Exercitii recomandate in perioada sarcinii

Exercitiile fizice ofera o multitudine de beneficii viitoarelor mamici. Le pregateste pentru nastere, intarind muschii si crescand rezistenta, iar dupa nastere noile mamici isi pot recapata silueta pastrandu-se active.

Sa te pastrezi activa pe perioada sarcinii nu inseamna sa te epuizezi. Te poti mentine in forma prin exercitii usoare. Este important sa gasesti activitati placute care sa nu-ti faca rau tie sau copilului tau in aceasta delicata perioada.

Afla cateva exercitii care pot fi efectuate in siguranta, desi la unele vei fi nevoita sa renunti in ultimele luni de sarcina. Discuta cu medicul tau inainte de a incepe un program de exercitii.  

Mers. Unul dintre cele mai bune si usoare exercitii cardiovasculare pentru femeile insarcinate ramane mersul. Nu presupune niciun risc pentru genunchii si gleznele tale. Poate fi efectuat pe toata perioada sarcinii si poate fi transformat intr-un program zilnic.

Inot. Expertii sunt de parere ca inotul este cel mai bun si sigur exercitiu pentru viitoarele mamici. Lucreaza muschii (brate si picioare), este sanatos pentru inima si le permite femeilor insarcinate sa se simta usoare, in ciuda greutatii pe care o au.

Exercitii acvatice. Aceste exercitii fac parte dintre activitatile preferate de majoritatea femeilor insarcinate. Sunt placute, au actiune blanda asupra articulatiilor si amelioreaza picioarele umflate (simptom frecvent intalnit la gravide).

Yoga si exercitii de stretching. Acestea te ajuta sa iti pastrezi tonusul muscular si flexibilitatea.

Pilates. Combina exercitii pentru flexibilitate si forta cu tehnici de relaxare. Te ajuta sa scapi de stres si te pregateste pentru nastere.

Exercitii cu greutati. Daca ai efectuat astfel de exercitii inainte de sarcina, nu exista niciun motiv pentru a inceta, doar daca medicul iti recomanda. Insa trebuie sa eviti greutatile mari si anumite pozitii. Daca ai grija si folosesti o tehnica buna, antrenamentul cu greutati te va ajuta sa-ti tonifici musculatura.

Dansul. Reprezinta o metoda grozava de a te pastra in forma, insa trebuie sa eviti miscarile periculoase (sarituri, rotatii...). Nu uita: tehnica este importanta.

Exercitii usoare de aerobic. Te poti inscrie la un curs special pentru femeile insarcinate. Astfel te poti bucura de miscare alaturi de alte femei in situatia ta si te vei simti in siguranta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod