Sindromul de colon iritabil

Informatii generale Sindromul de intestin iritabil mai este cunoscut si sub denumirea de colon spastic, colon iritabil sau colita spastica. Acesta nu trebuie confundat cu  afectiunile inflamatoare ale intestinelor cum este boala Crohn sau colita ulcerativa, care sunt afectiuni grave iar uneori necesita inlaturarea unei parti foarte mici din intestin.  

Sindromul de colon iritabil nu este chiar o afectiune si nimeni nu i-a descoperit cauzele, drept urmare nici tratament nu exista. Este denumit sindrom, deoarece presupune mai multe simptome, si este diagnoticat prin eliminarea altor afectiuni.

Aceasta afectiune adesea apare la femei si mai putin in cazul barbatilor, si de obicei apare in jurul varstei de 20 de ani.

 

Comentariile 1-50 din 63

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • negel iulian pe 25 Ian 2017, 13:53
    balonare si colon iritabil

    sunt operat de colicist(4 ani) si de atunci orice mananc sau si de la apa ,ma balonez foarte tare.Cu scaunul cand moale cand acceptabil(mai tare).Ce tratament va trebui sa iau.

    0
    0

  • preda pe 3 Oct 2016, 16:46
    colon

    Buna , eu de 2 saptamani am ca o jena in partea stanga (sub curea pantaloni) gaze multe cu bolboroseli mai mult in stanga si scaunul a devenit mai moale , cam la 2 zile . Am fost diagn. cu sci acum 11 ani si am mai avut perioade de criza in timp . Intrebarea mea este daca sci poate da aceasta durere slaba in acelasi loc( simt mai mult la aplecare sau resucire trunchi ) si o starre de oarecare oboseala ? Cu debridat de nu a trecut si nu stiu ce as putea incerca ... multumesc si sanatate

    0
    0

  • gabiiiii pe 31 Mar 2016, 15:05
    colon iritabil

    De 2 ani de zile m am simtit slabit,pierdeam din greutate oricat mancam,aveam multe scaune moi ,aveam stari de depresie,nu puteam sa dorm bine,balonari,gaze cat cuprinde....am fost la un medic ayurvedic venit din india,mi a pus 2 sau 3 degete pe incheietura mainii si dupa 45 secunde m-a intrebat daca am avut probleme cu pierderea in greutate si daca m am simtit slabit in ultima vreme;45 secunde pe ceas a durat ca sa mi spuna ce probleme am ;in india ,dezechilibrul respectiv se cheama dezechilibru de tip vata ;intregul univers e compus din 5 elemente : foc,apa,pamant,aer si spatiu (eter) ;Dezechilibrul de tip vata inseamna exces de aer ce se manifesta in colon,rinichi si in sistemul nervos;cu astea 3 aveam probleme ;M-a costat 100 lei sa fiu diagnosticat in 45 secunde ;dupa m am dus de curiozitate la o clinica de renume ;mi a luat sange,am stat cateva zile,am fost la ecografie abdominala,m a trimis la gastro si la nefrologie (rinichi );cat a durat ? 2 saptamani,400 lei ,intepaturi in vena,recoltare urina de 2 ori ; E o rusine pentru medicina moderna ca o stiinta veche din india de nu stiu cate sute de ani a invatat o fiinta umana sa mi spuna in 45 secunde ce boala am ;Am vazut multe lucruri la viata mea dar asta m-a uimit complet ; Boala de colon iritabil s-a declansat din cauza stresului prelungit ,alimentatiei proaste,lipsa sportului ; Exista o dieta speciala pentru colon ,se numeste dieta vata(in medicina indiana ayurveda) si include alimentele ce sunt digerate usor de colon,fructe ce refac enzimele digestive precum mango,papaya,ananas,alimente care au efect de incalzire asupra sistemului digestiv,etc ;De asemenea e bine sa faceti o pauza de la munca,sa va relaxati si sa va bucurati de lucrurile marunte ,nu e totul numai despre munca si supravietuire ; Nu uitati de sport,de preferat,unul usor precum alergatul ; Spor ;

    3
    0

  • dldrv pe 10 Dec 2015, 03:24
    Observatii

    Atentie la suplimentele nutritive. Am avut probleme mai ales cu balonarea. Erau groaznice. Se pare ca ceva nu se digera si ramanea in intestin si fermenta. Ibutin-ul ma ajuta, m-a mai scapat de balonare, acum chiar ma simt destul de bine (iau unul pe zi dimineata). In schimb nu eram complet vindecat, ma simteam bine doar parte din zi pana am observat ca proteinele pudra si creatina ma deranjau extrem de tare. Am incetat sa le mai consum si ma simt foarte bine, nu am mai avut probleme de cateva zile, ceea ce e o mare noutate si am baut si cola si mancat si dulciuri, care in mod normal ma innebuneau. De asemenea beau mult ceai de menta si uneori ceai de ghimbir. Pare sa faca bine la dureri, mai ales ceaiul de menta. Inca odata, atentie mare daca faceti sport la ce suplimente luati, cauza poate fi ceva extern cum ar fi vitamine sau creatina, etc. Incercati sa nu mai luati nimic decat mancare simpla pt o vreme si fara lactate si s-ar putea sa fie mai bine.

    2
    0

  • Andrei B pe 17 Mar 2015, 13:14
    SCI si sunt usor speriat

    Salut am 24 de ani si in toamna am primit acest diagnostic urat. Povestea mea este destul de simpla stress la maxim in facultate + munca am termiant facultatea si munca intr-un judet m-am mutat in altul unde la fel stress la munca stress cu masterul dar am mai adaugat si stressful orasul (Capitala) care este renumit pentru asta insa punctul pe I l-a pus cand am avut o problema in familie. Fratemele meu in varsta de 22 de ani a fost diagnosticat cu cancer testicular in faza avansata si va dati seama ca vara trecuta a fost o vara plina de perioade foarte stressante, perioada de chimioterapie, operatie etc etc. Fratele meu acum este bine multumesc Lui Dumnezeu insa imediat dupa aceasta perioada am ajuns eu la medic cu dureri abdominale care erau cand in stanga cand in dreapta cand porneau de jos si se extindeau in timp pe tot abdomenul ba chiar radiau si in zona pelvisului (testiculara). Am mers si eu la randul meu si mi-am facut toate analize posibile, ecografii abdominale, radiografi abdominale, ecografii testiculare, la urogoli, la chirurgi ... pe scurt cam pe la toti si am primit cam acelasi diagnostic. Problema mea insa este ca desi am inceput un tratament cu Espumisan si inca un medicament pentru motrica colonului tot am zile in care am aceste dureri care persista si parca se itensifica pe masura ce ma gandesc si-mi fac ganduri. Doctorii gastro eteurologi au spus ca nu e necesara o colonoscopie mai ales ca in familie nuam avut problem de acest gen insa eu nu stiu ce sa zic, sa fie pe fond nervos toate aceste dureri enervante care au inceput sa-mi afecteze calitatea vietii. Ca elemente importante cred ca este bine sa precizez ca in ultimul an jumatate am luat in greutate cam 10 kg, am o munca sedentara si cu sportul din pacate am ajuns sa nu prea am timp dar ma gandesc serios sa ma apuc de inot in cateva saptamani. Nu stiu exact cat sa-mi fac griji serioase, cand sa ma gandesc la problem grave si cand sa nu?! deocamdata inafara de aceste dureri care sunt acute si cresc in ascutime doar daca ma stresses nu am, de balonare am scapat cu acest tratament dar... doar de atat. Multa sanatate!

    0
    0

  • mircea.m pe 23 Aug 2014, 20:43
    colon iritabil

    Salut! La mine s-a declansat pe fond nervos/stres. Diagnosticul a fost ''polialergie alimentara pe fond autoimun''. Deci, alergie alimentara la orice aliment/bautura. La orice! Diagnosticul mi l-a pus un medic nutritionist.Nutritionist! Este o boala DE NUTRITIE! Ceva supernasol! Nu puteam sa maninc decit hrisca si orez. ATIT! In rest, orice (ORICE!) mincam, pac diaree! Am trait si mai traiesc cu Saprosan. In rest, orice medicament nu m-a ajutat. Am pierdut in trei luni 15kg, doua masuri la haine. Organismul nu mai asimila NIMIC! Depresie, anemie, somnolenta, slabiciune, lipsa pofta de viata. Merg in continuare pe suplimente alimentare (vitamine si minerale) din cauza ca din alimentatie nu le pot lua. De preferat din cele organice (suplimentele). Boala nu a cedat insa sint pe drumul cel bun... Tratamentul in cazul meu: antialergic Herbagetica, extracte Plantextrakt pt colon iritabil, Kreon, Carbune medicinal. Si regim alimentar, adica: suc coacaze negre, suc afine, suc mure, suc verde (patrunjel, telina frunze, spanac, salata) cu suc morcovi+sfecla+telina radacina, lapte de cinepa filtrat prin sita. Fara simburi si fara pulpa de fructe. Fara legume crude ca atare. Doar zeama. Si carne de pui de tara. Carnea fiarta si data la blender cu morcovi fierti si ei. Repet, in cazul meu a fost foarte foarte grav! M-a ajutat d-l dr Rosca din Ploiesti. 0751.10.31.20. E tinar si deschis la minte. Altfel, ...o bagam pe mineca... Norocul meu a fost faptul ca am prins sezonul de afine, mure, coacaze negre si am burdusit congelatorul. In incheiere va mai spun ca am incercat si cu bioenergie si cu acupunctura. Probabil, daca n-as fi fost atit de nasol cu boala, daca n-as fi fost atit de slabit, ar fi mers. Insa organismul meu era atit de slabit incit am dat banii cam degeaba. Iarasi, cura cu argila la mine a avut un efect minor. Parerea mea este ca de la un anumit nivel incolo (cind e nasol), trebuie abandonata ideea recuperarii cu medicatia clasica si trebuie incercate metodele alternative. Medicina clasica e ineficienta. Apropo', e inutil sa precizez ca ambele colonoscopii si ambele endoscopii (plus alte analize, tomografii etc) nu au relevat nimic la colon, matze, stomac etc. ... Eram curat, curat... Va pupa tata si va ureaza ''nu pierdeti timpul si mergeti la doctor nutritionist specialist in boli digestive''! Sanatate!

    0
    0

  • CURA CU ARGILA pe 27 Mai 2014, 19:54
    CURA CU ARGILA MA VINDECAT DE COLON IRITABIL

    Am scapat de colon iritabil cu o cura de argila. Am luat si probiotice. Tratamentul a durat 1 luna si ceva dar MERITA. INCERCATI, NU VETI REGRETA! Am suferit din septembrie pana in februarie de dureri groaznice, de crampe, nu mancam decat morcovi, cartofi si oua fierte(daca consumam altceva aveam diaree) mergeam la baie foarte des, stateam in casa toata ziua si tratamentele care mi le-a dat medicul de familie nu m-au ajutat decat o saptamana dupa care durerile si diareea revenea. Bunica mea ma sfatuit sa incerc cu argila si DUPA PRIMUL PAHAR DE APA CU ARGILA AM AVUT O ZI NORMALA FARA DURERI SI FARA DIAREE. Tin sa mentionez ca e importanta si alimentatia eu cat timp am tinut cura cu argila nu am consumat alimente complexe,cafea,dulciuri,zahar sau alte prostii, am consumat legume,branzica foarte slaba,ou fiert tare,salate,legume fierte ETC. NU CONSUMATI ZAHAR! Este cel mai nenorocit. ACUM IN MAI 2014 MA SIMT MINUNAT AM O VIATA SANATOASA SI MANANC ABSOLUT ORICE POFTESC SI N-AM NICI O PROBLEMA. Am 18 ani si mi-ar fii distrus viitorul o astfel de boala care nu te lasa sa traiesti. Ma bucur ca nu a durat decat o perioada si mie foarte mila de cei care sufera de aceasta boala nenorocita de ani de zile. Sper ca am putut ajuta cu acest mesaj. Va rog macar sa incercati argila nu este foarte scumpa si tratamentul nu se tine foarte greu. ACEASTA A FOST CURA MEA: 1 pahar cu un mic bulgaras cat o nuca de argila lasat cu o seara inainte sa se dizolve in apa si consumat de dimineata PE STOMACUL GOL (dupa 30 de minute se ia masa) Sper ca pot ajuta pe cineva astfel, va doresc sa aveti o viata minunata si sanatoasa fara dureri de burtica! O zi minunata!

    2
    1

  • Rik pe 26 Apr 2014, 01:36
    solutiile mele

    O cura de cateva zile de furazolidon simultan cu regim alimentar strict (paine prajita, ceai de menta, piept de pui fiert, eventual branza degresata daca o suportati, exclus complet zaharul/dulciurile). Dupa cura si regimul asta am urmat pe cat posibil lista alimentelor recomandate pentru cei ce au SCI, dar am adaugat kefir. Nici o zi fara o cana doua de kefir. In principiu una la masa de dimineata. In acelasi timp introdus un program de exercitii fizice. Si pus ordine in programul de somn. Culcat devreme, dormit mult si bine. Evitat stresul inutil pe cat posibil. A, si ca suplimente am luat multivitamine. Nici un alt medicament. Dupa o luna jumatate totul s-a imbunatatit remarcabil. De la scaune multiple si moi, am ajuns la 1 scaun sau cel mult 2 pe zi. Tind sa cred ca SCI e de fapt un dezechilibru sever al florei intestinale si cu ceva atentie situatia poate fi ameliorata. Sau poate am avut eu un caz mai putin grav.

    4
    2

  • cirstica claudia pe 9 Apr 2014, 20:02
    sindromul intestinului iritabil cu diaree

    Cam de 5-6 zile am o stare de lesin si de oboseala incontinuu,orice fac,chiar si dak merg umpik mai repede obosesc imediat si respir greu.Primele 2 zile am vomat si am avut gaze...ma sperie foarte tare starea de oboseala si lesin...va rog sa ma ajutati ku un sfat si ku o indrumare spre ce ramura medicala sa ma indrept...ma tem sa nu fie ceva Cardio,dar doctorita de familie mia spus k nu are nici o legatura k mia luat tensuinea si era ok...Multumesc de ajutor. SANATATE MULTA

    0
    3

  • adi pe 3 Feb 2014, 21:58
    Sindromul colonului iritabil

    Sindromul colonului iritabil (spastic) Sindromul de colon iritabil (SCI) este o afectiune intestinala functionala, caracterizata prin durere sau disconfort abdominal care apare izolat sau insotit de modificarea tranzitului intestinal (constipatie sau diaree). Alte simptome prezente sunt: balonarea, prezenta mucusului in scaun si senzatia de defecatie (evacuare) incompleta. Studiile recente au aratat ca persoanele care sufera de sindromul de intestin iritabil raspund cu contractii puternice la stimuli de intensitate medie. Aceasta arata ca intestinul persoanelor respective este mai sensibil si mai predispus la contractii. Analiza factorilor care determina perturbari intestinale in sindromul de intestin iritabil a dus la concluzia ca una dintre cele mai frecvente cauze este stresul. Multi pacienti au indicat faptul ca simptomele din aceasta afectiune se inrautatesc in timpul stresului emotional sau dupa ce mananca anumite alimente. Cauze : -stresul : pe fondul acestor tulburari apar contractii dureroase fara a avea ce propulsa in interiorul intestinului. Unii pacienti, diagnosticati cu sindromul de colon iritabil, au indicat faptul ca durerea abdominala creste in intensitate in timpul stresului emotional sau dupa ce mananca anumite alimente. -infectia bacteriana a tractului gastrointestinal -tratamentul antibiotic -alergia la alimente Recomandari: -eliminati din alimentatie:graul,lactatele,zaharul,margarina,carnea rosie,alcoolul si cafeaua timp de diua luni si urmati rezultatele.E posibil sa va fi impovarat sistemul cu glutenul si mucusul din aceste alimente. -evita alimentele picante -mestecati foarte bine mancarea -alcatuiti-va un regim alimentar bogat in fibre si cereale integrale -suc de morcov si mar -luati enzime digestive -ulei de in -suc de aloe vera inainte de masa pentru a calma inflamatia -complexul de vitamine B ajuta la descompunerea alimentelor -l-glutamina : suplimentele de glutamină s-au dovedit a fi eficace în cazul pacienţilor cu colită ulcerativă, boala celiacă, boala Crohn şi sindrom de colon iritabil. Motivul principal al acestor reuşite este faptul că glutamina contribuie la prevenirea inflamaţiei şi proceselor autoimune. -triphala : este o combinaţie ayurvedică tradiţională de 3 fructe. Efectele terapeutice ale remediului sunt multiple: detoxifiant şi regenerator al mucoasei intestinale, digestiv, antioxidant, stimulator al metabolismului general (prin creşterea absorbţiei nutrienţilor la nivelul mucoasei intestinale), tonic hepatic, hipolipemiant, antiinflamator, antibacterian, antialergic. Reprezintă un tratament de elecţie în colonul iritabil, care trebuie urmat minim 2 luni. -probioticele si germenii de lucerna mentin sanatatea florei intestinale -radacina de gentiana -ceai de ulm alb -tablete de carbune pentru reducerea gazelor -capsule cu ulei de menta,magneziul si wild yam reduc spasmele musculare -zincul -vitamina A si D -acizii grasi esentiali -extractul din mladite de rozmarin, pe lânga efectul protector hepatic si biliar, are si o actiune importanta carminativa, anti-aerocolie, anti-spastica si reglatoare a motricitatii. -extractul din mladite de merisor : este un preparat de regularizare a functionalitatii si motricitatii intestinale, care este activ atât în constipatie, cât si în caz de diaree, având o actiune de modulator al motricitatii intestinale. El corecteaza echilibrul motricitatii entero-colice si regularizeaza functionalitatea enzimatica intestinala. De asemenea, participa la reglarea entero-florei bacteriene si corecteaza disbiozele (dezechilibrele produse de tratamente cu antibiotice, sau dupa indigestii ori toxiinfectii alimentare). -extractul din mladite de afin : are si el un organotropism asupra intestinului, fiind un mare reglator al disbiozelor intestinale, al colitelor membranoase, al meteorismului si fermentatiei intestinale excesive si al coibacilozelor intestinale -extractul din muguri de nuc : are o actiune anti-inflamatoare, anti-bacteriana si cicatrizanta asupra mucoaselor, fiind folosit în foarte multe afectiuni ale intestinului, pielii si mucoaselor. -anghinare : normalizează tranzitul intestinal, stimulează peristaltismul, previne balonarea şi crampele abdominale. Un studiu făcut în Statele Unite, în 2004, arată că 41% dintre pacienţii suferind de sindromul colonului iritabil au înregistrat ameliorări simţitoare ale bolii lor, în urma unei cure de şase săptămâni cu anghinare. -infuzie de menta ,musetel si fenicul. -ceai de ghimbir Pentru retete personalizate,contactati-ma pe adresa plantevindecatoare@gmail.com Adrian Udrea,fitoterapeut,nutritionist,Timisoara

    3
    1

  • NURI pe 3 Feb 2014, 09:36
    pt.ady

    Ady,ceaiul de menta,orezul etc.sunt leacuri batarnesti.Ia Furazolidon ,care este un antibacterian (citeste prospectul) ,ia Smecta si nu mai manca mancare cumparata,ci pregatesti-o singur.Mananca carne !Nu mezeluri,nu fastfood! Megi la medicul infectionist (in Bucuresti :Babes,Colentina)! Colonul iritabil nu este insotit ,neaparat de diaree!Mai mult seamana cu Boala Crohn.Investigheaza-te !

    0
    0

  • coni pe 17 Dec 2013, 23:55
    colon iritabil

    salut.eu am 22 de ani..si am vreo 3 luni de cand am problema asta..am luat pumni de pastile..singurul cu care ma simt bine e duspatalin..daca il iau nu mai am dureri in partea stanga...ca si scaun sunt constipat..insa prietenii...ma gandesc mereu la asta..parca mam obisnuit sa ma doara ..nu stiu ce se intampla..ma gandesc la tot felul de boli grave..ca as putea sa am ...de uneori imi vine nasol sa mai dorm si singur..va urez la toti multa sanatate ..si poate intro zi vom fi si noi ca inainte ca tare bine mai era :) salut !

    1
    1

  • dan pe 26 Sep 2013, 17:01
    colon iritabil

    De 3 luni de zile ma confrunt cu SCI...La mine cel mai rau se manifesta bolboreselile care au loc in special cand stau intins sau calm...cum ar fi la birou..cand fac miscare nici nu simt ca ar fi ceva in neregula cu mine...nu stiu de ce dar cred ca sportul ajuta foarte mult...totul a inceput cu o gastrita care s-a rezolvat dupa ce am luat medicamente dar acum au persistat aceste bolboroseli...incep de luni facultatea si nu stiu ce o sa fac ..sper sa fie totul bine ... Sanatate MULTA TUTUROR ! mai ales celor care sufera de aceeasi "boala" si care ma inteleg

    0
    0

  • MARYAN pe 3 Sep 2013, 15:24
    colon iritabil

    cel mai important este sa nu va stresati si sa ganditi pozitiv,e o boala care tine si de modul de a gandi,de a vedea lucrurile,fiti cat mai relaxati si incercati sa vedeti in orice lucru ceva ce va bucura,,,sanatate,si cu ce m am vindecat ,,,v am scris mai jos !

    12
    0

  • maryan pe 3 Sep 2013, 15:20
    colon iritabil

    buna ziua.eu am folosit cu succes tinctura de gentiana un regim mai stric,si frt mult iaurt de casa,si pot spune ca dupa 3 luni de chid si jale ma simt perfect.tinctura o iau de o spatamana si o sa continui pana la doaua sapt.si cate o cana,doua de ceai caldut de sunatoare,o lingurita la cana de 250 de ml,infuzie, sanatate va doresc si sa va face-ti bine cat mai repede.

    14
    0

  • Maria pe 23 Iul 2013, 14:13
    colon iritabil cu diaree

    Am 20 de ani si de 4 ani sufar de colon iritabil. Am fost la diferiti medici si am luat tot felul de tratamente insa fara rezultat. Chiar nu stiu ce sa mai fac avand in vedere ca mi-a dat viata peste cap complet, am dureri de burta ingrozitoare din cauza carora nu pot dormi noaptea, diaree mai tot timpul asta desi tin regim alimentar si mananc in fiecare zi orez fiert, ma simt mereu obosita si epuizata. Sunt in anul 2 de facultate si imi este pur si simplu teama ca nu o sa ma mai pot duce... oare exista vreo sansa sa se mai melioreze simptomele astea? ( ca de vindecare completa mi-am pierdut orice speranta)

    17
    0

  • ionut popescu pe 20 Iul 2013, 07:35
    colon iritabil cu diaree

    As vrea sa stiu cat mai multe despre acest subiect

    21
    8

  • Rodica Mocanu pe 22 Mai 2013, 14:20
    intestine iritabile

    Am 50 ani si nu am avut probleme pana acum trei ani ,cand in urma unei perioade f.f.stresante au aparut simptomele. La inceput mai rare ,pana am inceput sa merg la medici si la stat si la privat analize o.k. dar simptomele sau agravat si nu le mai dau de capat .Tot ce ati incercat si voi am luat si eu dar degeaba acum mananc doar orez fiert in apa si atat si culmea fac gaze si de la el.Scaunele moi parca m-am obisnuit cu ele daca nu ar fi starea de rau general care le insoteste .psihic ma simt deprimata ca nu ii dau de capat si foarte frustrata ca nu pot manca normal si aici trebuie sa mentionez ca am avut un stil de hrana bun nu cu toate prostiile din comert, dar ce folos ,,! Poate intradevar e psihic dar nu am incredere nici asa, ce poate sa imi spuna psihologul : ca trebuie sa fiu super fericita ca pot manca doar orez! ?

    10
    2

  • ioana pe 3 Apr 2013, 14:36
    candida intestinala

    Eu de un an ma confrunt cu un scaun moale, fragmentat, imi reveneam o saptamana, 3 saptamani faceam moale..devenisem foarte stresata...si asta mi-a facut si mai mult rau...mi-am facut un an de zile analize, ptr ca nu vroiam sa aud de colonscopie..toate analizele posibile le-am facut...si dupa un an de zile am descoperit ce problema aveam...desi la inceput m-i sa spus SCI de catre doctorul gastroentorolog..pana la urma printr-un examen micologic al scaunului..de care unii doctori nici nu au auzit..ca nu stiu cum au ajuns doctori...am aflat ca am candida intestinala..pe care am facut-o dupa 3 tratamente cu antibiotice ptr sinuzita...am tratat candidita...m-am simtit bine o luna..am repetat analiza..a iesit negativa..si acum iar am probleme cu scaunul...am sunat doctorul si mi-a zis ca am sigur si intestin iritat pe baza de stres..ptr ca intr-un an am acumulat mult stres...Nu va mai stresati...mai ales daca analizele v-au iesit bune..ptr ca stresul e cel mai periculos ptr organism.Raman uimita cand vad cati tineri pana in 30 de ani au probleme de genul acesta..Sanatate Multa!

    9
    1

  • teo pe 23 Mar 2013, 00:58
    solutia pt colon iritabil: PSIHOTERAPIE

    Am suferit timp de 5 ani de aceasta problema, avand pana la 20 de scaune/zi (eram dependenta fizic si psihic de toaleta), credeti-ma am incercat aproape tot ce ati scris pana acum. De cand urmez sedintele de terapie am 1 scaun/zi/2 zile. Este vorba de o neacceptare la nivelul incostientului. Noi ne-am creat aceasta problema, introspectia o rezolva cu adevarat nu provizoriu, nimic altceva!!

    8
    0

  • nae pe 27 Feb 2013, 20:45
    colon iritabil

    Am fost diagnosticat cu sci.Am dureri in parte dr. spre sale si scaune frecvente dupa anumite alimente si mai ales acum cind trec printr-o perioada de stres maxim.Ce tratament as putea lua?

    12
    3

  • mihaela pe 16 Feb 2013, 14:39
    SCI si constipatia

    De ani de zile sufar de SCI si constipatie Am incercat tot felul de tratamente , dar nimic nu mi-a mers Am fost de curind in Anlia , m-a vazut un renumit medic gastroenterolog si mi-a recomandat FYBOGEL prafuri cu citrice. Este minunat , se ia un plic dizolvat in apa la masa de prinz Nu mai sint constipata Se poate comanda si pe net , nu e scump Face minuni Sanatate , Mihaela

    16
    3

  • bogdan pe 22 Ian 2013, 21:45
    tratament colon iritabil

    incercati argila ,o folosesc de 2 saptamani si se vad semne bune scrie-ti mail

    7
    4

  • Daniel pe 20 Dec 2012, 16:06
    Colon iritabil?

    Am 35 de ani si in urma cu 4 luni am fost diagnosticat cu SCI. Am insa o mare nelamurire. Din cate am citit despre numeroase cazuri pacienti respectivi au diaree sau constipatie. La mine nu se intampla nici una nici alta. Intrebarea mea este daca poti avea SCI fara una din aceste doua simptome

    8
    10

  • Max pe 11 Oct 2012, 01:01
    Colon Iritabil Tratament

    Si eu am suferit de colon iritabil ,am incercat cam tot ce sa putut dar singurul remediu care intradevar a avut efect a fost Argila ,deci pentru cei cu colon iritabil si mai ales pt cei cu scaune moi Argila este miraculoasa ,nu stiu daca pentru cei cu constipatie daca e buna argila.

    29
    8

  • negotei pe 11 Sep 2012, 13:21
    colon iritabil sau diaria

    de 6 luni de zile ma confrunt cu diaria.am facut analizele si toate miau iesit bine.dar mie nu ami trece cu tot regimul care lam tinut.ma andop cu lopedium aproape zi de zi ca alea ma face sa nu ies zi de zi afara dar efectul este de scurta durata va dati seama .ce sindrom pate fii ca nu anteleg nimic.

    4
    7

  • mihaela pe 12 Iul 2012, 21:01
    colon iritabil

    Din pacate si eu am colon iritabil.cei care au diaree nu au voie sa bea cafea deloc adica fara cafeina(cola ,ciocolata)si alcoolul face rau eu cand am emotii mari sau sunt stresata rau am probleme mari.eu lucrez afara de 7 ani si cand vin in vacanta acasa mananc toate prostiile su nu prea am nimica ...

    13
    0

  • Elena pe 21 Iun 2012, 19:16
    Sindromul colonului iritabil

    Buna tuturor! Si eu am fost diagnosticata in ianuarie, anul acesta cu sindromul colonul iritabil! Acesta a debutat cu dureri in partea dreapta, balonari, scaude semi moi, cam 2-3 pe zi, senzatia de a merge mereu la baia. Am fost la numerosi doctori atat in sistemul public cat si in cel privat si toti mi-au spus ca am acelasi lucru. mi-au fost prescrise tot felu de pastile de la Imodium,Normix la Duspatalin (nu l-am tolerat), am incercat si Spasmomen +probiotice. Am scapat intredevar de balonare, insa durerea din partea dreapta nu a disparut. Ma doare ocazional, iar durerile sunt sub forma unor spasme. M-am decis sa fac si o colonoscopie, insa mi s-a spus ca la 26 de ani nu ar trebui sa ma ingrijorez. Mi-e greu sa renunt la cafea pentru ca am si tensiunea scazuta. Nici nu stiu ce sa mai fac cert este ca nu mai vreau nici un tratament momentan. O zi placuta si lipsita de durere:)

    8
    0

  • Lilia pe 20 Iun 2012, 10:59
    Sucul de ALOE VERA

    Consumul sucului de ALOE VERA AJUTA la costipatii, inflamatii de diferit gen, s.a. www.Aloebeehealth.com

    9
    0

  • Maria pe 31 Mai 2012, 22:04
    pt Trist2012

    Si eu sufar de constipatie de ani de zile. Cand vad ca trec 5-6 zile fara sa am scaun, iau dimineata, pe stomacul gol, o lingura de ulei de ricin (prefer cu arome) sau o lingurita de seminte de in. La mine chiar au efect. Am facut colonoscopie de 2 zile si mi-a spus doctorul ca am colon iritabil... din comentariile citite aici, vad ca toti au diaree, mie nu mi se intampla asa ceva decat odata la 2-3 ani. Nu stiu ce sa mai cred...

    3
    0

  • Anca pe 27 Mai 2012, 17:44
    Colonul iritabil se poate rezolva cu psihoterapie...

    S-ar putea sa bagati in voi degeaba o mie de pastile, cand cauza ar putea fi de natura psihologica. Va sfatuiesc sa cititi pe net despre bolile si afectiunile psihosomatice si sa incercati o sedinta la psihoterapeut.

    7
    2

  • Trist2012 pe 20 Mai 2012, 12:32
    Constipatie

    Am o constipație cronica care nu cedează nici la fibre. Ce ma sperie mai tare este arsura rectala permanenta. Mai are cineva chestia asta?

    11
    0

  • ada pe 20 Apr 2012, 23:53
    colon iritabil

    Buna tuturor. eu am 25 de ani si sufar de vreo 6 ani de colon iritabil. am incercat o gramada de tratamente,aproape fara succes. asa e, iti da viata peste cap, iti faci programul in functie de cum te simti. si stresul este principalul factor. la mine imediat se resimte colonul dupa cele mai mici emotii, stres sau griji. si cum nu pot evita aceste lucru, ma chinuiesc in continuare. Singurul medicament care a functionat in cazul meu este Normix, cate o pastila dupa fiecare masa, timp de 10 zile pe luna pt 3 luni. dupa ce l-am luat acum 2 ani mi-am revenit destul de mult. am fost aproape un om "normal" pana acum cateva luni, cand am intrat intr-o perioada de stres maxim si simptomele au revenit. ma pregatesc acum sa incep iar cura cu normix, insa intre timp incerc Bio-sun...am vazut ca a mai mentionat cineva de el, sper sa fie de folos. sanatate tuturor.

    12
    3

  • Emilia pe 12 Apr 2012, 10:47
    Cum am scapat de colon / intestin iritabil

    Acum un an mi s-a declansat aceasta afectiune in urma unui regim alimentar dezechilibrat si a unei perioade foarte stresante din viata. Deoarece tratamentele medicamentoase care mi-au fost prescrise nu au dat nici un rezultat, am apelat la ajutorul dr. Mircea Peia (Timisoara) care mi-a recomandat o schema de tratament bazata pe extracte din plante. Am urmat (cu strictete) aceste recomandari aproximativ 6-7 luni timp in care simptomele au inceput sa se reduca, pana la disparitia completa. In afara tratamentului homeopat, mi-am schimbat si stilul de viata: am inceput sa practic mai mult sport, am redus nivelul de stres si am scos aproape total din alimentatie produsele care imi dauneaza, in special dulciurile, laptele, anumite legume si fructe (mazare, fasole, mere, pere, prune). Domnul Dr. Mircea Peia poate fi contactat la urmatoarele numere de telefon: 0256431891, 0747222024

    10
    3

  • myryflory pe 17 Mar 2012, 10:13
    ce pot sa fac ?

    de 1 saptamana am diaree ma simt slabita si am ameteli stari de voma si gura amara nu pot sa maninc desi imi este foame stomacul imi bolborosteste intruna am crampe dureri abdominle dar la interval de timp nu permanent si cu durere in partea dreapta ma simt imbalonata inpermanta am fost la medic si mi_a dat sa urmez un regim strict nimc mai mult spunandumi ca nu e nimik grav luni trebuie sa ma duc iar la control desi nu am nici o ameliorare ce

    5
    1

  • alina pe 7 Feb 2012, 21:24
    colon iritabil

    magda draga, eu as zice sa mergi la medic. nu are de ce sa-ti fie frica. iti va face un ecograf,niste analize de scaun,sange urina si gata.dar macar scapi cu un tratament medicamentos adecvat,de diaree.daca nu-ti trece de la antidiareicele obisnuite mai mult ca sigur sa ai SDCI (sindrom de colon iritabil). Sa dea Domnul sa nu ai, daca ai paraziti aia se trateaza si scapi.nu te lasa asa.

    10
    4

  • magda pe 1 Feb 2012, 16:39
    nu mAI pot

    am doar 20 de ani si cam de 1 an d zile fac diaree de vreo 3 ori pe zi dar nu am senzatia imediat dupa ce mananc ci normal ,pot sa ma si tin o zi si dupaia tot diaree.nu mam speriat dar pana acum cand am vazut ca nici cu imodium si nici cu debritat si nici cu ceaiuri antidiareeice nu imi trece...sincer numai stiu ce s fac,mie foarte frica de doctor .....si nu vreau s ma duc.help

    2
    5

  • alina pe 12 Ian 2012, 18:58
    colon iritabil

    Si eu sufar de sindromul colonului iritabil.Am 24 de ani. Dupa ce am fost la diferiti medici care mi-au dat tratament gresit si m-am simtit si mai rau am ajuns intr-un final in Cluj la domnul dr. ROMEO CHIRA, caruia ii multumesc din suflet ca m-a ajutat. Acesta m-a diagnosticat cu sindrom de colon iritabil forma cu diaree. Dupa luni intregi de diaree si crampe abdominale foarte dureroase,cu senzatii de lesin, care ma impiedicau efectiv sa lucrez sau sa ies din casa, am reusit sa scap de aceste episoade. Mi-a scris spasmomen si Bio-sun. Acum iau tot de trei ori pe zi COLON SANATOS (COLON IRITABIL),, de la Fares pe baza de plante. E foarte bun. Incercati si voi. MULTA SANATATE !!!

    10
    3

  • raluca pe 7 Ian 2012, 18:56
    gastrita

    Si eu am gastrita si colita , am fost la medic si mi-a recomandat spasmomen,debridat,si metroclopramid.am si eu palpitatii ,dar sper sa-mi treaca in urma tratamantului.bafta tuturor

    8
    1

  • daniela pe 30 Sep 2011, 17:48
    CSI

    La colon iritabil cate scaune diareice consecutive aveti pe zi si cate zile tin scaunele asa? va rog frumos sa imi raspundeti cei care au fost diagnosticati in urma unei colonoscopii...sunt disperata pentr ca pina acum aveam cate un scaun doua pe zi diareic o data pe saptamana iar acum de 6 zile in continu...aceste simptome le am de vreo 5 ani de zile .va multumesc frumos si astept raspunsul dvs.imodium este recomandat in aceasta boala sau in altele mai grave?

    3
    4

  • Nicoleta Dorobantu pe 20 Mar 2011, 17:54
    colon iritabil

    Si eu am dureri mari in partea dreapta sub coastaplus constipatie.Am23 de ani si timp de1 an si jum n am mai avut probleme..dar acum au revenit mai tare ca la inceput.M am saturat de activia fibre si spasmomen...nimic nu are efectul dorit.Mi-au dat peste cap activitatile zilnici pt ca ma doare atat de tare incat nu pot sa stau in picioare mai mult de 2min sa nu vb de mers sau alt efort fara sa am dureri puternici.La eco doctorii spun ca nu am nik...decat SCI si asta pt ca am zile mai proaste...si nu exista un tratament pt asta decat sa fiu mai atenta la meniu si la stres.M am saturat sa-mi plang de mila.Are cineva vreun sfat mai interesant??? Va multumesc.Multa sanatate!

    18
    4

  • lucia pe 20 Mar 2011, 15:13
    colonul da si stari de anxietate si neliniste?

    de vreo 2 ani ma confrunt cu niste stari ciudate in partea stanga am fost la medic si mi-a dat debridat parca s-a ameliorat ceva dar daca mananc alimente care fermenteaza se accentueaza .si-mi creaza stari de neliniste si parca palpitatii m crezut ca am probleme cardiace .poate da colonul astfelde stari?spuneti-mi in ce parte sa o apuc?

    22
    12

  • Mikeila pe 23 Feb 2011, 22:14
    boala celiaca+colon iritabil

    Stiu din propria experienta ca le poti avea pe amandoua si IBS si boala celiaca.Si doctorii din strainatate mi-au spus acelasi lucru.IBS sau SCI este 90% boala psihosomatica, nici un regim nu ajuta..

    29
    3

  • Cata pe 16 Feb 2011, 01:12
    colon iritabil sau intoleranta la gluten?!

    Aveti mare grija cu confuzia pe care adesea o fac medicii intre cele doua probleme, care au simptome asemanatoare...in loc de un pumn de medicamente e suficenta eliminarea glutenului din alimentatie si uneori toate problemele dispar. E adevarat ca "daunele" facute de declansarea bolii, raman, insa nu se agraveaza si se amelioreaza in timp...In doua saptamani fara "paine" am scapat de probleme pe care le aveam de 2 ani...Multa sanatate tuturor!

    9
    1

  • alis pe 5 Feb 2011, 16:54
    exista tratament !!

    renumita cura cu argila care rezolva orice problema a tractului intestinal, incepand cu stomacul, ulcer , gastrita, colite, enterocolite, inclusiv probleme ale colonului, totul se rezolva ca prin minune, o cura de 3 saptamani apa cu argila, de 3 ori pe zi, pusa la macerat cu 12 ore inainte, asta e doza de soc ptr vindecare si detoxifiere, apoi urmatoarele luni se bea doar dimineata, cate un pahar, asta 10 zile din luna, restul pauza, mai cititi pe net despre tratamentele cu argila sa va informati. Nu va mai chinuiti cu medicamente..

    11
    6

  • alex pe 25 Ian 2011, 22:15
    probiotice

    pt sindromul colonului iritabil am primit un tratament simplu de la doctorul gastroenteorolog:) ma simt foarte bine de cand am inceput tratamentul ( KREON 2/zi in timpul meselor pricipale , IBUTIN 2/zi (inainte cu 30 de min sa mancati), probiotice (LINEX 3/zi), sper sa va fie de folos si voua. VA DORESC MULTA SANATATE

    6
    3

  • Crissi pe 8 Ian 2011, 04:14
    re

    Eu am luat la recomandarea medicului meu si mamsimt mult mai bine. Am tinut o cura de 3saptamani si deja ma simt mult. O sa merg iar la control sa vad daca mai am sa mai fac o cura

    7
    4

  • Maria Denisa pe 6 Ian 2011, 20:39
    probiotice

    A luat cineva probiotice pentru aceasta boala? Am auzit ca Biotics ar fi bune.

    9
    1

  • liliana pe 18 Dec 2010, 01:43
    colon iritabil

    din pacate de 2 ani si eu sufar de aceasta boala cumplita care mi-a afectat enorm de mult viata,si spun asta pentru ca am doar 19 ani si sunt studenta.Practic de cele mai multe ori nu ma duc la cursuri din cauza problemelor.La mine se manifesta prin dureri abdominale acute,diaree,stari de voma,,borboroseli,practic nu pot manca absolut nimic.Am urmat un tratament cu debridat,dusepatalin dar fara succes.Am ajuns sa iau cate 1 cutie de lopedium pe zi ca sa pot iesi din casa...daca aveti sfaturi le astept imediat am probleme...

    2
    3

  • mac pe 13 Nov 2010, 23:26
    colon spastic

    ma constip, 2-3 zile si ma doare in partea stanga, la colonoscopie a zic ca am colon spastic. Rimn acolo ca un guguloi si apoi il elimin. vreau un medicament ceva NU numai activia si fibre. Voi ce spineti???

    21
    7
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod