Consult gratuit pentru afectiunile stomacului

Pana la sfarsitul lunii noiembrie aveti ocazia sa faceti un consult si un reconsult de specialitate gratuit in cadrul campaniei "Vinovatul va fi pedepsit, ranile vor fi vindecate" care urmareste preventia, diagnosticul si tratamentul afectiunilor stomacale.
Scopul ei este de a identifica cauza majora a gastritei si a bolilor ulceroase, in speta Helicobacter pylori si de a recomanda un tratament eficient pentru eradicarea ei. Consultul si reconsultul de specialitate gratuit le poti face la Gral Medical pana la finalul lunii noiembrie. In plus, fiecare pacient va beneficia de 20% reducere pentru orice alta investigatie suplimentara. Programarile se pot face apeland numerele de telefon: 021.323.00.00 (02) - Clinica de Diagnostic Gral, 021.317.83.95 - Clinica Gral Colentina sau online pe www.gralmedical.ro De asemenea, un consultant va raspunde la intrebarile cititorilor in termenul cel mai scurt posibil daca adresezi o intrebare pe site-ul oficial in perioada campaniei.



Helicobacter Pylori, inamicul bunei functionari gastrice

Cauza cea mai frecventa a afectiunilor stomacale (gastrite, ulcer) nu este stresul, cum multi cred, ci o bacterie-descoperita relativ recent, numita Helicobacter Pylori sau mai pe scurt Hp. Chiar daca pare ciudat ca ulcerul si gastritele sa fie cauzate de un microb s-a demonstrat ca acesta este adevaratul inamic al bunei functionari gastrice in majoritatea cazurilor de leziuni gastrice evidentiate la endoscopie.

Simptomele unei posibile gastrite sau boli ulceroase sunt: arsuri sau dureri in abdomenul superior, greata, varsaturi, senzatie de disconfort abdominal.

Modul de transmitere al infectiei cu Hp este banal, ca si in cazul hepatitei virale tip A: mainile murdare si alimentele sunt sursa principala.
Transmiterea directa de la o persoana la alta este posibila, fiind mai frecventa intre membrii aceleeasi familii.


La ce complicatii ma pot astepta?

Daca nu sunt respectate indicatiile terapeutice, complicatiile posibile ale bolii ulceroase sunt: hemoragia digestiva superioara, stenoza pilorica, penetratia in organele vecine si perforatia. Gastrita cronica, prin aparitia zonelor de metaplazie intestinala creste riscul de cancer gastric.

"Un procent (mic) de pacienti ce prezinta infectie gastrica cu Helicobacter, unii chiar fara sa acuze simptome, vor ajunge in decurs de ani, sa fie diagnosticati cu cancer gastric. Cum nu se stie care pacienti infectati vor face cancer gastric si care nu, este de dorit sa primeasca toti tratamentul de eradicare a bacteriei", avertizeaza dr.
Dana Bucur, medic specialist gastroenterologie, competenta in endoscopie digestiva si ecografie generala la Gral Medical


Cum se pune diagnosticul?

In general, sunt recomandate testele neinvazive pentru detectarea Helicobacter Pylori: determinarea antigenului Hp din materialele fecale si dozarea anticorpilor IgG antiHelicobacter din sange. In functie de gravitatea afectiunii stomacale, specialistii pot sa recomande endoscopia superioara, care poate detecta prezenta infectiei cu Hp in cateva minute (testul rapid la ureaza) si va pune diagnosticul exact de ulcer/gastrita sau il va exclude, prin vizualizarea directa a mucoasei gastrice.


Ce tratament trebuie sa urmez?

Specialistul gastroenterolog va poate recomanda cel mai eficient tratament pentru ulcer sau gastrita si va poate vorbi despre regimul cel mai indicat in acest tip de afectiuni. "Popular exista credinta ca pentru ulcer trebuie urmat un regim sever o lunga perioada de timp.
Acest lucru era valabil inainte descoperirii bacteriei Helicobacter. Actual, regimul pentru ulcer sau gastrite este permisiv, pacientul putand sa manance tot ce tolereaza. Singurele restrictii clare vizeaza fumatul, alcoolul si consumul de antiinflamatorii precum aspirina, diclofenac, ibuprofen, etc"
, explica dr. Dana Bucur.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Niculina Zamfirescu pe 11 Aug 2011, 23:40
    analiza gratuita pentru afectiunile stomacului

    Am o recomandare de la medicul specialist pentru a face un test helicobacter, dar medicul de familie m-a trimis numai la clinici unde aceasta analiza se plateste 150 ron, fiind pensionara, va intreb si va rog sa-mi raspunde-ti, unde pot beneficia de aceasta analiza gratuit. Multumesc.

    0
    0

  • maria pe 29 Aug 2010, 21:12
    consult gratuit ptr afectiunile stomacului

    da, intradevar, numai bucurestenii beneficiaza de consult gratuit, dar in celelalte orase !!!!!!!!!!!!!!!!!, nu beneficiem de nimic.

    0
    0

  • Tuza Tania pe 25 Oct 2009, 16:13
    consult gratuit pentru afectiunile stomacului

    am mai citit astfel deanunturi referitoare la analizesi teste gratuite dar numai pentru Bucuresti.De cenu si in marileorase ale tarii sau in toate orasele? Numai cei din BUCURESTIvorsastie cum stau cu sanatateasau numai ei vor sa traiasca mai mult? De ce aceasta disciminare?

    0
    0

  • Gorun Violeta pe 13 Oct 2009, 18:06
    Am ceva in abdomenul superior (ombilic,stomac,ficat)

    Buna ziua, Ar fi bine sa se faca si in provincie,nu numai in capitala,aceasta consultatie gratuita.Pentru ca am dureri groaznice in aceasta zona,am facut n raze cu bariu si nimic,dar pe mine ma doare foarte rau,poate ceva la stomac sau colon din cauza supararii. Nu stiu dar nu mi-am gasit leacul la medici si indur aceste dureri care apar din senin nu din cauza alimentatiei. Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns. Cu respect, Violeta Gorun

    2
    0

  • cristina pe 12 Oct 2009, 10:39
    Consult gratuit pentru afectiunile gastrice

    Daca in urma analizelor din sange si din fecala au reiesit ca organismul a produs anticorpi mai este necesar sa faci tratament pentu eradicarea bacteiei?

    0
    0

  • roxana pe 12 Oct 2009, 10:38

    stau si m intreb de ce nu se fac si in tara nu numai in bucuresti?

    0
    0

  • Silvia Drutu pe 10 Oct 2009, 19:54
    Consult gratuit pentru afectiunile gastrice

    Deosebit de interesant si util,avand in vedere cauza diverselor afectiuni gastrice

    0
    0

  • Maria pe 10 Oct 2009, 10:21
    Foarte bun articol

    Multumesc pentru informatii, pacat ca nu se poate face consultul gratuit si in alte centre, nu sunt din capitala.

    0
    0

  • Daniel pe 10 Oct 2009, 08:05
    Limited Edition

    Din cate am citit este o campanie valabila pentru cei din Bucuresti. In primul rand. In al doilea rand numele campaniei merita mai multa atentie.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod