Primele simptome ale cancerului de piele

Primele simptome ale cancerului de piele: la ce să acorzi atenție

Cancer de piele celule bazale

Cancerul de piele de celule bazale arată precum o excrescență mică, care crește lent, de culoare roz, roșie sau maronie și cu aspect lucios. Mai poate arată precum o pată pe piele ușor ridicată, cu marginile mai pronunțate. Apare de obicei pe zonele expuse mult la soare de-a lungul vieții așa cum sunt fața, scalpul, urechile, umerii sau spatele, potrivit cancerresearchuk.org.


Cancer de piele celule scuamoase

Cancerul de piele care afectează celulele scuamoase se manifestă de obicei printr-un nodul mic roșu, cu o consistență dură la nivelul buzei inferioare, ureche, gât, mâini, brațe care poate sangera, uneori.
O leziune plată acoperită de o crustă care se descuamează, pe față, urechi, mâini, gât sau brațe, o ulcerație sau o proeminență de culoare albă în interiorul gurii.

Cancerul de piele non-melanom poate fi confundat cu ușurință cu oricare altă afecțiune a pielii, de aceea este de recomandat să mergi la medic de fiecare dată când observi o leziune pe piele. Chiar dacă ți se pare o problemă superficială, cel mai bine este ca de fiecare dată medicul dermatolog să-ți confirme că nu există motive de îngrijorare.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod