Spune "adio" menstruatiei!

In curand vei putea decide singura daca vrei sau nu sa ai menstruatie in fiecare luna

Un nou contraceptiv - Lybrel - s-a dovedit a fi extrem de eficient in eliminarea sangerarilor lunare, fapt constatat in urma unui studiu realizat pe o perioada de un an de zile. Experimentul a aratat ca 60% dintre femeile care au luat pastilele un an de zile nu au avut menstruatie pe toate aceasta perioada, iar in 20% din cazuri s-au constatat unele "pete". Producatorii intentioneaza lansarea tabletelor la inceputul anului viitor, insa se asteapta aprobarea FDA.
Pastilele anticonceptionale special concepute pentru a limita numarul sangerarilor uterine la numai 4 pe an exista deja pe piata farmaceutica din Statele Unite ale Americii. Insa, Lybrel ar fi primele anticonceptionale orale care elimina perioadele de menstruatie. "Nu exista motive medicale foarte bine intemeiate care sa determine o femeie ca este mai bine pentru sanatatea ei sa aiba menstruatie, in cazul in care nu o vrea. Pana la urma va fi vorba doar de preferinta de a-l avea sau a-l elimina", afirma David F.
Archer, ginecolog si coordonator al studiului. Expertii sustin ca siguranta unei administrari continue a contraceptivelor ramane inca necunoscuta. Cea mai mare preocupare este aceea ca un tratament hormonal continuu poate creste riscul de aparitie a cancerului mamar, insa deocamdata nu exista nicio dovada care sa intareasca aceasta idee. Cercetarile realizate au dovedit ca eliminarea mentruatiei este un tratament eficient in cazul problemelor sanatatii reproductive, inclusiv endometrioza si posibilitatea de a reduce simptomele sindromului premenstrual.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • aiduta pe 3 Ian 2007, 20:36

    as incerca si eu numai ca imi doresc un copil mult mai mult

    0
    0

  • marcemarce pe 27 Dec 2006, 15:46
    efecte secundare

    de efecte secundare iar nu se discuta.? de ce ? suntem in secolul 21 si toti stim ca orice artificiu introdus fortat in viata noastra cotidiana are efecte secundare!!!

    0
    0

  • felicia pe 21 Dec 2006, 19:14
    "spune adio menstruatiei"

    supeeeeeer abia astept sa le incerc;sper numai k nu ne afecteaua cu nimic sanatatea si reproducerea

    0
    0

  • ramonica pe 20 Dec 2006, 16:03

    Nu cred ca e o idee foarte buna eliminarea menstruatiei. Eu cred ca ea exista dintr-un anumit motiv, dintr-o succesiune de reactii care se intampla inauntrul corpului nostru si nu ar trebui intrerupt pentru ca ar deregla ceva din functionarea normala a organismului femeii, are ea un rol bine stabilit chiar daca respectivii experti spun ca nu ar afecta cu nimic organismul.Eu nu as lua asa ceva niciodata,eventual daca as dorii sa o intarziu din cauza unui eveniment.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod