Dureri de gât

Cum să rezolvi problemele de sănătate care pot apărea în timpul somnului



Nu poţi să dormi

Dacă te trezeşti adesea în mijlocul nopţii, nu trebuie doar să te opreşti din a utiliza gadgeturile înainte de culcare, dar şi să eviţi consumul de alcool înainte de a merge în par. Alcoolul dezechilibrează apa din corp şi afectează ciclul de somn.  În plus, verifică temperatura camerei, cea ideală pentru somn este de 20-22 °С.

Nu te poţi trezi

Toată lumea pare să sufere de această problemă, dar, destul de ciudat, este foarte ușor de rezolvat. Setează-ţi alarma la aceeaşi oră în fiecare zi, chiar și în weekend.
Dacă vrei să te trezești devreme, trebuie să te culci devreme seara.

Sforăitul

Dacă ai tendința de a sforăi, evită să dormi pe spate. În această poziție, țesuturile gâtului se îndoaie și limba ta cade înapoi în gât, îngustând căile respiratorii.

Alege perna cu atenţie. Pernele foarte moi pot determina înclinarea capului înapoi şi amplificarea sforăitului. Utilizează o pernă suplimentară sau ridică capul patului cu câţiva cm pentru a împiedica liba să cadă înapoi peste trahee.

Dormi pe o parte, cu capul în poziţie narurală şi nimic nu îţi poate limita fluxul de aer.


Fă exerciţii speciale, extercitarea muşchilor limbii şi gâtului te poate ajuta la reducerea sforăitului.

Crampe la nivelul membrelor

Crampele de la nivelul piciorului sunt de obicei spasme bruște sau strânse ale mușchilor. Aproape 80% dintre persoane suferă de această problemă, indiferent de vârstă. Crampele de noapte sunt cel mai adesea legate de unele boli, daune nervoase sau lipsa de oligoelemente. Dacă întâmpini această afecțiune prea des, discută cu medicul tău.

O modalitate bună de a opri crampele piciorului este de a-ţi tonifia muşchii.
Poţi încerca să faci yoga sau să-ţi masezi picioarele înainte de culcare. Pentru rezultate bune, trebuie să faci exerciţii în mod regulat.

Alte probleme

Tulburările de somn pot fi cauzate de mulți factori, de la oboseală și încălțăminte incomodă la probleme cu sistemul digestiv sau nervos. Numai un medic poate determina cauza problemei și poate recomanda tratamentul.

Dacă suferi de arsuri la stomac frecvente, este o idee bună să te așezi pe partea stângă în timp ce dormi. Poziția de dormit pe partea stânga împiedică revenirea conținutului de stomac în esofag, prevenind arsurile la stomac.

Te dor picioarele noaptea? Utilizează o pernă sau piciorul patului pentru a-ţi menține picioarele ridicate în timpul somnului.
Sângele venos acumulat în picioare se va reduce și te vei simți mai bine. De asemenea, încearcă să freci sau să îţi masezi ușor picioarele înainte de culcare și evită să consumi cofeina cu cel puțin 6 ore înainte de culcare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod