Ingrijirea medicala a pielii uscate si sensibile

Compania farmaceutica Bayer Schering Pharma lanseaza pe piata romaneasca gama "Dardia Lipo", cea mai noua generatie de emolianti, care combina hidratarea intensa si de durata cu o excelenta toleranta cutanata, datorita formulei de tip "apa in ulei". Aceasta gama se gaseste sub 3 formulari: crema, lapte de corp si unguent.
Dermatologii se confrunta zilnic cu o adevarata provocare cand trebui sa recomande o solutie sigura si eficienta impotriva pielii uscate si sensibile aparute in timpul terapiei sau post-terapeutic. Acest lucru apare in special la pacientii cu piele uscata de tip alergic sau cu piele foarte uscata, de exemplu: in cazul afectiunilor eczematoase sau psoriazice. In ajutorul medicilor a venit gama Dardia Lipo, o noua generatie de produse emolient-hidratante.  

Emoliere - aplicarea de lipide pe suprafata unei regiuni cutanate, reface bariera epidermica si “resigileaza pielea”. Pielea isi recapata functia de aparare si de organ de schimb selectiv.                  

Hidratare - refacerea/cresterea continutului de apa in tesutul tinta. Se normalizeaza metabolismele si procesele biochimice cutanate.
    Pielea isi recapata elasticitatea si functiile fiziologice de aparare si schimb.   

"Astazi, in Romania, circa 5 milioane de persoane sufera de afectiuni dermatologice. Iar cum pielea este cel mai mare organ al organismului uman, consider ca ar trebui sa o tratam cu mai multa grija si cu maxima responsabilitate. Ceea ce gama Dardia Lipo reuseste, acum, in 2008, este implinirea unui vis mai vechi al dermatologilor: acela de a imbina eficienta unui produs dermatologic cu eleganta si consistenta fina a unei creme cosmetice.

Prin compozitia sa extrem de pura, formata chiar din substantele care mentin hidratarea pielii nomale si care sunt reduse in pielea uscata, deci substante cunoscute organismului, Dardia impinge mult mai departe limitele compatibilitatii cu pielea. Ceea ce nu contin produsele din gama Dardia este la fel de important. Mai exact, in continutul gamei Dardia Lipo nu veti gasi parfumuri, conservanti si niciun alt fel de substante cu potential alergenic sau iritant.


Astfel, Dardia aduce un nou standard de tolerabilitate, putand fi utilizata chiar si de acei consumatori care au piele uscata si extrem de sensibila, sau care chiar sunt alergici la alte tipuri de creme.", a declarat Prof. Dr. Dermatolog Calin Giurcaneanu.

"Gama Dardia se detaseaza de produsele dermato-cosmetice de pe piata in primul rand prin faptul ca e prima linie de produse de ingrijire medicala a pielii uscate si sensibile. Dardia este gandita ca un medicament, produsa ca un medicament, testata ca un medicament, avand in plus marele avantaj de a putea fi disponibila publicului larg in farmacii", Catalin Radu, Director General Adjunct Bayer Romania.  

Produsele Dardia sunt rezultatul unor indelungi ani de studii in laboratoarele Bayer Schering, pe baza experientei de peste 60 de ani in industria farmaceutica pentru dermatologie. Cercetatorii au reusit sa obtina o gama care contine cel mai mic numar de ingrediente, ceea ce scade atat de mult riscul aparitiei de reactii alergice incat pana acum nu s-au raportat cazuri de acest gen.


Cremele cosmetice au in compozitie pana la 40 de substante, iar aceasta gama contine un numar restrans pe ingrediente: 6 pentru unguent, 12 pentru laptele de corp si 13 pentru crema de corp.

De asemenea, Dardia este o gama de produse testate clinic conform standardelor aplicate pentru medicamentele originale, deci se poate spune ca a fost gantita, produsa si testata ca un medicament. Aceste produse se gasesc in farmacii iar pretul variaza intre 30 si 50 Ron.

Aceste produse au un efect hidratant rapid si indelungat (24h), cu numai 1-2 aplicari pe zi, patrund repede, catifeleaza si nu lasa pielea grasa.

Utilizari ale gamei Dardia Lipo

1. Pentru uzul zilnic al persoanelor cu piele uscata.
2. Dermatita atopica - evitarea uscarii pielii poate preveni/reduce intensitatea si durata urmatorului atac.
3. Pentru ingrijirea pielii uscate, sensibila, cu tendinta la alergie.
4. La persoanele in varsta, pentru elasticizarea pielii si preventia eczemelor.
5.
In timpul sau dupa conditii extreme (arsuri solare sau in timpul iernii)
6. Pentru protectie suplimentara impotriva iritantilor pielii, in special apa si detergentii.
7. Adjuvant al tratamentelor dermatologice care usuca pielea.
8. In timpul chimioterapiei sau radioterapiei

Cauzele pielii uscate
 
  • congenital, in grade diferite (pana la ihtioza);
  • afectiuni care usuca pielea (ex. Dermatita atopica, la 1/5 din copii);
  • profesii ce implica spalari dese ori contact cu iritanti.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • clau pe 10 Feb 2011, 22:23
    tot in legatura cu disponibilitatea Gamei Dardia in farmacii

    Buna Eugen. Eu sunt din Iasi. Ai idee daca se gaseste gama de produse Dardia in farmaciile Sensi Blu din orasul meu? Am intrebat in vreo 4 farmacii si se uitau ciudat la mine cand le-am zis de comanda. :((

    0
    0

  • zaharia pe 29 Nov 2010, 21:31
    superba crema dardia

    eu m-am indragostit de crema aceasta dupa ani si ani de cautari , de incercari cu alte creme . cat nu s-a mai gasit ,, eram disperata . fffff buna!

    2
    0

  • Eugen pe 14 Oct 2010, 15:10
    Se gaseste din nou

    Pentru cei care folosesc aceasta gama pot sa va spun ca a revenit pe piata ,momentan se gaseste in Sensiblu ,iar daca nu o are pe stoc o poate comanda , pentru intrebari va stau la dispozitie .

    0
    0

  • Rodica pe 20 Iul 2010, 01:51
    Dardia lapte de corp - foarte buna! dar nu o mai gasesc!

    am fost foarte multumiti de laptele de corp DARDIA dar din pacate nu mai gasesc pe piata produsul... in farmaciile Sensiblu era, de acolo am cumparat-o ultima data, insa de ceva timp o caut si nu o mai gasesc pe nicaieri; aveti idee de ce? unde se mai poate gasi? noua ne-a fost foarte buna si cred ca singura crema cu care as mai da-o pe fetita mea de 3 anisori... astept noutati! de la producatori eventual... :)

    0
    1

  • Flori pe 23 Iun 2009, 11:30
    ineficienta

    Eu am incercat intreaga gama si din pacate nu mi-a priit nici unul dintre aceste produse. Am un ten uscat, usor sensibil si pot spune ca ma mananca ingrozitor fata de la ele. In plus, nu simt nici un pic de hidratare. Asa ca eu m-am convins...

    0
    0

  • koko pe 25 Ian 2009, 15:46
    dardia lipo

    MEDICUL MEU DERMATOLOG, DR. RUS DIN CONSTANTA MI-A RECOMANDAT-O. E BUNA RAU. AU TREI PRODUSE, DE FATA, DE CORP SI ZONE FOARTE USCATE: MAINI, COATE, CALCAI SAU TOT CORPUL. RECLAMA E INSUFICIENTA. DE LA BEBE PANA LA CEL VARSTNIC O POATE FOLOSI... DAR CE ZIC EU? CUMPARATI-O SI VA VETI CONVINGE SINGURI.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod