Afte bucale

Cele mai bune remedii care tratează aftele bucale

Bicarbonat de sodiu pentru afte

3. Clăteşte gură cu apă şi sare


Aceasta este metoda recomandată de medicii stomatologi pentru această problemă, iar exceptând gustul neplăcut al acestui procedeu, este un remediu care funcţionează foarte bine. Însă, în cazul în care nu funcţionează, înseamnă că nu ai folosit cantitatea necesară de sare. „Sarea curăță şi deshidratează rana pentru a ajuta ca aceasta să se vindece şi amorţeşte temporar durerea şi arsurile create de aftele bucale. Însă, trebuie să ştii că la început se va produce o durere destul de mare, însă va fi de scurtă durată, până ce zona va fi amorţită.
Amestecul nu trebuie înghiţit, ci după folosire se elimină şi se clăteşte gura ulterior”,
explica medicul.


4. Clăteşte gura cu apă şi bicarbonat de sodiu


La fel ca în cazul amestecului de apă cu sare, bicarbonatul de sodiu poate înlocui sarea pentru realizarea clătirii în cazul aftelor bucale. Acesta este foarte eficient în tratarea şi ameliorarea simptomelor afecţiunilor cavităţii bucale. „Bicarbonatul de sodiu este un alcalin, astfel ajută la neutralizarea acizilor din gură care irită şi inflamează ţesuturile şi, de asemenea, este un amestec care ajută la curăţarea şi liniştirea zonelor.
O linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o ceşcuţă cu apă călduţă are efecte benefice în tratarea aftelor bucale”
, explică medicul.


5. Clăteşte gura cu apă oxigenată


Medicii recomandă clătirea cu peroxid de hidrogen pentru a trata rănile şi aftele bucale, aceasta fiind soluţia cea mai bună, întrucât are efecte imediate şi nu creează neplăceri ca în cazul amestecului cu sare care are un gust neplăcut. „Peroxidul de hidrogen este un antiseptic, deci curăţă inflamaţia şi ajută ca vindecarea să aibă loc mult mai repede, dar, deşi are un gust neplăcut, amestecul cu sare este mult mai eficient.
Apa oxigenată calmează durerea şi relaxează zona afectată, dar pentru scurt timp. Aceasta se poate folosi simplă sau în amestec cu apă, în funcţie de gravitatea problemei”,
explică medicul.


6. Aplică lapte de magneziu


Este posibil să ştii că laptele de magneziu sau hidroxidul de magneziu reprezintă o soluţie foarte bună pentru arsuri la stomac şi constipaţie. Ei bine, se pare că acesta este, de asemenea, un ajutor în lupta cu aftele bucale, pentru că are rol de a curăţa şi dezinfecta zona, pentru o vindecare rapidă. „La fel ca bicarbonatul de sodiu, laptele de magneziu este un alcalin, care neutralizează acidul gastric sau, în acest caz, acidul care irită şi inflamează ţesuturile gurii.
Laptele de magneziu formează un scut care ajută temporar şi protejează zona de substanţe iritante. Acesta se poate folosi la clătirea gurii, dacă aftele bucale s-au extins sau numai la tamponare, dacă acestea sunt în număr mic”,
explică dr. Andra Custură.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 14 Mar 2017, 16:47
    afte

    si eu folosesc Trachisan si nu ma complic cu alte remedii. Pentru mine este cel mai bun!

    0
    0

  • corina pe 31 Ian 2017, 18:41
    afte

    eu inlocuiesc apa cu sare cu solutia Trachisan. Personal mi se pare mai ok, mai antibacteriana daca se poate spune. Nu as recomanda citricile, laptele .etc..

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod