Mahmureala: cum scapam de ea?

In perioada sarbatorilor, pe langa excesele alimentare, vor exista si excese de bauturi alcoolice. Petreceri, muzica, mancaruri pe care in restul anului nu "ti le permiti" si, desigur, bauturile alcoolice care iti ofera starea necesara pentru a te distra. Ce faci insa dimineata cand te trezesti?
Mahmureala este una dintre problemele cu care multi dintre noi se confrunta in aceasta perioada, pentru ca bauturile alcoolice fac si ele parte din "obiceiurile" sarbatorilor. Durerile puternice de cap, senzatia de greata sunt principalele simptome care apar dupa ce ai baut un pahar in plus. Pentru a veni in ajutorul vostru, am discutat cu biolog - nutritionistul Livia Nena. Iata ce am aflat.


Nu exista remedii-minune!


"Nu exista trucuri," este parerea specialistului.
Biolog - nutritionistul Livia Nena recomanda ca un consum excesiv de alcool sa fie urmat de odihna si pauza alimentara. "Este indicat ca un consum ridicat de alcool sa fie urmat de 8 ore de somn si 8 ore de pauza alimentara. Dupa, recomand ceaiurile hepatobiliare (sunatoare, papadie) sau sucurile de fructe, care vor ajuta ficatul sa isi revina."


Vitamina C

Specialistul te sfatuieste sa consumi cat mai multe fructe, in special citrice pentru ca "vitamina C din citrice ajuta printr-o hranire mai buna a celulei hepatice, imbunatateste circulatia sanguina si ofera o curatire mai buna a organismului de alcool"


Fara alimente grele

"Trebuie evitate proteinele grele (carnea grasa, ouale, branza grasa etc)", avertizeaza nutritionistul.
Indicat este ca dupa o noapte in care am avut parte de un consum ridicat de alcool sa ne axam pe fructe si legume si sa evitam alimentele grele.

"Recomand salatele de legume, fructe si un consum cat mai mare de lichide pentru a ajuta la eliminarea alcoolului din sange. Nu exista trucuri miraculoase. Repausul alimentar si evitarea hranei hiperproteice sunt singurele trucuri care pot ajuta."


Cafeaua si aspirina - ajuta sau nu?

Cafeina, atat cea din ceaiuri cat si din cafea, ne ajuta sa ne "trezim" si din acest punct de vedere reprezinta un bun remediu.
Ca si cafeina, "aspirina ajuta la intensificarea circulatiei. Personal, insa, nu o recomand pentru ca poate consuma toata vitamina C din organism."



 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • EMA pe 4 Ian 2009, 12:44
    Mahmureala

    Un foarte bun remediu este si mierea de albine.

    0
    0

  • manuela pe 4 Ian 2009, 12:17
    mahmureala

    PENTRU CEI CARE NU CUNOSC, UN BUN REMEDIU IMPOTRIVA MAHMURELII ESTE SI MIEREA DE ALBINE. SE CONSUMA 2 LINGURI PE STOMACUL GOL. MIEREA DE ALBINE ESTE F BUNA SI CA SA FACI O PERSOANA SA ISI REVINA DINTR- O BETIE PROFUNDA.

    0
    0

  • criss pe 1 Ian 2009, 15:09
    mahmureala?!?

    Cea mai buna impotriva mahmurelii este moarea sau mai bine muraturile...niste castraveciori murati fac minuni...Parerea mea din proprie experienta...

    0
    0

  • fieraru floriana simona pe 1 Ian 2009, 13:55
    mahmureala o am mereu

    m-am confrruntat cu aceasta problema mereu.....si exact asa am facut pauza de somn si pauza alimentara....mi-a fost foarte bine in alimentatia cu fructe

    0
    0

  • Liliana130 pe 1 Ian 2009, 10:38
    Mahnureala

    Buna dimineata 2009! Bun articolul ,dar cum ramane cu moarea de varza? Mit sau realitate? Mahmureala cred ca ar trebuii sa se cheme si starea de oboseala, dupa doua zile intensiv la bucatarie si o noapte de pomina.Ce ziceti?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod