Infectiile vulvei si vaginului

Vulva si vaginul sunt sediul a numeroase infectii produse de o mare varietate de germeni. Aceste infectii, adesea recidivante, trebuie sa fie diagnosticate pentru a evita riscul de complicatii.

Consultul ginecologic implica examinarea sistematica a vulvei si a vaginului. Unele afectiuni se manifesta prin prurit, uneori dureri, dar o parte dintre ele nu au nici un semn.

Infectiile vulveiVulva este constituita din organele genitale externe ale femeii (labii mari, labii mici, clitoris). Alcatuita din tegument, ea asigura protectia organelor genitale interne. In afara cancerelor (rare), poate fi sediul a numeroase boli. Mancarimea (prurit) este principalul simptom al afectiunilor vulvei, din care cele mai frecvente sunt infectiile.

Vulvita. Este o inflamatie a vulvei, care poate avea diferite cauze. Cea mai frecventa este vulvita produsa de ciuperca Candida albicans, care produce prurit, roseata, edem responsabil de durerea din timpul contactului sexual (dispareunie) si arsuri la sfarsitul mictiunii. Aceste leziuni survin frecvent dupa un tratament antibiotic si sunt favorizate de diabet. Alte vulvite sunt produse de paraziti (Trichomonas vaginalis), de bacterii (gonococ, Hemophilus vaginalis); ele pot fi produse si de iritatii sau alergii (tratament local, produse de igiena etc.). In functie de cauza identificata, tratamentul consta in aplicarea locala de creme antipruriginoase sau antiseptice, tratament antimicotic, antibacterian etc. In formele cu transmitere sexuala, se recomanda tratamentul partenerului. Tratamentul vulvitelor produse de iritatii sau alergii consta in identificarea si eliminarea cauzei.

Herpesul genital. Herpesul genital, al carui agent principal este virusul Herpes simplex 2 (HSV2), este o boala cu transmitere sexuala a carei frecventa este in crestere in intreaga lume. Primo-infectia se manifesta prin arsuri intense la nivel vulvar, asociate cu o eruptie veziculara caracteristica. Aceasta lasa locul unor ulceratii superficiale zemuinde, al caror lichid este foarte contagios. Tratamentul este local si general (antiviral). Recidivele sunt frecvente.

Condiloamele (sau creasta-de-cocos). Condilomul genital este o tumora cutanata sau mucoasa de origine virala (papillomavirus). El poate avea diferite forme, dintre care excrescentele cutanate rozate sau cenusii sunt usor de recunoscut. Tratamentul acestei boli cu transmitere sexuala este local (pomada), fiind folositi diferiti agenti fizici pentru distrugerea excrescentelor. Se impune tratarea partenerilor sexuali.

Bartholinita. Cele doua glande Bartholin se afla in muschiul constrictor al vulvei (muschi superficial al peretelui vaginal). Canalul excretor al glandelor se deschide intre labiile mici si himen. Rolul lor este de a secreta permanent, dar mai ales in timpul contactului sexual, un lichid incolor care contribuie la lubrifierea vaginului. Inflamarea glandelor Bartholin (bartholinita) se manifesta prin tumefierea rosie si dureroasa a portiunii posterioare a vulvei, asociata cu febra. In continuare se poate forma un abces, cu tumefactie si puroi subiacent. La debut, tratamentul consta in administrarea de antibiotice. Daca exista abces, tratamentul este chirurgical. In caz de recidiva sau de infectie cronica, este necesara deschiderea canalului excretor (marsupializare) sau ablatia glandei.

Infectiile vaginuluiVaginul are o capacitate remarcabila de aparare, gratie unui ecosistem bacterian, flora Doderlein, care creeaza un mediu de protectie fata de infectii. Vaginitele (inflamatia peretilor vaginali) apar atunci cand echilibrul florei vaginale este distrus, in general ca urmare a unei infectii. Ele sunt in majoritate asociate cu infectia vulvei; in acest caz vorbim de vulvo-vaginite. Semnul principal de vaginita este secretia exagerata, uneori urat mirositoare, albicioasa (leucoree sau poala alba). La aceasta se adauga uneori sangerari, senzatie de arsura, prurit si durere la contactul sexual.

Vaginozele bacteriene. Produse de bacteria Gardnerella vaginalis, ele se manifesta prin secretie abundenta, cenusie si mirositoare, fiind tratate cu antibiotice.

Vaginitele micotice cu Candida. Infectia vaginala cu ciuperca Candida albicans este frecventa. Ea produce inrosirea vulvei, secretie albicioasa abundenta, prurit local intens si uneori dureri la mictiune. Analiza secretiei vaginale permite identificarea germenului, iar tratamentul consta in antifungice pe cale locala (vaginala) sau generala. Se trateaza si partenerul sexual.

Vaginitele parazitare cu Trichomonas vaginalis. Infectiile cu acest parazit sunt foarte frecvente si produc prurit, secretie abundenta cu miros neplacut. Tratamentul pacientei si al partenerului sexual permite evitarea recidivelor.

Importanta supravegherii medicaleInfectiile vaginale sunt adesea discrete si prezinta risc de diseminare la intregul aparat genital. Ele sunt, de exemplu, implicate direct in aparitia salpingitelor acute (infectii ale trompelor uterine), care prezinta risc de sterilitate. Este deci importanta urmarirea regulata de catre ginecolog (sau medic de familie).Daca este depistata o infectie, trebuie tratati si partenerii sexuali. Fara aceasta masura de precautie elementara, riscul de recidiva sau de transmitere a infectiei este major.

Informatii furnizate de www.raobooks.com din cartea "Viata Sexuala", aparutala Editura Rao

Daca vrei sa afli care este cea mai apropiata farmacie de unde potiachizitiona un anumit medicament, apeleaza la motorul de cautare aflatin paginile Eva.ro.
 

Comentariile 251-300 din 307

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dainita pe 9 Aug 2008, 22:41
    igiena

    Daca ne spalam cum nea-u sfatuit alte prietene credeti ca vom fi protejate de infectii?

    0
    0

  • ina pe 8 Aug 2008, 19:37
    usturime

    buna,fetelor.sunt noua...am o usturime in partea posterioara a intrarii in vagin..si ma ustura doar in timpul actului sexual...mai ales la inceput. ce poate fi oare? cand urinez doar dupa actul sexual ma ustura,in rest,nu...va multu..

    0
    0

  • dodis mariana pe 30 Iul 2008, 16:06
    vindecata

    fetelor la mine a durat 4 zile mancarimi scurgeri groase branzoase urinari frecvente ,si am facut ceai de galbenele 1 ligura de sare,jum de lingurita de bicarbonat si cateva plicuri de musetel la fiert baie cu aburi acoperit de un prosop cat rezistati [bine nu pina arde] timp de 2 sau 3 zile eu nu am avut contact sexual si mia trecut ,orcum eu zic sa incercati si voi nu se pote intampla nimic ori se vindeca ori nu eu zic ca merita sanatate.Sa-mi spuneti si mie daca ati facut ce rezultate a dat.aa si daca aveti crema de galbenele dati nu in nuntru e foarte bun nu mai aveti mincarimi

    0
    0

  • babe pe 30 Iul 2008, 10:24
    infectie sau ... !!!!

    buna! de ceva timp am observat ca am niste scurgeri destul de abundente albicioase putin spre verde. nu vreau sa ajung la ginecolog .... mi-e frik de spitale si am o mare teama de ginecolog. CE POT SA FAC .... ???

    0
    0

  • mariana pe 26 Iul 2008, 11:13
    mancarimi

    Buna fetelor sunt ff interesante comentarile voastre. Am si eu o problema de 2 ani ma chinui sa raman insarcinata nu am ramas am fost la doctor ,test ppn a iesit ok am luat tratament mam oprit la ovulatie din tratament si nu am mai luat acum de 2 zile am o scurgere abundenta branzoasa alba fara miros si niste mancarimi groaznice de am facut niste iritati de la sacrpinat nu ma doare nu ma ustura cand urinez. A mai patit cineva asa ceva imi puteti spune despre ce e vorba? sanatate la toate fetele va doresc succes

    0
    0

  • Crysss pe 7 Iul 2008, 04:06
    infectie

    Cre'ca am infectie...nu stiu ce se intampla dar de cateva zile,secretia are un miros ciudat si chiar daca imi fac dus acest miros nu dispare..folosesc cu regularitate geluri pt igiena intima...dar nu inteleg ce sa intamplat...un sfat ceva daca se poate...sau imi sugerati sa fac un control? ms ;)

    0
    0

  • iris pe 4 Iul 2008, 14:55
    va rog sa mi raspundeti,din suflet

    zilele acestea am fost la ginecolog si am aflat ca am vulvo-vaginita.viata sexuala mi am inceputo abia acum o luna si in prezent am aceasta in fectie.pe cale sexuala sau cum s a transmis aceasta boala?va rog frumos sa mi raspundeti.partenerul meu nu manifesta nici un simptom,el ar putea avea infectia asta?eu am fost virgina si de la mine sigur nu a avut cum sa o ia.intrebarea este daca el avea infectia,doar k nu stia fiindk la el nu se manifesta?

    0
    0

  • codruta pe 30 Iun 2008, 20:57
    am nevoie de ajutorul dvs

    buna.ma numesc Codruta si de vreo 5 zile am mancarimi si dureri in zona genitala.nu stiu ce sa fac.miam inceput viata sexuala si cam de 2 luni am facut un avort.e greu si nu stiu ce sa fac,cu ce se trateaza???eu nu vreau sa merg la ginecolog,spuneti-mi va rog ce sa fac???

    0
    0

  • mancarime pe 22 Iun 2008, 02:12
    mancarimi

    de vreo 6 zile ma tot scarpin incontinuu.........nu am mai patit pana acum..de mica am fost f sensibila la ovare,daca stateam pe ceva rece imd ma raceam,si mergeam f des la wc chiar si acum mi se intampla asta....dar mancarimi de genul asta,nu am mai avutt.....sunt impreuna cu prietenul meu de 3 ani si jumatate nu locuim impreuna....dar sa va sun sincer mie rusine sai zic ca am mancarimi...:(desi suntem f apropiati unul de celalalt...nu stiu ce sa fac.....ultima oara cand am facutoo..ma manca f tare inainte...dar ma abtineam sa nu ma scarpin...la sfarsitt actlui sexull am simmtit ca ma ustura parca imi ardea clitorisul......apoi parca cateva ore nu ma mai manca dar nu a durat mullt...mie putin jena sa ii zic dar as vrea sa stiu ce se intampla cu mine ....va spun sincer ca mie rusine sa merg la ginecolog defaptt parca nu mie rusine dar nu stiu ce le voi spune la ai mei.....poti sa mergi al ginecolog daca ai sub 18 sau tr sa fi insotit d eun adult?cu mama mea sunt putin mai apropiata si iam zis ca am mancarimi si mia dat sa beau ceva medicamente doxicilina sandoz....si o crema care tr sa ma ung unde ma manca...dar nu ma ajutat deloc parca ma manca mai tare si nu mam mai facut cu eaa.......pls sa ma ajute cineva cu ceva......urgenttttt....faza e ca acum sunt si pe stopp si parca putin mau mai lasat manarimile....dar nu f mullltttt.......ooff greu e sa fi fata....ma ajuta cineva cu ceva...???ms mullltt poopp toate fetele de pe situl asta

    0
    0

  • anamaria pe 15 Iun 2008, 10:13
    infectzie???

    buna!...as vrea si eu sa imi raspundeti la o intrebare... de doua zile am o problema externa in zona vaginului. a inceput printr-o mancarime, apoi aveam si senzatzie de usturime, iar acum am usturimi mai mari, mai ales la urinare... consider ca nu mam regasit in niciuna din infectiile de mai sus....dar ce am?????? multumesc

    1
    0

  • lena pe 3 Iun 2008, 07:05
    pt. toate fetele

    Fetelor, NU FOLOSTI TAMPOANE care se introduc inauntru. Sint foarte periculoase.Produc mincarimi la nivelul pielii de care nu te mi scapi niciodata si doctorii nu le depiseaza ce pot fi. Folositi doar paduri sint incomode dar sanatoase.Transmiteti acest mesaj tuturor fetelor.Tampoanele sint fabricate din materiale care sint tratate pentru a fi introduse acolo si aceste tratari chimice sint f. daunatoare. Un sfat - doar. Si eu ma lupt cu o eczema - mincarime de ani de zile si am folosit asa de multe tratamente,creme, etc. Nimic nu lucreaza.Am fost o fata cuminte la locul meu,nu am umblat cu unuo si cu altul. Si totusi sufar de atitia ani.Nu m-am asezat pe toalete public, am evitat baile comunale,strandurile.Am fost o data in spa cred ca e destul ... Incerc tratamente si nu ma las ...Va tin la curent cu asta si va instiintez cind o sa am o veste buna. Apropoo ... A-ti fost la doctor ? A-ti urmat tratamentul prescris pentru perioada prescrisa? Daca a aparut din nou dupa o perioada nu va lasarti merge-ti inapoi la dctor pentru un nou tratament pina va vindecati. Pa ... si pe curind ... astept ideile voastre ... va doresc sanatate multa ...

    0
    0

  • lena pe 20 Mai 2008, 07:38
    pentru toate fetele

    Fetelor, acest sfat este pentru toate fetele care le este rusine sa mearga la doctor.Este o conceptie total denaturata.Si din cauza aceasta am avut o prietena care a murit din cauza unei infectii banale netratate la timp care s-a extins in corp.A fost deschisa pentru operatie si inchisa la loc inapoi. Doctorii nu au avut ce sa-i mai faca a fost prea tirziu. VA IMPLOR fetelor,nu aminati - nu incercati sa va tratati de pe E-mail si sfaturi de la altii pt. ca bolile si microbii sint multi si diferiti si se manifesta la fiecare individ total diferit.Duceti-va la doctor ! NU AVETI DE CE SA VA FIE RUSINE ! Tu nu esti prima care te-a vazut si nici ultima; cum esti tu obisnuita cu vasele din bucatarie asa este el obisnuit cu trupurile noastre.VA rog salvati-va propriile vieti care sint acum tinere si lipsite de experienta vietii aspre.O mincarime neglijata evolueaza, se extinde.O scurgere de orice fel ar fi e o infectie. Pina la doctor spalati-va cu infuzie de ceai de urzica moarta,salvie,coada calului, musetel,galbenele. 1 lingurita de floare uscata la o cana cu apa fiarta se toarna peste planta se lasa acoperita 5-10 min.se strecoara intr-un lighean al tau personal cumparat numai pentru asta si folosit numai pentru asta si tinut mereu curat spalat si desinfectat inainte de a-l folosi.Se lasa la racit pina este caldut .Nu va spalati cu rece. Aceste spalaturi exterioare trebuie facute in PERMANENTA - "cu o floare nu se face primavara" si spalari cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu la 1litru-2 de apa calda care reface PH -ul.Intercalate.Dace nu ai timp sa faci un ceai te speli cu bicarbonat dimineata si pentru prinz sau seara faci un ceai mai devreme. Evitati sa va spalati cu apa rece,sa mergeti cu picioarele intr-un riu cu apa rece,pe ciment rece,pe faianta rece- aceste raceli se transmit la zona cea mai sensibila a femeii care este zona organelor genitale unde se localizeaza diferite infectii. Purtati papuci de casa in casa si ciorapi pe picioare sau pantaloni pe clima rece.Pastrati -va spatele si mijlocul acoperit in permanenta .Moda asta nebunna cu tricourile scurte si pantalonii numai pe o bucatica de fund ne aduce suferinte care le simtim mai tirziu, dar le tragem. VA ROG DIN TOT SUFLETUL MEU DECETI-VA LA DOCTOR ! NU AMINATI ! NICI MACAR O ZI. Salvati-va propriile vieti lasati rusinea la o parte . Asta nu e rusine! Rusine e sa furi, vorbesti urit,sa fii nepoliticos,sa inseli,sa bati pe cineva sa tilharesti atc. etc Haideti fetelor fiti mature !! Va vreau descurcarete ca destepte si frumoase sinteti.

    0
    0

  • lena pe 20 Mai 2008, 07:05
    ajutor pentru OLETA

    Oleta, eu te sfatuiesc sa opresti anticonceptionalele,cred ca nu sint potrivite si compatibile cu functionarea corpului tau .Du-te la doctor si sfatuieste-te cu el.E foarte bine daca ti-ai alege un doctor si sa il mentii ca unul si acelasi. Trateaza mai intii infectia dar numai cu sfatul doctorului nu cu sfaturi de pe E-mail.Scurgerea colorata NU ESTE O.K. Te rog du-te cit de curind. Anticomceptionalele produc in corpul uman deranjamente hormonale, ale organelor,efecte secundare care uneori sint destul de grave.Mamele noastre si bunicile erau mult mai ferite de atitea boli si de efecte secundare si erau mai sanatoase fara anticonceptionale. Viata asta ultra moderna si supunerea noastra la ofertele ei isi cere tributul - vietile noastre. Cu cit mai multe chimicale introduse in corpul nostru cu atit mai multe boli si suferinta. Incearca metode naturale.Preservativul.contactul sexual numai in perioada neovularii, ejacularea afara din vagin, spalarea in vagin cu o apa acida putin otet in apa calda (fiarta si racita) folosita canula care si asta trebuie pastrata curata dezinfectata, s-au citeva picaturi de lamiie pentru a evita o sarcina. Acestea erau metodele folosite de mamele si de bunicile nostre care erau mult mai sanatoase decit noi, traind intr-o lume mai simpla.Si pina la urma ce-i mai important - viata - sanatatea - ori sa traiesti foarte extravagand ? Cind esti tinar si sanatos bineinteles ca alegi aceste lucruri si o viata cit mai frumoasa. Dar cind te loveste boala nu-ti mai trebuie nimic. Iti doresc vindecare cit mai repede si sa fii iubita si fericita. Pa,

    1
    0

  • sonia pe 15 Mai 2008, 22:54
    nu stiu ce se intampla cu mine

    de un an doi, imi curge o substanta transparent-albicioasa si vascoasa, din vagin. uneori e in cantitati foarte mici, alteori chiar ma ud pe pantaloni. folosesc acele absorbante mici dar lichidul fiind vascos da prin laturi. am o teama de ginecolog nu vreau sa ajung la el.. spune`ti`mi un tratament cu pastile, ceva.. orice numai sa scap de aceste scurgeri neplacute. multumesc frumos.

    0
    0

  • mary pe 14 Mai 2008, 23:37
    mancarimi si iar mancarimi...

    ..de cateva zile...am observat ca am niste scurgeri destul de abundente albicioase putin spre verde..dar nu miros...parca ar fi normal..dar am niste mancarimi de ma seaca pe creier...nu le mai suport...incerc sa descopar ...ce am ..asta din cate am invatat despre infectii..dar ce am eu nu se incadreaza la nici una...ajutati-ma va rog!!!am folosit metrodinazol pastile si gynozol ovule dar nu a dat rezultate.ce-mi recomandati?

    0
    0

  • ccc pe 14 Mai 2008, 22:59
    mancarimi

    buna!..am secretie normala..tot timpul mi-a curs la fel..dar acum a si mananca dar nu foarte inauntru ci la intrarea in vagin dar nu tot timpul !!as putea avea ceva? viata sexuala mi-am inceput-o acum 4 luni..nu am dureri am o viata sexuala normala! Va rog sa ma ajutati !va multumesc

    0
    0

  • ramona pe 13 Mai 2008, 16:13
    infectii

    si eu am o scurgere abundenta si urat mirositoare am fost la ginecolog si me-a zis ca am hemofilus am facut tratament si eu si partenerul meu cateva luni si tot nu-mi trece ce e de facut ca nu mai stiu ce sa fac ca am si dureri de ovare si la contact sexual Va rog sa ma ajutati

    0
    0

  • catalina pe 12 Mai 2008, 00:16
    revin si dau sfat

    sa stiti ca mi-am luat "inima in dinti" si am mers la ginecolog ptr. mancarimi si altele mi-a fost recomandat MACMIROR mie si sotului meu, toata gama de macmiror unguent capsule si ovule vreau sa va spun ca dupa 3 zile de tratament ma simt mult mai bine voi reveni la control si va voi spune ce efect a avut. Dar duce-ti-va negresit la medic pentru ca el este in masura sa deqa tratament. BINE ESTE SA AVETI ACELASI Dr.GINECOLOG FARA SA-L SCHIMBATI AL MEU IL AM DE 10 ANI DE CAND M-AM CASATORIT SI SUNT FOARTE MULTUMITA DE EL CA MEDIC.

    0
    0

  • alexandra pe 8 Mai 2008, 20:22
    infectii si asa mai departe

    buna la toata lumea.am citit toate comentariile si credeti-ma ca nici una nu a patit ce am patit eu.am fost de curand la ginecolog,crezand ca am o infectie...ca de obicei,mancarimi,usturimi,secretii ciudate si asa mai departe.am aflat cu stupoare ca,intr-adevar,am o infectie,mai exact ciuperca,candida.urat,stiu..pe langa asta,am fost uimita sa descopar ca sunt si insarcinata,acum deja in 8saptamani.acum trebuie sa fac cel putin 2sapt tratamentul pt candida,riscand sa depasesc termenul pt a mai putea face intreruperea de sarcina.in momentul de fata ma gandesc pana si sa devin abstinenta:))pt fetele care tot intreaba de tratamentele...fetelor,ar fi mai bine sa va duceti,scuzati-mi limbajul...sa va duceti naibii la medicul ginecolog.nu mai incercati cu tot felul de prostii,sau din ce auziti.dar,daca tot sunteti curioase,o sa spun ce mi s-a prescris mie:meclon(spalaturi vaginale)polygynax(ovule) si nistatina(antibiotic)nu este deloc placut,dar asta e,vorba aia,daca te mananca,trebuie sa te scarpini...bye,bye fetelor...sa fiti sanatoase.las aici adresa mea de mail,in caz k vreuna din voi va dori sa vorbeasca,sau sa ceara un sfat ceva...alecsandra_blonda@yahoo.com

    0
    0

  • dana pe 7 Mai 2008, 23:24
    mancarimi

    de cateva zile in timpul actului sexual simt mancarimi si usturimi total deranjante in zona vaginului extern si intern, iar in ultima vreme in timpul urinarii simt o usturime, pe langa toate acestea si frisoanele sunt de nelipsit, va multumesc astept raspuns

    0
    0

  • catalina pe 5 Mai 2008, 00:01
    prurit in zona genitala

    as dori un sfat in ceea ce priveste un tratament pentru aceasta problema. Imi este foarte greu sa merg la medic de "sila" de a fi pusa pe masa de consult. Am si o cervicita ce treb sa fac?Nu am scurgeri dar am senzatia ca cate odata miroase foarte urat zona genitala.

    0
    0

  • ssss pe 30 Apr 2008, 23:47
    ???????????????

    spuneti-mi va rog o doct ft buna ginecolog si unde o pot gasi,dati-mi dak puteti chiar si un nr de tel... multumesc!

    0
    0

  • maria pe 26 Apr 2008, 19:37
    bartholinita

    am fost operata si mai i-mi curge cite un pic de singe este normal marti am facut operatia.

    2
    0

  • dana pe 25 Apr 2008, 01:17
    pt oleta

    oleta depinde ce pilule folosesti.eu am luat yasmine si o ora doua dupa ce le luam sangeram fapt ce e absolut normal.citeste cu atentie prospectul.cat despre secretie e absolut normal dar dak miroase trebuie sa consulti medicul.asemenea probleme cu secretia am si eu si sunt f grave dar mi e teama de doctor.pupici

    0
    0

  • annamaria pe 23 Apr 2008, 12:03
    usturime

    imediat ce imi trece ciclul imi apare o usturime (si mancarime dar nu exagerata) in zona genitala cu senzatia permanenta de a urina (am crezut ca poate fi ceva de la uretra), nu exista secretie sau alte modificari . in primele zile dupa ciclu este puternic apoi nu se mai simt . am partener stabil si problema este aparuta de vreo 3 luni va multumesc

    0
    0

  • mimi pe 20 Apr 2008, 21:37
    raspuns oleta

    sa stii ca si eu am observar o schimbare a secretiei vaginale de cand am inceput sa iau anticonceptionale. medicul a zis ca e ok. nah...mie mi-e destul de neplacut pt ca am o mare sensibilitate la infectii din cate am obs. parerea mea e sa tratezi infectia si sa continui cu anti sau sa discuti cu medicul tau sa le schimbe. dar oricum in prima faza trebuie tratata infectia

    1
    0

  • mimi pe 20 Apr 2008, 21:34
    raspuns2

    in privinta secretiei f urat mirositoare ...am avut si acu ceva vreme aceasta problema si mi s-a spus ca e ceva infectie cu bacterii provenite de la anus. tratament: Klion-D ovule

    0
    0

  • mimi pe 20 Apr 2008, 21:32
    raspuns

    am citit f multe postari de genul "am o scurgere albicioasa, mai consistenta bla bla, mancarimi, usturimi". so...o sa va scriu ce mi-a zis medicul meu ginecolog cand am avut acesta problema. e vorba de o infectie la nivelul vaginului si tratamentul a constat in tergynan ovule administrate dupa spalatura vaginala cu tantum rosa. trebuie mentionat ca si partenerul trebuie sa urmeze un tratament. consider totusi ca cel mai bine ar fi sa consultati un medic ginecolog in privinta acestor probleme. multa sanatate

    1
    0

  • FLORY pe 15 Apr 2008, 00:48
    care-i cel mai bun ginocolog din B?

    fetelor doresc sa aflu un nume de doctor ginecolog de care a-ti auzit numai cuvinte de lauda.....sau o clinica care face toate examenele genitale....merci

    1
    0

  • Diana pe 14 Apr 2008, 14:43
    Va rog sa ma ajutati

    de ceva timp am o secretie albicioasa, mai groasa,ca o crema. uneori miroase chiar daca fac dus, va rog sa imi spuneti cum se trateaza. multumesc

    1
    0

  • laura pe 12 Apr 2008, 14:58
    posibil o infectie???

    la sfarsitul lunii trecute mi s-a terminat ciclul si dupa vreo 10 zile mi-a revenit....la inceput a curs fff putin si dupa vreo 2 zile a inceput sa-mi curga f mult...cum nu-mi mai cursese vreodata...si foarte multe cheaguri!!!si mai e ceva...au inceput sa-mi creasca sanii...dar nu ma dor si nu-s nici sensibili!! ar putea fi o dereglare hormonala sau o infectie???va rog sa-mi rasp kt mai curand...va multumesc!!

    1
    0

  • cristina pe 9 Apr 2008, 14:22
    este oare candida?

    am 19 ani...si de o luna in timpu actului sexual am usturimi si mi se si inflameaza labiile si intrarea in vagin...nu am secretii urat mirositoare...la ultimul contact sexual am sangerat...precizez ca folosim prezervativul...as dori sa stiu daca este vorba despre candida pentru ca si sora mea a avut acum 2 ani...va multumesc

    0
    0

  • crina pe 9 Apr 2008, 00:56
    ce se intampla?

    am 21 de ani si de cate va zile am o scurgere alba si foarte groasa si organele genitale inflamabile de culoare rosie aprins si usturimi.se poate trata cu unguent si spalaturi cu ceai de musetel ?va rog sa imi raspundeti .. va multumesc .

    2
    0

  • oleta pe 8 Apr 2008, 16:17
    AJUTOR

    eu am o infectie vag abundenta si urat mirositoare cand e alba cand e spre rosu si asta numai dupa ce am luat anticonceptionaleNU STIU CE SA FAC ....SA renunt la pilule sau sa tratez infectia si sa iau mai departe pilule PLZ ...PLZ HELP

    2
    0

  • andreea pe 8 Apr 2008, 14:33
    ce sa fac?

    dupa c am avut contact sexual ma ustura vaginul si ma urinez ffff des,dar knd merg la baie nu pot sa urinez.din c kuza??am infectie?din cauza actului sexual poate fi?va rog raspnde-ti-mi...multumesc mult

    0
    0

  • daniela pe 7 Apr 2008, 17:07
    infectie

    de cateva zile mi-a interziat..am dureri si usturimi...si mi-a aparut ca o galca inauntru...s-a umflat in interior ..ce sa fac?

    1
    0

  • karla pe 5 Apr 2008, 13:29
    secretie

    am si eu o secretie inainte de ciclu si dupa dar nu e abundenta nustiu daca e normal sau nu .nu are miros si e de culoare alba acum un an am facut lama si mea prescris o reteta si in urma tratamentului mau internat in spital cu suspect de hepatita si la 3 zile diagnosticu a fost infecte urinara dar nu am primit nici un tratament la sfatu medicului de famile am repetat analizele si tot infecte urinara dar nu aveam nici o sintom din ce intrebari mi sau adresat nu usturimi nu urinam des nu aveam dureri.va multumesc astept raspuns.

    0
    0

  • Valentina pe 1 Apr 2008, 23:01
    Am infectie dar imi este frica sa ma duc la doctor

    De aproape 4 luni am o scurgere si cateodata mancarime si usturime si este cateodata galbuie si cateodata verzuie si miroase dar nu tot timpul si nu stiu ce sa fac la doctor imi este frica si rusine ptr ca sunt virgina,va rog sa imi spuneti daca se trateaaza fara sfatul medicului,sanatate

    0
    0

  • laura pe 31 Mar 2008, 21:41
    tratarea candidei

    fetelor,pe toate ne chinuie infectiile vaginale dar asta este!nu exista vreo pastila magica ce vindeca din prima!tratarea candidei este un intreg proces:renuntarea la lenjeria sintetica,lenjeria(din bumbac)se fierbe si se calca inainte de purtare impreuna cu acel prosopel cu care va stergeti pentru a nu se retransmite.iar pe plan medicamentos va spun ce mi a dat mei medicul si am fost la muuuuuuuuuulti.ultima data,in decembrie,medicul mi a dat tratament pe 3 luni cu:gynozol ovule o cutie+nidoflor unguent(5 zile 2xzi) si flucovim 150( si pt partener).nidoflorul si flucovimul cu repetari la 30 de zile(3 luni).pot sa spun ca a dat roade dar aveti grija la ce faceti dupa ce va trece>nu sariti in sus de bucurie pt ca poate sa reapara intr un moment de neatentie.eu am avut-o CRONICA si ma bucur ca s a tratat.dar nu uitati de lenjerie si spalati va cu ceai de galbenele sau doar apa,fara sapunuri sau geluri decat daca sunt recomandate de medic.pt alte informatii contactati ma la : lala_m_17@yahoo.com si daca ma poate ajuta si pe mine cineva:pe langa nenorocita aia de candida aveam si dureri puternice(candida nu doare)cauzate de dezechilibrarea florei bacteriene si acum am micoza vaginala recurenta si medicul mi a recomandat trophygil ovule.totul ar fi ok doar ca acele ovule am impresia ca se gasesc DOAR IN FRANTA.daca stie careva ceva pls...astept sugestii.v am pupat si multa sanatate

    0
    0

  • monica enache pe 29 Mar 2008, 19:15
    infectie tratata fara consult?

    de trei saptamani deja, am niste scurgeri destul de abundente, albicioase putin spre verde,de consistenta apoasa cu mici 'cheaguri' de culoare galbuie, insa fara miros... ; in primele 3 zile am avut mancarimi, insa au disparut, si mi-a venit ciclul. am tot sperat ca trece, insa secretiile au demonstrat ca nu... ;am avut oarece dureri in timpul actului sexual, insa au disparut. Nu am fost la medic. Ce sfat imi puteti da? Se trateaza si partenerul?

    0
    0

  • bb pe 29 Mar 2008, 19:09
    ce se intampla?

    am 21 de ani sunt virgina si de 2 zile am scurgeri abundente maronii si f urat mirositoare....mi-a aparut imediat dupa menstruatie...ma ingrijoreaza...nu mi s-a mai intamplat niciodata....cat despre igiena nu cred k asta e problema din monent ce eu fac 2 dushuri pe zi....am nev de un sfat...necesita doctor? multumesc

    0
    0

  • Alexandra pe 27 Mar 2008, 22:45
    infectie vaginala

    buna,eu de ceva timp am ciclul foarte dereglat si acum m-am trezit cu o scurgere transparenta si foarte abundenta si dureri de rinichi iar de contactul sexual nu mai zic ,este insuportabil ce as putea face pe cale naturista fara sa merg la medic?nu sunt in Romania asa ca trebuie sa ma tratez singura.daca mi-ati putea da un sfat v-as fi recunoscatoare!!va multumesc.

    0
    0

  • lory pe 27 Mar 2008, 17:52
    candida

    fetelor nu va mai plangeti ... si eu am cateodata mancarimi, si asa numitele scurgeri, spalati-va singure kiloteii in apa fierbinte si sa fie din bumbac aaaaaa si face minuni - TERGYNAN - INCERCATI SUNT OVULE SI SUNT SUPER.

    0
    0

  • stefania pe 24 Mar 2008, 16:35
    la fel?

    problema mea e asemanatoare andreei...am o secretie putin galbuie...care dimineata este mult mai ambundenta decat in restul zilei..lichida..apoasa chiar..cu un miros foarte neplacut..in ciuda igienei..persista..va rog sa imi dati un tratament,,,cava orice,,,multumesc

    0
    0

  • andreea pe 24 Mar 2008, 16:13
    trichomonas?

    buna..am si eu o intrebare pt dvs.de circa 1 luna jumatae am o scurgere mut mai ambundenta..de culoare galbuie..foarte lichida cu un miros neplacut...nu am mancarimi sau ceva in genul dar e foarte neplacut din cauza mirosului care creeaza mereu o sitatie dde disconfort..va rog sa imi dati un tratament...deoarece nu pot consulta ginecologul din motive personale.va rog sa imi raspundeti pe aceasta adresa de email deoarece cea anterioara e blocata.va multumesc

    0
    0

  • andreea pe 24 Mar 2008, 15:57
    trichomonas?

    buna..am si eu o intrebare pt dvs.de circa 1 luna jumatae am o scurgere mut mai ambundenta..de culoare galbuie..foarte lichida cu un miros neplacut...nu am mancarimi sau ceva in genul dar e foarte neplacut din cauza mirosului care creeaza mereu o sitatie dde disconfort..va rog sa imi dati un tratament...deoarece nu pot consulta ginecologul din motive personale.va multumesc

    0
    0

  • stefana pe 22 Mar 2008, 10:48
    infectie?

    de cateva zile am facut o infectie....mancarimi usturimi si scurgeri.... ciclul menstrual mi-a intarziat 9 zile..mi-am afcut un test de sarcina dar a iesit negativ..poate fi infectia cauza intarzierii ciclului menstrual? si cum pot trata infectiile?

    0
    0

  • ella pe 20 Mar 2008, 15:11
    mancarimi

    de ceva vreme am usturimi si mancarimi si scurgeri vaginale si nu stiu exact care ar putea fi cauza .am incercat un tratament de o saptamana cu o crema specifica pt.aceea zona dar nu a functionat.va rog ajutati-ma nu stiu ce sa fac /astept raspuns.multumesc.

    0
    2

  • mariana pe 16 Mar 2008, 05:04
    infectie

    de la un timp am usturimi si scurgeri vaginale cat decat abundente plus dureri in zona ovarelor...ce as putea sa fac ca sa opresc aceste usturimi pana cand contactez un ginecolog...va rog astept raspunsul dumneavoastra repede pe adresa de email: motzata_mikutza@yahoo.com va multumesc

    0
    0

  • raluca pe 15 Mar 2008, 10:47
    infectie?

    de vreo 2 zile am niste mancarime pe langa vulva si putina usturime ...e posibil sa ma infectat de la un produs de epilat in zonele acelea??

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod