Afte bucale

Cele mai bune remedii care tratează aftele bucale

Bicarbonatul de sodiu este o opţiune mereu la îndemână şi care dă rezultate. Ce alte remedii pentru afte bucale recomandă medicul stomatolog?
Mestecatul alimentelor este o adevărată provocare atunci când ai afte care te forţează să mesteci cu mare grijă, cu gura pe jumătate deschisă pentru a nu atinge acele zone şi, de multe ori, acestea se măresc şi creează un disconfort permanent, simţit chiar şi noaptea. Din fericire, ele nu sunt contagioase, dar acesta este, de fapt, singurul lucru pozitiv legat de aftele bucale.

„Aftele sunt răni deschise care se formează în ţesutul moale din interiorul gurii, de obicei, pe buzele interioare, obraji, gingii şi limbă. Sunt albe şi rotunde, cu un inel de culoare roşie în jurul marginii exterioare.
În funcţie de mărimea lor, pot rezista până la 3 săptămâni în cavitatea bucală. Nu se ştie exact care este cauza, dar, în general, sunt declanşate de leziuni minore, cum ar fi mușcarea obrazului, iritanţi, stres, deficienţe nutriţionale şi alergii alimentare. Dar asta nu este tot, aftele bucale pot fi cauzate, de asemenea, de modificări hormonale, de un sistem imunitar slăbit şi de prezenţa celor doi cromozomi X, de aceea femeile sunt mai susceptibile de a le avea decât bărbaţii”
, explică dr. Andra Custură, medic stomatolog la cabinetul Andra Smile.


Cele mai bune remedii care tratează aftele


Iată câteva metode recomandate de medicul dentist, pentru prevenirea şi ameliorarea aftelor bucale:

1. Evită alimentele acide care conţin zahăr


De îndată ce simţi o durere în interiorul gurii, renunţă la sucul de portocale pe care obişnuiai să-l consumi zilnic. Acizii pot irita şi mai mult pereții cavităţii bucale şi pot crea răni, provocând o senzaţie de arsură şi prelungirea duratei procesului de vindecare. „Trebuie să cunoaştem faptul că bacteriile din gură transformă, de asemenea, zahărul în acid.
Aceasta este una dintre cele mai importante cauze ale cariilor dentare, dar poate prelungi şi prezenţa aftelor bucale, accentuând simptomele de usturime, arsură sau chiar durere”
, spune dr. Andra Custură.


2. Schimbă pasta de dinţi


Pasta de dinţi şi apa de gură care conţin sulfat de sodiu, un ingredient de spumare utilizat în mod obişnuit, pot declanşa apariţia aftelor bucale în cazul persoanelor mai sensibile. În cazul în care se observă un astfel de efect al pastei de dinţi, este bine ca aceasta să fie schimbată cât mai repede. „Pastele de dinţi care conţin ingredienţi nocivi precum sulfatul de sodiu pot cauza apariţia aftelor bucale sau pot accentua simptomele aftelor deja existente din cauza altor factori.
Aceste efecte sunt diferite, în funcţie de sensibilitatea ţesuturilor de la nivelul gurii, însă un medic poate spune cu exactitate dacă există un risc sau nu în acest caz”,
afirmă medicul.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 14 Mar 2017, 16:47
    afte

    si eu folosesc Trachisan si nu ma complic cu alte remedii. Pentru mine este cel mai bun!

    0
    0

  • corina pe 31 Ian 2017, 18:41
    afte

    eu inlocuiesc apa cu sare cu solutia Trachisan. Personal mi se pare mai ok, mai antibacteriana daca se poate spune. Nu as recomanda citricile, laptele .etc..

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod