Dr. Oz: 4 teste rapide şi atipice prin care descoperi cum stai cu sănătatea

Foto: Dr. Oz

 

2. Testul palmei


Este o metodă foarte rapidă care te ajută să-ţi dai seama dacă suferi sau nu de anemie, susţine Dr. Oz. Tot ce trebuie să faci este să-ţi priveşti cu atenţie palma pentru a vedea ce culoare au liniile care o traversează. Dacă acestea sunt mai închise la culoare decât restul palmei atunci nu eşti anemică. Însă, dacă liniile au aproximativ aceeaşi culoare precum restul palmei este posibil să suferi de anemie severă şi este recomandat să mergi la un consult, avertizează specialistul.

3. Testul pentru sinusuri


Pentru a şti dacă durerea de sinusuri este cauzată de o răceală, alergie sau o infecţie, Dr. Oz spune că trebuie să apeşi sinusurile.

Dacă resimţi o durere intensă este posibil să ai o infecţie, avertizează specialistul. Acesta recomandă aplicarea unei comprese calde în zona sinusurilor şi irigaţii cu soluţie salină.

4. Testul picioarelor umflate


Dacă ai această problemă, apasă cu degetul timp de câteva secunde undeva la glezna piciorului. Verifică dacă rămâne o adâncitură, deoarece în acest caz poate să fie o problemă legată de vene, ficat sau rinichi. Mergi la un control pentru a stabili împreună cu medicul cauza, deoarece este posibil să fie şi de la statul mult timp în picioare.

În acest caz medicul îţi poate recomanda să porţi ciorapi medicinali cu compresie pentru a scăpa de problemă. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adrian pe 20 Aug 2015, 16:06
    5 teste rapide şi atipice

    5 teste care erau 4=)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;