Virusul sincitial respirator

Prevenire Deoarece eficienta tratamentelor variaza, prevenirea infectiei cu VSR este foarte importanta. Un rol important in prevenirea infectiei cu VSR il joaca  igiena.

Synagis (palivizumab) este primul anticorp monoclonal folosit in pediatrie. El previne infectiile respiratorii grave, determinate de VRS la copiii cu risc crescut (copiii prematuri, cu boli pulmonare cronice sau cu afectiuni cardiace congenitale sau cu deficit imun datorat diverselor cauze - HIV). Prima doza este recomandata inainte de sezonul VRS.
Infectarea cu VRS are caracter sezonier. Tratamentul incepe in octombrie si se termina in martie si consta in administrarea unei injectii pe luna. Doza recomandata este de 15mg/kg in functie de greutatea corporala, iar tratamentul este disponibil in fiole unice continand doze de 50 mg sau de 100 mg.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Magdalena pe 22 Oct 2009, 21:19
    E grav

    Copilul meu de 1 an si 3 luni a avut acest virus. Mentionez ca a fost foarte grav si chiar la un pas de moarte. Acum o luna mi s-a recomandat vaccinul Synagis, care s-a dovedit a fi salvarea lui. Aveti grija la "simplele raceli"!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod