5 secrete ca statul pe scaun să nu-ţi distrugă sănătatea



3.Întinde-ţi muşchii

Profită de pauzele de respiro şi pentru a-ţi detensiona musculatura. Câteva rotiri de cap şi de umeri, dar şi de torso, dacă îţi este la îndemână, te vor scuti de suferinţe ulterioare. Partea şi mai grozavă este că aceste exerciţii scurte au şi darul de a te energiza şi de a înlătura starea de oboseală şi/sau moleşeală.

4.Nu ţine telefonul cu umărul

Renunţă la obiceiul de a ţine telefonul între umăr şi ureche în timpul unei conversaţii, fiindcă poziţia este foarte dăunătoare gâtului.
Dacă trebuie să îţi foloseşti mâinile când vorbeşti la telefon, apelează la o pereche de căşti sau setează dispozitivul pe speaker, în special pentru conversaţiile care durează mai mult de 5 minute.

5. Adoptă un stil de viaţă activ

În afara orelor de program, pentru a-ţi întări musculatura spatelui, a gâtului şi a abdomenului, este important să faci cât de multă mişcare poţi. Ideal, programul tău săptămânal ar trebui să includă cel puţin 150 de minute de activitate aerobică moderată sau 75 de minute de activitate aerobică intensă pentru a-ţi menţine sănătatea de fier.

Înotul este un sport excelent pentru spate, de aceea nu ezita să te relaxezi de 1-2 ori săptămână într-un bazin.
De asemenea, joggingul, plimbările, dar şi antrenamentele de forţă sunt vitale pentru a evita suferinţele la nivelul spatelui.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod