8 efecte dramatice ale folosirii laxativelor pentru a slăbi

Nu folosi laxativele pentru a slăbi! Acesta este sfatul celebrului Dr. Oz care susţine că acestea pot crea dependenţă şi afectează absorbţia substanţelor nutritive în corp. Află ce efecte dezastruoase fac laxativele în corp!

Nu folosi laxativele pentru a slăbi! Acesta este sfatul celebrului Dr. Oz care susţine că acestea pot crea dependenţă şi afectează absorbţia substanţelor nutritive în corp. Află ce efecte dezastruoase fac laxativele în corp!

 

Milioane de femei apelează la ultilizarea laxativelor atunci când îşi doresc să slăbească. Această soluţie este total contraindicată de specialişti, deoarece face ravagii în organism şi se pot ajunge la probleme foarte grave.


Un caz adevărat al unei femei dependente de laxative a fost prezentat de Dr. Oz

Un astfel de caz al unei femei de 42 de ani a fost prezentat în emisiunea The Dr. Oz Show pentru a atrage atenţia femeilor din lumea întreagă la ce riscuri majore se expun atunci când folosesc laxativele pe perioadă lungă. Efectele sunt de-a dreptul dezastruoase, iar persoana care a acceptat să fie în emisiune a povestit drama prin care trece de câţiva ani de când ia constant laxative.

Dintr-o persoană supraponderală de 117 de kilograme a ajuns anorexică (35 de kilograme), fiind dependentă de laxative pe care le ia în fiecare zi cu pumnul. A început să slăbească cu ajutorul unei alimentaţii sănătoase şi făcând sport, însă la un moment dat a ajuns la un moment în care greutatea ei stagna şi nu a reuşit să mai dea jos kilogramele. Din disperare a început să ia laxative, iar pe măsură ce scădea în greutate şi-a mărit şi doza de medicamente, ajungând în prezent la 30-40 de pastile pe zi. "Îmi doresc să mă trezesc într-o zi şi să fiu un om normal. Mi-e foarte teamă ca fetele mele să nu rămână fără mamă", spune ea.

 

      ÎNAINTE                                                                ÎN PREZENT

 

Stările prin care trece şi simptomele cu care se confruntă sunt de neimaginat, de la dureri îngrozitoare de stomac, sânge în urină, imposibilitatea de a mânca normal până la insomniile de care suferă frecvent. Îţi recomand să urmăreşti acest interviu pe site-ul oficial al emisiunii.

 

 



De câte feluri sunt laxativele şi ce efecte au?

Dr. Oz spune că există patru tipuri de laxative:

  • suplimentele cu fibre (laxativele de volum) care generează mişcări intestinale normale, ajutând la evacuarea normală a scaunului. Aceste sumplimente au un efect similar cu fructele şi unele persoane pot să ia temporar astfel de suplimente pentru a-şi îmbunătăţi tranzitul intestinal.

 

  • laxativele osmotice care reţin apa corpului în colon pentru a ajuta la eliminarea rapidă a scaunului.

 

  • laxativele emoliente (lubrifiante) care se folosesc în intervenţiile chirurgicale. Aceste laxative înmoaie scaunul, favorizând eliminarea rapidă.

 

  • laxativele stimulante sau purgative irită peretele intestinal şi determină o eliminare mult prea rapidă a fecalelor sub formă lichidă, lucru care împiedică absorbţia substanţelor nutritive la nivelul intestinului.


Iată ce efecte generează:

1. Laxativele distrug intestinul şi organismul nu mai funcţionează normal.
2. Favorizează o eliminare mult prea rapidă a scaunelor, astfel că intestinul nu mai are timp să absoarbă substanţele nutritive.
3. Creează dependenţă.
4. Determină o scădere bruscă în greutate, multe persoane ajungând anorexice in urma administrării laxativelor pe termen lung.
5. Nu mai poţi să mănânci normal şi este foarte greu să renunţi la laxative, deoarece vei avea senzaţia de balonare persistentă şi o mare greutate în stomac.
6. Poţi să faci atac cerebral
7. Afectează grav rinichii şi cauzează apariţia sângelui în urină
8. Inima este foarte sensibilă la substanţele din laxative, iar dacă este expusă pe termen lung ea poate să cedeze. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Constantin Ioana pe 28 Iun 2013, 12:46
    Zeolitul lichid este cel mai eficient tratament pentru eliminarea toxinelor acumulate

    Zeolit lichid imbogatit cu DHQ este un mineral vulcanic aflat in suspensie, unic, imbogatit cu dihidroquercetin - foarte eficient în combaterea celulelor canceroase. Zeolit lichid imbogatit cu DHQ ajuta organismul la detoxifiere si îmbunatateste alcalinitatea organismului si o data intrat în interiorul celulei canceroase, distruge nucleul.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod