Vulvovaginita micotica

Candida vaginala este responsabila pentru o mare parte a vulvovaginitelor. Este o boala cu care se confrunta multe femei...
Candida vaginala este responsabila pentru o mare parte avulvovaginitelor. Este o boala cu care se confrunta multe femei, careapeleaza destul de tarziu la doctor pentru tratarea ei. Dr. Magdalena Pasarica a explicat cum se transmite si cum se constata aceastaboala.

Transmitere: prin contact sexual. Consta in transformarea florei saprofitede Candida (care se gaseste in mod normal in vagin si este inofensiva)intr-o flora patogena (care produce vulvovaginitele). Factoriicare contribuie la aceasta transformare sunt: utilizarea recenta aantibioticelor, sarcina, agenti imunopresori, diabet zaharat.

Clinic se va constata: Prurit intens (in principal observat); Leucoree(scugeri) albicioasa, branzoasa, aderenta; Dispareunie (dureri intimpul actului sexual); Disurie (dureri in timpul urinarii); Eritemul(inrosirea ) si edemul labiei mici. Toate acestea cresc in intensitatein apropierea menstruatiei.

Diagnosticul se pune prin examen cu valve si examen al secretiei(microscopic si pe culturi). Important este faptul ca odata diagnosticatacu vulvovaginita micotica, chiar si cu tratament, de cele mai multe oriinfectia va revine periodic. Avantajele tratamentului fiind ca scapi deaceste efecte suparatoare pentru o perioada mare de timp. Bine de stiuteste ca in cazul sarcinii si diabetului, tratamentul este foarte dificil.

Tratamentul este:
1. Ca pentru toate vulvovaginitele; foarte important: evitareacontactului sexulal pana la vindecarea infectiei; tratarea concomitentasi a partenerului; aplicarea locala de corticosteroizi, daca prirituleste de nesuportat; toaleta locala cu antiseptice ca si Cloramina;evitarea lenjeriei sintetice
2. unul intre urmatoarele:
A. Cotrimoxazol - crema aplicata de 2 ori pe zi, timp de 7 zile (14 zilein cazuri refractere la tratament); ovule vaginale 1 pe zi, timp de 7zile. Puteti gasi aceasta substanta in urmatoarele preparate comerciale:Gynocanesten, Clotrimazol.
B. Miconazol - o aplicatie crema pe zi, timp de 7 zile; un ovul pe zi,timp de 7 zile; preparate comerciale: Miconazol, Gynozol.
C. Ketoconazol - un ovul pe zi, timp de 5 zile; o capsula pe zi, timpde 5 zile; Preparate comerciale: Nizoral.
D. Nistatin - un ovul pe zi, timp de 7-14 zile; tratament oral in functiede recurente.

Astfel un singur medicament, de preferat creme sau ovule, sunt suficientepentru o simpla infectie. In cazul recurentelor, va recomand nostatinsau nizoral pe cale orala, timp de 7-14 zile, si terapie locala (creme,ovule) inainte de menstruatie, 2 cicluri succesive.

In concluzie ar fi bine sa evitati prima infectie cu candida, dincauza recurentelor frecventa. In timpul actului sexual sa folositiprezervativul, mai ales daca banuiti ca partenerul a avut contactesexuale neprotejate cu mai multe femei. In cazul diabetului si gravidei,e necesara o atentie deosebita.
 

Comentariile 51-73 din 73

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elodia366 pe 22 Sep 2008, 10:34
    de ce nu poti continua tratamentul pe timpul menstruatiei

    de ce nu se continua tratamentul in timpul menstruatiei.ce problema ar fi?va rog sa i mi raspundeti.

    0
    2

  • Rocs_anna pe 14 Aug 2008, 13:42
    hmm

    ochiul si vaginul au capacitatea de a se auto spala, asa ca faza cu spalatul si asocierea cu demachiatul mi se par jenante pentru o doctora. dr la care merg de obicei mi-a zis acu ceva vreme...la prima intalnire daca-mi amintesc bine...ca in vagin nu intra decat penisul...nici degetul, nici tampoane interne, nici tija irigatorului pentru ca strica flora vaginala. am tinut cont de sfatul asta...decat de vreo 2 ori de cand mi-am inceput viata sexuala am facut spalaturi vaginale cu ceai de pelin, in rest...nimic, decat p.... sotului. sanatate doamnelor si fiti egoiste cand vine vorba de ...dumneaei ;))

    0
    3

  • mnbvcx pe 11 Aug 2008, 19:36
    spalaturi-pro si contra

    mie o doctora mi-a zis ca trebuie spalaturi...a zis asa:cand te machezi...nu te demachezi inainte???dai peste ce ai avut inainte.?mi s-a parut buna comparatia...

    1
    0

  • mihaela pe 1 Aug 2008, 16:10
    pentru crina

    am si eu probleme ginecologice si mi-a dat tratament cu ovule si as vrea sa-ti dau niste sfaturi; trtamentul cu ovule nu trebuie intrerupt, trebuie sa faci socoteala cand le incepi ca sa nu iti vina menstruatia sa le intrerupi ca nu mai au nici un efect. Si partenerul trebuie sa ia tratament odata cu tine pentru ca el este purtator si dupa ce tu te faci bine iei boala inapoi.

    0
    3

  • Priescu Irina pe 26 Iul 2008, 06:19
    tratament cu bicarbonat

    A m folosit spalaturi vaginale externe cu apa si bicarbonat 1 saptamana. A facut cineva acest tratament?

    0
    0

  • PRIESCU IRINA pe 26 Iul 2008, 06:15
    inflamatie genitala

    M-am trezit cu o inflamatie de nesuportat. medicul mi-a indicat vagisil care m-a distrus definitiv. Au aparut umflaturi ,roseata, mancarimi puternice . Intr-un final am luat miconazole 7. Poveste dureaza de 1 luna. e infernal de suportat. A folosit cineva aceste creme?

    0
    0

  • Elena pe 17 Iun 2008, 14:24
    Vulvovaginita

    Din pacate si eu am fost diagnosticata cu aceasta boala, desi sunt virgina. Imi poate spune cineva daca pot folosi ovule? Ma sperie gandul...

    0
    0

  • Ana Cuc pe 5 Iun 2008, 18:20
    vulvovaginita

    Sufar si eu de vaginita.As dori sa intreb ce pot face pentru ca de ori cate ori urinez, ies plangand pentru ca ma ustura din cauza ranilor pe care le am.

    1
    0

  • amelia pe 22 Mai 2008, 07:43
    vulvovaginita

    ma chinui cu vulvovaginita asta de vre-o doi ani... dupa doi ani m-am hotarat sa merg la medic ca am observat ca ceva nu e in regula si ca trebuiee sa las rusinea la oparte si asa m-am dus la ginecolog... am urmat vre-o 3 tratamente si nimik mi-a dat si cele mai tari ovule si tot nu mi-a trecut.... ce sa mai fac nu stiu...

    0
    0

  • valentina pe 7 Mai 2008, 19:24
    am candida si sunt insarcinata cumva afecteaza bebele?

    astept raspuns.va multumesc

    0
    0

  • miha pe 22 Apr 2008, 14:28
    vulvovaginita

    am o fetita de 12 ani care a primit acest diagnostic in urma unui tratament indelungat cu antibiotice. Este ceva grav avand in vedere ca este un copil? Tratamentul cu canesten si fluconazol este bun? Multumesc.

    1
    0

  • cistina pe 15 Apr 2008, 12:06
    am uitat sa intreb......

    doar pe cale sexuala se poate face aceasta boala?eu sunt bolnava de asa ceva de 3 ani...logica nu prea are....ca eu am viata sexuala activa cu prietenul meu de 5 ani jumate...nu inteleg cum am facut doar dupa 2 ani jumate mai ales ca am foarte multa incredere in el.......nu se poate contacta si de la o toaleta murdara de ex...sau sa o faci pur si simplu de la antibiotice sau alte lucruri?multumesc

    0
    0

  • cristina pe 15 Apr 2008, 11:35
    voi mai putea ramane insarcinata ?

    as dori sa stiu daca aceasta vulvovaginita micotica afecteaza fertilitatea femeii....sincer sunt chiar ingrijorata ca doctorul nu mi-a povestit prea multe...mi-a spus doar ca nu voi scapa niciodata si asta e...trebuie sa ma consolez.....chiar poate dura o viata de om?

    0
    1

  • Crina pe 13 Apr 2008, 20:30
    despre tratamentul cu ovule

    Gabi draga, sa-ti spun drept nu sunt in Ro, sunt in Italia, medicul de aici mi-a dat ovule macmiror (contine nifuratel si nistatina) sa le pun seara iar dimineata sa fac spalaturi cu Betadine 10%. Mi-a dat o pastila care am luat-o in ziua respectiva si nu o mai tin minte, ca mi-a daruit-o practic,.Ceea ce nu am inteles este de ce gasesc ca mai toate fac spalaturile inainte de ovule si apoi farmacista care nu stia sa ma ajute, in cutia cu ovule erau 12 iar cu spalaturi 5. Am luat pana acum 5, ca intre timp mi-a venit menstra si am facut pauza. Maine nu stiu ce sa mai fac, sa mai cumpar spalaturi si sa continui sau sa las balta tot ca deja ma simt bine, secretia vaginala imi pare normala, deja am mucusul ovulativ. Acum alta, de ce citesc acum pe la altele ca si sotul tre sa ia ceva pastile, ce pastile? Ca am facut pauza sexuala dar acum banui ca putem relua activitatea, mai ales ca vreau mult sa am un copil, deci fiind fertila s-ar putea sa raman insarcinata......Dar acum alte povesti care ma termina, ca aud cum ca odata ce am depasit 35 de ani e mai riscant si ca tre sa ma pregatesc cu acid folic, In dec. am fost in Ro si mi-am facut toate analizele, mi-au iesit bune, ce sa mai stiu sa zic, ca orice viitoare mama imi doresc un copil sanatos, mai ales ca acum vreau primul copil,. Dar tre sa tin cont de toate,inclusiv ca D-zeu imi poarta de grija.....

    1
    0

  • Anastasia pe 9 Apr 2008, 17:51
    Vulvovaginita Micotica

    Asta a fost diagnosticul pus de d-na dr. ginecolog. Mi s-a dat ovule Gynozol de 400. 3 zile la rand a trebuit sa mi le pun si pe deasupra mi s-a mai dat si o pastila care are efect o luna de zile. Dar nici vorba de spalaturi vaginale.Mi s-a spus ca am facut-o din cauza ca sunt alergica la prezervativ. Am urmat tratamentul si cat de cat s-a mai ameliorat. Dar vreau sa ma duc din nou la control pt ca nu a trecut de tot si vreau sa stiu ce este de facut pt ca vreau sa raman insarcinata.

    0
    0

  • Gaby pe 8 Apr 2008, 12:53
    raspuns Crinei

    Draga Crina, mi se pare ciudat ca medicul tau ti-a recomandat sa pui seara ovulul iar dimineata sa faci spalaturi. In mod normal un astfel de ovul este cu liberare prelungita a substantei active (de accea ti-a indicat sa le introduci o seara din doua). Spalaturile pe care le-ai face tu dimineata ti-ar anula intr-un fel o parte din efectul ovulului. In fine, asa mi-au explicat mie diversi medici ginecologi. Dar depinde si de ovulule prescrise. Cum se cheama ? Sfatul meu este totusi sa incerci sa dai de medicul tau respectiv si sa il/o intrebi la telefon data viitoare cand ai vreun dubiu. Alta mentiune pe care as dori sa o fac adresata tuturor cititoarelor: In Franta ginecologii nu mai recomanda de foarte multi ani spalaturile vaginale caci s-a constatat ca distrug flora proprie (cea care te protejeaza de diversele atacuri microbiene). In Romania din pacate se continua cu metode si tratamente de pe vremea bunicei (eu am suferit din cauza acetui gen de tratamente care m-au sensibilizat). Good luck tutror si mai ales ingrijiti-va ca sanatatea este lucrul cel mai pretios pe care il avem.

    0
    0

  • Crina pe 6 Apr 2008, 19:28
    spalaturi vaginale si ovule, vroiam sa zic

    spalaturi vaginale si ovule vroiam sa zic

    0
    0

  • Crina pe 6 Apr 2008, 19:26
    spalaturi vaginale si ocule

    Foarte ciudat intre ce v-au indicat medicii vostri si ceea ce mi-a indicat al meu. Ca em am facut nu stiu ce boala, ca pe reteta n-a scris si de zapacita ce-am fost cand ma concentram de imi facea testul papp am uitat sa intreb. Ceea ce am retinut este ca am o infectie,mi-a scris ovule si spalaturi vaginale care sa le iau( fac) in felul urmatori: o seara da o seara nu, anume seara introduc ovulul iar dimineaza fac spalatura. Nu mi-a scris cate sa fie asa ca "specialista" de la farmacie mi-a dat o cutie si ocutie. Ajunsa acasa am descoperit ca( inca zapacita de a rationa lucrurile, mai ales ca trebuia sa-mi vina menstruatia, asa ca mi se scuza zapaceala devremece progesteronii imi erau scazuti). Asa deci am descoperit ca in cutia cu spalturi erau 5 sticle adica pentru 5 spalaturi iar in cea cu ovule erau 12. Confuza ma intorc la farmacie si o intreb pe diplomata aceea care nu stia sa-mi zica nimic. De medic nu puteam sa dau ca era in alt oras, am lasat lucrurile zapacite si am pus 5 seri ovule iar diminetile dupa ovule m-am spalacit.....Dar acest procedeu l-am facut o seara da o seara nu.Acum, daca este cineva sa ma lamureasca, de-abea astept, ca la medic nu m-am mai dus si nu mai am nici un simpton, sa nu ma fi vindecat totusi, ca se zice ca poti duce pe picioare infectii. Testul papp mi l-au zis asistentele alea la telefon.

    0
    0

  • mirela222 pe 5 Apr 2008, 18:09
    este incredibil

    Este trist si incredibil ,cum alocarea fondurilor pt.cercetarea si fabricarea armelor de distrugere in masa este considerata mai importanta ,decat alocarea fondurilor pt cercetarea si descoperirea unor tratamente si remedii eficiente si usor de folosit pentru vindecarea bolilor cu o asemenea incidenta. Imi pare rau dar nu cunosc nici un tratament eficient care trateaza definitiv si irevocabil aceasta afectiune suparatoare( am auzit ceva de un medicament numit COLONIX care detoxifiaza organismul si se pare ca distruge si aceasta candida...DAR NU STIU CAT ESTE DE ADEVARAT, si in plus am inteles ca este f.scump,daca cineva l-a folosit si a avut rezultate bune poate sa vi-l recomande si dv.)..toata lumea se plange de recurenta bolii dar asta e bine ca nu este alt ceva mai grav dar insistati tratativa, nu va lasati, pentru ca sanatatea noastra a tuturor este mai importanta decat orice...va doresc insanatosire grabnica si multa sanatate ..oricum sunt alaturi de voi si nu uitati ca viata este frumoasa iar noi trebuie sa o traim frumos si elegant. Doamne ajuta !!!Pe curand

    0
    0

  • FLGL pe 25 Mar 2008, 01:00
    ptr cri

    Cri, ai urmat si tu un tratament cu Gynozol? A dat rezultate? Ai facut spalaturi cu irigatorul in timpul tratamentului? Nu stiu cum ar trebui sa fac....deocamdata am urmat cu strictete sfaturile doctorei dar mi-e teama ca nu o sa fie eficient tratamentul :( din moment ce in prospect se recomanda "evitarea spalaturilor vaginale". Trebuie sa mentionez ca doctora mi-a zis ca am si o rana pe col :(. De asemenea a zis ca daca tratamentul nu duce la disparitia secretiei vor fi necesare alte analize (zic eu exagerat de scumpe) pentru a depista cauza. Dar intrebarea mea este: oare tratamentul e bun?

    1
    0

  • cri pe 24 Mar 2008, 15:55
    ptr. FLGL

    nu stiu ce sa zic dar ai putea incerca spalaturi(stai intr-un lighean) cu apa calda, bicarbonat(normal de bucatarie) si tintura de galbenele sau chiar ceai de galbenele

    0
    0

  • FLGL pe 24 Mar 2008, 00:58
    Tratament Gynozol 400

    Buna, Mie mi s-a recomandat tratament cu Gynozol 400 1 ovul la 2 zile (6 ovule), spalaturi zilnice cu Femigin si o capsula de vitamina E pe zi timp de 20 zile. De asemena trebuie tratat si partenerul mai ales daca anterior nu ati folosit prezervativ. Doctora mi-a zis ca relatiile sexuale sunt de evitat in timpul tratamentul. Eu am o nelamurire in ceea ce priveste spalaturile vaginale in timpul tratamentului cu Gynozol caci in prospect spun ca trebuiesc evitate iar doctora mi-a recomandat spalaturi in timpul tratamentului. Daca a mai urmat cineva un tratament asemanator si ma poate lamuri apreciez. Multumesc anticipat!

    0
    0

  • nico pe 22 Mar 2008, 11:30
    as dori sa stiu..

    as dori sa stiu dk ai voie sa intretii relatii sexuale in timpul tratamentului cu gynozol??? va multumesc

    1
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod