iQ mic... de la Toyota

Toyota a anuntat, in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Geneva, intrarea in productie a automobilului iQ.
Toyota a anuntat, in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Geneva, intrarea in productie a automobilului iQ. Conceptul iQ a fost prezentat, in urma cu un an, la Frankfurt, insa, cel putin in ce priveste design-ul, modelul final a suferit schimbari vizibile.


iQ are o lungime de 2,985 milimetri, ampatamentul de 2 metri si patru locuri - de fapt, 3+1, deoarece producatorul spune ca poate transporta trei pasageri adulti si un copil.


Numele acestei micute masini este dat de caracteristicile sale: "i" de la individualitate, inovatie si inteligenta, iar "Q" se refera, desigur, la calitate.
Comunicatul de presa remis de Toyota asigura ca, in ciuda dimensiunilor reduse - unii au numit-o deja "masina de buzunar", iQ asigura dinamism si stabilitate, in timp ce design-ul futurist nu elimina functionalitatea. Un oficial al companiei, Kazuo Okamoto, spune ca iQ este solutia Toyota pentru viitorul autoturismelor, o masina care vrea sa anuleze ideea conform careia masinile mici au doar dotarile de baza.


Bancheta din spate este rabatabila 50/50 si totul la aceasta masina, de la volanul care lasa mai mult spatiu pentru picioare, la rezervorul "plat", a fost gandit in asa fel incat calitatea Toyota sa incapa intr-o masina atat de mica.

Dar principala calitate a noului iQ de la Toyota consta in emisiile scazute de CO2, alaturi de consumul scazut de combustibil.
Modelul iQ va fi disponibil in trei variante de motorizare, doua pe benzina si unul pe motorina.


Automobilul va intra in productie la sfarsitul lui 2008, insa Toyota nu a avansat o data exacta si nici un pret al "masinii de buzunar", dar avand in vedere avantajele cu care este echipat, micutul iQ are toate sansele sa devina un succes de casa al companiei Toyota.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod