Homeopatia

Asa cum deja este cunoscut, homeopatia este o specialitate medicala veche de peste 200 de ani si foloseste medicamente de origine vegetala, minerala si animala. Medicamentele homeopate, comparativ cu cele alopate (clasice), sunt intr-o concentratie foarte mica si de aici rezulta o caracteristica foarte importanta

Medicamentele homeopate au o actiune speciala in organism, ele actioneaza in sensul refacerii homeostazei (adica ajuta organismul sa se autoregleze).

Pentru a intelege corect principiul de actiune al acestei terapii, este nevoie sa stim ca homeopatia nu trateaza boli. Ea trateaza un om ca un intreg in totalitatea simptomelor sale. Medicul homeopat aduna toate simptomele pacientului atat cele somatice (cele de la nivelul corpului) cat si pe cele psihice (frica,tristete,insomie) si prescrie un tratament individualizat pentru fiecare bolnav.

Primele rezultatele tratamentului homeopat se vad in cateva ore respective in cateva zile. Astfel intr-o afectiune acuta primele rezultate apar rapid in cateva ore. De exemplu, intr-o infectie respiratorie (raceala), febra si respectiv secretiile scad dupa prima ora de la administrarea remediului. In bolile cronice raspunsul la tratament apare dupa cateva zile si se observa o ameliorare mai inatai la nivel functional (reducerea durerii,creste capacitatea de efort) si apoi la nivel organic (refacere structura articulatie, tesut hepatic, renal), situatie in care este nevoie de mai multe luni de tratament (cu anumite pauze).

In prima etapa de tratament homeopat este indicat ca pacientii care sufera de afectiuni cronice si se afla sub medicatie, sa mentina tratamentul medicamentos conform schemei terapeutice pe care o au de la medicul curant. Dupa ameliorarea simptomelor cele mai suparatoare se trece la o reducere treptata a medicatiei.


Indicatiile tratamentului homeopat din perspectiva medicului homeopat, dr. Naghiu

“As incepe cu o stare in care sunt contraindicate administrarea medicamentelor. Am spus stare si nu boala caci ma gandesc la starea de graviditate. Homeopatia este foarte eficienta in tratarea greturilor si varsaturilor gravidei. Apoi la refacerea proaspetei mamici dupa efortul extraordinar al nasterii.

In colicile sugarului tratez atat sugarul cat mai ales mama si anume anxietatea si oboseala mamei dupa ingrijirea nou-nascutului. Ameliorarea apare la cateva ore de la prima administrare . Agitatia copilului datorata eruptiei dentare raspunde foarte bine la tratamentul homeopat. Enurezisul, encomprezisul (copii care fac pe ei) au un raspuns f bun.

Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie se amelioreaza rapid si parintii descopera un copil nou, copilul lor cel adevarat.

Dificultatile scolare (de invatare) se amelioreaza. Dupa tratament homeopat copilul devine mai receptiv, mai atent, ii creste capacitatea de efort intelectual si dupa 2-3 luni apare o crestere a QI-ului (coeficient de inteligenta) cu 10-15%.

In autismul infantil tratamentul homeopat este singurul tratament medicamentos care scoate copilul din lumea lui si terapiile comportamentale il ajuta sa invete cum sa faca.

Anxietatea generalizata, atacul de panica,depresia, anorexia nervoasa au un raspuns f bun la tratamentul homeopat.

Am enumerat in primul rand patologia psihiatrica pentru ca prima mea specializare este psihiatria pediatrica si a doua homeopatia, si de fapt eu practic o psihiatrie homeopata.

De asemenea un raspuns f bun la tratamentul homeopat are intreaga patologie cronica. As evidentia diabetul zaharat tip II unde functia pancreasului se relanseaza si pacientul incepe treptat sa-si reduca medicatia, repectiv insulina. Afectiunile reumatismale, hepatice, renale,cardio-vasculare au un raspuns bun homeopat.”

In Romania homeopatia este o specialitate practicata doar de medici (de familie sau de alte specialitati) care au urmat cursuri postuniversitare de specialitate
Medicamentele homeopate se pot procura de la farmacie in baza retetei prescrisa de medic, iar costurile acestui tratament sunt relativ reduse.

 

Articol realizat de Centrul de Terapii SCENAR

 

Comentarii (33)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iliescu petrica pe 25 Nov 2010, 14:22
    fetita de 3,6 ani care face pipi atat ziua cat si noaptea fara sa stie

    fetita mea face pipi pe ea atat ziua cat si noaptea fara sa isi dea seama, decat cand se trezeste uda i-am facut analize la urina si ecografii care au fost normale. aceste episoade am observat ca sunt asociate cu perioadele cand afara e frig. i-am facut bai cu ceaiuri, sare si bicarbonat, iar dupa o saptamana aceste4 simptome au trecut , ele revin cam la circa o luna din nou. as vrea sa stiu daca exista un remediu sa scape de aceasta probleme. acum deja este stresata si incearca sa ascunda cand face pe ea. mi-as dori din tot sufletul sa ma puteti ajuta in acesta problema, cu tratament homeopat sau de alta natura Va multumesc anticipat .

    0
    0

  • carolina pe 25 Oct 2009, 17:17
    adhd

    cu ce remediu homeopat pot tratata adhd la un copil de 10 ani?

    0
    1

  • firita pe 20 Sep 2009, 08:09
    obezitate

    am 93kg /1,55h si 41ani ce tratament homeopat sa iau pentru a slabi Mentionez ca nu sufar de alte boli cronice,am doar sind.premenstrual,si miopie forte la ambi ochi(-7 ca dioptrie)

    7
    3

  • SIMONA pe 13 Sep 2009, 00:02
    ENUREZISUL

    COPILUL MEU ARE 3 ANI SI FACE PIPI FOSRTE DES SI ZIUA DE MULTE ORI NU AMI APUCA SA SE CEARA A AVUT DE TRI ORI INFECTIE URINARA IN ULTIMUL AN NU A MAI AVUT A AVUT LAMBLII, LA ULTIMA ANALIZA A IESIT NEGATIV IN SCHIMB E CONSTIPAT ARE CEARCANE SI SCRASNESTE DINTII FOARTE DES DORESC UN TRATAMENT HOMEOPAT

    0
    0

  • Toma necredinciosul pe 17 Mar 2009, 23:59
    Tratarea autismului

    As vrea sa imi dati exemple de copii diagnosticati cu autism, care, in urma tratamentului homeopat, au fost ,,scosi'' din lumea lor.

    0
    0

  • Natasa Dulgheru pe 26 Ian 2009, 19:26
    Bazele Homeotopiei

    Un articol foarte interesant. Dar in ce consta acest tratament? Consta in Tablete sau picaturi?

    0
    0

  • soran ioana pe 24 Ian 2009, 18:33
    intrebare

    va rog sa-mi spuneti daca tratamentul homeopat merge impreuna cu pastilele de sunatoare si orzul verde ioana_soran@yahoo.com multumesc

    0
    0

  • Oana pe 15 Ian 2009, 20:03
    dna

    Pe dr. Naghiu il gasiti la telefon 0722608784 sau la cabinet 0213366006

    0
    1

  • sofia pe 26 Dec 2008, 19:33
    tratamentul atacului de panica

    ce tratament trebuie sa urmez sau unde sa va gasesc ptr un astfel de tratament

    0
    1

  • sofia pe 24 Dec 2008, 22:58
    tratamentul anxietatii si atacurilor de panica

    Sufar de acest disconfort de foarte multi ani si nustiu ce sa mai fac fiindca nu vreau sa iau anxiolitice ca dau dependenta.Vreau o adresa de mail sau cabinet sa va contactez

    2
    0

  • Alexandra pe 15 Nov 2008, 10:34
    Raspuns

    Eu fac tratament homeopatic de cca. 5 ani cu rezultate foarte bune pentru anxietate si tulburari postmenopauza. Este o terapie care solicita din partea noastra rabdare si consecventa insa merita.

    0
    0

  • ion pe 1 Aug 2008, 17:29
    diabet tip ll insulinonecesitant dezichilibrantcomplicatdescoperit in febroarie 2008

    Consum Insulina Insuman Comb25 (30-0-26ui); dieta 250g HC; hiposodat; hipolipidica

    0
    0

  • dana pe 2 Iun 2008, 14:16
    sterilitate

    sunt diagnosticata cu sterilitate primara si cicluri anovulatorii; se poate face ceva?

    0
    2

  • LIA BUDAI pe 16 Apr 2008, 22:55
    ALTZEIMER

    SOACRA MEA ESTE DIAGNOSTICATA CU ALTZEIMER DE 3 ANI. SE MAI POATE INCERCA CEVA?

    0
    1

  • maria margareta pe 9 Apr 2008, 18:30
    Adhd

    Am un baietel diagnosticat cu adhd. Ma poate ajuta tratamentul homeopat?

    0
    1

  • mitru gheorghe pe 26 Dec 2007, 21:49
    Renale

    Caut si eu un medic homeopat bun pentru o insuficienta renala.

    0
    0

  • Marian pe 9 Oct 2007, 20:16

    Din cauza unei depresii pot avea caderi de memorie si concentrare?

    0
    0

  • Dr Naghiu Radu pe 8 Ian 2007, 22:28
    Dificultati de invatare

    Trebuie aflat ce se afla in spatele acestei dificultati. Este o depresie usoara, o anxietate, un intelect liminar? Indiferent daca este doar una din aceste probleme sau sunt combinate, ele beneficiaza de tratament homeopat si dupa prima saptamana de tratament se observa o imbunatatire a capacitatii intelectuale.

    0
    0

  • Dr Naghiu Radu pe 8 Ian 2007, 22:27
    Boala Alzheimer

    Tratamentul homeopat corect daca este aplicat in primele luni (6-9 luni) are rezultate f bune. Mentine orientarea in timp si spatiu, cunoasterea si recunosaterea persoanelor din jur si o memorie buna (adica o viata decenta) pentru multe luni. Rezultatele se vad dupa primele 2-3 saptamani de administrare a medicamentelor homeopate. Tratamentul este de lunga durata.

    0
    0

  • Dr Naghiu Radu pe 8 Ian 2007, 22:26
    Diabet zaharat tip ll

    Se trateaza foarte eficient homeopat. In functie de vechimea bolii (daca nu e veche si valorile glicemiei nu sunt f mari) cu tratament homeopat corect si o dieta se ajunge la o perioada de luni, catva ani fara medicatie antidiabetica. Daca boala e veche si glicemia partial controlata , prin asocierea tratamentului homeopat se ajunge la valori normale/aproape de normal ale glicemiei. Pacient cu 220-250mg a ajuns prin asociere la 140-160mg (tratament homeopat plus cel antidiabetic pe care il avea).

    0
    0

  • Dr Naghiu Radu pe 8 Ian 2007, 22:25
    Copil cu ADHD

    Scrieti-mi va rog pe office@scenar.ro Pe langa tratamentul homeopat in ADHD este important sa se identifice daca exista si alte boli asociate si este nevoie si de terapie comportamentala.

    0
    0

  • Dr Naghiu Radu pe 8 Ian 2007, 22:24
    Homeopat mai cunoscut

    Cel mai cunoscut homeopat este cel care va este recomandat de prietenii / familia d-voastra, medic homeopat la care s-au tratat cu success.

    1
    0

  • Centrul de terapii Scenar pe 8 Ian 2007, 13:37
    raspunsuri la intrebari

    Boala Basedow Homeopatia va poate ajuta mult. Abordarea este complexa, atat pentru boala de baza, cat si pentru simptomele asociate (somatice - dureri cu diferite localizari si psihice - oboseala, iritabilitate etc). Inainte de inceperea tratamentului ar fi utila si efectuarea unui diagnostic energetic SCENAR pentru a evalua starea generala a organismului din acest punct de vedere. Homeopatia si VHC Homeopatia va poate ajuta. Depinde de stadiul bolii si de ce tratament urmati in acest moment. In cazul in care urmati un tratament antiretroviral, care pentru dumneavoastra are efecte secundare, tratamentul homeopat poate reduce foarte mult aceste efecte. Exista un tratament local de protectie hepatica, un tratament general de crestere a imunitatii, tratament pentru anxietate/depresie daca cumva acestea sunt asociate, tratament pentru eventualele boli asociate de care suferiti. Efectaurea unui diagnostic energetic SCENAR inainte de inceperea tratamentului homeopat ar fi foarte utila, de asemenea. Homeopatia si imunitatea Este important sa imi comunicati in ce stadiu de tratament va aflati. Dupa cura chirurgicala daca exista complicatii (plaga nu se inchide, supureaza etc) tratamentul homeopat va poate ajuta. Cu tratamentul homeopat se pot reduce efectele secundare asociate chimioterapiei si radioterapiei. De asemenea, anxietatea/depresia instalate dupa aflarea diagnosticului pot fi reduse cu ajutorul tratamentului homeopat cat si al consilierii psihoterapice. O data aceste etape finalizate se poate face un tratament homeopat bazat pe o abordare a bolii de baza, tinand cont de localizarea tumorii si de celelalte simptome asociate. Pentru efectele secundare ale chirurgiei, chimioterapiei, radioterapiei si al anxietatii/depresiei rezultatele pozitive apar rapid. Pentru boala de baza mai intai se obtine o stare generala de bine ca prim raspuns si apoi controalele periodice la oncolog si analizele specifice fiecarei localizari vor evidentia evolutia bolii. Talpi obosite Pentru cazul dvs. v-as recomanda un tratament homeopat de sustinere, insotite de reflexoterapie si masaj (se efectueaza tot in centrul nostru, sub indrumarea dlui. terapeut Bogdan Gaborov.

    0
    0

  • anghelinacarmen pe 8 Ian 2007, 09:06
    Homeopatia

    Este foarte interesant. O intrebare as avea: pentru talpi obosite,dureroase si cu bataturi ce imi recomandati?

    6
    0

  • Angelina_Soare pe 6 Ian 2007, 23:46
    Dificultati de invatare

    Care ar fi tratamentul pentru dificultati de invatare?

    0
    0

  • Angelina-Soare pe 6 Ian 2007, 23:44
    Altzeimer

    Homeopatia poate ajuta si in ameliorarea bolii Altzeimer ?

    0
    0

  • Anghelina Mirel pe 6 Ian 2007, 21:37
    Myrel

    As dori daca se poate sa aflu cateva centre medicale care practica homeopatia . Mentionez ca sufar de diabet zaharat tip II . Multumesc

    0
    0

  • voiculescu_simona@yahoo.com pe 4 Ian 2007, 20:47
    copilul cu ADHD

    as putea lua leg cu dum prin mail,in leg cu ADHD,am un copil de 10 ani cu acest diag.a mai urmat trat.homeopat pt.astm si a dat rez.foarte bune.sunt medic si m studiat din cartile prof.sarafoleanu,dar imi trebuie un ajutor.

    0
    0

  • fanica polojan pe 4 Ian 2007, 15:14
    minunata homeopatie

    dupa indelung tratament homeopat copil vindecat de gastrita hemoragica,dupa scurt tratament pt. nodul mamar dizolvare totala multumiri DR. NICULESCU-- EXTRAORDINAR MEDIC SI OM

    0
    0

  • Mariana Sach pe 4 Ian 2007, 13:05
    tratamentul homeopat

    F.interesant si de actualitate acest articol. Cum as putea afla adresa unui homeopat,mai cunoscut? Mult succes in continuare si LA MULTI ANI!

    0
    0

  • viga alina cristina pe 4 Ian 2007, 11:46
    boala basedoww

    Homeopatia poate ajuta in ameliorarea acestei boli, adica gusa nodulara ?

    0
    0

  • Buzatu Ecaterina pe 3 Ian 2007, 16:02
    homeopatia si VHC

    Exista ajutor in tratarea VHC ?

    2
    0

  • adina svetlana pe 2 Ian 2007, 19:05
    homeopatia si imunitatea

    In cazul cancerului, credeti ca tartamentul homeopatic e benefic? Sau este vb doar de intarirea imunitatii organismului?? Stiam ca raspunsul la tratament apare doar dupa mai mult timp.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod