Candidoza - cauze si remedii

Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din
Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din flora intestinala si toata lumea are in corp, intr-o proportie redusa, candida, alaturi de multe alte bacterii, care se mentin in echilibru unele pe altele. Cand in corp se produc anumite dezechilibre, micoza poate deveni infectioasa, provocand candidoza.

Cauzele care duc la aparitia candidozei

Una dintre ele o reprezinta excesul de antibiotic, care distruge atat bacteriile daunatoare, cat si bacteriile inofensive. Acest lucru permite candidei sa se multiplice.
Consumul necontrolat de anumite alimente si lipsa altora (dezechilibru alimentar) are acelasi efect.
Cum micoza are ca mediu propice de dezvoltare unul acid (cu PH redus), sarcina, pe parcursul careia se secreta substante acide, pare sa favorizeze si ea infectia.
Stresul poate influenta aparitia unor dezechilibre care duc la candidoza, cand organismul are imunitatea scazuta.
Imediat dupa menstruatie, cand organismul a pierdut fier si calciu, fiind mai slabit, lupta mai greu impotriva inmultirii candidei.
S-a constatat ca apare mai frecvent dupa menopauza.
Consumul de steroizi, anticonceptionale si alte medicamente pe baza de hormoni poate influenta procesele chimice din corp.
Raspandirea sporilor se poate face si prin toaletele publice.

Candidoza - Simptome

Marea majoritate a femeilor au macar o data in viata candidoza.
Din pacate, este o infectie foarte raspandita in prezent, iar cea mai frecventa este cea vaginala. Cele mai frecvente simptome in cazul candidozei vaginale sunt: senzatii de arsura si mancarime pe vulva si in zonele din jur, secretie alb-galbena, cu o consistenta mai groasa, branzoasa, posibila usturime la urinare sau, uneori, in cazul contactului sexual. Barbatii sunt extrem de rar infectati si se manifesta ca o iritatie puternica pe penis, ce cauzeaza mancarimi. Sunt rare cazurile in care candidoza se transmite pe cale sexuala.

Candidoza orala - in zona gurii - arata ca o spuma alba pe pielea iritata, rosie. Daca se incearca indepartarea ei, foarte probabil va sangera.

Candidoza pe piele apare, de obicei, la copiii de varste foarte mici, din cauza umezelii acumulate in zona acoperita de scutec; este destul de asemanatoare cu cea orala. Poate aparea si la adulti, dar mult mai rar.

Candidoza - Diagnostic

In cazul aparitiei simptomelor candidozei, trebuie consultat un medic si efectuata o serie de analize la recomandarea acestuia, in principal analize de secretie. Daca infectia reapare sau simptomele se agraveaza, se face si o analiza a sangelui.

Candidoza are simptome comune cu alte boli, iar uneori acestea pot fi confundate. Se intampla destul de des ca o femeie sa creada ca a recidivat candidoza, cand, de fapt, este vorba despre altceva. In mod special daca esti insarcinata, consulta un medic pentru a stabili precis cauzele simptomelor.

Tratament

In general, se prescrie fie tratament intravaginal (ovule), fie crema (care se aplica oral, intravaginal sau local, in functie de tipul de infectie) sau tratament oral (pastile).
Tratamentul dureaza de obicei 3-7 zile sau pana la doua saptamani, in cazurile mai dificile. Daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Pentru candidoza vaginala, se prescriu ovule, de regula unul pe zi, seara, sau doua pe zi daca infectia este mai accentuata ori simptomele dureaza de mai mult timp. Este de preferat introducerea lor in vagin seara, pentru ca, dupa absorbtie, ramane un rest din ovul care va curge pe slip. Este bine sa porti un protejslip, mai ales daca ti s-a prescris doza dubla. Cel mai des se recomanda Clotrimazol.

Se mai recomanda crema pentru aplicare locala, pe vulva si in zonele din jur. In general, este vorba tot de Clotrimazol, administrat dimineata si seara. Se mai pot prescrie Miconazol sau Butoconazol.

Daca apare o candidoza vaginala, este indicat sa pastrezi o igiena locala cat mai stricta. Asigura-te ca zona infectata este mereu curata, ca schimbi des lenjeria de corp si protejslipul, spala-te foarte bine pe maini inainte de a aplica crema sau de a introduce ovulul. In plus, ar fi bine sa dezinfectezi lenjeria de corp dupa vindecarea candidozei, deoarece mai pot ramane bacterii pe ea care sa duca la reaparitia bolii, desi, in general, numarul acestora nu este suficient de mare.

In cazul tratamentului oral, se prescrie o singura doza dintr-un antibiotic special, urmat de Fluconazol sau Amphotericin B. Sigur, nu este absolut necesar ca medicul sa-ti recomande una dintre aceste substante.
Ele sunt cele mai cunoscute, dar specialistul iti va recomanda una sau alta, in functie de genul de infectie pe care il constata si de organismul tau.

Candidoza orala se trateaza de obicei cu o crema. Se aplica local si se urmareste evolutia infectiei in functie de specificatiile medicului. Si aici este necesara o igiena severa si mentinerea zonei afectate cat mai ferita de umezeala excesiva.

Candidoza pe piele (care apare de obicei la copiii mici) se trateaza cu Clotrimazol, de obicei crema sau lotiune, aplicata conform specificatiilor medicului in zonele afectate; in plus, trebuie schimbate cat mai des scutecele copilului. Si in acest caz, daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Excesul de tratament, fara a fi nociv in sine, poate duce la crearea de catre organism a unei imunitati fata de substanta in cauza. De aceea, este bine sa te tratezi dupa sfatul medicului si numai dupa diagnosticul lui.

In timpul tratamentului pentru candidoza si imediat dupa aceea, este bine de evitat alcoolul si dulciurile in exces, care permit dezvoltarea micozei. Incearca sa mananci cat mai variat si atent, pentru a restabili echilibrul in intestin.

Complicatii

Candidoza nu dispare de la sine daca nu este tratata. Isi pastreaza simptomele. De obicei, dispare destul de repede cu ingrijirile de rigoare, dar are prostul obicei de a reaparea in caz de stres sau de alte aspecte ce cauzeaza noi dezechilibre in flora intestinala.


Este foarte greu de tratat la persoanele diagnosticate cu HIV. In cazuri mai severe, candida poate ajunge in sange, provocand afectiuni ale rinichilor, valvelor inimii, ale plamanilor sau chiar ale creierului. Acestea sunt situatii foarte rare, dar grave.

Daca infectia reapare prea des, trebuie facute analize mai minutioase. Candida in exces poate fi un semn al instalarii unei boli mai serioase, precum SIDA, diabet sau leucemie.

Cum poate fi prevenita

O igiena locala buna si o dieta echilibrata ajuta la prevenirea aparitiei acestei infectii. Cum insa exista o serie de factori diferiti si variati care duc la dezvoltarea micozei, este dificil s-o eviti in totalitate, asa cum reiese din numarul mare de cazuri si din frecventa reaparitiei ei. In conditiile in care nivelul ridicat de stres este in sine un factor, se impune fie o atentie mai mare si mai stricta atat in privinta mancarii, cat si a igienei, fie depistarea si tratarea imediata a semnelor micozei.
 

Comentariile 301-350 din 461

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • violeta pe 1 Mai 2009, 15:10
    candidoza

    fetelor si eu am avut aceasta infectie ,,,pina la urma am depistat ca o faceam de la hirtia igienica si tampoane....am facut spalaturi cu bicarbonat de 2,3 ori pe zi timp de 2 saptamini si am scapat.dar de atunci am evitat sa mai folosesc hirtia igienica de baie si folosesc o cirpa curata care o am la indemina in baie...incercati si voi....

    0
    0

  • violeta pe 1 Mai 2009, 15:09
    candidoza

    fetelor si eu am avut aceasta infectie ,,,pina la urma am depistat ca o faceam de la hirtia igienica si tampoane....am facut spalaturi cu bicarbonat de 2,3 ori pe zi timp de 2 saptamini si am scapat.dar de atunci am evitat sa mai folosesc hirtia igienica de baie si folosesc o cirpa curata care o am la indemina in baie...incercati si voi....

    0
    0

  • adelina pe 24 Apr 2009, 22:07
    HELLOOOOO !!!!

    scuzati-ma ca va zic da de ce luati tot felul de prostii am stat si am citit care mai de care vine cu cate o versiune ...mi-am dat seama singura citind pe net ca NIZORAL este fff bun ....cel mai bn ar fi sa incerce cineva care intra pe forum sa vada ca functioneaza si sa se convinga si sa scrie apoi dak a mers ...si tot asa in continuare ... parerea mea .....va pup sa va faceti bine !

    0
    2

  • cristina pe 9 Apr 2009, 23:18
    candidoza

    am si io aceasta infectie de 2 ani incoace numai ca nu am bagat de seama am facut un tratament acum un 1 de zile mia tracut dar mia reaparut iar iar acum mai am o problema sunt si gravida nush ce sa mai aiu mia dat medicul o gramada de tratamente degeaba .

    0
    0

  • emm pe 7 Apr 2009, 19:43
    candida

    Claudia 06.03.2008 09:47 simtomele tale suna a hepatita A care iese in analize de abia dupa ce se declanseaza.

    0
    0

  • cristina pe 26 Mar 2009, 20:08
    candida

    buna seara am si eu aceasta candida astazi am fost la medic o am instalata de un an de zile si ma chinuit continu acum am intrat pe sait si vreau sa ma ajute cineva daca cunoaste ceva tratament despre aceasta boala sunt disperata nustiu ce sa mai fac ajutatima va rog astept ceva raspunsuri va pup pa

    0
    0

  • catalina pe 23 Mar 2009, 19:56
    candida in gat

    salut, am ciuperca in gat de un an de zile nu prea iam dat importanta nici nam stiut ce este pana in urma cu 2 saptamani,am fost la ORL si mia spus ca am candida ca sa facut de la alimentatie proasta ,imunitate scazuta etc. Mia dat 2 tratamente pana acum si nu mia trecut ,,imi puteti spune cam ce regim se tine la alimente si ce tratamet se ia ?se poate lua pe cale orala ?va multumesc

    0
    0

  • alina pe 17 Mar 2009, 14:33
    candida

    nu raman insarvcinata dupa ce am avut acum 7ani o candida mam tratat cu diverse tratamente si mia trecut cu bicarbonat cum pot face pt a ramane insarcinata iar

    1
    0

  • viorica pe 15 Mar 2009, 14:20
    raspuns

    Draga Ioana a si toate fetele virgine, care sufera de candidoza. 1. Spalati-va local cu apa calda cu bicarbinat si beti o cana de apa cu o lingurita de bicarbonat pe stomacul gol. In vagin va puteti unge usor cu degetul cu nidoflor unguent. 2. o alta varianta> ceai de pelin cu galbenele, beti si va si spalati.... 3. ceai de coada soricelului , beti si va spalati........... una din variante o sa va fie de folos. Faceti tratamentul 3 saptamani. Dumnezeu sa va dea sanatate si mult bine.

    0
    0

  • eric23 pe 13 Mar 2009, 09:42
    candidoza?

    salut, in urma cu 2 luni am fost foarte racit si am luat niste antibiotice foarte tari.... la terminarea tratamentului, in timpul actului sexual am simtit o usturime la capul penisului, dupa ce m-am spalat am observat o usturime ... timp de o luna atat capul penisului cat si pielea s-a exfoliat... iar acum de vreo 3 sapt pielea penisului cat si capul sunt rosii si ma mananca foarte putin ....Este oare candida ? Cu ce o pot trata ? VA multumesc astept rasp.

    0
    0

  • notka pe 12 Mar 2009, 16:06
    candidoza

    Buna seara,vreau sa te intreb Elena dc in timpul tratamentului pe care l-ai facut ai tinut si un regim alimentar si de cat timp avea candidoza?Eu am de vreo 10 ani si sant disperata,fac vaccinul de la Cantacuzino si ma simt mai bine,o sa urmez concomitent si acest tratament si sa speram ca o sa fie bine.Te rog sa raspunzi!!Multumesc anticipat

    0
    0

  • elena1953 pe 11 Mar 2009, 22:02
    candidoza

    Buna seara fetelor.Am avut si eu o problema asemanatoare cu a voastra.Am avut, adica am rezolvat-o de curand.Sa va spun si cum. 1.nikvorm este un produs indian foarte cautat.Face minuni!!! 10ml /zi 4 saptamani., pe stomacul gol.Se recomanda intre 2 si 4 saptamani.Eu avand o candida mai veche am tinut 4 sapt (e folosit si pentru E Coli ,Helicobacter si toti parazitii intestinali) 2.goldenseal care protejeaza si mucoasele si actioneaza si pe pe cei de mai sus mentionati. 3.m-am crescut imunitatea cu viusid asociat cu septilin.3luni tratament. 4.spalaturi cu marul lupului 5.jarodophilus care are lactobacili.3 saptamani Minunata reteta mi-a dato o prietena. Am 56 ani. succes fetelor si folositi cu incredere produsele naturiste.A... si nu uitati dupa tratament folositi tonice -revigorante ca sa va intareasca organismul

    0
    0

  • carmen pe 25 Feb 2009, 14:22
    candida

    of.....nenorocita asta de candida.Din luna decembrie 2008 trag de aceasta nenorocita de candida vaginala.Am luat tot felul de medicamente prescrise de medic ...clotrimazol ovule si crema,tinizol, feminela,flucoric ,lomexin ovule si crema,spalaturi vaginale cu ; ginosept,galbenele si bicarbonat.Nu s-a intamplat nimic,NICI O SCHIMBARE IN BINE .Sunt disperata ,va rog daca ma poate ajuta cineva cu un sfat...................Multumesc anticipat...............

    0
    0

  • anyta pe 24 Feb 2009, 17:20
    candida

    este foarte neplacuta,mai ales bucala .si eu sufar si sper sa ma scap,,,dar cu ce mai exact?stii cineva?

    0
    0

  • clausy pe 19 Feb 2009, 19:46
    candidoza

    urmez un tratament ...de vreo 3 luni...:( ...si azi am fost la gine...mi a prescris o alta crema..deoarece celelalte nu si au facut efectul...mi a zis k la virgine trece mai greu...deoarece nu se pot face spalaturi intravaginale si kestii de genul....treaba e ca..aceasta crema..pimafucin...nu stiu cum sa o administrez...intern sau extern...tind sa cred k extern deoarece nu are nici un alt instrument cu care as putea as o fol intern...deci....dk stie cineva va rog ajutati'ma ....ms

    0
    0

  • Cristina pe 18 Feb 2009, 14:14
    Nu stiu daca este candidoza

    Am o inflamatie destul de serioasa in zona intima. Nu este prima data, am mai avut de vreo 2-3 ori, dar la intervale destul de mari, chiar si 2 ani. Se prezinta sub forma unei bube, am usturimi mari cand urinez si cand stau relaxata, abia pot dormi noptile. Este prezenta si o secretie alb-galbuie, urat mirositoare, care se curata la dus, dar nu complet. Nu stiu daca este vorba despre candidoza, mi`este frica sa merg la ginecolog. Medicul de familie mi`a recomandat Aciclovir si Nizolar si imi este destul de greu sa ma ung, pentru ca ma doare destul de tare. Pana acum, mi-au trecut destul de repede, dar cred ca aceasta este mai serioasa. M-am gandit ca poate fi din cauza stresului, sunt destul de stresata la munca, dar nu stiu. Va rog, daca puteti sa`mi raspundeti sa`mi dati un remediu...in caz ca ati patit. Multumesc si astept urgent un raspuns!

    0
    0

  • ad1na20 pe 17 Feb 2009, 21:39
    o problema

    buna ! am si eu o mare problema din pct meu de vedere .... sunt impreuna cu un baiat de 1 an ...ideea e ca acum avem o problema .Lui i-au aparut asa niste bubite mici rosii ...si cred ca si putin o scurgere ,eu nu am sesizat decat o scurgere la mine .el a luat la sfatul medicului dermatolog nizoral ,pastile ,si pimafucort crema ,dar nu i-a trecut ,desi au trecut 2 sapt .sincer imi e tare frica .am vb cu un ginecolog care mi-a recomandat mie cervugid ovule si tantum rosa .nu stiu ce sa fac .... m-ati putea ajuta si pe mine .... va rog

    0
    0

  • daniela pe 14 Feb 2009, 11:14
    ajutati`ma

    ajutati`ma si pe mine cu cateva sfaturi sa pot scapa de candida ...va implor :-S

    0
    0

  • magda pe 13 Feb 2009, 13:45
    candidoza

    buna.sunt o persoana bolnava de aceasta boala insuportabila de aproape 9 ani.am fost la foarte multi medici si am facut diferite tratamente dar cu efect numai de cateva luni.a reaparut de fiecare data.acum 7 luni am nascut.in timpul sarcinii a aparut o singura data.acum nu mai eate ca inainte cu scurgere multa si alba,acum am o scurgere normala dar pot sa-i spun"infecta"pentru ca ma deranjeaza foarte rau.am facut tratament si opune rezistenta.as vrea cateva sfaturi,dieta orice mar ajuta sa o pot opri cat de cat.va multumesc

    0
    0

  • Cristina pe 12 Feb 2009, 21:14
    candidoza vaginala

    am si eu o candida am avut o secretie albicioasa abundenta, rare mancarimi si stare de inconfort .Am mers la doctor ,mi-am facut analize si mi-a iesit infectie bacteriologica. Mi-a prescris augmentin. ptr o saptamana mi-a trecut...apoi reaparand am mers la alt doctor. Mi-am facut din nou analize si mi-a iesit candida. Mi-a dat tratament ovule polygynax,unguent nidoflor si nistatina... dar problema e ca eu am 13 ani si sunt virgina...iar mama nu ma lasa sa introduc ovulele..exista alt tratament in afara de ovule? cum e posibil ca odata sa imi iasa infectie bacteriologica si odata candidoza vaginala? ce complicatii apar la candida? este adevarat ca pot face cancer? pot introduce ovule fiind virgina? pot muri de la candida ? va rog sa imi raspundeti la aceste intrebari deoarece sunt foarte speriata...si vreau sa imi treaca. multumesc!

    1
    0

  • Cristina pe 6 Feb 2009, 18:01
    Tocmai am scapat...

    Am postat acum cateva zile, un remediu impotriva candidozei...sa stiti chiar merge, este a doua oara cand fac acelasi tratament, si in 3 zile am scapat...acuma depinde de daca infectia este mai avansata, sau doar la stadiu de inceput.ce am mai simtti ca merge, este ca macar seara, nu neaparat si dimineata, ceai de galbenele cu bicarbonat, pune-ti intr-un lighean, si stati in acei aburi cca 10 min, si incercati sa va acoperiti cu un prosop, si inainte de culcare, sa va dati cu crema clotrimazol...cum spuneam, la mine e a doua oara cand acest tratament isi face efectu...si in asa putin timp ! va urez succes!

    1
    0

  • claudiatza1 pe 5 Feb 2009, 08:29
    candida

    si eu fac spalaturi vaginale de mult timp cu bicarbonat , dar nu au avut efect . am urmat si tratament cu gynofort , si nu pot sa spun k se vede diferenta mare.nju stiu ce sa mai fac!!!am aceasta boala de foarte mult timp si am tratat-o de n ori.Cred k nu exista rezolvare.Acum iau echinaceea pentru cresterea imunitatii , si o sa incep apoi un tratament cu gynofort , poate asa o fi mai puternic organismul si o sa poata nimici aceasta boala grea.Va rog , daca poate cineva sa imi dea un sfat pentru ca sunt cu moralul la pamant.Viata sexuala este dezastoasa din cauza usturimii si a vaginului uscat.Va doresc multa sanatate si daca cineva descopera uun tratament bun va rog sa il postati .

    0
    0

  • denisa pe 4 Feb 2009, 12:50
    incepe sa functioneze

    am revenit cu un comm in speranta de a ajuta si pe alte persoane. de 2 zile fac spalaturi cu ceai de musetel si galbenele,plus spalaturi cu bicarbonat,clotrimazol ovule si imunostin. Am observat k nu mai am acea scurgere dekt in cantitati foarte mici si mai am kteva zile de tratament. Incercati si voi , la mine vad ca incepe sa functioneze.multa bafta!

    0
    0

  • Cristina pe 4 Feb 2009, 03:54
    Un remediu destul de bun...

    Eu m-am luptat cu kktu asta anul trecut, de rusine sa nu merg la un medic, m am documentat de pe internet, despre ce inseamna candida, care sunt simptomele, si simptomele kre le aveam, le regaseam, si am incercat spalaturi dim si seara cu ceai de galbenele, si mai este un ceai pt spalatui vaginale septovag care este bun, si seara inaitne de a ma pune in pat, foloseam crema clotrimazol...in 5 zile am scapat. acum ma lupt cu aceeasi infectie, de la prea multe tratamente facute cu antibiotice in urma unei infectii la o masea, si am inceput sa fac iarasi spalaturi, sa speram ca va functiona, ca prima data ! succes !

    0
    0

  • denisa pe 2 Feb 2009, 13:58
    ce e de facut

    de 3 zile am o problema tare neplacuta:(. in interiorul vaginului si chiar la exterior, am un fel se secretie alba,branzoasa si urat mirositoare.va rog mult dak v ati confruntat cu asa cv ziceti mi si mie ce pot face .:(multumesc mult

    0
    0

  • andreea pe 25 Ian 2009, 12:52
    va rog sa ma ajutati...

    buna...am 18 ani ji de nu an cam aja..ma confrunt cu virusul asta ,.candida.:(nu jtiu ce sa mai fak...am urmat tratamente..spalaturi vaginale cu bicarbona dar degeaba....tot am secretia aia ..:( nu jtiu ce sa mai fak...degeaba iar ovule etc k numi trece:( voi ce imi recomandati??:(produsele naturiste sunt bune?:-??...va multumesc ji sper sa ne auzim cu bn fara CANDIDAX(

    0
    0

  • miha pe 23 Ian 2009, 18:51
    candida

    si eu am aceiasi problema ca toate femeile, candida, dar am observat ca m-a ajutat foarte mult tinctura din fructe de soc care ii zice la plafar,,DETOXIFIANT,,, atentie ca ajuta si in curele de slabire, dar mie mi-a ajutat cit ed cit si in special spalaturi vaginale cu ceai ed ,, marul-lupului,,, este foarte bun si pt rana pe col, cine are , dar nu se foloseste ceaiul mai mult de 2 saptamini ca este toxic, se fac spalaturi, sanatate multa tuturor femeilor

    0
    0

  • ioana.A. pe 23 Ian 2009, 00:23
    ajutor...va rog sa ma ajutati

    buna ziua as vrea sa va rog s eu s m ajutat deoarece s cel mai mic sfat m intereseaza.am 19 ani s sunt virgina din cauza antibioticelor f puternice am dezvoltat candida o am cam d 3-4 ani.din cauza banilor si problemelor familiale n am putut s m ocup d ea asa cum trebuie acum e mult mai grav.desi n m ustura cand urinez am inceput s miros destul d urat s am piele iritata s are culoarea rosie vanata.deoarece sunt virgina am mai urmay l anumite sfaturi crema lomexin s pastile flucovim 150 dar in perioade diferite d timp.as vrea un sfat medical d l un doctor dar orice sfat m intereseaza.sper sa m ajutati va rog din tot sufletul.nu mai pot m simt asa rau incat am inceput s am depresii din cauz asta.va rog s m ajutati.multumesc mult.

    0
    0

  • dana pe 22 Ian 2009, 23:15
    candida oare imposibil de invins?

    de 4 ani incerc sa raspund la acesta intrebare dar... spre nefericirea mea fara nici un rezultat. cand am fost diagnosticata mi s-a prescris antibiotice mi-a trecut la 3 luni mi-a aparut din nou disperata am mers la medic si... ce credeti antibiotice din nou si tot asa pana acum 5 luni cand am avut sansa sa fiu consultata de un medic in italia care mi-a zis ca ginecologul meu mi-a distrus flora vaginala prin antibioticele recomandate . am urmat un tratament local si oral dar naturist nu mi-a trecut dar simptomele s-au redus considerabil sper ca voi scapa... EVITATI CAT DE MULT PUTETI ANTIBIOTICELE

    0
    0

  • flordelys pe 1 Ian 2009, 17:34
    solutie

    o sa fiu scurta si la obiect.am suferit de infectii recidivante cu candida,cu toate simptomele suparatoare:jena,secretii,mancarime.Am scapat cu iaurt-introdus intravaginal cu o seringa sterila,fara ac.Am adaugat flucovim 150 doza unica.e singurul tratament care m-a ajutat.iaurtul reechilibreaza flora vaginala.

    0
    0

  • mirela pe 27 Dec 2008, 13:41
    ajutati-ma

    de 6 luni ma lupt cu un fel ciudat al candidei.....in urma cu 6 luni aveam secretii si imi aparuse o buba in zona vaginala.am fost internata in spital si mi sa spus ca am candida albicans....si de acea buba nu au zis nimica. am facut tratamentul si nici un rezultat. bubele s`au raspandit in toata zona vaginala si anus. nu stiu ce sa mai fac...am incercat tot ce am auzit ca mi`ar face bine.

    0
    0

  • simonasweet pe 24 Dec 2008, 15:32
    am nevoie de raspunsuri

    am o scurgere alba uneori galbuie si cu un miros mai neplacut dar nu intotdeauna,am fost la medic si mi-a recomandat niste ovule si spalaturi cu tamtum rosa dar nici un efect tot a ramas,dar ma gandesc poate fii candidoza?va rog sa-mi dati cateva sfaturi,leacuri si raspunsuri,mii de multumiri

    2
    0

  • vyky pe 24 Dec 2008, 11:39
    candidoza

    Buna fetelor,ce pacat ca nenorocitul asta de virus se leaga de noi in cele mai nepotrivite momente.Cita fericire iti aduce o sarcina ,dar cu cit stres o duci stiind ca esti virusata.Am avut si pina la sarcina probleme ,erau periodice,apareau-dispareau, oare sa fie cu adevarat de vina dezechilibrul alimentar?

    0
    0

  • byanca pe 23 Dec 2008, 03:10
    ,,candidoza,,,,sper sa va pot ajuta,macar un pic ,,prin povestea mea,,

    sunt uimita sa vad ca sunt atatea pers care se chinuie cu aceasta ,,boala,sa zic asa .si maj de ani buni..eu am avut candidoza vaginala externa..si m,am luptat cu ea cam 3,4luni...insuportabil,cum stiti de altfel..am banuit ca de la o simpla toaleta...am hotarat sa merg la ginecolog deoarece se extindeau..evoluau..medicul mia recomandat ovule si o crema ,nizoral...dar fara nici un rezultat...ma trimis insa la un dermatolog...si acel dermatolog mi,a dat o solutie cutanata care se numeste Condyline ,in 2 saptamani am scapat ..am aproape 2 ani de cand am scapat de ea si sper sa nu reapara...nu stiu daca am voie..sa fac public numele medicului care de altfel am aflat ca este un medic ff bun..dar pot face un lucru ptr pers care sufera de candidoza si care sunt din galati...va las adresa de email..si va pot spune daca doriti sper sa va ajute...dragdebya@yahoo.com ..va doresc sarbatori fericite,,si bineinteles multa sanatate..

    0
    0

  • cristina pe 12 Dec 2008, 17:06
    intrebare

    sunt insarcinata in 19 saptamani si am o ciuperca eu cred ca este vorba de candida intrebarea mea pt cine ma poate ajuta este cum scap de ea si eu si sotul meu este a doua oara care imi apare.

    0
    0

  • mariana pe 10 Dec 2008, 16:33
    PENTRU MIHAI USA

    Din experienta mea din state dupa 8 ani de zile poti merge si la 10 doctori diferiti toti gindesc la fel foarte greu accepta alte variante.Daca aveti probleme de sanatate cautati un specialist inBIOFEED BACK TEST cu siguranta va descopera problemele de sanatate indiferent de gravitatea lor . SUCCES.

    0
    0

  • elena pe 30 Nov 2008, 14:36
    candidoza

    si eu am fost diagnosticata acum un an cu candidoza vaginala. am facut tratamentul prescris atunci cu ovule (betadine) , pastile Stamicin, si o crema preparata in laborator. dupa 7 zile de tratament mi-a trecut dar de vreo 2 luni a recidivat. am luat acelasi tratament ca data trecuta dar fara efect de aceasta data, ba din potriva, scurgerile sunt mult mai abundente decat data trecuta. nu mai stiu ce sa fac. am crezut ca de la dulciurile pe care le consumam mi-a reaparut dar se pare ca nu erau de la ele ca nu am mai mancat nimic dulce 1 luna. stiti care ar pute fi cauza? am inteles ca candidoza iti provoaca si mancarimi dar eu nu am asa ceva, dar nu pot avea relatii sexuale din cauza durerii prea mari. help pls:(:*

    0
    0

  • bebe pe 22 Nov 2008, 20:31
    pt lori

    lori intra pe forum.anticonceptionale.ro si acolo suntem o groaza de fete care te vom ajuta cu sfaturi:*

    0
    0

  • Manuela Tudor pe 21 Nov 2008, 10:11
    Raspuns

    Intentia mea nu a fost sa sperii pe cineva cu ''parerile'' mele, d-na Serena Popa. Am vrut doar sa arat ce benefic este acest banal bicarbonat de sodiu in tratarea candidozei, pe care-l poate folosi oricine cu incredere. Nu face rau,dimpotriva!

    0
    1

  • SERENA POPA pe 21 Nov 2008, 05:32
    candida

    Aloo ,d-na Manuela Tudor,nu mai speria fetele cu parerile tale!Aici se vorbeste de candidoza nu de cancer .Fetelor....nizoral tb 2 pe zi..(5 zile)...si seara cate un ovul CERVUGID!( cervugid este un produs polivalent activ pe intreaga flora patogena,asigura vindecarea proceselor inflamatorii de la nivelul vaginului ,colului uterin,organelor genitale interne)este foarte bun si pentru rani pe col,candidoza,trichomonas.Succes si sanatate!Sa ia si partenerul Nizoral.2 pe zi ...

    1
    0

  • manuela tudor pe 20 Nov 2008, 16:21
    Mai multe informatii despre candida si cancer

    In prezent celor diagnosticati cu cancer li se ofera de catre medici trei variante: operatie, chimioterapie sau radioterapie. Totusi, rata de succes este departe de a fi multumitoare. In prezent, medicina se concentreaza pe a lucra cu ipoteza ca un factor important in aparitia cancerului este cel genetic, insa cercetarile recente arata ca acesta joaca un rol scazut in declansarea bolii. Cercetarile doctorului Simoncini l-au condus la concluzia ca drept cauza principala a bolii este o banala ciuperca numita Candida. Aceasta exista in mod natural in organism, si nu cauzeaza probleme atat timp cat dezvoltarea ei nu scapa de sub control. Tumoarea canceroasa este doar reactia fireasca a organismului de a se apara de aceasta ciuperca. Mai multe studii anterioare stabilisera deja o legatura evidenta intre cancer si Candida: intre 79 si 97% dintre bolnavii de cancer prezentau si infectii cu Candida. Care este solutia? In acest video, doctorul Simoncini arata evolutia unor tumori spalate cu o banala solutie de. bicardonat de sodiu (praf de copt). Marele dezavantaj in lupta cu Candida este faptul ca ea se adapteaza in cateva zile la atacul medicamentelor cunoscute pana acum. Insa nu se adapteaza suficient de repede si la bicarbonatului de sodiu. Din pacate nu este suficient sa inghitim praf de copt pentru a scapa de cancer, bicarbonatul de sodiu trebuie injectat direct in tumoare. Ph-ul tumorii se schimba de la acid la alcalin, ceea ce face ca ciuperca sa fie distrusa inainte de a avea timp sa se adapteze. Experimentele doctorului Simoncini arata ca 99% din cazurile de cancer la san si vezica se pot vindeca in doar 6 zile, folosind doar un cateter care spala tumoarea cu solutie de bicardonat de sodiu. Evident, interesele financiare din industria farmaceutica au facut ca doctotul Simoncini sa fie marginalizat, iar teoria sa sa fie prea putin cunoscuta. Ce anume cauzeaza scaparea de sub control a dezvoltarii Candidei in organism si cum putem sti ca avem probleme legate de acest lucru? Un semn bun este dorinta nestapanita de dulciuri si fainoase, acestea fiind preferate de ciperca drept hrana. Este favorizata si de alcool, cafea, drojdie, lactate, majoritatea fructelor, otet, unele legume. Candida secreta 79 de substante toxice pentru organismul uman, de aceea cei afectati se simt slabiti, ametiti, lipsiti de putere (de la alcoolul si acetaldehida secretate de ciuperca) si anxiosi, deprimati, fara putere de concentrare (de la reactia acetaldehidei cu dopamina). In lupta impotriva proliferarii Candida in organism se recomanda o dieta riguroasa si chiar obtinerea de suport psihologic pentru a renunta la unele alimente nesanatoase, exercitii fizice care ajuta la reechilibrarea producerii de neurotransmitatori, consumul de bacterii "bune".

    0
    1

  • manuela tudor pe 20 Nov 2008, 16:09
    Ascultati de sfatul Klaudiutzei !

    Sunt o femeie foarte norocoasa,nu am avut deloc probleme ginecologice( am 40 de ani) si asta si pentru ca am citit mult si m-am informat.In concluzie,am stiut sa-mi apar trupul de diferite boli.Intamplator am intrat aici si am citit despre suferinta voastra.Ascultati sfatul Klauditzei,este un sfat foarte bun si competent.Intr-adevar,candida este cauza cancerului uterin si nu numai.Se poate preveni si chiar trata cu acest banal bicarbonat de sodiu dar medicii nu fac public acest lucru ptr ca este si aici o politica.Ar avea f mult de pierdut industria farmaceutica.Cercetatorii americani au depistat acest tratament pentru cancer de mult timp.Face minuni mai ales in cancerul mamar injectand acolo cat trebuie si cand trebuie.Eu va doresc la toate multa sanatate si sa nu uitati ce simplu este si la indemana sa fiti sanatoase!!!

    0
    1

  • rauta pe 19 Nov 2008, 23:07
    chiar este bun SINCER?????

    BICARBONATUL DE SODIU... vad foarte multe femei care sufera de nesuferita CANDIDA ce vorbesc de acesta, as incerca si eu (sufer de aceeasi probleme de 5 luni), dar ma gandesc oare nu poate avea efecte adverse. NU vreau sa ajung la medic stiu ce imi va spune si de trecut nici o sansa.Am o igiene buna dar cu alimentatia sunt la pamant: consum multe dulciuri, acestea fiind o cauza a candidozei.ASTEPT UN RASPUNS de la voi care sa ma poata ajuta...MULTA SANATATE!!

    0
    0

  • andreea pe 10 Nov 2008, 22:59
    candidoza

    si am boala asta.off.m-am saturat.acum 3 luni am mai avut-o si doctorul meu ginecolog mi-a prescrs o crema vaginala GINOFORT si vreau sa va zic ca esta buna.acum am iar si nu am mai fost la control cred ca nu mai avea rost am luat tot crema din aia si simptomele incep sa dispara.incercati cu incredere.dar sa nu aveti contact sexual 5 zile.oare trebuie si pertenerul sa ia cv?.stiti? multa sanatate fetelor si sa auzim de bine

    1
    0

  • mona-mona pe 10 Nov 2008, 13:16
    candidoza

    eu ma confrunt cu nesuferita de candida de vreo 3 ani, de cand iau yasmin;trebuie sa-il iau non-stop din cauza unei endometrioze cronice care mi-a crea f. mari probleme de sanatate, nici nu mai au loc sa ma opereze de cat de mult tesut endometrial am adunat!si uite asa nu reusesc cu nici un chip sa scap de candidoza, am incercat tot ce se putea incerca!se confrunta cineva cu asa ceva, puteti sa-mi dati un sfat va rog...

    0
    0

  • Cristina pe 9 Nov 2008, 15:21
    sper sa va ajute experienta mea

    Buna ziua in primul rand. in al doilea rand, vreau sa tineti cont ca ceea ce am scris nu este decat parerea mea, nu sunt specialist (cred cu tarie ca trebuie vazut si un medic, indiferent de probleme) si nu vreau sa comentez alte tratamente incercate de altii. pur si simplu sunt niste informatii care sper sa ajute si sa cititi pana la final. si in al treilea rand, si eu am fost "fericita posesoare" a unei candidoze. asa ca am si ceva lamuriri: medicamentul nou se numeste gynofort, este vorba de o crema, doza unica, aplicat intravaginal cu un dispozitiv inclus, cam cum erau dispozitivele pt tampax (simplu de folosit). vreau sa scriu putin despre prevenire: in corpul nostru sunt o multime de bacterii inofensive, care se activeaza si provoaca infectii in cazul unei dereglari al dezechilibrului perfect in care se afla corpul nostru. candida albicans este una dintre ele. printre cauzele care duc la dezechilibre sunt: alimentatie nevariata si saraca in nutrienti, perioade de stres, tratamente cu antibiotice, neoxigenarea corecta a celulelor (din lipsa de miscare sau alte cauze interne). la persoanele slabite, produsele pt cresterea imunitatii ajuta, dar trebuie facut ceva pe termen lung (amintesc imunostim, ceai de urzica-in jur de 3/4 cani pe zi, extract de echinaceea-creste imunitatea, dar si imbunatateste aspectul pielii, ca un fel de 2in1, nu?). faceti miscare, chiar si plimbarile ajuta, luati aer curat, mancati variat si cat mai apropiat de natural, incercati si un mod mai simplu si mai sanatos de a trai. eu una obisnuiam sa mananc fast-food, sa nu fac exercitii, sa nu ies din oras cu lunile, ceea ce mi-a afectat starea generala: aveam ameteli, atacuri de panica, dureri de stomac si ficat. dupa diverse analiza, singura concluzie a fost ca, fizic, nu am nimic. asa ca am incercat acupunctura. dupa o rezonanta magnetica am aflat si ce lipsuri aveam, de ce alimente ar avea nevoie mai mare corpul meu, precum si ce sa fac sa-mi fie mai bine. e adevarat ca la primele sedinte m-am simtiti mai rau (doar imi reorganiza corpul, la ce puteam sa ma astept?!?). trebuie totusi sa gasiti un om care chiar stie ce face (incercati pe la institutele specializare in medicina alternativa), asta e cel mai greu. in legatura partenerii: sunt destul de rare cazurile cu candidoza, dar exista si nu se manifesta intotdeauna. asa ca eu zic sa va luati inima si orgoliul in dinti si sa cereti o confirmare la un doctor urolog/androlog. altfel, daca aveti si practicati sexul fara prezervativ, nu faceti decat sa va imbolnaviti partenera si sa dati alti bani pe alte tratamente. in legatura cu spalaturile vaginale, nu fac mai mult de 1/2 pe saptamana si atunci folosesc bicarbonat sau tantum rosa (gasiti in farmacii si dispozitiv pt spalaturi, si prafuri pt soluite), in niciun caz sapun. nu de alta, dar oricat de bun ar fi, nu stiu ce pun oamenii aia in el. insa in loc de spalaturi mai dese, fac bai de sezutde 20-30minute: ceai mai concentrat pus in cada/ cadita/ce aveti de galbenele, coada soricelului, orice planta cu efect bactericid (cititi prospectul). tineti cont totusi ca bacteria nu se afla numai la nivel vaginal si se poate sa aveti si o infectie urinala cauzata tot de candidoza (trebuie tratata concomitent). sper ca ati observat ca nu demontez medicina naturista si remediile alternative, cred totusi ca trebuie urmati urmatorii pasi: vizita la medic (chiar daca e mai scump, macar sa fie bun; pt bucuresti recomand www.clinicaelite.ro, n-am avut neplaceri), tratament local si tratament general. prin tratament general, ma refer la ce veti face sa fiti mai sanatoase. o boala nu e decat un fel in care corpul vostru va atentioneaza ca ceva ii lipseste sau ii face rau. numai bine si sanatate

    0
    0

  • ileana pe 8 Nov 2008, 22:12
    CANDIDOZA

    deja devine insuportabila aceasta boala,numai cine a trecut prin asa ceva stie ce inseamna.se tot vorbeste de diverse tratamente pentru femeile cu candidoza vaginala,insa nu se spune nimic despre ce tratament ar trebui sa urmeze partenerii care s-au infestat si ei.poate cineva sa ne ajute cu niste sfaturi?

    0
    0

  • cristina pe 6 Nov 2008, 01:16
    candida

    am avut candida am scapat de ea si mia reaparut numai ca acum sunt isarcinata. si este afectat si sotul meu intrebarea mea la cine poate sa ma ajute este ce pot face in aceasta situatie? sunt foarte sperita multumesc

    0
    0

  • tania pe 31 Oct 2008, 14:50
    candida

    am fost diagnosticata cu candida acum un an! fac tot felul de tratamente de la pastile pina la ovule si creme, dar fara nici un rezultat! sunt disperata! cine ma poate ajuta va rog sa-mi scrieti: brasovtania@yahoo.com

    0
    0

  • Ana pe 27 Oct 2008, 18:50
    candidoza

    klaudiutza, vorbesti in mare parte numai prosti,esti sau nu un simplu viitor asistent de farmacie, nici macar asistent ce sa mai zic de farmacist, si iti permiti sa dai sfaturi teoretice din carti, nu ai experienta , imi dau seama ca nici nu practici!!!!!!!!!!!!!! lasa doctorii in pace si suporta-te pe tine( ca sa te parafrezez). Nu o sa ai niciodata cunostintele lor, si nici cazurile lor...........................DECI FATI meseria, MAI CITESTE INVATA... si abia dupa aceea da sfaturi!!!!!!!!!!!!!!!Sper ca cititorii si cei interesati de pe acest site nu te-au luat in serios!

    0
    0
Pagina « 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod