Iar sunt singura de Craciun si Revelion

Singuratatea nu este usor de "dus", mai ales daca esti o persoana deschisa catre oameni, careia ii place sa interactioneze, sa aiba multi prieteni si multe activitati. Si chiar pentru cei care de-a lungul anul se simt bine singuri si pot face multe lucruri si sa se bucure de ele, sarbatorile pot deveni o provocare.

Singuratatea nu este usor de "dus", mai ales daca esti o persoana deschisa catre oameni, careia ii place sa interactioneze, sa aiba multi prieteni si multe activitati. Si chiar pentru cei care de-a lungul anul se simt bine singuri si pot face multe lucruri si sa se bucure de ele, sarbatorile pot deveni o provocare.

 

Apare timpul liber, nu mai esti atat de mult ocupat cu munca incat sa uiti de toate, cei din jur se strang in jurul familiiilor si a celor dragi si acest lucru iti poate accentua un sentiment de abandon sau chiar de inutilitate.

In general, de sarbatori e important pentru a ne simti bine sa invatam si sa capatam obisnuinta de a ajuta la randul nostru niste oameni care au mult mai putine posibilitati materiale decat noi, care sunt mult mai singuri decat noi.

O contributie, oricat de modesta, in care sa ne aratam disponibilitatea de a ne implica ne poate ajuta sa vedem cu totul diferit sarbatorile.

Caci ele ar trebui sa fie mai mult decat o simpla vacanta. Nu te gandi ca nu ai timp sau nu ai bani, sunt lucruri pe care le poti face in 10 minute, insa te vor face sa te simti cel putin la fel de bine ca dupa cea mai speciala zi de cumparaturi din viata ta.

Daca iti simti tristetea in suflet, iata un lucru care-ti poate fi de folos: straduieste-te sa vezi lucrurile bune care ti s-au intamplat peste an. Oricat de greu ar fi fost acest an, cu siguranta ai invatat multe din el, ai castigat ceva, poate experienta, poate prietenii, poate dorinta de a face ceva. Foloseste lucrurile pozitive ca resursa pentru a trece in noul an cu liniste in suflet.



Daca nu ti-ai gasit jumatatea

Sfarsitul de an devine cu siguranta un prilej in care aceasta neimplinire se accentueaza, mai ales ca foarte multe cupluri in jurul tau, functionale sau nu, trec peste toate si parca le e mai usor sa se simta bine decat tie.

Insa poate tu esti in aceasta situatie pentru ca nu ai facut compromisuri si aceasta e o calitate la care nici macar acum nu vrei sa renunti. Asa ca nu te mai plange singura si mai bine foloseste acest timp pentru a planifica o sarbatoare intr-un grup sau undeva unde sunt oameni noi. Cel putin stii ca iti vei da sansa de a cunoaste pe cineva. Caci daca stai in casa si te plangi ca esti singura, poti sa stai mult si bine, ca lucrurile nu se vor schimba prea mult.
 

V-ati despartit de curand

Cand esti intr-o relatie, multe din lucruri se fac impreuna cu celalalt.
Si asa apare obisnuinta si sentimentul ca ele nu se pot face daca esti singura. In plus, multe din lucrurile care iti par frumoase sau pe care obisnuiai sa le faci cand erai cu cineva nu par sa isi mai aiba rostul atunci cand esti singura.

Ceea ce faci de fapt este sa te sabotezi dublu: intai prin faptul ca iti spui ca singuratatea este sursa ta de nefericire si in acest fel nu iti dai voie sa te bucuri pana cand nu o sa gasesti pe cineva, apoi prin faptul ca ai stabilit ca lucrurile care iti fac placere nu se fac decat in doi si in acest caz nici nu te mai poti bucura de ele. Ai dreptul sa suferi dupa el sau dupa relatie, insa nu o face impotriva propriei tale fiinte. In timp ce suferi, macar da-ti voie sa traiesti in continuare.


Ai pierdut de curand pe cineva drag

Daca ai pierdut de curand pe cineva drag, foloseste aceste sarbatori pentru a-i cinsti amintirea si pentru a face lucrurile care ii faceau placere sau care le faceati impreuna.
Nu distruge sarbatorile doar pentru ca cel drag tie nu mai este, deoarece asa ii distrugi intr-un fel si amintirea, in clipele in care erati impreuna de sarbatori. E un moment bun sa te intalnesti cu familia, sa petreceti in liniste, cu amintiri frumoase si ganduri bune. Si cu multa iubire.

Un articol de Lena Rusti, psihoterapeut

 

Comentarii (41)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vlad pe 31 Dec 2013, 02:38
    singur de revelion intr-un oras nou

    fratilor toti sunteti singuri si cautati jumatatea de revelion, eu sincer mi-ar place sa gasesc orice de revelion si sa nu stau singur in apartamentul unui amic.... care e plecat la distractie, jumatate, dao in spanac aia ai timp tot anul sa o gasesti, o noapte pe an este revelionul si eu 100% il petrec singur, daca se simte careva singur si vrea la ora 00:00 sa ii zic la multi ani pe mess spiele_ro2013 este id-ul meu

    0
    0

  • Un Om pe 30 Dec 2013, 02:51
    singuratatea

    singuratatea , mai sunt oameni ca tine care sunt sinceri si sensibili si care sunt in aceasi situatie ca tine, nu te resemna va veni si randul tau, asta e o lectie din care vei invata cand va veni momentul tau, tu vei sti sa te bucuri, sarbatorile la noi nu sunt cea ce par a fi, mai bine singur decat la masa cu rechini. Nu esti slab poate la fizic :) esti un om puternic . Si jumatatea din punctu tau de vedere e unpic dificil sa o gasesti , esti prea sincer :) credema ca te inteleg perfect. Nu te schimba, cand ai facut asta inseamna ca ai uitat cine esti cu adv:) Be happy haz de necaz :)

    5
    0

  • Un Om pe 30 Dec 2013, 02:43
    Sarbatori fericite

    E zic ca toti care va simtiti singuri aici sa va intilniti cu toti care sunteti aproape unu de celalat si vedem ce iese. asa nu vom mai fi snguri

    3
    0

  • Adi pe 24 Dec 2013, 17:42
    Singur

    Caut brasoveanca singura 28-33..

    1
    0

  • cristian pe 22 Dec 2013, 11:35
    singur

    Ca toti de pe aici,si eu sunt singur si caut o Dra cu care sa-mi petrec timpul,sa mergem in excursii,magazine etc.Degeaba ai bani daca nu ai cu cine sa-i cheltuiesti. domndeosebit@yahoo.com

    8
    1

  • Dragos pe 20 Dec 2013, 22:34
    nu mai vreau sa fiu singur

    Imi doresc sa gasesc pe cineva cu care sa petrec sarbatorile si nu numai! id:dragosradovicescu

    3
    0

  • single pe 18 Dec 2013, 15:22
    singuratate

    ,,resemnat'''vreau sa-ti dau dreptate in tot ce ai scris...sincer,m-am regasit in cuvintele tale..asa ma simt si eu din pacate :(...nu am scris niciodata pe site-uri de genu'..de multe ori am vrut sa scriu dar mereu ezitam,insa de data asta nu m-am putut abtine sa vad ca o persoana poate gandeste si simte exact ca mine..poate suna urat dar ma simt mai bine sa vad ca sunt si altii in aceeasi postura ca si mine!

    4
    0

  • Martie pe 17 Dec 2013, 15:02
    sarbatori

    Sunt singura de mai multi ani ,chiar daca sunt maritata si am un copil.Am fost infiata si parintii adoptivi au murit cu 20 de ani in urma.Cand nu ai frati ,surori ,parinti sarbatorile sunt altfel.Anul asta pentru mine e si mai greu.In primavara cea mai buna prietena ,dupa o lunga si grea boala a plecat din viata asta. Va doresc sa va petreceti sarbatorile alaturi de oamenii pe care-i indragiti ,cu zambete-n inima si pace in casa.

    4
    0

  • Anonim pe 17 Dec 2013, 12:24
    Singur si eu

    Nu le doresc decat multa sanatate si cat mai multa liniste tuturor celor care sunt singuri de sarbatori. Cateodata ma intreb daca se merita sa fim singuri atunci cand facem pasi spre o viata mai buna. In cazul meu, am parasit tara de aproape 1 an unde aveam job bun, iubita, familie, toate pentru speranta la o viata mai buna. Intre timp am ajuns sa vorbesc 3 limbi straine: germana, chineza & engleza si degeaba... de sarbatori nu pot vorbi decat cu oglinda. Deci pana la urma degeaba ne chinuim si ne creem oportunitati daca nu avem si pentru cine :( Sarbatori fericite!

    4
    0

  • alex pe 15 Dec 2013, 15:59
    singur

    sunt singur de sarbatori am 23 ani implinesc in decembrie pe 23 si am defecte si nu imi e rusine cu defectele mele cine ma vrea ma vrea imi petrec cu cine apuc sau mai bine singur...craciun fericit si sarbatori fericite la toata lumea!!!

    5
    0

  • mysundream pe 15 Dec 2013, 00:14
    singuratatea

    am citit ce a scris "resemnat" si ii dau dreptate....dar mai sunt si oameni ok care chiar isi doresc ceva sincer si frumos...eu asta vreau...dar din pacate e al 3 an...singura

    4
    0

  • resemnat pe 10 Dec 2013, 21:40
    singuratatea

    cautand pe google "singur de sarbatori" am nimerit si eu aici sa vorbesc despre singuratate, ce pot spune...sunt tanar (inca) si in loc sa traiesc, sa ma distrez (k asa se zice ca e bine sa faci) am ajuns sa ma plang ca sunt singur...dar in mod sigur sunt singur pt ca asa merit si nu pt ca nu mi.am gasit jumatatea....cineva spunea mai jos ca lumea e falsa iar daca vrei sa.ti faci o iubita cu care vrei sa simti ca traiesti...esti luat de prost ca sa nu zic altfel.....si bineinteles ajungi sa te invinuesti pt faptul ca esti slab,......ajungi in pctul in care iti spui ca n.ai niciun rost pe lumea asta......eu chiar asa simt....daca n.ai pe cineva cu care sa iti imparti simturile, sentimentele, atunci traiesti degeaba, iar timpul parca abia trece....iar daca mai vin si sarbatorile...atunci e si mai greu..... am ajuns sa ne punem id. de mess si nr de tel pe orice site in speranta ca vom gasi pe cineva.....e nasol si cu siguranta va fi si mai rau.... lumea este prea perversa, iar eu sunt prea sensibil si sincer.....si nu ma voi schimba in vecii vecilor, daca e sa traiesc singur atunci asa sa fie...inseamna ca asta merit!!! numai bine...

    10
    1

  • ilie pe 4 Dec 2013, 19:10
    singur de revelion

    sunt singur am 40 de ani si-mi caut jumatatea sinceritate certitudine

    3
    0

  • catalin pe 4 Dec 2013, 09:21
    singur....de sarbatori

    ufffffffff iar sint singur..............

    0
    0

  • marius pe 1 Dec 2013, 15:00
    sant singur

    sant un baiat singur imi caut sufletu pereche sami petrec sarbatorile impreuna ,am 35de ani,id mariusbarosanu2013sau tel 0761670361,doresc sa mi gasesc pe cineva cu suflet bun si sincer

    0
    0

  • mmvasile pe 30 Nov 2013, 20:25
    sunt singur

    sunt singur am 40 de ani si-mi caut jumatatea sinceritate certitudine

    2
    0

  • Adi pe 30 Nov 2013, 20:15
    Salut

    Sarbatori fericite tuturor,si sper sa va gasiti jumatatea.

    2
    0

  • Maryo M,C pe 30 Nov 2013, 19:46
    sall tuturor

    Da sincer nici nu stiu cu ce sa in cep am observat foarte multe cazuri pe aici e uite ca in unele din ele ma regasesc si eu am 23 de ani si eu am crescut fara parinti decat cu binici din partea memei si de la varsta de 13 ani numai suparat sunt fara chief de viata la atata lume falsa ca vb cv cu eii azi si maine zice alt cv sau sa o lom in modu al iubiri chica ai iubita in care unele cu care am fost si eu doar pt profit si atat dar nu stiu ce poate castiga cu asta dea in fine sunt singuri ca de fie care data de sarbatori mias dori sa am si eu o iubita sa vad cum e sa fi cu o persoana pe care o iubesti din tot sufletu atunci cand sunt sarbatori daca vrea care va si e interesata astept pe id meu dj_maryka

    1
    0

  • edy pe 30 Nov 2013, 19:40
    SINGUR

    id meu e gr33n_eyes20

    0
    0

  • vladut pe 31 Dec 2012, 15:52
    singur ca de obicei

    pfff si eu sunt singur de revelion, de abea astept sa treaca febra asta cu sarbatoriile,, sa incep serviciu din nou, de prietena mam despartit... asta e viata... id meu de mess pt fete vladutzvladut11

    0
    4

  • ady4yoursoul pe 31 Dec 2012, 12:48
    Revelion de Poveste!

    Eu imi petrec Revelionul cu Dumnezeu...El ma iubeste cel mai mult si nimeni nu poate sa o faca ca Isus, Lumina Lumii :-)

    9
    0

  • dan16t pe 29 Dec 2012, 15:49
    salut

    A vorbit si nea Ion ca e si el Om. Vezi mai prosticelule de viata ta...nu mai mesteca in oala mea!

    2
    4

  • ady4yoursoul pe 29 Dec 2012, 11:31
    Sarbatori nefericite...pt Dan!

    Degeaba si Fara Motiv, nu a plecat ea de acasa :)

    6
    2

  • dan16t pe 28 Dec 2012, 16:11
    buna

    Cat de tare sa fi sa mai poti tine capul sus??? Ce incredere mai poti avea sa incepi o noua viata la aceste vremuri cu alta femeie cand sotia mea dupa 11 ani de casnicie si-a pierdut capul si mintile pe net...Si sa fim realisti,la 41 ani ai mei este cam greu...

    5
    4

  • Adri pe 27 Dec 2012, 21:53
    @daniel constantin

    buna seara, te inteleg perfect si eu am trait asta, dupa 11 ani.... chiar daca este greu, capul sus! nu a fost sa fie... iti doresc un an mai bun!

    3
    6

  • daniel constantin pe 27 Dec 2012, 18:46
    buna seara

    E cumplit dupa 11 ani de casnicie sa ramai singur...ma lupt cu mine.Fosta sotie si-a pierdut capul pe internet si dusa e...

    6
    4

  • Ionut pe 27 Dec 2012, 17:34
    singur....?!:(

    E destul de aiurea, am deja 4 ani de cand sunt singur si nu am decat 23 de ani, cel mai rau este de sarbatori, an de an e la fel, de obicei petreceam cu prietenii, dar anul acesta nu mai organizam nimic foarte multi sunt plecati altii sau insurat, altii nu pot ca au alte treburi etc. deci revelionul asta e nasol rau de tot, in tot restul anului e mai "usor" sa treci peste faptul ca esti singur, esti ocupat cu munca, facultatea, s.a. dar de sarbatori e cel mai greu, iar singuratatea ma omora, de aceea, si eu caut pe cineva, desi nu sunt agreez deloc ideea de a folosii intrenetul pentru gasirea iubirii, mai ales site-urile de dating, cu toate astea m-am hotart sa incerc si eu, id-ul meu este ionut_johnny_07, sper ca totii romanticii singuratici sa isi gaseasca partenera (ul), de revelion si pentru toata viata

    4
    6

  • elena pe 27 Dec 2012, 12:16
    singur de sarbatori

    cred ca ar trebui sa se infinteze anumite cluburi pentru cei singuri,unde sa se poata intalnii,mai ales de sarbatori cand este cel mai trist si mai greu de suportat,sa se organizeze excursii,intrevederi,seri tematice,doar ca ironia face sa simti ca esti singur,doar in aceasta perioada,munca te face sa uiti cat de repede trece timpul si iar te trezesti la sfarsit de an,cand timpul iti permite,ca e pustiu in casa si in suflet.

    10
    4

  • empaticrzv pe 25 Dec 2012, 00:46
    siiinguur

    Eu ma simt singur de sarbator in primul rand pt ca nu am o iubita iar in al doilea rand, pentru ca simt ca nu am cu cine povesti,nu am cui sa-i spun ce ma doare. Inainte de aceste sarbatori am un program foarte incarcat si efectiv nu imi dau seama cum trece timpul si cum ajung sa nu mai prea interactionez cu prietenii apropiati. De exemplu astazi,toata lumea cu care am povestit ori statea cu familia,ori astepta musafiri...doar eu parca statem singur in tacere si ma uitam la televizor nestiind ce altceva sa mai fac... M-am descarcat acum...

    6
    4

  • mary pe 24 Dec 2012, 18:22
    tristaaa

    offf sunt singura de sarbatoriii imi vine sa plang de suparare mam des[artit de prietenul meu de aproape 3 luni nu mai sunt cu el....imi este foarte greu dupa un an jumate prima mea relatie acuma implinesx 22 de ani vreau sa comunic cu cineva care sa ma poata ajuta sa ies din starea asta

    10
    4

  • Lucian pe 23 Dec 2012, 20:14
    Singur

    Sunt sigur de Sarbatori. Caut fete pentru discutii. Vreau sa vorbim, poate iese ceva. Nu vreau sa fiu luat la misto. Sunt o fire foarte sensibila. ID-ul meu: o5amma@yahoo.com Sarbatori fericite!

    3
    5

  • ady4yoursoul pe 23 Dec 2012, 10:55
    Si eu sunt singur de SARBATORI! :-S

    Ma numesc Adrian, am 25 de ani si am o sensibilitate de Sarbatori, de fiecare data cand nu sunt cu o partenera, cu care sa impartasesc Spiritul Craciunului.Mi-a fost intors spatele cu 3 zile inainte sa plec spre ea, pt a face sarbatorile impreuna, deoarece si-a gasit pe cineva mai de aproape.Nu o judec, chiar daca am tinut legatura 5 saptamani.Acum pe ultima suta de metri imi doresc o amica pentru inceput, pentru cunoastere. adriansavin2012 (contact mess)

    9
    0

  • Adda pe 22 Dec 2012, 17:24
    Ptr Alex

    Buna..daca vrei sa discutam te astept pe id-ul meu: suflet.ultra@yahoo.com Te pwp si ai grija de tine:)

    0
    4

  • dana pe 21 Dec 2012, 17:31
    singur

    ce coincidenta alex la fel mi se intampla si mie sa imi petrec singura sarbatorile dupa o relatie de 6 ani. imi pare rau si pentru tine cunosc sentimentul dar sunt cateva zile de sarbatori si lucrurile vor reveni la normal lasa-mi daca vrei un id si povestim

    0
    4

  • Alex pe 20 Dec 2012, 02:45
    Singur !!! :((

    Dupa 6 anii sa petreci sarbatorile singur dupa un an de sugerinta e foarte greu si simpt ca nu mai am putere de a mai gasi pe cineva cu care sa imi impart fericirea si tristetea , si dupa un an inca doare si ffoarte rau

    1
    4

  • eu pe 22 Dec 2010, 12:50
    uh

    imi pare rau sa aud asta angel, daca vrei un mic suport in ceea ce priveste o comunicare lasa un id sau o metoda de contact, si cu placere am putea vorbi atunci cand ai nevoie, sarbatori fericite alaturi de fetitza ta

    0
    5

  • Angel pe 15 Dec 2010, 18:18
    SINGURA???dar oare si pustie?

    Am 24 ani,o fetita de 4 ani...taticul ei nu va mai fi langa noi anul acesta de sarbatori...el ne va privi de sus...nu stiu cum vor fi sarbatorile pt mine,mai ales ca niciodata nu m-am gandit ca momentul acesta va veni asa de repede...vom fi doar noi doua,printesele lui.fetita isi aminteste mereu si imi aminteste si mie ce facea taticul ei,ce ii aducea...anul acesta vom deschide singure cadourile,vom pregati singure bradul.Vor fi sarbatori grele...

    10
    5

  • Suzeta Dinica pe 28 Dec 2009, 07:50
    Singuratatea si romanticii

    Am accesat fisierul cu felicitari romantice si ma bucur ca este cu cele mai dragi fiinte pentru mine:pisici si caini!Am 6 matze si...15 caini! Sotul meu a murit acum 10 ani,chiar pe 28 dec.1999 si pana anul acesta sarbatorile erau ptr mine un calvar,dar abia acum m-am obisnuit cu ideea ca asa este viatza(,,Nu-i vina ta,asa-i scrisa, Nemilostiva lege-a firii!") Acum sunt cu mama mea care are aproape 90 de ani(Alzheimer si paraplegie). Dar ma uit la natura ce frumoasa este si rezistenta! Azi noapte a nins si pomii sunt impodobiti cu albul zapezii,ca ciresii infloriti in luna mai! ,,UN om imbatraneste cand grijile iau locul visurilor!" Sa visam dragii mei romantici si sa-l ascultam pe Gabriel Dorobantu:,,O lume romantica!" Sa ne bucuram de clipa prezenta pentru ca BUCURIA tine doar o clipa,ca un flash! Sa nu ne cultivam amaraciunea,sa ne cultivam CALMUL,RABDAREA si ASTEPTAREA!

    0
    3

  • ILONA pe 15 Dec 2009, 18:31
    sarbatori

    am 23 de ani de cind sotul meu ne-a parasit (decedat) pe mine si fiul meu , care atunci avea 5 ani. 2 ani am mers la rude, nu m-am simtit bine si in urmatorii ani nu am mai plecat de acasa. Am facut in asa fel ca fiull meu sa se simta bine, cu brad, cadouri, mincari preferate, cind a crescut si-a adus cite un baiat sa se joace si....timpul a trecut iar eu, de 5 ani, efectiv petrec sarbatorile toate singura. M-am obisnuit, nu-mi este urit, merg la slujba, in noaptea de Anul Nou, la fel slujba tine pina pe la ora 1-2, pina ajung acasa, pina maninc, se face ziua si....anul a trecut. Su

    4
    4

  • IOANA pe 23 Dec 2008, 21:21
    NICI O INTAMPLARE ...

    ... MENTIONATA MAI SUS NU MA DETERMINA SA FIU "SINGURA" DE SARBATORI! DAR, DESI MA STRADUI CA TOTUL SA FIE PERFECT DE SARBATORI, FIE CA ESTE CRACIUN, ANUL NOU, PASTE, 'MNEALUI ARE FELUI LUI "SPECIAL" DE A INTAMPINA SI .. PETRECE ACESTE SARBATORI ! ADICA BEAT, DE NU TE POTI INTELEGE CU EL, VORBESTE MULT, URAT SI AIUREA ! VA PUTETI IMAGINA CE SARBATORI AM, ORICAT DE IMB ELSUGATA AR FI MASA SI DE "GATITA" CASA, SUFLETUL IMI ESTE TRIST ! DIN ACEST MOTIV, COPIII AU INCEPUT SA NE OCOLEASCA, MENTIONAND SI DECE ..., DAR LUI NU-I PASA ! CUM SPUNEAM, ARE FELUL LUI DE A SE "SIMTI BINE" SI CU ASTA, BASTA ! O, NU VREAU SA I SE INTAMPLE NIMIC RAU ! VREAU SA-L STIU LANGA MINE, DAR SA NE BUCURAM IMPREUNA DE SARBATORI IN MOD DECENT, FRUMOS SI SA NE VINA COPIII - CARE ACUM SUNT LA CASELE LOR, CU FAMILIILE LOR - CU PLACERE SI DRAG PE LA NOI DE SARBATORI ! SUNTEM IMPREUNA DE ...40 DE ANI ! DE-O VIATA, NU ?! ARE PROBLEME CU ALCOOLUL ! EU O STIU, O STIE SI EL, DAR, EVIDENT, NU O RECUNOASTE ! PREFERA SA MA CHINUIE, SA-MI STRICE SFINTELE SARBATORI ! IATA DE CE MA CONSIDER "SINGURA DE SARBATORI ", DAR SUNT SARBATORI PE CARE NU LE-AS SCAPA NICI "MOARTA", IMI UMPLU SUFLETUL, PANA LA REFUZ, CU ATMOSFERA, STRALUCIREA SI FASTUL LOR ! DIN SUFLET, VA DORESC TUTUROR SFINTE SARBATORI FERICITE-FERICITE SI UN AN NOU CU SANATATE SI PLIN DE BUCURII !!

    3
    4

  • Cristina pe 23 Dec 2008, 09:36
    Singur...(a)...

    Craciun Fericit si Linistiti iti doresc...

    9
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod