8 beneficii ale urzicilor asupra sănătății

Urzica este, simultan, atât un aliment, cât și un medicament, iar primăvara poate fi gasită pretutindeni. Pe lângă faptul că există o sumedenie de mâncăruri pe care le poți găti cu urzici, această plantă-minune îți va veni în ajutor și în cazul în care îți dorești să slăbești câteva kilograme.

Un motiv pentru care urzica este atât de benefică sănătății tale este acela că aceasta este ticsită cu nutrienţi valoroşi. Urzicile absorb din pământ substanțele nutritive și le depozitează, acestea fiind vitale pentru o viață sănătoasă. Aminoacizi, minerale (crom, bor, fier, zinc, siliciu s.a.), chiar și vitamine (caroten, lecitină, vitaminele B, C, K), pe toate le gasești în urzică și îți pot alina durerile provocate de artrită, dar si problemele sistemului digestiv, nervos ori urinar.

1. Urzicile tratează tenul

Pentru a elimina impuritățile de pe tenul gras, clăteşte-ți fața cu infuzie de urzici şi prepară un ceai cu 250 ml de apă și o lingură de urzici, dupa care lasă-l la infuzat 10 minute și strecoară.

Apoi curăță pielea feței și a gâtului cu un tifon îmbibat în infuzia proaspăt preparată.

2. Urzica îngrijeşte părul gras

Îți poți spăla și clăti părul gras cu apă de urzici (două mâini de rădăcină în 2 litri de apă rece pentru 10 ore, apoi dă un clocot și strecori după 10 minute) pentru a uita de problema îngrijirii sale atente zi de zi.

3. Urzicile au grijă de unghiile tale

Dacă ai unghiile moi, este recomandat să bei zilnic o cană de ceai preparat cu două lungurițe de frunze de urzică pentru a le reda duritatea.

4. Urzica îți sare în ajutor în situațiile de hipertensiune

Sucul de urzică este remediul perfect pentru reglarea tensiunii arteriale, dar și pentru a-ți proteja vasele de sânge împotriva aterosclerozei.
Prepară sucul de urzică din frunze proaspăt culese și apă, mixându-le în blender.

5. Alte beneficii ale urzicilor: Tratează-ți afecțiunile reumatice

Datorită efectelor antiinflamatorii articulare ale urzicii, este indicat sa bei timp de o lună o cană de ceai de urzici de 3 ori pe zi, înainte de masă. Pentru a pregăti acest ceai, opărește o linguriţă de urzică uscată în 250 ml de apă.


6. Dacă ai diabet, este recomandat să bei un ceai de rădăcină de urzici

Ceaiul de rădăcină de urzică ajută la reglarea glicemiei. Rădăcina mărunțită a urzicii se pune în apă înainte să te culci şi se lasă până dimineață.

A doua zi, lasă infuzia să fiarbă timp de 5 minute și seveşte ceaiul după alte 10 minute.

7. Urzica tratează alergiile și astmul

Dacă suferi de astm sau de diverse alergii, profită de proprietățile imunoreglatoare ale sucului de urzică,
bând zilnic două pahare înainte de masă timp de o lună de zile. La fel de bine, ia o linguriță de 4 ori pe zi de pulbere de urzică (macină planta uscată).

8. Urzicile au grijă de tractul tău urinar

Urzica îmbunătățeşte capacitatea rinichilor de a excreta acid uric, tonifiindu-i și ajutându-i să reziste împotriva infecțiilor.
Această plantă are proprietăți diuretice, eliberând astfel toxinele prin urinare. Chiar și persoanele care suferă de pietre la rinichi au de câștigat dacă aleg să consume urzici.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod