Virusul sincitial respirator

Complicatii Aproximativ 3% dintre copiii nascuti prematur mor anual din cauza VSR. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca aproximativ 460.000 de copii (mai mici de 5 ani) mor anual din cauza infectiei cu VRS sau complicatiilor acestuia.

La nivel mondial, numarul deceselor la copii cauzate de gripa este mai mic decat numarul deceselor cauzate de VRS. Acest virus creste riscul de decese prin dezvoltarea incompleta pulmonara si lipsa apararii imunitare.

Pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 12 luni, rata de mortalitate in timpul iernii (la 100.000) asociata cu VRS pentru mortalitatea din orice cauza, a fost de 8,4 fata de 6,7 pentru gripa.
Pentru mortalitatea cu cauza respiratorie, rata mortalitatii pe perioada iernii (la 100.000) asociata cu VRS a fost de 2,9 fata de 2,0 pentru gripa.

Dintre copii infectati cu VSR, intre 20 si 40% vor dezvolta o infectie a tractului respirator inferior. In plus, VSR este cauza a pana la 80% din spitalizarile copiilor datorate bronsitelor acute si 60% din cele datorate bolilor pulmonare. 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Magdalena pe 22 Oct 2009, 21:19
    E grav

    Copilul meu de 1 an si 3 luni a avut acest virus. Mentionez ca a fost foarte grav si chiar la un pas de moarte. Acum o luna mi s-a recomandat vaccinul Synagis, care s-a dovedit a fi salvarea lui. Aveti grija la "simplele raceli"!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod