Sănătate. 7 dureri pe care le poţi îndepărta, masându-ţi palma

Descoperă de la un expert cum să ameliorezi anumite afecțiuni prin reflexoterapie! Ce se întâmplă dacă îți atingi anumite puncte ale mâinilor!
Numeroase studii au demonstrat că reflexoterapia combate anxietatea şi durerile, mai ales în cazul bolnavilor de cancer gastric şi de ficat. Este dovedit clinic ca această tehnică de masaj induce o stare de relaxare în tot corpul şi alungă stresul, însă acestea nu sunt singurele afecţiuni ameliorate prin reflexoterapie. Şi în cazul durerilor de spate, gât, articulare sau migrene rezultatul este acelaşi. Bogdan Begligiu, terapeut la cabinetul de masaj Tummo Reiki îţi spune cum îţi poţi aplica şi acasă autotratamentul pentru a ameliora durerile.


Există dovezi care demonstrează că reflexoterapia în palme a fost folosită încă din anul 4000 î.Hr. în China și Egipt. Medicina occidentală a redescoperit această tehnică prin apăsare ușoară prin intermediul lui Dr. William Fitzgerald, care a numit-o terapia zonală. În 1915, un articol intitulat ”Ca să nu te mai doară dintele, apasă-ți degetul”, a intrat în atenția publicului și astfel a fost popularizată reflexoterapia.

”Apăsarea unor anumite puncte la nivelul palmei este de fapt tot o formă de reflexoterapie, prin care se stimulează terminațiile nervoase din palme, care trimit impulsuri către întreg corpul prin sistemul nervos.
La nivel subtil, aceste puncte sunt aferente unor nadi-uri, acestea putând fi imaginate precum niște intersecții la nivelul merdianelor prin care circulă energie. La foarte mulți dintre noi aceste nadiuri sunt blocate, iar prin stimularea lor, se reia fluxul energetic și apar și rezultatele în plan fizic prin însănătoșire”,
explică Bogdan Begligiu, terapeut la cabinetul de masaj Tummo Reiki.

Reflexologia este similară cu acupresiunea, pentru că și aceasta vizează lucrul la nivel energetic, iar atunci când apeși anumite puncte, activezi energia corespunzătoare de pe acel meridian prin care întreg sistemul începe să se armonizeze.
Reflexologia îmbunătățește de asemenea și circulația la nivelul mâinilor. Reflexologia este utilizată de cele mai multe ori pentru eliminarea durerii și poate fi realizată atât prin automasaj, dar și de către un terapeut, care dacă lucrează și cu bioenergie, vei simți efecte mult mai puternice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod