Contureaza-ti silueta in 14 zile!

Te simti pregatita pentru vara?... Se apropie sezonul cald. Cred ca ai inceput deja sa te gandesti la silueta. Ai vrea sa arati mai bine sau macar sa-ti poti mentine forma de acum. Probabil ca ai inceput deja sa iei masuri. Simti ca trebuie sa faci ceva pentru a da jos eventualele kilograme acumulate peste iarna. Ti-ai facut deja programare la sala, faci sport, alergi sau macar incerci sa te antrenezi singura acasa.

Intr-adevar, esti pe drumul cel bun, dar mai trebui sa stii ceva. Pentru ca efortul tau sa conteze si rezultatele sa fie cu adevarat durabile, ai nevoie de un stil de viata echilibrat si de o dieta alimentara corespunzatoare.

Produsele pe baza de cereale integrale joaca un rol esential in dieta alimentara asociata exercitiului fizic.
Daca, in fiecare dimineata, iti faci un obicei din a manca un bol de cereale integrale, iti vei asigura o parte importanta din necesarul de elemente nutritive de care ai nevoie de-a lungul zilei. Mai mult chiar, studiile independente au demonstrat: femeile care mananca cereale integrale au tendinta de a-si mentine silueta mult mai mult timp.

Ce e atat de special la cerealele integrale?

Poate ca nu esti inca lamurita. Ai auzit de cerealele integrale insa nu stii exact ce sunt, unde se gasesc si, mai ales, de ce sunt atat de importante pentru alimentatie. Cerealele integrale se obtin din porumb, grau, orz sau ovaz si sunt recomandate in consumul zilnic, mai ales la micul dejun.

Micul dejun este o sursa importanta de si minerale si nu poate fi suplinit de nici o alta masa a zilei.
Micul dejun pe baza de cereale este foarte benefic, deoarece contine cantitati atent masurate si selectate de proteine, fibre si carbohidrati. Cum se intampla asta? Secretul consta in modalitatea de preparare a cerealelor integrale.

Dupa cum spune si numele, cerealele integrale nu pierd nimic din componentele esentiale ale boabelor proaspete. Cand boabele sunt macinate sau rafinate, o mare parte a valorii nutritive a bobului dispare. Coaja si germenul sunt inlaturate si nu ramane decat membrana interioara.

In prepararea cerealelor integrale se foloseste insa intregul bob, pastrandu-se astfel toate elementele esentiale pe care le contin cele trei parti ale bobului, pentru ca tu sa te poti bucura din plin de beneficiile acestora.
Membrana interioara este bogata in carbohidrati si proteine, iar membrana exterioara si germenul contin cantitatile cele mai mari de elemente nutritive. Germenul contine complexul de vitamine B, vitamina E si antioxidanti, iar membrana exterioara contine fibre, complexul de vitamine B si minerale, precum calciu si fier. Fiecare parte a bobului integral are valori nutritive specifice, insa tocmai combinatia celor trei parti sta la baza beneficiilor unice si eficiente pentru sanatate ale cerealelor integrale.

Elementele nutritive ale celor trei parti, combinate, iti vor da energie si putere de munca in fiecare zi.
Astfel, consumand cereale si urmand un program de exercitii, vei capata si un tonus extraordinar si vei putea ajunge la o silueta de invidiat mult mai repede, pentru ca vara bate la usa.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod