Infecția cu E. Coli: cauze, simptome și tratament

E. Coli reprezintă un tip de bacterii care trăiesc în mod normal în intestinul oamenilor și animalelor.
Există mai multe tipuri de bacterii E. Coli, iar cele mai multe dintre acestea sunt inofensive. Cu toate acestea, anumite bacterii E. Coli, pot provoca infecții intestinale. În cele mai multe cazuri, poți contracta infecția cu E. Coli din cauza alimentelor sau apei contaminate. Prepararea corespunzătoare a alimentelor și igiena corectă pot reduce foarte mult șansele de a dezvolta o infecție intestinală.

De ce apare infecția cu E. Coli?


Probabil că știai deja că există mai multe cauze ale apariției acestui tip de infecție. Iată care sunt acestea!

Mâncarea preparată necorespunzător:


Fie că este preparată acasă sau la restaurant, mâncarea gătită necorespunzător poate provoca apariția infecției cu E. Coli.
Cele mai frecvente cazuri de intoxicații alimentare pot fi cauzate de: folosirea ustensilelor murdare, consumul produselor lactate sau maionezei expirate, consumul alimentelor care nu au fost depozitate la temperatura potrivită, consumul alimentelor care nu sunt gătite la temperatura potrivită sau destul de mult (în special carnea), consumul de lapte nepasteurizat, consumul alimentelor procesate. 

Apa contaminată:


Sursele de alimentare cu apă pot conține bacterii care provin din deșeuri umane sau animaliere, dacă nu sunt salubrizate corect. Poți contracta infecția cu E.
Coli din apa potabilă contaminată sau dacă înoți într-o apă contaminată.

De la altă persoană:


E. Coli se poate transmite atunci când o persoană infectată cu aceasta nu se spală pe mâini, după ce a fost la toaletă. Bacteriile sunt răspândite atunci când acea persoană atinge pe altcineva sau mâncarea. 

Simptomele infecției intestinale cauzate de E. Coli:


Simptomele infecției intestinale apar, în general, la 1-5 zile după contractarea bacteriilor. Simptomele pot include: crampe abdominale, diaree apoasă severă bruscă, pierderea poftei de mâncare, greață, oboseală, febră.
Acestea pot dura de la câteva zile până la o săptămână.

Simptomele unei infecții severe cu E. Coli includ: sânge în urină, retenție urinară, vânătăi, piele palidă și deshidratare. Dacă ai oricare dintre aceste simptome, mergi la o consultație la doctor.

Tratament pentru infecția cu E. Coli:


Nu există niciun tratament pentru a vindeca infecția, ameliora simptomele sau preveni complicațiile. Simptomele dispar, în general, în decurs de câteva zile sau o săptămână. Pentru cele mai multe persoane, tratamentul presupune:

  • Odihnă
  • Fluide pentru a preveni deshidratarea și oboseala
  • Evitarea medicamentelor antidiareice (acestea încetinesc sistemul digestiv, împiedicând organismul să elimine toxinele)

Dacă organismul tău are o infecție gravă cu E.
Coli, probabil că vei necesita spitalizare și îngrijire medicală, ceea ce presupune perfuzii, transfuzii de sânge și dializă renală.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod