Nu mai merg lucrurile in pat?

Un subiect "la moda" il reprezintadisfunctiile sexuale. La moda deoarece se pare ca sunt din ce in cemai frecvente, ca simptom al unei...
Un subiect "la moda" il reprezintadisfunctiile sexuale. La moda deoarece se pare ca sunt din ce in cemai frecvente, ca simptom al unei societati in continua tranzitie,consumatoare de energie si responsabila de sacrificarea nevoilorinstinctive in favoarea celor de afirmare sociala si profesionala.

Pe de alta parte insa, exista o intensa mediatizare a tot ceea ce tine deeros. Astfel, tot mai multi oameni au devenit constienti de faptul caviata sexuala reprezinta o sursa de implinire de satisfactii, dar sio zona foarte expusa, sensibila la orice fel de perturbari. Factoriicare perturba functionarea sexuala pot fi de origine biologica saupsihologica.

Factori de natura psihologica
Psihologul Genoveva Teleki, de la cabinetul de planificare familiala SECS, ne-a vorbitdespre astfel de factori: "Disfunctiile psihologice pot avea diversecauze, care pot fi gasite fie in trecut, in modul de structurare apersonalitatii individului, fie in relatia prezenta. Psihanaliza sustineideea incidentelor din copilarie care influenteaza in mod inconstientcomportamentul adultilor. Situatia de a fi victima unui abuz, de a fitrait o experienta incestuoasa, de a fi fost surprins de parinti pepunctul de a intreprinde o activitate sexuala, sunt evenimente ce potproduce disfunctii sexuale.
Acestea se pot datora insa si unor experienterecente, in special relatiilor de cuplu. Deseori exista un conflict inrelatie, care de obicei este indus de unul dintre parteneri, cel cu ofunctionare mai nevrotica, tulburarea sexuala reprezentatnd simptomulsau folosita de unul dintre parteneri sau de ambii in razboiullor. In plus, lipsa de comunicare, informatiile eronate sau incomplete inacest domeniu, incapacitatea de a empatiza cu partenerul, suspiciunile,gelozia, sunt doar cateva exemple. Se mai adauga bineinteles lipsa deeducatie sexuala sau o educatie rigida si restrictiva, convingerilereligioase inflexibile."

Tratament
Tratarea disfunctiilor sexualecare au drept cauza factori de natura psihologica se face prin mai multemoduri de abordare: consiliere, psihoterapia cognitiv-comportamentala,psihodinamica, sugestie si relaxare. Tot psiholgul Genoveva Teleki ne-aspus ce presupune o astfel de consultatie: "Psihoterapia psihodinamicapresupune analizarea pe de o parte a conflictului dintre doua tendintesau dorinte, dintre care una este constienta iar cealalta inconstienta,conflict al carui rezultat de compromis este simptomul si pe de altaparte relatia pe care pacientul o stabileste cu terapeutul. Astfel vor fireactivate trairile pe care pacientul le-a mai avut sau facut candva, cupersonaje semnificative din viata sa (parinti, frati, sot/sotie, prieteni,etc.).

Psihoterapia psihodinamica sau de orientare psihanalitica poatefi de scurta durata atunci cand se cerceteaza pe un simptom, sau de lungadurata cand vizeaza restructurarea de ansamblu a personalitatii.
Aceastaabordare este recomandata persoanelor cu un nivel intelectual si deeducatie ridicat. Tehnici mai simple ar fi cele directive, precum:consilierea care presupune acordarea de sfaturi directe si precise,sugestia si relaxarea sau psihoterapia comportamentala. Rezulatul loreste mai spectaculos, cu aparitie rapida, dar cu rezulatate mai slabe intimp, deoarece in aceste cazuri se amelioreaza sau chiar elimina efectul,dar nu si cauza."

Factorii de natura biologica
Pentru a determinadiagnosticul, medicul caruia i te vei adresa va incerca mai intaisa afle bolile care pot cauza o astfel de problema. Asa ca este binesa-ti anunti medicul daca ai suferit sau suferi de una din urmatoareleboli care pot avea un mare impact asupra vietii sexuale:

Boli cronice precum diabetul, boli ale inimii sau ale ficatului. Acestea pot afectairigarea cu sange a organelor pelviene. In aceste cazuri creste si risculinfectiilor vaginale care pot provoca dureri in timpul sau dupa consumareaactului sexual.

Cancerul - tratamentele cu radiatii pentru o tumoare lanivelul vaginului sau unele medicamente folosite pentru aceasta pot ducela probleme de lubrifiere, deci la dureri in timpul actului sexual. Deasemenea si unele medicamente folosite pentru tratatrea cancerului lasan sau pentru prevenirea acestuia pot avea ca efect secundar o slabalubrifiere a vaginului si dureri in timpul actului sexual.
Cancerul maipoate fi cauza oboselii, a fricii de moarte, a unor schimbari fizice ceeace duce la teama femenii, la sentimentul ca este respinsa.

Sarcina -in cele mai multe cazuri, activitatea sexuala nu trebuie intrerupta dinpricina unei sarcini, si sexul nu face rau daca nu exista complicatii,cum ar fi riscul unei nasteri premature. Viata sexuala in timpul sarciniidifera de la femeie la femeie. Unele isi intrerup activitatea sexuala dinprimele trei luni ale sarcinii, iar altele in ultimele luni. Pentru uneleaceasta nu mai prezinta nici un fel de interes odata cu aflarea vestii casuntinsarcinate, iar altele dupa nastere.

Menopauza - cantitatea redusade estrogen poate cauza o lipsa de lubrifiere a vaginului, irigarea cusange a zonei genitale va fi mai slaba, iar sensibilitatea vaginului vafi redusa ceea ce va ingreuna atingerea orgasmului.

Abuzul de alcool -alcoolul poate inhiba orgasmul. Consumul mare de alcool reduce dorintasexuala. Abuzul de droguri (in special narcoticele cum ar fi morfina siheroina) cauzeaza probleme sexuale si anuleaza libidoul.

Daca ai probleme
sexuale, spune-i doctorului ce fel de medicamente folosesti. Chiar sianticonceptionalele in unele situatii pot duce la lipsa dorintei de aface dragoste. Daca ai cumva dureri in timpul sau dupa actul sexualtrebuie sa-i descrii cat mai exact medicului unde sunt localizateacestea.
Poate fi vorba despre:

Dureri vaginale: acestea se simtin interiorul vaginului, chiar si la introducerea unui tampon sau laun simplu control ginecologic. De cele mai multe ori sunt provocatede o slaba lubrifiere a acestuia. Pot fi cauzate si de o inflamare lanivelul vaginului, care poate fi rezultatul unei infectii sau a unei bolicu transmitere sexuala.

Vaginismul: poate fi provocat de o iritatieaparuta de la folosirea unui prezervativ, de la o nastere sau o operatieori poate fi cauza unei traume sau a unui abuz.

Durere puternica: sesimte adanc in vagin, cuprinde si spatele, intreaga zona pelviana sipoate ascunde o problema de medicina interna.
 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ciprian pe 14 Oct 2014, 09:57
    Sa nu mai ejaculezi repede!!

    Ejaculezi prea repede? Foloseste solutia suifan, cel mai eficient produs din categoria sa. http://solutiesuifan.blogspot.ro

    1
    0

  • dan uta pe 10 Apr 2012, 14:51
    dilatare

    am 32 ani am o casnicie de 10 ani nam avut nici un fel de problema pana acum.nu stiu ce se antampla cu sotia mea vaginul ei este forte dilatat nu stiu sa zic sau ce se antampla va rog sa ma ajutati cu un raspuns .

    1
    4

  • anika pe 5 Dec 2011, 19:33
    dilatare

    Buna ziua. Eu am 22 de ani si retin relatie sexuala in fiecare zi,in ultimul timp prietenul meu imi reproseaza ca nu mai sunt asa de stransa.care e solutia?sa tin relatie sexuala si in acelasi timp sa fiu si stransa..sau cate zile ar trebuii sa fac pauza ca sa fiu iara stransa.va rog sa ma ajutati!

    1
    4

  • Alyaa pe 13 Iul 2011, 13:38
    Probleme in pat

    Buna ziua, am si eu o problema, am o relatie cu prietenul meu de 3 ani, eu am 22 si el e cu 8 ani mai mare ca mine, de fiecare data cand facem sex sau dragoste termina in mai putin de 5 minute, iar cand e vorba de al doilea numar ba e obosit, ba nu mai e in stare, aproape de fiecare data are o scuza, s-a intamplat sa fie si in stare dar nu a fost cine stie ce... Eu nu mai stiu ce e acela orgasm, cum e, cand e si in ce fel, am tot vb.cu el deschis, daca e vina mea, ce ar trebuii sa facem sa fie bine si nici un rezultat, simt ca o iau razna, si se pare ca ianainte(in tinerete, nu a avut nici o problema, ba dimpotriva). Cum as putea sa rezolv aceasta problema, am ceva timp cu el dar chestia asta incepe sa fie o problema, cine zice ca sexul intr-o relatie nu conteaza, se inseala amarnic, Nu as vrea sa fie nimeni in situatia mea, cu hormonii urland atata timp, intaratata, excitata, amagita si dezamagita...

    17
    0

  • sanda pe 19 Sep 2010, 21:17
    dilatare

    salut, am 19 ani eu mi-am inceput viata sexuala la 16 ani si am avut-o timp de un an, dupa care un an nu am avut relatii cu nimeni, acuma de 10 luni am inceput din nou sa am relatii, dar mie frica sa nu se dilate de asa mult sex si ca prietenul meu sa nu mai simta placere, si inca o intrebare daca vaginul meu se dilata eu la fel nu mai simt placere la fel ca prietenul meu da?el nu are pretentii la mine si nu mi-a zis nimik insa mie mie frica de dilatarea aceasta

    12
    0

  • simotm pe 8 Aug 2010, 15:34
    dilatatie

    cum am citit si mai sus am aceasi problema cu dilatarea.prietenul meu zice ca sunt prea larga chiar daca o facem chiar dupa 24 de ore.ma acuza ca il insel si iasa scandaluri si chiar batai dar in final nu sunt cu nimeni doar cu el .imi spuneti si mie va rog frumos ce se intimpla? il pot lamuri si pe el ceea ce se intimpla?

    8
    0

  • maryy pe 11 Apr 2010, 18:16
    dilatatie

    Am 22 ani, am o relatie cu un baiat, dar am o problema. Trecuse o saptamana de cand nu am mai intretinut relatii cu el. Cand s'a intamplat asta, vaginul meu era foarte dilatat. Cum este posibil sa mi se dilate vaginul dintr'o data fara sa fac nimic? Aveam vaginul mult mai dilatat decat inainte. Nu l'am inselat, asa cum spune el, nu m'am masturbat. Va rog sa ma ajutati! Va multumesc

    11
    1

  • dd pe 17 Feb 2010, 01:40
    problema

    am 37 de ani si am placerea sa fac sex cu nevasta dar ei nu ii mai palce si o facem foarte rar ,sant foarte nervos ,pe tema asta . ea crede ca sant de vina ca ejaculez prea repede eu cred ca e de la faptu ca o facem rar, ma acuza ca are orgasm foarte rar,desi uneori se simte detul de bine .ma doare si nu mai inteleg ,ce sa fac ,datimi un gand bun ,o iubesc ,dar ea nu ma crede.

    18
    0

  • Ramona pe 16 Feb 2010, 23:01
    probleme

    Care sa fie cauza pt care eu nu ajung la orgasm.In timpul actului sexual nu ma pot concentra asupra actului deoarece de fff putine ori imi place si nu stiu cauza.Si datorita acestui lucru am dureri f mari de cap,se invarte totul cu mine si imi vine sa plang.I-am zis ginecologului meu acum vreo 2 ani si a zis ca nu e normal la varsta mea asa ceva (acum am 31 ani) si ca ar putea fi devina sotul ca ejaculeaza mai repede.Daca stie cineva si ma poate ajuta cu un raspuns .

    10
    0

  • lori pe 9 Iun 2009, 15:34
    dilatatia

    Vreau si eu o expliktie,un raspuns la o intrebare kre ma nelamureste de un timp.am 21 de ani,sunt intr-o relatie serioasa de mai mult timp,dar ne confruntam cu o problema kre ne-a afectat un pic,sunt zile cand in momentul actului sexual sunt stramta si ne doare pe amandoi in momentul penetrati chiar daca sunt excitata si sunt zile cand sunt mai larguta chiar daca au trecut 2 zile fara a intretine un act sexual.iubytu meu crede k intretin relatii sexuale cu altcineva si vreau intradevar sa aflu ce se intampla cu,corpul meu pentru a putea sa-i dau o expliktie la banuielile de care ma acuza si din ce cauza vaginul e mai dilatat si catodata atat de stramt.Va multumesc si astept email'ul dumneavoastra

    7
    0

  • diana pe 18 Mar 2009, 10:29
    intarzierea menstruariei

    Care este cauza intazieri ciclului menstru?am intretinut relati sexuale cu partenerul meu,si de fiecare data ma folosit prezervativul,ce se intampla

    1
    3

  • marigold pe 5 Dec 2008, 13:56
    lubrifierea o problema

    In momentul relatilor sexuale cu sotul meu, eu ma lubrifiez foarte greu sau foarte putin. Relatia noastra e foarte buna, dar de un an nu ne mai merge bine in pat decat cateodata. Sotul meu e foarte nemultumit si sper sa nu ne despartim pentru asta. Am folosit geluri si ne merge cu ele bine. Dar nu le putem folosi frecvent ca este daunator. Este o boala asta? Care sunt cauzele pentru aceasta problema? Care este solutia? Daca stiti un tratament, sau unde trebuie sa merg.... Am fost la ginecolog si nu mi-a dat nici o solutie. Va rog ajutati-ma! Va multumesc!

    1
    0

  • cristina pe 23 Oct 2008, 21:03
    probleme

    am usturimi in vagin in timpul urinarii si dureri va rog daca puteti sa ma ajutati sa imi spuneti despre ce e vorba va multumesc.

    8
    0

  • iulya pe 14 Oct 2008, 23:55
    dilatatie

    Nu stiu la cine sa apelez,nu stiu cum sa aflu un raspuns am gasit pe internet acest email si sper ca dumneavoastra sa ma puteti ajuta: sunt o fata de 19ani,am o relatie serioasa cu un baiat ,am intretinut cu el si relatii sexuale,a fost plecat o luna apoi cand a venit acasa si am intretinut din nou relatii sexuale cu el aveam vaginul mult mai dilatat decat inainte si in acest timp de o luna nu am mai intretinut relatii sexuale cu nimeni si nici nu m'am masturbat!Aici apare problema cum este posibil sa mi se dilate vaginul dintr'o data fara sa fac nimic?eu am incercat sa gasesc explicatie ca poate eram prea excitata si datorita acestui fapt vaginul sa se dilate mult mai usor , mult mai repede si mai mult ca de obicei dar prietenul meu imi zicea ca nu este posibil sa se dilate atat de mult si in final ma acuzat ca sigur intretin relatii sexuale si cu altcineva ca altfel nu se poate sa fie atat de "larga" dar nu am intr etinut nici un fel de relatie in acel timp!Eu poate imi dau seama mai greu de aceasta modificare dar el fiind baiat si persoana cu care intretin aceste relatii isi da seama foarte bine si chiar si eu am simtit ca am vginul mult mai dilatat dupa cum simteam penisul in vagin,nu simteam nici eu nici el placere!Este o chestie oarecum rusinoasa pt mine,dar va rog mult daca se poate sa imi da'ti un rasuns,o explicatie sa aflu ce se intampla cu corpul meu,ce a provocat acea dilatatie exagerata ?si zic "exagerata"pt. ca nu am mai avut vaginul atat de dilatat niciodata! Nu stiu sigur daca aceasta este o problema de psihologie sau ginecologie,dar nu stiam cum pot afla ce se intampla cu corpul meu cu aceste modificari si am apelat la dumneavoastra !Imi cer scuze din nou si va rog mult sa imi da'ti un raspuns si daca se poate cat mai repede posibil! Astept email'ul dumneavoastra

    7
    0

  • maria pe 13 Oct 2008, 19:06
    probleme

    am 18 ani si nu am menstruatia regulata,imi intazie chiar si cate 3 luni sau mai mult(risc sa raman insarcinata?ptrk nu folosesc nimic).nu am fost niciodata la ginecolog pentruca imi este rusine.mi-am inceput viata sexuala in urma cu un an,nu am ramas niciodata insarcinata.acum am inceput sa am probleme in timpu actului sexual...usturime(chiar si la urinare uneori)....am inceput sa am niste scurgeri care au un miros si o culoare ciudata....as putea avea vreo boala...ceva?va rog sa ma aj

    0
    0

  • IRIMIA MARIALUCIA pe 26 Iun 2008, 18:52
    afectiuni ginecologice

    ma aflu in SPANIA si de curand mi sa pus diagnosticul.,:chist la ovarul stang.acum 20 de ani cand am nascut mi sa lipit placenta de peretii uterului si mi sa scos uterul .va rog sa-mi spuneti de la ce am putut sa fac acest chist ,care este de 25 pe 15cmva rog sa-mi mai spuneti si daca aceasta operatie este grea,si daca credeti ca o sa scap cu bine.VA multumesc anticipat maria lucia

    0
    0

  • dumitru pe 12 Mar 2008, 00:06
    lubrefiere

    sotia mea este la menopauza (are 51 de ani) . nu se mai lubrefiaza si acuza dureri f mari in timpul actului sexual. a folosit si lubrefiant dar acuza acele-asi dureri . se mai poate face ceva ? astept un sfat ....

    3
    1

  • Cristina pe 11 Mar 2008, 09:09
    lubrifiere

    Ma lubrifiez foarte greu greu atunci cand am relatii sexuale cu prietenul meu. Ma inteleg bine cu el, ne iubim, dar cand ajungem in pat nu mai merge. Si atunchi cand ma lubrifiez tot am dureri. Ce e de facut?

    7
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod