De ce este mierea de Manuka un antibiotic miraculos

Mierea este o gustare delicioasă pentru mulți oameni. Poate fi folosită ca un îndulcitor pentru ceaiuri sau smoothie-uri, pe pâine sau în sosuri marinate pentru carne.
Multe persoane nu știu că mierea a fost folosită pentru proprietățile sale sănătoase de-a lungul timpului. Iată de ce este mierea de Manuka un antibiotic miraculos și de ce ar trebui să ai grijă atunci când alegi sursa acestui aliment!

Ce proprietăți are mierea de Manuka?


Proprietățile medicinale ale mierii provin, în principal, din natura sa antimicrobiană. Mierea produce în mod natural peroxid de hidrogen, care poate fi regăsit în case și spitale. Peroxidul de hidrogen este folosit în medicina modernă ca antiseptic, protejând rănile de infecție prin distrugerea pereților celulelor bacteriene.
Se pare că nu toată mierea este la fel. Mierea de Manuka se pare că are de până la 100 de ori mai mult metilglioxal, care este un agent antibacterian important. 

Mierea de Manuka este creată de albine, folosind nectarul din tufele de Manuka, din Noua Zeelandă. Numele oficial al acestor tufe este Leptospermum Scoparium și sunt originare din Australia și Noua Zeelandă. Mierea de Manuka este o miere rară, din cauza numărului mic de tufe Manuka din lume. Iar acest lucru o face să fie și mai scumpă decât alte tipuri de miere.

De ce este mierea de Manuka specială?


În prezent, virusurile și bacteriile devin din ce în ce mai rezistente la antibioticele existente. Conform unui studiu preliminar, atunci când bacteriile au fost tratate cu miere de Manuka, mierea a ucis toate tipurile de bacterii testate.
Oamenii de știință utilizează acum mierea de Manuka în combinație cu antibioticele moderne împotriva unor bacterii rezistente. Rezultatele au arătat că mierea aceasta poate face față la infecții rezistente la antibiotice. Această cercetare are implicații foarte promițătoare pentru medicina modernă.

Multe celebrități au început să considere mierea de Manuka un antibiotic natural și miraculos, care te poate vindeca în interior și în afară. Cu toate acestea, înainte de a te gândi să achiziționezi acest tip de miere, asigură-te că știi că rezultatele nu sunt la fel de eficiente ca cele ale antibioticelor topice.
Oamenii de știință au sugerat că mierea de Manuka este folositoare, dar este nevoie de mai multe cercetări înainte să o poată recomanda. Dacă deja ești convins și vrei să vezi dacă mierea de Manuka te va ajuta să scapi de afecțiuni, asigură-te că alegi o sursă de încredere. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod