Combate problemele digestive printr-o alimentatie corecta

Totodata, consumul de cereale integrale sau paine din faina integrala este foarte indicat, cu atat mai mult daca te numeri printre cei care au un tranzit intestinal lent sau chiar sufera de constipatie. Potrivit site-ului Hubpages.com, produsele din faina integrala se numara printre cele mai sanatoase alimente pentru care poti opta, nedrept si incorect asociate de multe persoane cu cresterea cazurilor de obezitate.

Intr-adevar, abuzul de carbohidrati poate conduce la cresterea in greutate, insa obezitatea este cauzata mai ales de consumul produselor rafinate si al celor de tip "fast-food".

Produsele din faina integrala, consumate in cantitati moderate, nu vor aduce decat plusuri sanatatii tale, fara sa-ti modifice semnificativ silueta.

Pentru o digestie sanatoasa, nu trebuie sa excluzi din alimentatia ta proteinele. Le gasesti in oua, peste sau produse din soia. Completeaza-ti dieta cu multe legume cu frunze verzi (spanac, loboda, urzici), dar si cu fructe, care sa-ti asigure necesarul de vitamine. Este necesar sa consumi circa cinci portii de legume pe zi. Evita, in schimb, bauturile acidulate sau alimentele pline de grasimi.

Dupa cum a explicat Dr. Ioachim, miscarea fizica are, la randul sau, efecte pozitive asupra activitatii colonului, atat prin intermediul presiunii exercitate de muschii abdominali, cat si prin alte mecanisme. 

Hidratarea, calea optima catre eliminarea toxinelor

Corpul nostru este format in proportie de 70% din apa, potrivit specialistilor site-ului citat anterior. Astfel incat, daca simti ca ai gura si pielea uscate, te simti obosita, slabita sau ai dureri de cap, n-ai pofta de mancare si ti se electrizeaza parul des, organismul tau sufera deja din cauza deshidratarii.

Poti verifica acest lucru foarte usor, daca urmaresti culoarea urinei.

In cazul in care este inchisa la culoare si are un miros puternic, inseamna ca nu ai baut o cantitate suficienta de apa. O culoare limpede, pala a urinei si lipsa unui miros persistent, inseamna, dimpotriva, faptul ca organismul tau este hidratat.

Bineinteles, fiecare persoana este unica, ceea ce inseamna ca nevoia de lichide pe care aceasta o resimte este, la randul ei, diferita de a celorlalti. Specialistii sustin insa ca metabolismul oricarui individ utilizeaza, in cadrul proceselor care il mentin in functionare, un litru de apa zilnic, ceea ce presupune ca tu sa acoperi, prin consumul de apa, macar aceasta cantitate.

Este esential sa iei in considerare si volumul de efort pe care il depui zilnic.

Mai ales daca ai obiceiul (sanatos) de a practica un sport, trebuie sa consumi mai multa apa decat in mod obisnuit; si acest lucru trebuie sa se intample pe toata durata unei zile.

Daca vei bea multe lichide, iti vei mentine nivelul optim de energie pentru practicarea exercitiilor si, in plus, organismul tau va beneficia de o digestie usoara si de eliminarea toxinelor. Pentru a-l ajuta un pic in acest sens, bea un pahar mare cu apa cu o ora inainte de masa.

 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anca pe 22 Mai 2009, 14:57
    tranzit interstinal

    eu am de 3 saptamani dureri puternice de spate si de burta desi am facut si ecogreafie abdominala sa dovedit ca toate organele mele sunt bine aveti vreun sfat

    2
    0

  • ingerasha777 pe 3 Nov 2008, 09:45
    apa

    poti consuma 2-3 litri apa ......primele 2 saptamani mergi des la toaleta dar,dupa organismul se obisnueste asa ca,consumati apa.....................multa................

    0
    0

  • mia2008 pe 25 Sep 2008, 14:54
    adevarat

    Din propia experienta...consumu de cereale integrale si cat se poate de biologice,si mai mult program-ul de viata Microbiologic,eu personal m-am vindecat de mai multe boli incurabile spuse de unii medici...important sa intelegi "regula" .Un tranzit intestinal bun ,inseamna o sanatate de invidiat. va doresc SANATATE multa .

    0
    0

  • vinciane62 pe 21 Sep 2008, 15:47
    ciocolata constipa!

    pentru a avea un tranzit intestinal bun trebuie sa consumam multe lichide,aproape 2 litri/zi,3 fructe,paine integrala,legume iar seara cand ne uitam la televizor si vrem sa "rontaim" ceva mancam bare de kelloggs.Pentru cine sufera de constipatie,un sfat nu mancati ciocolata va constipa.Eu am mari probleme de constipatie,am colonul prea lung si de aici un intreg angrenaj.Evit:cicolata,pastele,painea alba,orezul,bananele.Mancati sanatos si beti apa multa!

    0
    0

  • alexandra615 pe 19 Sep 2008, 15:12
    tranzit intestinal lent

    de foarte mult timp am probleme cu stomacul in urama carora apare si senzatia de balonare.poate avea efect acest lucru asupra somnului?caci ma trezesc dimineata si ma simt obosita desi dorm cele 8 ore recomandate de medic.va rog sa imi dat un sfat caci am cearcanele din ce in ce mai evidente si nu ma pot concentra asupra a ceea ce trebuie sa fac a doua zi.

    0
    0

  • biankalord pe 18 Sep 2008, 09:30
    foarte bun articolul

    important e sa punem si in practica, nu numai sa citim. practica ne omoara, cum se zice! :)

    0
    0

  • florans pe 16 Sep 2008, 16:09
    SANATATEA NOASTRA

    DE O BUNA BUCATA DE TIMP AM ARSURI STOMACALE DESE SI SUPARATOARE MAI ALES SEARA SAU LA ORELE TARZII DIN NOAPTE DE NU MAI POT DORMI, CARE E CAUZA?CONSUM LA 3-4 CATEVA BUCATI DE CIOCOLATA SI ASTA SA FIE OARE CAUZA,AM SI UN COLESTEROL CAM MARICEL 24o, SI IAU MEDICAMENTUL VASILIP O PASTILA SEARA,

    0
    0

  • doolly pe 15 Sep 2008, 18:24
    adevarat

    Este adevarat ca e bine sa consumi lichide.....dar trebuie sa fii in apropierea unei toilette...altfel...

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod