caderea parului

    ajutati-ma am 46 de ani si sunt disperata cade parul fac un tratament acum 1lingura ulei ricin 1lingura zeama lamae 1lingura ulei masline si un galbenus si nu stiu cat timp sa fac tratamentul asta desi cand ma dau ami cade parul.ingrozitor mie frica ce sa fac?

    9
    8

  • anticalvi pe 15 Mar 2011, 20:59
    solutie

    solutie samponul petrol hahn tipul (prevention) mereu si nu mai cade fir si macar 1 data la 3 luni 1 flacon de sampon NIZORAL. PETROL HAHN GASITI LA CARREFOUR

    12
    1

  • Pantir Ionut pe 6 Ian 2011, 20:01
    Caderea parului

    Va rog frumos sa-mi spuneti cu ce solutie ma pot da sau ce tratament sa urmez ca sa nu-mi mai pice parul astept cu nerabdare mesajul dumneavoastra

    12
    1

  • anisoara pe 4 Ian 2011, 19:49
    sfat

    vreau si eu un sfat sau un tratament pentru aceasta boala,am o bunica care are 76 de ani....ii cade foarte des si mult par...are probleme cu inima si cu rinichii si ia foarte multe medicamente as vrea sa imi dati si mie un sfat sau o solutie ceva,cu ce o pot ajuta?ce pot face?va rog mult sa imi dati un raspuns

    10
    1

  • laura pe 30 Dec 2010, 01:26
    caderea parului

    sunt disperata...va rog dati.mi un raspuns cu privire la aceasta problema .Am parul foarte subtire,creste foarte greu si cat despre cadere nu am cuvinte.Dati-mi si mie un raspuns va rog.Am 21 de ani si mai am doar cateva suvite.Ce pot face?

    11
    11

  • chi pe 26 Dec 2010, 18:21
    ...

    http://fashionville.eva.ro/orasul-lui-iuby2509

    18
    3

  • alice pe 14 Dec 2010, 15:18
    caderea parului cauze hormonale

    Servus, M-ar interesa si pe mine cum anume se numeste solutia cu estradiol destinata tratamentului locak al caderii parului (cauze hormonale). La mine s-a stabilit clar aceasta cauza, insa medicul meu nu este la curent cu acest produs cu estradiol pentru aplicare locala (la nivelul scalpului). Am intrebat si in farmacii dar nici acolo nu am avut sorti de izbanda. Ma puteti ajuta cu o denumire a produsului, va rog? Multumesc si multa sanatate, Alice

    9
    0

  • tina pe 11 Dec 2010, 18:20
    caderea parului

    incercati samponul ALPECIN cu cofeina este foarte bun

    7
    0

  • Scutari Carmen pe 2 Dec 2010, 09:50
    o posibila solutie

    buna.mie mi-a cazut parul cam doi ani cu intrerupere.ca si bvoi eram disperata.am incercat tot felul de tratamente.pt durere de scalp am folosit mujdei,sucul scurs din el pe scalp inainte cu 1 ora de baie si a dat roade.acum folosesc sampon de la Herbalife pt par deteriorat si chiar de la inceput m-a ajutat.eu nu sunt reprezentant si nu am de ce sa fac reclama dar chiar nu-mi mai cade asa.sunt de abia la a 4 folosire si e f bine.mai folosesc First de la Forever Living Products care il dau pe scalp.f bun pt orice este gelull de aloe de la forever.sper sa va foloseasca si voua

    1
    2

  • mirey pe 10 Nov 2010, 21:10
    cade parul

    am 30 de ani si de la varsta de 19 ani imi tot cade parul!atunci cand a inceput am tot folosit diferite metodede la ulei de ricin la aminexil,ulei de masline ou,otet,o solutie pe baza de plante din farmacie(nu ii mai stiu numele),pana la usturoi taiat la un capat si masat scalpul(nu va spun mirosul)tot ce se gasea pe atunci dar fara rezultate prea mari!intradevar am avut momente cand a cazut mai putin parul meu arata in urma cu 11 ani ca cel a lui cream(pavel claudia) ce sa mai fac?un sfat va rog!am inceput de vreo 5 ani sa se vada pe la tample si in frunte lipsa parului..........multumesc

    7
    0

  • Gabi pe 4 Nov 2010, 23:58
    Cele mai cunoscute tratamente impotriva caderii parului

    Pentru orice tratament non-chirugical impotriva caderii parului este nevoie de perseverenta. Tratamentele demonstate in studii clinice ca functioneaza sunt pe baza de Minoxidil, Finasterida sau Dutasterida. Rogaine (Minoxidil) si Propecia (Finasterida) sunt singurele aprobate de U S Food and Drug Administration (FDA) ca tratamente impotriva alopeciei! Mai multe detalii: http://www.alopex.ro/tratamente/

    8
    2

  • Gabi pe 4 Nov 2010, 23:55
    Cele mai cunoscute tratamente impotriva caderii parului

    Pentru orice tratament non-chirugical impotriva caderii parului este nevoie de perseverenta. Tratamentele demonstate in studii clinice ca functioneaza sunt pe baza de Minoxidil, Finasterida sau Dutasterida. Atentie insa:

    11
    1

  • george pe 13 Oct 2010, 13:40
    tratament barbati caderea parului

    si eu am avut probleme cu caderea parului si am folosit kirkland minoxidil si a avut rezultate remarcabile dupa 2-3 luni de utlizare efectele fiind vizibile mai multe detalii despre acest produs www.kirkland-minoxidil.webs.com

    11
    5

  • Ileana pe 25 Aug 2010, 13:26
    contra caderi parului si regenerarea totala

    de la varsta de 20 de ani pana la 40 de ani ai mei mereu am urmat tratament pentru cresterea si regenerarea parului si nu a dat randament,ba chiar am ramas cheala!ce fel de tratament intern imi recomandati asa cum mia recomandat un doktor dermatolog pentru regenerarea parului!m-am informat ca exista o fiola ce se face ca injectie in cap sub piele si regenereaza placenta cu alte fire de par tinere!

    1
    1

  • andreea pe 21 Aug 2010, 16:48
    caderea parului

    buna.sunt foarte disperata imi cade paru in cantitati mari din radacina si nu stiu ce sa mai fac pe zi ce trece observ ca chelesc .am incercat foarte multe tratamente dar degeaba am doar 16 ani.am avut paru chiar foarte des si lung iar acum abia daca mai am cateva suvite.va rog frumos ajutati-ma!!!!!

    5
    6

  • dr.Kominsky Helena pe 14 Iul 2010, 01:24
    TRATAMENT CADERE PAR

    va sfatuiesc sa puneti intr-un vas/lighean/covata apa calda si otet ( la 2l de apa puneti 1/2 otet , si stati cu parul in apa cu otet dupa care va spalati cu sampon si va clatit cu apa , pieptanati usor ....

    15
    7

  • Mariana pe 8 Iul 2010, 17:56
    caderea parului si exfolierea/ruperea unghiilor

    Buna fetelor, eu am folosit 3 luni de zile urmatorul tratament dat de dermatologul meu si pot sa spun ca imi cade parul foarte putin, e mai stralucitor si se despica mai putin: fiole de la Foltene(aplicam 1 fiola de 3 ori pe sapt), sampon Alpecin cu cofeina si pastile Cystine(sunt vitamine contra caderii parului si pt intarirea unghiilor). Pot sa zic ca am niste unghii lungi si frumoase acum. Si eu eram disperata inainte, imi cadea parul in cantitati infricosatoare - era pe baza de stres. Sper sa va fie de folos!

    13
    5

  • ELENA pe 1 Iun 2010, 23:55
    uscarea pielii

    Din cauza tratamentului pt. HEPATITA C mi se usca foarte tare pielea. Nu mai stiu cu ce crema sa ma mai dau.Poate ma ajutati cu un sfat. multumesc.

    2
    0

  • elena pe 1 Iun 2010, 23:53
    caderea parului

    Fac un tratament pt. hepatita c si imi cade foarte tare parul. Va rog sa ma ajutati ce se poate face.Oare cade tot?

    6
    2

  • cristina pe 29 Mai 2010, 14:09
    caderea parului

    imi cade parul in cantitati foarte mari de cateva saptamani.a-si dori un tratament naturist

    7
    3

  • roxana pe 19 Mai 2010, 22:50
    caderea parului

    am si eu nevoie de ajutor pt ca imi cade parulu de multi ani nu mult dar cade si as dori un tratament care il pot pregati eu va multumesc.

    2
    0

  • Laura pe 10 Mai 2010, 00:30
    cine doreste informatii

    buna ...asa e ne confruntam des cu caderea parului ......eu tocmai am terminat curs de cuafor si am aflat lucruri interesanta exista multe tratamente pe care le puteti folosi si cele mai bune dupa parerea mea sunt cele naturale desi am doar 21 de ani poate va pot ajuta .daca aveti nevoie de informatii puteti id meu este fifi_16_2006@yahoo.com

    0
    2

  • becea elena pe 3 Mai 2010, 12:33
    caderea parului datorita tratamentului cu interferon (hepatita C)

    Va rog din suflet sa-mi dati o idee ce as putea sa fac pentru a stopa caderea masiva a parului, datorata tratamentului pentru HEPATITA C , pe care il fac de 4 luni si in continuare pana cand voi rezista. Sunt disperata. MULTUMESC.

    9
    0

  • carmen pe 25 Apr 2010, 11:26
    caderea parului

    am doar 15 ani si deseori vad multe fire de par care tot cad din cap mie frica sa nu arat aiurea peste un timp cu putin par spuneti-mi va rog de ce de la varsta asta si cum pot sa opresc caderea parului?! ce sa folosesc, va rog frumos astept raspuns urgent.

    2
    0

  • carmen pe 25 Apr 2010, 11:25
    caderea parului

    am doar 15 ani si deseori vad multe fire de par care tot cad din cap mie frica sa nu arat aiurea peste un timp cu putin par spuneti-mi va rog de ce de la varsta asta si cum pot sa opresc caderea parului?! ce sa folosesc, va rog frumos astept raspuns urgent.

    0
    0

  • mircioiugeta pe 24 Apr 2010, 20:39
    caderea parului

    si eu am o astfel de problema,si nu stiu cum s-o rezolv.se poate sa fie pe sistem nervos?dati-mi si mie o reteta naturista care sa rezolve problema asta.

    0
    2

  • alina pe 11 Apr 2010, 20:18
    caderea parului

    si eu am avut aceeasi problema si am incercat multe produse dar cel mai bun pe departe mi s-a parut Rogaine. Mi l-a recomandat matusa mea din america si l-am gasit cu greu aici doar online. Pentru cele interesate site-ul e http://www.rogaine-romania.com

    0
    0

  • luiza pe 29 Mar 2010, 14:19
    caderea parului

    imi cade foarte tare parulsi nu stiu ce sa mai fac .amluat si viaderm,sampon si masca de la kallos si nimic.recomandati-mi simie ceva bun

    5
    1

  • anamaria pe 10 Mar 2010, 20:55
    caderea parului

    as vrea si eu un sfat in legatura cu aceasta problema :caderea parului....sunt o tanara de 24 de ani si de aprox 2luni si jumate imi cade parul faorte tare si ma ingrozesc pe zi ce trece ca raman fara par in cap..am inceput sa chelesc in zona fruntii si in crestet si e destul de vizibil si inestetic in acelasi timp...am incercat sa l tund mai scurt am incercat diferite masti cu ulei de ricin si ulei de masline dar degeaba cade si mai tare si nu stiu ce sa mai fac..

    0
    5

  • adriana pe 10 Mar 2010, 13:07
    si mie imi cade parul de aproape 3 ani

    am numai 24 de ani si a inceput sa/mi cada pe la 21 parul, am incercat si anticonceptionale si ricin si vitamine dar nimic, doar cind luam anticonceptionale ca Yasmin sau Diane 35 nu/mi mai cadea parul atit de tare, imi cade si acum sunt disperata chiar numai stiu ce sa fac am fost si la dermatolog si mi/a spus ca/mi cade deoarece am dermatita seboreica respectiv am luat si un tratament cu ketoconazol insa nu mi/a ajutat, va rog mult sa ma ajutati cu careva tratamnt sau ceva sfaturi care va ajuta

    4
    1

  • andreea pe 19 Feb 2010, 15:24
    caderea parului si ingrasarea parului

    as dori si eu un sampon impotriva caderii parului si ca sa nu mi se mai ingrase asa repede va ro din suflet multumesc!

    1
    1

  • selena pe 19 Feb 2010, 10:33
    Tratament Nanogen

    Incercati un tratament cu pastilele Nanocaps si samponul Nanoguard de la Nanogen. Eu am scapat de aceasta problema cu ajutorul acestui tratament. Incercati-l pentru ca nu veti fi dezamagite.

    0
    4

  • bodone sabados andreea pe 14 Feb 2010, 00:45
    caderea parului

    as dori va rog un tratament pt caderea parului ,imi cade zilnic o cantitate foarte mare!va rog sa ma ajutati dar sa nu fie foarte scump tratamentul!va rog ddin suflet

    0
    4

  • ELISA_LXNDR pe 5 Feb 2010, 22:03
    tratament naturist

    eu am folosit fiole ginseng ptr caderea parului si au dat rez f bune. rez se observa de la prima fiola. se gas la farmaciile naturiste si snt numa din extract de ginseng. eu am fst f multumita si parul regenereaza f repede. eu am avut chelii in partea din fata a capului iar akm se vad f putin si astadupa 4 luni de la tratament. dea semenea daca ai par uscat uleiul de masline e f bun si samponul de urzica. sanatate multa la toate fetele

    0
    2

  • FLORI GALICEA MARE pe 30 Ian 2010, 01:09
    tratament aficient 100% impotriva caderii parului

    Buna am 18 ani si am avut si eu probleme cu parul dar am folosit apa fiarta cu sare si faceam o data pe zi spalaturi cu acea apa va doresc mult succes fetelor garantez k da rezultate

    6
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod