Afla cum sa lupti impotriva infectiei urinare!

Ti-am prezentat de curand detalii despre o problema care le da mult "de furca" femeilor, in special, si anume cistita. Dureroasa si sacaitoare, mai ales atunci cand recidiveaza, cistita este doar...

Ti-am prezentat de curand detalii despre o problema care le da mult "de furca" femeilor, in special, si anume cistita. Dureroasa si sacaitoare, mai ales atunci cand recidiveaza, cistita este doar o parte a problemei de sanatate pe care o reprezinta infectia urinara, in ansamblu. O analiza mai atenta a simptomelor pe care le ai iti poate dezvalui ce tip de infectie urinara nu iti da pace.

 

Foarte multe dintre femei au simtit pe propria piele efectele neplacute ale infectiei urinare, dar poate si mai multe nu au acordat atentia cuvenita acestei probleme, tratandu-se "dupa ureche" sau ignorand simptomele.Netratata corespunzator, in special daca recidiveaza, infectia urinara iti poate crea probleme serioase pe viitor, putand chiar sa iti afecteze rinichii.

 

 

Cum recunoastem infectia urinara?

 

Dupa cum a explicat Andrei Manu, medic primar urolog la Spitalul Militar "Profesor Dr. D. Gerota", "infectia urinara poate fi joasa, cand se numeste cistita, si se manifesta fara febra, si inalta, cand se numeste pielonefrita, si se manifesta cu febra mare si dureri de spate". Acesta a adaugat apoi ca "cistita este infectia vezicii urinare, in timp ce pielonefrita este infectia rinichiului". La randul sau, Prof.Univ. Dr. Virgil Osan a specificat ca "infectia urinara este o stare patologica, determinata de prezenta activa a germenilor nespecifici in urina", fiind prezenta la toate varstele. El a mai spus apoi ca, in cazul copiilor, infectia urinara se grefeaza de obicei pe anomalii ale tractului urinar.

 

Femeile raman, in schimb, cele mai expuse unei astfel de probleme de sanatate, "cu incidenta mai crescuta in timpul graviditatii", dupa cum a adaugat Dr. Osan, in timp ce la barbati este foarte rara si apare, in general, peste varsta de 65 de ani, investigatiile urologice fiind obligatorii.

 

In cazul in care suferi de cistita, simptomele pe care le ai includ urinare deasa, durere/usturime la urinare si urina tulbure - "se poate examina intr-un pahar limpede", dupa cum a spus Dr. Manu. Acesta a subliniat apoi ca cistita infectioasa trebuie deosebita de urinarea deasa - "boala care poarta numele de vezica hiperactiva, cand pacienta urineaza des, cu graba, dar nu are dureri si urocultura este sterila".

 

Comentariile 51-61 din 61

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maliada pe 5 Aug 2010, 19:48
    infectie

    de catva ani am o infectie urinara.este o secretie c am asa care curge e cv alb si nu ma ustura nu ma mananca doar imi curce.o fi rageala sau cv .nu stiu ma puteti ajuta la acesti ani de 40 nu stiu ce sa fac

    16
    11

  • ionela pe 13 Mai 2010, 22:11
    usturimi la urinare

    de 2 zile am usturimi la urinare si azi am observat ca am si sangerat putin. la ce medic trebuie sa ma duc? la urolog sau la ginecolog? va rog sa imi dati un sfat ca trebuie neaparat sa ma duc la medic

    21
    5

  • ALEX pe 13 Mai 2010, 20:54
    oare am cistita?

    am urinari dese si usturimi la urinare.mi sa mai intamplat asta acum vreun an dar nu am dat importanta .... si am facut niste spalaturi cu ceai de musetel si mia trecut atunci.... acum insa o am de 3 zile si e tot mai rau....

    17
    5

  • mirela pe 9 Apr 2010, 11:24
    ptr Cristina Airinei

    incearca cu picaturi RENOSTIM am citit ca o mamica si-a vindecat fetita cu acele picaturi si a scapat de infectie urinarale gasesti la farm naturiste

    5
    1

  • cristina airinei pe 2 Mar 2010, 18:44
    urinari dese copii

    sunt o mamaca disperata.fetita mea de 3ani se aseaza pe olita din 5 in 5min.De multe ori nu face nimic,nu are febra.DR.de fam mi-a recomandat un antibiotic pe care il ia de 4zile si nimic,tot asa este.Ce pot sa fac?va multumesc din suflet

    14
    4

  • izabela pe 25 Oct 2009, 19:06
    infectie urinara

    de la 12 ani am infectie urinara acum am 16 ani si tot nu am scapat de infectie nu stiu ce sa mai fac am fost internata in spital mi s-au recomandat antibiotice degeaba trece 2-3 luni apoi iar incepe cosmarul usturimi urinari dese si dureri de spate si rinichi in acesta tara nu poti sa te tratezi medicii nu stie nimik despre medicina degeaba sunt doctori ce sa fac vreau unn raspuns va rog mult!

    7
    2

  • Dora pe 7 Sep 2009, 06:57
    tratament naturist cai urinare si rinichi

    Pentru toti cei care se lupta cu infectia urinara, incercati merisor-Vaccinium vitis idaeae-Cranberry, sau produse naturiste cu extract de merisor. Cred ca orice farmacie naturista va poate indruma cu privire la produse-ceaiuri sau pastile, in cazul in care nu aveti la dispozitie fructe proaspete-congelate-uscate. Si nu va mai indopati cu antibiotice, ca nu-s sanatoase. Si intariti-va sistemul imunitar, ca de-acolo pleaca toate problemele. Mai cautati pe net, ca gasesti si ce vrei si ce nici nu visezi! Sanatate tuturor!

    3
    3

  • alina pe 2 Mai 2009, 00:35
    infectie urinara

    De 7-8 ani ma lupt cu o infectie urinara, am fost la foarte multi doctorii, totii miau prescris antibiotice de fiecare data dar dupa 4-5 luni revin aceleasi simtome,usturimi,febra si frisoane,urinarii frecvente,si dureri insuportabile de rinchii.Credetima nu mai stiu ce sa fac si la ce doctor sa mai merg, aici in tara unde locuiesc cred ca docorii sunt prea inculti sau nu mi se da tratamentul corespunzator.

    9
    1

  • mihaela m pe 11 Mar 2009, 21:13
    cistita cronica

    de ani de zile incerc sa tratez aceasta boala.doctorii dau din umeri cand le spun ca ma simt din ce ince mai rau.nu stiu ce sa mai cred.am dureri groaznice.ma poate ajuta cineva???

    10
    2

  • ana maria pe 19 Feb 2009, 15:39
    infectia urinara

    de3 ani ma lupt cu o infectie urinara,cel putin asa mi sa spus de doctorii din italia.m-i sa prescris antibiotic(ciproxin)dar dupa 5-6 luni revin aceleasi simtome.am avut dureri de spate ingrozitoare in partea rinichilor febra si usturimi in timp ce urinam,am luat antibioticul si mi-a trecut dar dupa5 luni au reaparut problemele insa acum diferite,urinez des si am usturimi gruaznice...ce pot sa fac?e posibil sa iau microbul de la partener chiar daca eu ma tratez?

    16
    7

  • madymadamada pe 15 Dec 2008, 13:09
    anexita

    ce este anexita???

    18
    14
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod